Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.206
    @Biljarkata најблиски се. Ама ми се појавува откако сум на бг исхрана. Или некаде грешам или имам и друга нетолеранција или алергија.

На LejlaD, Milobebence, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.279
    Допаѓања:
    189.755
    Не сум умна памет да делам:(
    :hug:

На LejlaD, Milobebence, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.236
    Хелоу :)
    Колку не сум пишала? 2 дена може, а ми се чини ко 20 :). Не дека нешто по невообичаени деновиве имав ама некако ми летна времево, отвори читни 2, 3 мислења и така не ни стигнав ни се да исчитам. Сега се прибравме од гости деца паднаа во кома мене не ми се спие, додуше спиев поручеква после којзнае колку време.
    Ана вау, цртежов е лудница, не да има талент детево браво. Ако не сака сега, може понатака ќе изрази желба за часови. Има многу туторијали за цртање на јутјуб, мада детево вака ако црта само врз оснива на некоја слика што ја видел од Лондон и не му требаат видеа. Само нека продолжи вака да не изгуби интерес за цртање.
    кај нас има многу ежиња, посебно на лето, нема вечер кога седиме со децава пред зграда на лето да не видиме по некое.
    Ова за Нов Зеланд на блиц слушнав дека имало некој терористички напад, сега тука видеото го гледав на кратко, језиво немам зборови, колку пореметен ум треба да имаш за вакво нешто.
    Утре ме чека турбо ден а не ме фаќа сон.
    Друго ново старо што има?

На Mr. Right, Peco, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Се' по старо...
    Уште сите си сме, со истите 'бубачки' ...
    ко шо не остај... :D

На Ygritte, Alishan30, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Денов долг ми се виде. Денес турбо по дома, ама бар завршив се па недела на раат ќе шетаме. Па и гости се најавија, па фина дружба и смеење паднаа вечерва.
    Легнав да го успијам малиот ама и јас со него сум се комирала. Станување у два и сега овци ќе бројам за да презаспијам.
    За крајници не знам каков совет да дадам, до три години од нив постојано во болница сум лежела па ми ги извадиле.
    Говор и чуда за мотивација не почитувам, не верувам дека имаат ефект.

На Ygritte, Mr. Right, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Треморот деновиве ми е до небеса па, нема чаша шо не ја расипав наоколу. Кој што прави, јас бришам и рибам.
    Гуд морнинг. Сонце пекнува, убаво изгледа..за убаво и ќе се користи денот.
    Кафе сркнато, витамин такуѓере...може да се тера денов. Без посебен план. И т'ј.

На Mr. Right, WildMk, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    @Annath браво за рипчето, се знае дека сме талентирани уметници :hug:
    Јас не сум де. Ич не сум по цртање. Си имам други

Добро утро.
    Ми тргна денот. Се будам во 5.20, нешто ми мириса. Трчам в кујна, има што да видам. Јагленосан леб в рерна, а таа уште на 150 степени грее. Сигурно едно 3 саата е вака... Добив нагон уште одма да се разврескам низ дома... Ама... 5.20 сабајле е....

Зошто само јас се расправам со идиоти и на работа, а и дома?
    Дали маживе имаат мозок и зошто не?

Пијам кафе, некои чавки ми гракаат на јутјуб. Американциве потресени од аферата за врскаџии на факс. Да дојдеа кај нас да видат што значи наше дете.

Ни го одложија брегзитот на некое време, ќе можам еден блиц викенд до Софија да си организирам. Едвај чекам. Само да пуштат плата па да направам планови што се совпаѓаат со буџетот :D

Од среда малку потопло. Сонце на мени неколку дена :sun:
    Инаку и јас имам некаква алергија на нешто. Образите румени ко селско дете на здрава исхрана :lol:
    Ко бев мала така ме караа. Јас бледа, коска и кожа, неухрането изгледав, а комшичето на баба со румени образи и меше.
    Да е жива сега да ме види :muscle: во каква женетина пораснав тука.

Јас си мислев дека од температурата што ја кревам за неколку секунди ми руменеат и вријат образите. Ама најдов една мрсна крема, од неа за неколку минути исчезнуваат лишаите.

Ај да се спремам за работа. Ако денот по утрово се познава, да си се напијам дијазепам на време јас :x
    Импресионирана сум од човековата глупост...

Последна измена: 17 март 2019
    На Skorpija25, Mr. Right, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.152
    Да шкртнам збор два :hai:
    Прво со големо задоцнување да честитам за родендените што поминаа . Само убавини :f:
    Кај мене ништо ново
    Скоро по цели денови дома , чат пат ќе излеземе на по еден саат ,ама не е тоа тоа .
    Мајче вчера ми направила чалбур.
    Понеубаво нешто во живот немам пробано. Ама маж со сласт си јадеше :)
    Дочекав мајче да ми прави јадење.:clap:
    Неизвесноста и чекањето убива . Но ,тоа е , ќе пројде и ова чудо .

Беки ме тагнала за мислење во врска со убави плажи . Јас воглавно не ја знам баш Грција многу многу ,анџак 3 год летувам таму . Ама .... На краците сегде ми е убаво . Се што е после Неа Потидеа ми се допаѓа . Тие местенцата како Флогита ,Каликратија , Плагија и комплексот Сахара не ми се ништо посебно . За еднодневна ги бива и одам таму ,ама за одмор во никој случај не би ми биле избор . Не знам зошто ,ама не ми се допаѓаат . Можеби оти цел наш град е таму ,а и исти ми се сите .
    Сто пати ми е поубаво на оној крај , Врасна Ставрос и Аспровалта .
    Исто,многу ми се допадна Кавала . Бевме еднаш вон сезона , има добри плажички и местенца на 5-10 км после Кавала . Дефинитивно годинава ако се оди на одмор ,таму ќе е .
    Јонско море ,поготово Лефкада ми е незаменлива . Скоро цела ми е прошетана и тоа е вистински рај.
    У толку . На други места немам одено .
    Ааааа и Паралија нели ,ама тоа е само за еден ден ,оти блиску и најбрзо се стигнува да морето :)
    Исто и Неи Пори бев два пати ,трет пат сигурно нема да одам .

Маш денес дежурен
    Божем ќе се фабав денес ,ама фризерката ми предложи да ми стави к'на . Никогаш у живот немам користено . Кој знае ќе ми ги покрие ли белите влакна кои не се тук таму . Едноставно бела ми е косата,цела :(
    Баш да видиме што ќе излезе .
    И овие ноктите да ми ги извади.
    Не сум јас за вакви чуда ,успеав и гелните нокти да ги изгрицкам :tmi:
    Освен палците ,тие ми се видоа тешки и дебели за грицкање :drunk:

Јајцата се сварени уште сабајле
    Ме викаат (waiting)
    Па да наполнам раката со апови .
    Убав ден друштво :f:
    СП до @mareane . На моменти си мислам дека мајка ми ми пишува ЛП . Не заради годините ,ние скоро и генерација сме. Туку кога ги читам нејзините пораки , ми доаѓа таков мир во душата ,исто како со мама кога разговарам :hug:

На Ygritte, Skorpija25, Rebecca_R и 29 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198
    Добар ден, друштво! :sun:

Станав со петлите, комшиите за ќотек се. :envy: Мир во недела сабајле да се немало!

@Lilit среќен роденден! :f::^::hug::party:

Ова настинкава или што и да е што ја имаш ме потсети на таа на другарка ми, скроз низ истото поминува тука, баш деновиве. Цела доза антибиотици и чуда, не и помогна, па ајт уште една тура. Не и кажаа што, само спомнаа инфекција на грлото и толку. Сега пак пие антибиотици, од кашлање и од болка. Мене пак се уште ми реагира увото кога јадам било што со процесиран шеќер, макар и коцка чоколадо или лажичка шеќер во црн чај. Треба и јас да идам на лекар со ова, ама не ми се трошат пари моментално на вакви работи. :drunk: Добро, мене никогаш не ми се ни трошеле пари на лекари. :bandit:

@Peco 6000х4000 пиксели се фотографиите. Во RAW формат еден фајл е околу 24 мб, после обработка од 10 до кај 15, во ретки случаи повеќе. Мојава камера не е толку напредна, кроп сензор е. Ја мерачам D850 на Никон цела година веќе, чекам да стане поефтина или да се обогатам. :D

Speaking of пари, чекам повик во понеделник или вторник. Пуштајте среќа да ми се јават со супер, одлична, предобра понуда. :*: :cash:

@Annath браво за малиот! Ако нема интерес за курсеви, ама сака да црта за себе и има солидни познавања од компјутери, тогаш купи му еден таблет за цртање, ич не се скапи (од Алиекспрес) и нека црта на компјутер, преку Илустратор или некоја таква програма.

Јас многу сакав да цртам ко мала, ептен и моите се трудеа да ми купуваат од најдобрите темперни, четки и не знам што уште не за да можам да цртам колку сакам, ама иако имав талент и желба, образовниот систем ни беше таков шугав, баш ко што @mareane напиша. Ликовно еден или два часа неделно, обично оставени последни, па често не ги ни држевме.

Овде образованието е многу скапо, ама затоа добрите школи на децата им приоѓаат индивидуално. Ако имаш талент кон цртање, ти ги зголемуваат часовите, ама затоа ако си слаба математика, ама солидна хемија, тогаш часовите по хемија ќе ти ги намалат во корист од тие по математика. И така постојано, секој месец може да менуваат распореди, зависи од детето. Ова има свои недостатоци секако, плус не сите професори во таквите школи знаат што прават, ама според мене е чекор во правилна насока.

Месецов ќе биде одлучувачки за тоа што понатаму. Немам некоја конкретна желба за тоа која опција би сакала да се оставри повеќе, и двете се со свои жртви кои јас морам да ги направам. Ама таков е животот, на моменти мора и така да се живее.

Лили ми спие во скут, со главата на тачпадот од лаптопот, а Порто се мушнал до моите нозе, преде ли преде и ме гушнал со едната шепа. Сонце мачкасто. :inlove: Ириска во свој филм, ме игнорира скорз. :x

Убав ден! :music::dance:

На Skorpija25, Sexybaby86, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    6 дена по ред исто јадам. Валда и денес истото ќе е. Јадев и чоколадо изнервирана од идиотиве и еве црвенило по лице и раце.

Си реков дијазепамче требаше да се напијам.
    Му дадов 3 клуча, ми враќа 2, па уште и будала ме прави дека 2 биле. На крај ми го подметна третиот во џебот од палтото, ги видов дури се расправав со него и само му реков да си оди дома.

Утре треба да одам на шопинг. А ич не ми се оди. Мразам да купувам поголеми бројки, кога планирам да ослабнам. Ама тоа слабеењето никако да се случи.

Образование кај нас беше ок порано. Тука сфатив дека баш имаме квалитетно образование кое опфаќа многу од општа култура. Плус мислењето го развива мозокот. Ама партиското вработување и врскаџиите го расипуваат системот. Сепак, ако сака родителот, убаво ќе си го насочи детето.
    Тоа што во модерново општество немаме време е друга приказна.

Ми се пие второ кафе, ама нема. Ни храна нема за сега... Гладна и жедна ќе си седам бе :$
    Ќе ослабам 30 грама сега :lol:

На Ygritte, Skorpija25, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.146
    Пијам машко кафе и ве читкам.
    И се разлигавив,@Bubce38 бе...:hug:
    И то денес ден за главење в кујна во онаа втората...
    И @Viktorijaaa5 навистина да се јави(fingers)

На Viktorijaaa5, Mr. Right, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.530
    Сите шетате а? :sun: Ние уште не можеме да се доспремиме со двете, ко да ќе патуваме на две недели. Три саати пијам кафе, немам време да седнам, дека недела па да искористам ефтина струја :rofl: Ај може ќе поднамали сметката за 150 ден. :tmi:

@Bubce38 ти да си отвориш туристичка агенција. Еве ти идеја за приватен бизнис :D

На Skorpija25, bittersweet, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Недела почнува со манџи,ми продолжува со средства за чистење,па со пегла и завршува со хигиена.
    Секоја е иста.
    Не мрдам од клишето :|

Вчера,една возрасна роднина неарна.
    Снаата: ...не слушаат,ко им збориш да не излагаат,да не се моткаат по двор,да не одат по пазари,не слушаат:|
    Демек старите не ја слушале:o НЕА,а таа за убаво им зборела:envy:
    Знаејќи ја,ми дојде да и вратам: да си ја потераш ти работата низ куќа,може и ќе те послушале,ама на пазар и сама се фалиш како не си била никогаш,како дворот го пастреле старите и како кујната ти е нова и само макарони вариш ако децата побараат:devil:
    Секој си зема за право да огласува нечија непослушност:devil:
    Се изнервирав,ама навистина.
    Иначе,снаата ми е роднина,да не испадне дека ја бранам старата свекрва:).
    Доста крекав]:).

Убаво надвор.
    Чекам да се исправи сонцето па да киднеме до некој парк,на некој кеј или до некои лулашки.Детево не го интересира дали сум средила се или не,а и не треба да го занима.Често ја запоставувсм покрај домашните обврски.

На Ygritte, Skorpija25, Sandrin4 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Денес пак на работа, 3 викенд од овој месец се работи, ми се плачи кога го гледам сонцево, а дежурна до 22ч. Ништо од овој убав ден нема да видам. Најтрагично е што и следниот и по следниот викенд го работам. Март те молам заврши веќе еднаш:( ;(

На Mr. Right, TeddyGrey, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.294
    Ден!:coffee:

Наспиена, бебе е на викенд. Ќе си го земеме и одиме на ручек за Берово. Да го ловиме сонцето на чист воздух. :sun:

Се надевам дека бебето нема да ги наследи гнојните ангини од мм. Јас проблем со крајници никогаш сум немала, па не знам како изгледа тоа. На мм му се вадени како дете оти многу страдал од нив. Они фамилијарно страдаат од крајници.

Пушач не сум, ама сите околу мене пушат.
    Имам палено на излегување за друштво ама толку. Не знам ни да ги тегнам. :D
    Ама кога мм бега на 5мин на балкон некогаш сакам и јас да пушам и бегам на 5мин пауза.:D
    Не знам како би реагирала да знам дека син ми пуши. Нема да сум среќна ама ќе се помирам веројатно. Мм и девер ми почнале да пушат многу касно. Кога на сите им излегуваат бубачките од глава.:D
    Кога девер ми запали пред мене прв пат и јас бев не многу пријатно изненадена. Спортист, водеше здрав живот као. Ама пороци, сите ги имаме.

Јас разбрав дека @Rebecca_R прашува за еднодневна на плажа.:$ И оп прва Сахара, ама мене ми е сосем ок за еден ден. Чисто е , средено, убаво. За еден ден не е така лошо. Ама бучно.
    Тоа е кога читам во лет. :D

Убава недела! :sun:

На Skorpija25, Rebecca_R, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добар ден..Дур сум во позитива да пишам..
    Од петокот сум во некои down расположенија (работа/кревет рак раната во ех бракот)..Она учењето компјутерски програми и ексел табели и коефициенти ме убива во поим:sweat:;(
    Денес ја праев Цезарот салата со купечко пиле и ја зезнав..Или малку сос направив или стварно требаше стек да пржам а не бело месо од пилето..Е сега ми е сува салатата и се изнервирав:(Немам ни жолта повеќе ама и на работа сум па и немора..
    Чаре за салатата има ??
    Претходната ја правев со пржен стек и салатката беше убава пресна и супер испадна..оваа грда(facepalm)Ама арно ми се прави кога сакам секогаш да го поедноставам готвењето(facepalm):headbang:
    Слушам Рибја Чорба..да се капам..испеглам уште нешто и на работа на труд:)
    Како ме маваат со новата работа паники,тешки темничења тоа е чудо..Решив да се дотерам ко човек за на работа од понеделник..Втора смена до 22 и надаље:(Многу време ќе бидам во канцеларија па можам да се облечам како жена а не како избеглица:xВажно нокти црвени си направив вчера..и шкафови прередив зимски СЕ само да пренасочам мисли и да не запаѓам во црнила:worried:
    Мотивациони говори ми се лимонада..Нека ми дојди некој говорник да истурам СЕ од душава па да видам дали ќе ме мотива мене или јас ќе го демотивирам него до даске.. за навек..Толку лошо се чувствувам...
    А реков позитивно ќе пишувам..
    Отидов јас да досредвам..
    Имајте релакс ден:l:

На Kate Rina 93, Ygritte, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Можам копи паст од вчерашниот ден да си направам.
    Малата уште ме зеза ноќе,неспие,се врти,превртува и во 7будна.
    Доручек,ручек,зачистив ко мачето со опавчето се средивме и низ врата.
    Прво кај моите,до маркет со беба и внучка,изназедоа куп непотребни нешта и саат низ парк.
    Еве ја сега спие топ.
    Колку сум среќна што ги имам моите +до мене се.
    Господ здравје и живот да им даде.
    Ќе си легнам до малава и не мрдам.
    Убав ден!!!

На Ygritte, Skorpija25, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    177.577
    :o wow Не ми е јасно зошто ги прават камерите со толку голема резолуција. Освен можеби за билборди и големи постери, за нормално гледање на веб страна, на телефон, таблет или компјутер, нема потреба од толкави резолуции.

3000 долари!? Кола ќе купам за толку пари. :D

На bittersweet, Mr. Right, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.475
    20 мин дремев пред огледало за да прецизно нанесам туш.Таман успеав на едното око и стигнав до другото маШ ме акна по задникот и ме унакажа скроз :rofl::devil:

Ај добар ден :)

На Ygritte, Skorpija25, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Мотивациони говори-бљак.
    Да не споменувам имиња,ама некои со моривациони мудри мисли пари млатат.
    Цели хали полнат.
    Публика одушевена |(.
    Па кога ќе прочитам на билборд: за само 8000 денари котизација можете да присуствувате на предавањето на Џон Пиплфокс од Северна Каролина кој ќе ви каже како од еден долар станал еден од најбогатите луѓе во светот,ми иде да:puke:

Ај кажете ми како од 10 денари ќе станеш најбогат човек???
    Ако не се лишуваш од 100 работи за да инвестираш или ако не подигнеш кредит за бизнис ( и притоа банките гаќите ќе ти ги истресат)како со 10 денарие почнеш???

Па и она: работа од дома:|
    Да кликаш на линк и ќе оствариш дополнителна плата]:).
    Боже мили(facepalm)
    Прашајте ги тие што работат од дома дали е толку лесно...дали очи не им испаднале,дали се исчешлале саглам кога преведуваат или даваат некоја услуга поврзана со време]:)

Се гледа дека китката ми е на лево уво??:D

На Skorpija25, Sandrin4, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.