Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Од мк се овие?
    Ај ве молам пратете ми слика да пратам на свекрвата додека има време до 4 часот да ги земе.
    Ангел прати ми слика од тие витамини и исто бела пиковитот во мк се зема или тука??

На ivi1987, Sexybaby86, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добар ден луѓе убави, Спасов ден денес. ПетокЧе златно. :sun:

Синко вчера не' изненади со температура, ама позамашала до кај 40. Од кај ја извади немам поим, златен си беше после градинка. Кашла како некој старец, се' одеднаш. Добар е сега наводно, се чуваат со тетка ми. Одвај чекам да си одам дома да си го стиснам, ќебап на мајка најубав. :inlove: Се изнажали цела ноќ, мама бои гавата, дај сиупче. Грев да ти е да го гледаш. ;( Само да не ја фати и големата, не сум сигурна колку сила имам и за двајцата. Господ нека ги чува сите, па и моите.

Планови имавме за викендот милион, сите се изјаловија. Не би си играла после синоќешната температура.

@vitamina моите се лапачи невидени. Ретко, ќере ќофтето на мајка знае да направи проблем од стилот јас не јадам месо, не јадам манџа или што да е, тогаш настапува на сила Пиковит. Ништо друго не и' отвара ламја апетит како најобичен, најевтин Пиковит. После второто лажиче веќе лапа како да нема утре што и да сервирам. Не сум го давала повеќе од 3 дена, затоа што ќе ме изедат со се партали.

Инаку да. Ќофте и Ќебап им се уметничките имиња на моите деца, дури и надвор така ги викам од милост и луѓе ме гледаат попреку. :drunk:

Убав ден и викенд луѓенца, се надевам дека ќе успеам да ве читнам до понеделник. :hug:

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    https://www.apotekaonline.rs/beviflex-n-granule

На Milobebence, LejlaD и vitamina им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    IMG_20190315_133003.jpg
    Јас вакво земав, сега скоро. Ама не ни видов дека е со вкус на какао и се раствора во млеко или вода. Ама до сеа само дали 4-5дена пиеше и не можам да кажам за резултати. Ќе форсирам од ова. А да, давам и витамин Ц капки

Давав и Флорадикс, од тоа немаше никакви резултати, ама бар хемоглобинот и е добар со тоа

@vitamina претходната докторка на малава на крај ми рече-такво си е детето, малку јаде, помири се со тоа

На Skorpija25, ivi1987, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Од ова и јас не видов некој аир, од другиве што го постирав тој линк, побрзо ми се разјаде.

На Milobebence, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мојата не јадеше ништо...
    Се нервирав ко беше мала, оти беше неухранета.
    Сува ко стап.
    Па ко ќе настинеше!!
    Ко ќе и' пропаднеше лицето, подочњаци до колена... пошто... нели... дури е болна и тие 3 работи што ги јадеше, не ги ставаше в уста.

Се' имав пробано, ништо не ми успеа.

Уште е џимрија. Пребарва, гадлива е..
    Со зеленчук е скарана скроз, од секогаш.
    Среќа овошје сака :whew:

Ама не и' се нервирам сега. Кг си има настегано, а и искрено.. и јас не сум јадела ко мала, а и ден-денес сум џимрија, па еве, не знајш дали одам, или се тркалам :D

На Желба, Skorpija25, Dust и 28 други им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Моите го мразеа ова. Не успеав никогаш да им го протнам. Јас не можам да го пробам затоа што сум алергична на Б6, мм вика дека е баш хемиски вкус. Може затоа.

На ivi1987, LiliBoz, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    8.003
    @vitamina IMG_20190315_133634.jpg ова е сирупот, но знам дека има и апчиња за смукање. Твојот дека е поголем можеш и со апчињата да пробаш од кој ќе прифати од тоа давај. За да имате ефект давај секој ден од 2-3 пати во денот. Имаш во упатството по колку лажички. И ако даваш секој ден за месец дена се потрошува земи си повеќе. Едно шише е околу 130/150ден. Јас од зегин аптеките го купувам. Се надевам ќе ви помогне

На Skorpija25, Dust, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @elena.mak Мене не ми се свиѓа тоа што мора да се раствора само во вода или млеко. А она па за беља пие дали 2 пати во неделата.

@AngelOfArh па ќе го сменам тогаш. Јас кога побарав во Зегин, само ова ми го предложија. Од каде го зема ти?

Имам среќа што сака овошје. Секој ден (скоро секој ден) пие цеден лимон и портокал, банани. Еве со смуди се лажеме. По малку јаде и салата од свеж спанаќ и морков...

На Dust, ivi1987, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Од еурофарм го земав.

На Milobebence, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Петок ееееееееееееее :party:

Живеам за викенд :l:

А и пролет доаѓа :sun:

Нема причина за добро расположение, освен што ќе си одам дома за 2 саати и 2 дена нема да ја видам болницава :)

Немам што да ви кажам посебно, онака да ве поздравам само :*
    Убав ден имајте!

На Желба, Dust, gjoker4e и 31 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Имаш среќа што јаде банана пие портокал...
    Мојот банана не е каснат 5 месеци нит па нешто друго во облик на овошје и зеленчук

Ајде да пробам со овој пиковит сега ќе јавам на свекрвата да го земе и ќе давам по 3 лажички па да видиме може ств ќе има ефект.

На ivi1987, mareane, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Заборавив да кажам.
    Еве сега ќе го будам да одиме на лекар и да видиме што ќе кажат
    Ќе барам крвна слика
    И после ќе пишам
    Мада и тука ќе дадат некој витамини сигурно
    Ама јас ќе дадам од овој пиковит да пробам прво
    Иначе му давам сирупи ама не сме редовни баш дека не сака да пие и вика плашам и плаче и ми е жал многу
    Може до тоа е
    Гревче ми е и он и јас многу попуштам
    Се плашел и крај мене у срцево грутка

На Dust, ivi1987, LiliBoz и 14 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Бевме на лекар.
    12 и 300 кг спрема 88 метри. Вика машала супер бил. И троа висок.
    Вика жив здрав е потполно го испопрегледа, не ми дава да направам крвна слика вика сега за сега нема потреба понатаму ќе направиме.
    Да сум го вакцинирала и пред вакцина да го водам на преглед обавезно.
    Малку црвено грло
    Го испофали супер бил...

Ќе даваш вика што сака да јаде и така паста да сум давала фреска со патлиџани и пармезан и така...

Се вративме и како што не беше јадел изеде риби и пире..

Вика давај витамини и сирупи за потикнување на глад и тоа е вика ќе пројаде иначе е здрав супер е..

На Желба, Dust, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @vitamina ме чудиш за кс, зошто да не ти дава, макар онака рутинска контрола да направите. особено пред вакцина за сите три правам кс. и на 6 месеци контрола за железото. намален апетит исто може да биде поради послабо железо. и моите имале фази на нејадење. секогаш тие фази се поклопувале со ниско железо. фероглобин е сируп кој во вакви ситуации ми е број 1. има железо плус Бкомплекс.

брзам да затворам канцеларија (hollest)

На Skorpija25, Dust, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Не ме фаќаше дремка зашто имам некоја вртоглавица.
    Доаѓам накај дневна и еден облак од дим ме дочека.Во дневна синко.
    Кога ме виде зема да ја крие пепељарата под дуксерот.Кога виде дека знам,правдања еден тон.
    Па разговори,па извинување и каење.
    Не го кажувам на татко му,не знам како ќе реагира,и тој е со краток фитиљ.

Еве сега ми се заблагодарува што имал толку смирена и стабилна мајка,дека не сум го казнувала и не сум се дерела.Само се молам ова да се тинејџ бубачки и дека се е дел од растењето,се молам да е само пролазно,дека она што го воспитувам низ годините е појако од пороците.

@Val-Dim @referentka @lunicka @mareane @LejlaD знам дека сте со поголеми деца и дека може некоја од вас го поминала ова.(секако,сакам да слушнам искуства и од останатите)Абе јас го мислам мал е,тој цигари од мене се гребе.Требаше да ми биде јасно дека ќе се случи и ова,зошто кога и да поминам од кај него во школо,пушална е школскиот двор.

И сега Уште повеќе ме фркна главата.

На Val-Dim, ♡BuBaLe♡, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    213.387
    Sto da ti kazam,a da te utesam:tmi:.Rastat,sakaat da probaat ona sto i drugite vrsnici go pravat,da ne bidat ete tie ,,smotanite,,.Kako i sekoj roditel i jas bev zagrizena ,pred se da ne se zamini vo polosi raboti.Na primer koga slusnav deka vo generacijata na pomaliov cigarite i ne bile nesto posebno,tuku dzoint bil in.Pobledev,zestini me mavnaa i pritisok 200 mi se cini mi zamina.Pogolemiot proba cigara i ne bese oduseven,do den denes e najgolem protivnik za pusenjeto.Zdrav zivot vodi,hrana bez sekeri,gazirano ne i vezbanje redovno.Pomaliov proba i toj cigarce,mu ja fativ kutijata zaboravena vo dzeb.Razgovori mnogu,se nadevam deka nema da prodolzi.No i natamu ke ima borbi,na primer i alkohol ke sakaat da probaat.Zboruvam mnogu,sovetuvam,ama sepak pazam da ne ja napnuvam premnogu rabotata,kolku mozam smireno i so poleka.Ne znam kako ke bide,do sega samo toa so cigarce bilo problem,se nadevam nema drugi iznenaduvanja,mada na gotovs sum i za prvo pijanstvo so pomaliov-podobro spremna od iznenadena.Ako imate i vie po nekoj sovet,dobro ke mi dojde,oti moive se 10 g razlika,ama vo vremeto sekoe koe rasti si nosi svoi problemi.

На ♡BuBaLe♡, Желба, Sandrin4 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.409
    За жал @ph.orhideja јас не успеав моиве деца да ги убедам да не пушат.А сум зборувала на син ми колку ќе му смета,зашто има проблем со алергии,ќерка ми покрај штетноста за здравјето и колку штети на квалитетот на кожата.Син ми почна да пуши од како се вработи и сега кога ќе почнам да зборувам,тој ми кажува дека сам си ги заработува.Ќерка ми уште во средно и наоѓав кутии и упаљачи,а таа секогаш велеше не се нејзини.
    Мислам дека не можеш многу да промениш,ако наумил да пуши.Ќе се крие и тоа е.Е може да сметаш само на неговата совест и карактер па сам да прекине,инаку :shake:

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, referentka и 21 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Толку многу слобода имаат и двајцата, гледаме да се задоволени од се,ги учиме да мислат со свои глави,ништо не им е забрането и мислев дека тоа вродува со плод.
    Искрени се и двајцата,посебно со мене,татко им е малку покрут,ама ова ептен ме мавна од земја.
    Знам дека ќе треба да пробаат,ќе се опијанат,ќе се заљубат,итн....се е дел од растењето,само некако неспремна сум,а кој па бил спремен дека децата растат и стануваат свои личности.
    Многу зборувам и укажувам на последиците.Гледам другарски да настапувам,без казни и забрани зашто не верувам дека драконските мерки се нешто добро.Слушав на родителска и се чудев колку многу деца пушат,а си викав дека моето не пуши.Се надевам дека само пробал и тука ќе застане.
    Лани на одмор кога бевме децата на наши пријатели пушеа,се криеја,родителите знаеја,но креваа раменици.Сега и пред нив пушат со образложение дека подобро пред нив дома,отколку надвор да се отрујат од неколку цигари наеднаш.Ај биди паметен.

Оф леле,памет немам.

На bittersweet, Желба, kikin и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.