Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.378
    Секоја чест на данка наша што не ги направила лом свекорот и пријателот кај нас да се десе тоа ке пукаат пушки ихиххихихи
    Не ме свакајте сериозно хихихи јас ке пристапам од друг агол ако јас и маж ми работиме овде за да направеме една стандард кујна ке треба да штедиме цела година и таман да се намести ако свекор ми ја упропасти значи пропаднале моите пари ради него значи тука многу битна улога игра и финансиите да имам вишок пари ке си речам е ако деее големо гајле сакајки да помгне човекот згрешил ама не е проблем ке порачаме друга или нови вратнички ,а кога ке ти текне дека ке треба да се лишиш од се цела година ке ти дојде да го задавиш

На Eli23, Petar80, Glasna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас се пријавувам дека узбуна ќе кренам да ми по*бат нешто - не само свекорите, него и моите.

На Eli23, Petar80, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Се сложувам Алиса, финансиите играат голема улога, посебно ако цела година човек штеди, си двои од устата за една кујна. Боли далеку повеќе.

Ај друг пример:tmi:.
    Удрив на трач јас денес:rofl:.
    Лани за божик бевме кај сестра му. Јас веќе бремена со голем стомак, тоа врне снег, патишта непроодни ама ај, чест да направиме.
    На бижиќната трпеза едното девојче не присуствуваше а другата си зеде сендвичот и си отиде во соба(ова оти лепче и салама, кашкавал јадевме на божиќната вечера).
    Другиот ден моравме да се собереме сите на трпеза и уз неврзан муабет малата рече дека сите странци треба да се стерилизираат.
    И сега јас што да правам. Да станам и демонстративно да си отидам, па мојов поднапиен по снегови да возиме дома, да зедам да се карам со дете(има 16 год. не е мала ама дете е за мене)???
    Го допив кафето и си станавме. Мојот не ни слушна, на малата и дојде непријатно оти и излета, свеки направи едно псссст и се здрви на место.
    Потоа му кажав на мојот без да го обвинувам за тинејџерските каприци на внуката.

Сестра му ни честита ќерка кога малата беше 2 месеца. Случајно бевме кај неговите кога она зазвони па се подад слушалката накај нас......
    Пред некое времетребаше свеки со ќерката и внуката да дојдат да ја видат малата.
    Девојчето не сакала бебиња, одбила да дојде.
    На роденденот на свеки внука му кога виде дека јас сум во просторијата со малата 1 час одбиваше да влезе(18 год. девојка), потоа влезе и не се поздрави и нагалсид ека и она не сака бебиња и нема желба да ја види братучедка и.
    Седеше на другиот крај од сеобата од нас. ЈАс бев сама, мојов беше на работа.
    Свеки и свекор ми во ниту еден миг не дозволија да се почуствувам акако вишок па и јас возвратив со игнор и не ми се уништи расположење ниту однос со маж/свекор/свекрва.

На Eli23, Petar80, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    ^Па добро, нема ни зашто да ти се уништат односите, свекорот и свекрвата не ни го бранеле девојчето, а да те нападнат тебе со нешто, баш коректно се понеле. Мене вака што те читам ми се чини дека се пристојни луѓе. :)

На Eli23, Petar80, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Токму така.
    Муабетот ми беше непотребно да не си прави човек нервози или препукувања меѓу партнерите за проблеми кои ниту се нивни ниту они ги создале.
    Во некои моменти да се остане трезвен и ќе се поштеди човек од многу дополнителни непотребни стресови.

На Eli23, Petar80, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    Убаво е така да биде секогаш, ама не сме сите исти и не секој може да не се нервира и само да пушти работите да си течат. Јас на пример премногу кога ќе се изнервирам не ќутам туку викам на оној што ми згрешил. Инаку ќе ми пукне главата од премолченото и цело време ќе мислам зошто не сум кажала нешто, па вака требаше, па така требаше, едноставно не сум од тие луѓе што ќе им помине туку така.
    Е мм е таков, он со моите се справува перфектно, татко ми е малку чуден човек, поготово староста како што го фаќа, ама мм никогаш ништо за зло не му земал, нити му пререкол.
    Одлична карактеристика е тоа, да бевме сите такви светот ќе беше многу поубаво место за живеење. :lol:

На ozbilnazena, Eli23, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @danichap te obozavam,sakam da se druzam so tebe :Pda ne me razberete pogresno ;) P.S.Kjuti si i svirkaj si,moja sveki e najdobra u svet :P

На Eli23, Petar80, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Se e arno ama nemozes sekogas da ostanes cool.
    A i premnogu kutenje ne e na arno.
    Od iskustvo,da se picituva svoj princip.

На Eli23, Petar80, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Се сложувам, секој си има свои принципи и треба да си се држи до нив.
    Конкретно, зборував за ситуации за личности кои ми се неважни, и за кои не вреди ниту да се трошат нерви ниту да се поттикнуваат расправии со оној кој ни е важен.

На Eli23, Petar80, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    @RainBow, ама светот не би бил интересен доколку сите молчат.
    Напротив, светот го туркаат напред оние кои се најгласни и кои не премолчуваат. ^_^

На Eli23, Petar80, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.317
    Допаѓања:
    111.917
    25 за 8, јас сум уште у офис :@ 8-| :bandit: :o: (waiting) Полудеќуууууууу... Денес ќе се глави до касно ми стои, полноќ во белата куќа, оу јеа.

12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    Ајде да си земете по една кока кола, со hubby да си поделите, не мислев јас да секнат сите муабети.:lol:
    Само претпазливо.:wasntme:

На ozbilnazena, Eli23, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќути. ќути па на глава ќе ти се качат. Бар кај мене е така - золвата само кога има корист знае да ме најде. Сум ја откачила поштено последниот пат. Не дека не сакам да се најдам, ама бре ај што ме користи, него и ме брука. Ја откачив последниот пат.
    Свеки 1 не е некој тип за тинтрање. Самиот факт што нема ниту еден пријател на 65 години и се дружи со мајка и доволно збори за неа. Свеки 2 е забегана - буквално! Не сакам да се потсетувам, ама самиот факт што мм кој има коњски живци успеа да го полуди (јас не сум го видела толку лут) тогаш дефинитивно забегана е. Е мм ти е типичен пример за тоа како не треба да се ќути, туку да се решаваат проблемите со време. За мир во куќа, секогаш се тргал на страна, па сега се плашам што може да се случи на секое одење кај неговите.

На Eli23, Val-Dim, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Нема штама, :music:празници се ближат, празници се ближат!:music:
    Што сте се уозбилиле? Си имаме ние една озбилна, од други немаме потреба.:)
    Или треба темава Ние околу и преку 40... да ја прекрстиме во Ние околу и преку 70... чунки хуморов ни е баш како за тие години.:rofl:
    @danichap Дали имаш вишок една соба за ома и опа иха. Како што тргнала работава на таму оди.:wasntme:
    Шала, мала! :D

Кај германките се навикнати да дават отчет на друг!? Жените многу ретко се некои домаќинки и баш им е гајле за свекор и свекрва и све на даље. :x
    Виделе луѓето нешто подобро од сопствената ќерка и и заблагодаруваат како стигнат и умеат.:nod:
    А внуката мислам дека е љубоморна и поткрепена од односот на мајката. Веројатно е една на мајка и татко и затоа така постапува. Знае дека не е центар на внимание повеќе. Туку многу несериозно однесување за 18 год. девојка. Ме чуди и тоа многу. :?:

На ozbilnazena, Eli23, Petar80 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Две девојчиња се, 16 и 18.
    И да, до сега биле едни на баба и дедо и сите изгубиле надеж дека мојов ќе добие дете :tmi:, па не само за на бабата и дедото, туку и за неговиот имот се имало планови во видик...

Ама нема веза.

Човек треба да си гледа куќата и најтесната фамилија. Мене ми е стварно бесмислено да се чуствувам навредена кога ниту они имаат сјаен однос ниту мене ми е важно нивното мислење. Мајка му и татко му ми влеваат во куќа.
    Тука веќе работите се посатвени на поинаков начин и секогаш се било фер и коректно.

Се останато стварно не вреди човек да си губи живци или нарушува спокојство.

На MilaP, Annath, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Чекај да видиш кога ќе се роди синчето!:rofl:

На Annath, Eli23, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    178.754
    Не сакам ладно време, сум се смрзнал денеска. Се топлам 2 саати и не можам да се затоплам.
    Уживајте вие што сакате ладно, јас ќе продолжам да се топлам :D
    Pink Panter.gif

На ozbilnazena, MilaP, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Peco друже, не си греј задник, старите велат дека снег ќе заврне!:D

На Annath, Eli23, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    178.754
    По секако ќе заврне снег :D

На Eli23 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Koga sme kaj koka kolata..batalete zaebancija ama so nea se izleciv..gnojna angina samo so koka kola.
    Eve stom imame dozvola od Rein ke pujuckame ama po malku:lol:..
    I nema sramotiloci.:x
    Nie neli domakinki zeni(facepalm)

На Annath, Eli23, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.