Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    279.734
    Навистина еден голем (y)и за Дани наша а и за свекорот и свекрвата.Кога ќе се пронајдат разбрани и културни луѓе и од двете страни тогаш е нормално ваков однос .Навистина има нешто и до менталитетот но јас германците сум ги замислувала како ладни луѓе што Дани со нејзината приказна го побива тоа.
    @vitamina не си ти во депресија туку само тагуваш од разделбата ти недостасува лубовта нормална реакција е тоа.Не се давај при крај на тешкиот дел од патот си Многу поминало малку останало.Кога ќе си бидете заедно ќе си дојде се на свое место и ќе бидеш највеселата личност Верувам и сигурна сум во тоа
    Те:hug:
    И за кока колата уште прашувате од која е. Па јас и на гости кога ќе ми понудат кока кола мислам на таа нашата :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Bozica1980, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Здраво девојки :hug:
    Деновиве немам многу време за дружба... За да не заработам минус на +/- 40, вечерва се прочитав :D и лајкував :clap:... Ииии... премногу домаќински муабети сте свртеле :clap:... Редно беше, да се уозбилиме :lol:... Нели на +/- 40 сериозни жени сме ние :D :party: (poolparty) (hollest) :d: 8)...
    Поздрав, Ве гушкам сите :hug:...

images.jpg

На Bozica1980, Esmeralda-MD, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    279.734
    Алал да ти е за сликава баш ваква кока кола ми (ни )треба

На Val-Dim, Bozica1980, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.173
    Допаѓања:
    221.923
    Сите се утепуваат од "пиење" кока кола само не смеат да си кажат овде "забраната на реин" не дотепа и исплаши па завртивме ептен накај домаќинските муабети, широките и долги домаќински гаќи и штипките признајте.
    А сега сув студ не е лето да се вртиме и потиме туку напротив се повеќе се припиваме и гушкаме па паѓа по нешто повеќе еве признајте сите нека не ви стиска..

На Val-Dim, WORRIED.BT, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @danichap napravi gargara? :D
    I ja bi edna ama go njama gargarinot.:tmi:

Luge dajte kazete nekoe care.Azaspijam na grb se budam so bolki sto na cel glas ofkam od sto silno boli.Pocnav denovive na stomak konecno ama i tamu pocna da me boli kaj sto me pravea operacija.Na sto da legnam,na glava?:worried: :@
    Mackaj mackaj grbov so ruzmarinovaa rakija,more so ulje masaza i nisto ne pomaga.Kako gnilo mi e.
    Starost?:wasntme:
    Znam deka e od lezenjeto vo bolnicata ama ete sega skoro i se nema vreme za lezenje i nikako da stivne bolkata.
    Samo koga pijam coca cola ne me boli.:rofl:
    @vitamina ela mi na gosti,ke te razonoduvame so bebus dur dojde vreme za denot D.:hug:

На Annath, DVAANGELA, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Јас мудро ќе си молчам. :D

Леле галапче и мене ме боли.
    :!: НЕ е од Кола Колата.

Од пораѓајот е сигурно. Се вратив пак на магнезиум по 500-600мг на ден и чуствувам големо подобрување. Барем терминот на гинеколог додека дојде да врткам душа:lol:.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ic ne mi tekna za magnezium.Moram bar da probam.
    Nema sansi od coca colata.Da mi kazuvase nekoj deka tolku brzopotezno ke mozam da ispijam edna coca cola,nemase da veruvam.Se nema vreeme ni do grb da se stigne.Rizicno e.A se najdes na grb,a se zadavis od sto zaplakalo maloto.:D

На Val-Dim, Annath, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.378
    охоооо се изначитав цел саат неможам да ве дочитам
    ја да се пријавам кока кола испиена и ждригнато
    Абе ке се мажам по втор пат ке ми дојдете на свадба?
    ајјј реин ве изкара и се домакинки станавте паф брејјјјј
    реин не ги расипувај жените

На Bozica1980, mareane, mama89 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Да не е рано за кафе...а....:^)

На Bozica1980, mareane, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кај мене од денес официјално почна летото:sun:, јухууууууууу најомилено време ми е ама као за почеток слабо се покажа, излезе сонцето малку и одма после почнаа дождови.;(

Бев со снаа ми на концерт на некој наши пејачи, не ми текнува сега кои беа и надвор пушам цигара и еден постар човек као тебе не сум те видел до сега, сигурно си сега дојдена, бегај си назад стари крај нема тука работа, нема пари.(facepalm)
    Го прашав дали работи, ми одговори со да, му викам ако има за тебе ќе се најде нешто и за мене, знам јазик, знам компјутери, ништо не ти вреди ми вика, нема работа и крај.:x
    После ме прашува дали има шо да јајте таму, не му викам, стануваме на сабајле и трева пасиме.:rofl::rofl::P

Да не почнам да кажувам какви смешки сум се изнаслушала ќе треба цел ден да пишувам.:wasntme:

Не можам ни да се сложам ни дека после толку и толку години се намалува фондот на зборови, татко ми е тука 37 години па збори како вчера да дошол од Скопје, на работа збори исклучиво англиски а дома исклучиво македонски, така не научиле и мене и брат ми. Се разговарало за се и сешто, секој ден кога си доаѓавме од училиште им го прераскажувавме денот на македонски, со брат ми меѓусебе секогаш сме морале да збориме на македонски, книги читавме, домашни пишувавме се тоа под буднотот око на родителите.
    Моите не се некои патриоти да се лупаат во градите за тоа дека Аце е наш:lol:ама си сакале ние децата да знаеме македонски,да се разбереме со роднините, истото и сега го правиме и јас и брат ми, снаата со децата, внук ми сега ќе полни 9 години а веќе 2 години знае да чита и пишува ќирилица, понатака дали ќе сакаат да зборуваат или не не знаеме ама наше е да ги научиме.:nod:

Кај мене е лето така да кк пожелно е да се пие да не се дехидрира.:P:P
    Јас повеќе ја сакам кк во зима него во лето, мм се поти многу кога се напрегнува:rofl:, кога станувам на сабајле иако не се потам жива вода сум од него што спиел врз мене, а тек ако се пие и кк успат, тоа одма мора чаршави, навлаки, се да се менува.:doh:

Свекорот, свекрвата, девери и јатрви сите ми се арни, свекорот и свекрвата делат совети само ако се побарани, доаѓаат само со предходна најава, истото го бараат од нас, со јатрвите се гледаме на кафе,мафе и без мажите а најчесто сите се собираме кај свекорот и свекрвата а башка и браќата одат заедно на натпревари, рибарење сами со татко им.

Матео сабајле ме разбуди кога ми залепи пост ит на чело:lol:, со помош на татко му ми напишал:: Те сакам мама.:inlove::inlove:

@Esmeralda-MD зошто не побараш некоја продавница со Мк производи ако има тука на другиот крај на светот мора и да има и во Германија.:)

@danichap да се прогласи за снаа на годината.:rock:

Чекајте како добра домаќинка иако таа стрината тврди поинаку :rofl: да ве послужам со кафенце.:coffee:

На kjukli, ozbilnazena, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ooooo tema svekor i svekrva i bliska familija.
    Nema kaj mene sto da se kaze. Mnogu sme daleku i ednas na 3 godini po 3 nedeli ke se vidime, taka da nemame sansi mnogu da tupime.
    Mojte svekor i svekrva se malku postari. Kako gledam vo prosek po 15 god postari od vasite.
    Svekrva mi ne e makedonka. Mnogu e kulturna i korektna.
    Koga se rodi moeto devojce vo nesves padna od sreka. Se sto postoese doma (sto mozese) go zameni vo roze. Zenata imala samo braka, maski deca i odednas na svet dojde devojce.
    Odnosite ni se mnogu korektni. Jas i ja pocituvam kulturata i ne baram nikakvi uslugi.
    Koga ziveevme dole kako nepropisano pravilo bese, sekoj petok odi kaj baba na spienje. Ubavo se sekavam deka ednas nedelno svrakav kaj nea na kafence i obavezno mi stavase pari vo dzeb, da si kupam nesto.
    Makedonskiot jazik slabo i odi i koga zboruva vreminjata i rodovite se pomesani. Porano (pred da dojdeme ovde), koga si razgovaravme ja preprasuvav po dva pati dali toa sto mi go kazuva bilo, ke bide ili se slucuva vo momentov. Taka ona ke pocne vo minato, pa menuva vo segasno, pa idnina i na kraj da zavrsi pak vo minato.Baska toa ako ne spomne iminja, ke se spletka so rodovite. Mm sekogas se ubacuval vo razgovor da ja ispravi vo gramatickiot del.
    Denes koga si pravime moabet ne ja preprasuvam. Sto razberam, razberam.Poagam od sebe, ponekogas ne mi e denot, koga ke ispomesam vreminja, pa lugeto me prasuvaat da povtoram, mnogu nepriatno se osekam.Zatoa povedena od ova iskustvo ne preprasuvam.Baska sega se postari pa i slabo slusa.
    Moram javno da i se zablagodaram. Seuste mi praka paricka i knigi. Mnogu saka da poklonuva, verojatno saka i pokloni da prima. Jas zatoa ne sum ja preskoknala nikogas, pa duri i koga sum tamu, ako vidam nesto nemaat , a bi i pomognalo, bilo toa nesto za vo kujna,za cistenje .... i kupuvam.
    Zenata gotvi neverojatno dobro. Koga sme tamu od pile mleko pravi i sto e najvazno ne ni stvara obvrski da mora da se vratime za rucek. Moza da jademe koga sakame.
    Nejzinoto e; "koga mami bese ziva, koga ke si odev doma, sekogas sakase samo doma da sedam i da si bideme zaedno. Znam deka sakate da si se vidite so site, netreba da se vrakate za rucek, koga sakate rucekot e vo kujna, zemajte sto sakate". Mnogu e relaksirana i atmosverata doma im e odlicna.
    Svekor mi e drug covek. Toj studiral vo zemjata od kade e svekrva mi i mnogu poprimil od niv.Baska poslednite 15 god pred penzija rabotel za germanci i e mnogu oficialen. Zdravjeto vo poslednive godini bas ne go sluzi dobro. Ima nekoj rezim na zivot, epten si go pocituva i nema ziva sila sto moze da mu go poremeti. Se znae sekoja minuta kade mu odi, atoa sto ke ostane go pominuva so dve daljinski vo raka, edno germanska TV, a drugoto od zemjata na svekrva mi. Iako ne e dobar, zalenje nema. Polna raka lekovi so viski drma sekoj den i mi vika snao malku uste ostanalo pa sto da ne piam (pie za cirkulacija po 2), bar zadovolen da odam.
    Pravilo: nikomu nesmeta, ama i nesaka nikoj da mu smeta.
    Jatrva, dever, puska se. Koga sme tamu sekogas ona zima odmor i se slaeme niz ulici, a i odmori terame zaednicki.
    Familijata znae kolku sakam knigi i da odam ili ne mi se praka vo pogolemo kolicestvo (20-25) i za toa mnogu sum blagodarna. Jatrva mi sekogas mi praka nesto nakit, bilo da e obetki, alka, lacne, taka da skoro celiot nakit mi e od nea.
    Epa sega mozda se funkcionira dobro zosto jas sum ovde tie tamu. Koj znae kako bi bilo ako sme tamu?

На ozbilnazena, Val-Dim, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    На galapce, Esmeralda-MD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро и од мене.
    Како сте денес претпоставувам повеќето не сме на работа. Кока коли две синојка пред спиење и една од сабајле, денес малку шеткање па ручечиња.
    Ве поздравувам

На Bozica1980, ALISA0000, mama89 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aaa dobro drveno utro!
    Kade ste? Ili spiete ili drva sadite, po nekoj i na rabota.
    Abe jas ko sto ja razbrav Rein ni dava da si zborime za kk ama so usul, a ili ja taka sakam da si razberam:wasntme:
    Sto da kazam kk ednas nedelno mu vikam na mm mora da zacestime, ama pa se nekako umorni, mn najadeni, ne mrzi u pm(facepalm)
    Posle ko ke ostareme ke ni bide krivo sto ne sme piele mn kk.

На Esmeralda-MD, mama89, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    E koga stigna bre Petre, ja ednas nedelno daj jazi receptot

На Bozica1980, mama89 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Дадилка :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Bozica1980, mama89, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobro be neli Rein negde pisa deka moze da zborime za kk, ilisum sonuvala nesto. Sinojka pred spienje ve citav da ne sum utnala nesto. Sega baram nemozam da najdam i od tel pa ic. (facepalm):drunk:

На Esmeralda-MD, Annath, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добро утроо :coffee:
    Да не имате информација банките дали работат денес?

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.317
    Допаѓања:
    111.919
    Добро утро! Градов денес е тивок, сообраќајот е редок, мислиш светот застанал. Јас сум тажна и денес, му се лутам на Оној кој одлучил дека млади луѓе смеат да умираат, не смеат, тие треба да се радуваат на животот.

На galapce, Esmeralda-MD, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Dobro Utro drustvo I od mene, Sto da vi Kazam,Abe ova decava sinojka koga se vrativ od rabota, mi dovleckaa elkata I ukrasite, da kitele(facepalm)abe glava neznaev Kade mie:^)sto ja izvadija ja izvadija, ja namestia I se razbegaa sekoj vo svoja soba, pa mesti si ti Angel ako si nemas druga rabota:headbang:idenes da dosredam :talk:cabe si vikav pak Moja rabota e se :tmi:dosta ja Tupam, ubav neraboten den drustvo:makeup:

На galapce, toogood, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.