Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.169
    Мотивациони говори - модерен начи на правење пари со перење на ум и продавање магла. Сериозно?
    Јас почитувам психолог, психијатар ама ова не.

На M&M, bittersweet, Shelea и 16 други им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Убав ден девојки..
    Се средивме со малата,ја оставив кај моите,тркнав до заболекар и во парк со внучка и бејби.
    Почнав да ја оставам кај моите,со внучка игра и не ме бара,бар на кратко.
    Редно беше после 15месеци да седи без мене.
    Газдата ме бара да се вратам на работа,не сум спремна ни јас ни беба.
    Побрзо таа ќе се навикни без мене него јас без неа.
    +за минимална плата и вишок раб.саати не ми се остава.
    А ми недостига работата.
    Да дремни малава па ќе шетниме пак.
    Убав ден:sun:

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    За агресивна ангина тоа што содржи највеќе пеницилин.

На Annath, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.213
    И тоа пробав со прополисот.
    Кока кола гаргара сега правев.
    Да доправиме јадењево зошто го почнавме и одам на дежурен. Нема да можам да истрпам.

Не.
    Децидно не.
    И не си играјте да одите кај никого од нив.
    Мила Виклео, Илина Ведран, Катерина Ангеловска, кој уште Билко Милко.
    Ниту една од нив нема среден живот за да држи вода тоа што го збори.
    А секој од нас има успеси и животни битки па не ги збори јавно.
    Тие позитивни говори направија контра ефект и чувство на вина кај многу луѓе кои ете мораат да бидат среќни по секоја цена. Денар не би им дала и немојте да се лажете.
    Смислен начин за правење пари. Ако имаат реална способност и талент ќе заработуваат од тоа, а ова ќе им биде хоби или симболично. И книгите од нашите автори кои ги пишуваат од овој тип се збируштина од неколку такви познати книги. Не почитувам таква литература ама ВООПШТО, единствено Екарт Тол и Скот Пек, зошто можам да ги поврзам со други релевантни автори со научна подлога. Другото, не си трошете ни време, ни пари.

Последна измена од модератор: 16 март 2019
    На M&M, bittersweet, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.295
    Допаѓања:
    278.134
    И јас го делам истово мислење.И тоа да ми држи мотивациски говори некој кој ги износел моите опинци ај, ама некој кој цел живот друг му ги подмирува опинците а овој живее од нивна препродажба е тоа е тоа што ме иритира..Па уште како збурсени што не сме ги посетувале нивните говори...
    Мотивациски говорници сме сите донекаде ,јас и дома и на работа и сама пред себе...
    Сега бре сите испаднаа психолози психотерапевти,дефектолози што ти не...

На M&M, bittersweet, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, во сабота никогаш немам обврски преку ден, ги одложувам за кога ке се стемни. Јер, сам свој газда. :emo:

Јас не можам да слушам а ниту да читам мотивациски говори, книги и што уште не. Ме иритира самиот глас на оние што говорат, а книгите пак се округло- па на ќош. Од мене пари не видуваат. :devil:

@Lilit земи прополис и од шишенцето капни директ на крајници. Во аптека побарај капки со најголем процент на прополис и дневно 3-4 пати слободно ставај. Тоа со шеќерот мене ми е мачкина кашлица.
    Колку за инфо, прополис ставам и на исекотини, крвта речиси веднаш запира. Дали сега ке се потроши целиот прополис од аптеките? :lol:

@Bubce38 и останатите, кои беа најубавите и најблиските плажи кај соседите ни? :D

Кој е за кафе?

На M&M, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Убав ден убави луѓе :D како сте ми? Ние фино, Охрид сончев, убав, таман за шетање, ама дома сме со бебка :inlove: уште некоја недела, па ќе го фатиме топлото време :sun:
    @Lilit пробај масажа од надвор на грлото, кај крајниците, од долу на горе, мајка ми така ги пукаше крајниците со гнојна ангина....

Мотивациони говори, и книги не ме интересираат, животов се потрудил да ми зададе удари па да се раководам според нив...;) (fingers) некој 'паметен' ќе дојде и ќе ме мотивира да продолжам понатаму - no way (facepalm)

Ајде доста е, :wasntme: до после :hug::coffee:

На bittersweet, Skorpija25, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    За таквите само лоботомија треба.

Јас не го ширам видеото, ако мислиш дека тоа ми е поентата.
    Членот го бараше вчера и и' го поставив, + потенцирав дека не мора другите да го гледат.Ризикот дали ќе постапите по болдираното останува ваш. Ако сакаш пријави ми го мислењето.

Последна измена од модератор: 16 март 2019
    На Skorpija25, Annath, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Знаеш што е најтрагично?
    Не е од мојата професија курсот:D сосема трета страна што апсолутно нема врска со работата:D
    Мерак ми е(facepalm)
    Плус тоа го нема кај нас, само на една од локацииве го има
    20190316_143115.png
    Да знае мојов што ми се врти во глава, ќе се откаже од мене преку службен весник:rofl:

Колку да видиш дека не сум токму, сега за некоја недела ќе одам на WSET курс за вино и пијалоци:lol: тоа така успат да се промешам со луѓе пред да направам финална одлука каде ќе летам да работам некој месец на проект:D ама винцето иако веќе не го пијам често, баш ми е интересно да учам за него:wasntme:

Јас сакав да го гледам ама не ми го отвара видеото. Да не е избришано?

На mal.ecka, WildMk, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @Dust сега гледам дека е избришано. Од вчера многу видеа избришаа, денес тоа беше последното што го најдов што можеше да се гледа ама и тоа го избришале..

На WildMk, Annath, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Мислев телефонов да не ме ебава:D

На Annath, LejlaD и Heartagram им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас дојдов само @LiliBoz да ја јадам за тоа што детето нејзино "мама" ме вика.

На M&M, Skorpija25, x.Daisy.x и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Lilit иста сум, на сајлент тритмент сум ставена, и гласот го изгубив. Ушите ме болеа ама со амоксиклавов како да ми се ублажија. Уште двајца знам со истиве симптоми. Поима неам што бидна...

На kuc, JuLleE, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Мене ми препорача и испирање со Septoaqua спреј, но ми рече може било кој од тие физиолошки раствори за нос.
    Инаку таа клиника од сите до сега на кои сум била, државни, ми изгледа најорганизирана. Пошто на шалтер го земаат упатот и сестрите го носат кај треба, приметив дека пациентите кога немаат се што им треба во рака помалку се бутаат преку ред и се осеќав комотно да си седнам и да чекам да ме викнат. За тоа браво.
    Е уште и пациентите да се научат да не влегуваат и да прашуваат таму кај што се прават аудиолошки испитувања, на други клиники кај што се соблекуваат луѓе и таман ќе бидеме.
    Единствено малку ме натажи што доста дечиња видов што испитуваат слух, дури и едно мало бебенце :(

За масакрот во Нов Зеланд што да се каже...безумие, тотално пореметена личност. Трагично и апсолутно бесмислено изгубени животи, повредени луѓе и дечиња... искрено жалам за секој од нив.
    Не знам дали некогаш ќе се искорени омразата, но мора да се стремиме сите кон тоа, омразата ствара насилство, насилството ствара ново насилство, одмазда и последиците се катастрофални, а се е апсолутно непотребно и бесмислено. Нити има подобра раса, нити подобра вера, има место за сите на светов, треба само разум и многу љубов.

На M&M, Alishan30, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    ,, масло на лили", те тренира за тоа.

На DAngel, Annath, TeddyGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.361
    Motivaciski govornik ako ima koj bi se obidel da me opravi od ovaa kasa-popara zivot sekoja mu cest-samo sto seuste ne se rodil takov.Taka da na niv pari da si frlam jok.@Dust toa Sidnejot bre mi fati oko:lol:.I taka denot da vi se pofalam mi pocna so toa me sto me iskasaa i toa mnogu,ama za cudo edno pokazav zabce :nod:malku ama za pocetok dobro e poznavajki se sebesi,so toa glava navednata:muscle:.Mozebi ke me bide-mozebi ne ama kako bebinjata pocnav cekorcinja da pravam

На Skorpija25, Dust, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @WildMk ,или стави малку јогурт во тањирчето и сирупот заедно, или намачкај и ги нозете напред со паштетка измешано со сирупот ,се надевам ме разбра , вака ветеринарот ме советуваше затоа што нема шанси со шприц да го држам мачорот и да му ставам директно во уста ,ќе ме масакрира
    Рано станата глава ме убива а гости во најава после
    @Lilit оди на клиника на дежурен ќе те прегледаат ќе ти кажат што да правиш ,болка не се трпи

На Dust, Alishan30, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Па на мачка малку е пипаво, не се мутлиња како кучињата, а и пожилави се.
    Јас на мојов сируп немам давано, а и таблети за прочистување на вет му даваат.
    Кучето му ставам два прста кај што се зглобовите на вилицата, ставам сируп најдлабоко што можам, a потоа му ја држам муцката затворена додека не голтне.

На ivi1987, Dust, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.209
    Мотивациски говорници...
    Ги доживувам како бајачи на новото време.Нема шанси да ги сватам сериозно или да предизвикаат нешто во мене.Ок,ми се:puke::D

Повеќе црпам мотивација и школо од Вас сите тука,кои соголиле душа без никакви маски и допираат со сржта на најсуштинските животни предизвици:bow:

За крајници баба ми ми поткреваше со нишадор или шеќер.Се живо плукав после ваквиот хард-кор зафат:sweat:

На Skorpija25, ivi1987, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    @Lilit од оспен јазикот ми потекува некогаш.Матичната ми рече дека Вибрамицин е "мачји кашаљ" и дека нема да ми помогне.Ги молев за инјекција,ама залудно.
    Сол и лимон гаргара.
    Нишадор на показалецот па стискај крајници.
    Кетонал форте за болки,мене ме боли до толку што неможам да голтам па морам да пљукам постојано.
    Лошо.

@ph.orhideja кога осетив дека пушат-збеснав.Прво нормално изурлав цело Скопје да ме чуе.После си реков "што џабе рикам,поарно муабет да направам со него".
    Му реков дека сакам СЕ да знам поврзано со него.Несакам изненадувања.Сакам да знам дека пуши и несакам да излага од дома на 15 мин и да пуши по 10 којзнае какви цигари.
    Му давав пари за цигари,знаев дека пуши,пред мене некаде до матура не запали.
    Шок беше за мене,јас дома попара му дробам и ацерола му давам за здравје а тој на еден чекор од дома пуши....ма и пие:D

На ivi1987, M&M, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.