Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Раскажи потоа

На LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.295
    Допаѓања:
    278.134
    Ништо ,глава ме боли...

@Bubce38 пиши нешто кажи за свекрвичето макар ,нека врви време...:hug:

На mal.ecka, ivi1987, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Од времето или?

На mareane и LejlaD им се допаѓа ова.
  4. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Тоа видео јас сабајле го гледав, сега се е избришено, кажаа и на вестите дека се бриши видеото и не смее да се поставува. Јас кога го гледав, се прашував видео игра ли гледам или тоа вистина се случува.Така беше снимено, од таа перспектива како кантерстрајк,кол оф дјути игрите...Се што му претрча и му се најде на патот доби куршуми.Морбидно.

На ivi1987, SV1911, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ако сакате да се насмеете пуштете Фокс Мувис. Со Џим Кери е. :)

На ivi1987, SV1911, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Јас го гледам мојата дебела балканска свадба...

На SV1911, Ygritte, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.117
    Што знам што да кажам за пушењето. Мали се, не е убаво, ама во наша генерерација во прва средно повеќе од пола деца пушеа. Многу од нив после средно се откажаа. Па и не е некој страшен порок, ама страшното е што на тие години сакаат да пробуваат и важно им е што ќе каже друштвото. Цигари, ќе биде и алкохол.... од друга страна, и ние сме го правеле тоа.
    @ph.orhideja јас не би криела ништо за децата од мм, без разлика што е со краток фитиљ. Иако често се прашувам дали постапувам правилно.

На bittersweet, ph.orhideja, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    328.427
    уз Вино ?

На mareane, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Има логика да го забраниле.
    Пошто веќе спаѓа во докази.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Тој на оружјето имал натписи на германски, бугарски, руски и српски, а носел и нацистички симболи. На него се наведени многу битки и личности кои во текот на историјата се бореле против продорот на исламот во Европа.
    На оружјето пишува “Марко Милјанов Поповиќ – 1833-1901” – црногорски народен книжевник, војсководец и војвода од племето Кучи.

Стефан Лазар – српски кнез Лазар Хребељановиќ (1329-1389), кој загинал во борба со Турците на Косовско Поле. Го користел кралското име Стефан Лазар.

Се споменува и битката на Иванковац која се одиграла во 1805-та година. На еден шаржер се гледа и името Баја Пивљанин, ајдучки арамбаша.

На SV1911, Sesil, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Лили на која ТВ е филмот?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Си знаеш :*

Цвеќе на пикбокс

На flower30, LejlaD, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Чизс!
    Ненормална работа...

Тоа ќе ни напраат десничарските движења... шо друго?!

На LejlaD, Milobebence и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.502
    Запоседнат е телевизорот, се чека на ред :wasntme: Инаку и јас би еден со Џим Кери, ама во дневна моментално има караоке шоу.

Матна ми е главата, ама знам и зошто. Секогаш кога ми тежи некоја обврска, така ми е. А наредна недела ќе биде напорна, па викендов ми е време да наполнам батерии. Ако воопшто е возможно тоа.
    Ми се пријаде супа и мене :| Ама готова од петел. Има во трафики да се купи ова време? :wasntme:
    За цигари сте збореле. Си купив сама, пробав, запалив 10 пати и толку беше за таа година. И така правам секоја година. На работа кога се најголемите гужви, си купувам кутија, ќе ја испушам, нешто ќе раздадам и ми поминува мерак. Таман сум :D

На bittersweet, Sexybaby86, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    328.427
    На Skorpija25, ivi1987, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    ...и секако идол му бил и Брејвик.

На LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Што прајте?!
    Јас уморна, се тракавалавме низ трговски броеви мењавме...

Дојдов да и кажам на тена на @ph.orhideja дека ако самото дете сака да пуши и има страст кон пушењето дека џабе е се.
    Верувам дека на секој родител му е криво ама па тоа е. И безброј родители пушат.
    Ако е страствен пушач што ужива да пали за да се релаксира пиши пропало дека ќе ги остави

Јас почнав на пушам тука на 16 год. Се сеќавам како вчера да беше а не пред не знам ни јас веќе колку долги години како седевме за викенд на една клупа и другарка ми извади кутија цигари од оние црни со мирис на ванила
    Тоа беше поим за нас

Ден по ден час по час почнавме активно да пушиме.. се криевме нормално но подобро е детето да не се крие отколку надвор од дома да испуши 10 цигари и да му се одмили живот што се вика од никотински шок.

Орхидеа ќе зборам за себе си бидејки се ставам на местото на твојот син, не го притискајте и не го карајте не му викајте не пуши бидејки со тоа ќе му створите аверзија и замисли тоа е полошо ќе излезе како мене на времето ќе испуши 10 цигари и ќе му се заврти свес а цигарите нема да ги остави туку ќе чека вие да се помирите со тоа.
    Вака наместо да се гребе и пуши кој што му даде ако веќе решил да пуши или пак зема пари од дома без ваше знаење или многу "или или" дупло е полошо.

Мајка ми ме откри после 1 2 месеци.. ми рече океј. Боље јас пари ќе ти давам наместо да се труеш на улица....
    Отпосле пак и текна дека нема да пушам па ми залепи и шамар
    А јас за инат пак си пушев не дека тогаш бев заразена ама ете така сакав и си пушев

На крај видеа и двајцата дека нит милум нит силум не бива и ме оставија да пушам...
    Ни ден денес не ми пререкле
    Тие беа пушачи јас израснав со нивниот чад не се ни компетентни да зборуваат на тема цигари кога лисици се фаќаше од чадот нивни на времето
    Ама сега не пушат па јас пушам и ми викаат дека им сметало им викам и мене ми сметаше дека додека спиев вие ми димевте у фаца !!!

Мајка ми отпосле ми кажа дека била загрижена да не не сум фатила погрешен и лош пат па ми рече не ми беше за цигарите колку за стравот што би можела да правиш во тинејџерство.
    Бев тешка тинејџерка на времето

Еве ме ден денес пушам и уживам во цигарите
    Си сакам така сама да си седнам и раат да се релаксирам.
    Јас не сакам да престанам да пушам тука е проблемот но ако ме прашаш дали би пропушила ако го вратам времето назад ќе кажам НЕ.

Еве по зборовите твои и по твојот пост ми е криво што вам ви е криво и сакате да престане сакам да ти кажам дека иако реши да пуши оставете го детето оти со негирање наместо да знаеш што пуши и како пуши вие полошо ќе направите па ќе се труе по град а дома ќе апстинира и само че чека џенемот од дома да го фати и ќе се нервира.

Имам икс случаеви дома и знам што зборувам.

@♡BuBaLe♡ мила... тука низ еу крвна слика тешко.. мада што и не инсистирав ама тие не гледаат на крвната слика ко што гледаме ние факт е. Ќе сака нареден пат да и објаснам дека ние така фунционираме.
    Се е до самиот доктор ама ретки се оние кои дозволуваат.

Она вели дека самата она требало да увиде на тоа и да каже не сме биле ние тие кои што одлучувале сепак вика детето не е за крвна слика не знам они тука на тоа како гледаат ама гледаат лошо односно да ти биде лошо па да правиш..

И така...

Ајде утре викенд. Свекрвата се купила жената што да кажам лошо не можам да кажам. Све што и кажав земала и испратила
    Ќе ни го испратат конечно и трициклот лани што го купувавме па раат ќе си шетаме со детето
    Утре викенд... маж ќе се врати од работа и најверојатно ќе одиме до некаде да чекаме пратките

Леле кај беше оној викенд кај овој со брзина на светлината поминаа 6 дена како од шала...

На bittersweet, Sexybaby86, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ич не ме изненади |(

Ми се повраќа од светов!

На Mr. Right, Skorpija25, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.209
    И јас го изгледав видеото околу пладне.Само “вонредна вест” ми излезе на фб и штракав плеј.Баш ко Кантер страјк да гледав,па и две години го планирал човеков:x

@SV1911 легенда си,со локациите:rofl:Јас демек ке ги разберев,жими Европа ја знам на карта убаво:tmi:

Ало Докторе @Alishan30
    Кашлам суво само навечер,веќе една недела истото,после 22ч почнува.Кратки серии на напади се.Немам болка нигде,чекав да почнам да искашлувам нешто оти со сува кашлица почнува се,ама ништо.Треба ли нешто да превземам освен чаеви,инхалации и бомбони?

На Sexybaby86, Mr. Right, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.117
    Јас сум порасната со двајца пушачи. Толку ми е згадено од цигари, што никогаш нема да пропушам.

На Mr. Right, ph.orhideja, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.