Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@bittersweet уште еднаш :hug::hug:
    Баш не растажи сите
    Живот....

@LiliBoz те чекам со фини вести
    Да се надеваме дека е нешто на нервна база и брзо ќе помине :hug::hug:

И јас сум во некое безвеза расположение . Де ми се плаче , де се смеам ко нетокму.
    Вчера прошетавме до Дојран . Многу убав ми се виде . Дали оти долго време не сме биле ,дали оти времето беше идеално ,не знам .
    Важно баш ми пријаше:inlove:
    Денес маж има некое предавање овде .
    Ама веќе ме знаат сите преставници нели , па вчера девојчето организатор ми се јави и мене лично да ме покани :)
    Ми стана незгодно , и кажав дека нема да дојдам ,ама се запна. Планирана сум била,како така:)
    Па ќе видам ,моШ ќе идам . Ако не ме фати некоја мрза до поручек .

Требаше мајка ми да дојде викендот што помина ,ама ја фатила кичмата па не дојде . Ако е подобра деновиве ,можно е петок да пристигне . И сакам и несакам.
    Се плашам од резултатот во петок, не знам како би прифатила повторен неуспех .
    На мисла ми е ако не добијам у меѓувреме , да го оставам тестот за после викенд .
    Аман веќе .
    Глава ме фифка од толку мислеЖ:rock:

Одам на тераса
    Едно млеко со Несквик да шмркнам

2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Добро утро.
    Денес одвај мрдам. Гласот ми се фати па си шепкам сега, а и грло ме боли многу, ко игли да имам. Докторка втора смена, а јас попладне не можам да идам. Врвка ми е работава :|
    Само што почна денов а веќе одвај чекам да заврши.
    @Bubce38 мисли позитивно, ќе дојде среќичката овој пат. Опушти се и не се затварај дома, така побрзо ќе дојде денот што го чекаш :hug:
    Ај убав ден.

Желба, Mr. Right, Peco and 24 others like this.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

@LiliBoz ти ја пушам целата среќа на светот, се' ќе биде во ред! Што и да е ќе помине, премногу си млада и полна со живот, љубов и убави работи. Те гушкам најсилно. :hug:

@bittersweet многу ми е жал! Од срце ми е жал, со години читам за сите вас. Ве познавам, како кафе да сме пиеле. Би сакала да не знам како боли, ама знам. Мојот корен, мојот ангел и заштитник го нема скоро 10 години. Уште не сум ја поминала ни фазата на спонтано плачење, не пак да се навикнам дека нема да се појави на врата. Би сакала да можам да ти испратам сила и утеха некако, ама не знам како... Само знам дека Бог има големи планови за тебе, погледни што се' ти дарил! Истото и за себе го зборувам и мислам, многу ми зема ама што се' ми даде. Сигурно треба да сме цврсти на нозе за да можеме да ги кренеме тие дечиња на нозе. Живот, за кого мајка за кого маќеа. Те гушкам најсилно од далечина, те молам биди храбра. Секој ден имаш нови спомени за навраќање, така ќе живее уште доооолго, долго преку вас. :hug::l:

@Bubce38 не ме прашувај зошто, ама скоро сум сигурна дека зимоска ќе лапаме мекици за бебе Бубче. Обично не ме лаже чувството, а и кога толку многу луѓе тука ти праќаме добра желба и позитивна енергија, ќе ги услиши Бог молитвите. Ти посакувам едно мало, бело, дебелко, на мајка најубаво...:l:

Блиски сме. Чудна работа, ама озбилно ве помислувам. Ви сакам само убавини на сите, не сакам кога не сте добри. Имам исполнет приватен живот, ама одамна сум со форумот и некако... Мои сте, дел сте ми од животот и благодарна сум на Бога за тоа. :inlove:

Конкурирав за докторски студии пред некое време. Примена сум. Веќе го гледам секој момент од дисертацијата, знам што сакам и тоа... Некако последново што го пишав стана неважно со реалниот живот од мојот пост погоре...

Ве гушкам луѓенца. Сакам да ве читам. :hug:

Ygritte, anaja1, Желба and 38 others like this.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Честитки и успех ти посакувам од :l:
    @Cka честитки за стипендијата и ти посакувам успех.
    Ве обожавам жени храбри лавици кои храбро се борите и успевате на сите полиња се гордеам со сите вас:hug:.
    @LiliBoz те мислам и се молам за тебе да помине сето ова да биде се во ред :hug:.
    @Bubce38 најубава најмила бубче јас реков ќе јадам мекици за бебче мало слатко бубче па што сака нека биде а мора да биде (fingers):hug:.
    Гушки до сите :hug:
    Кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:повелете и на здравје.

Желба, Mr. Right, Peco and 18 others like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добра сум односно ќе бидам добро. Не се умира од ова :*

6. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро женчиња!!!
    Иако сум рано станата сега кафе пијам ,па да му испржам лепчиња детево сакаше и да се исфенираам.Денес ја смениле втора смена и не станавме во 6:30 уште еден сат поспавме плус.
    Ај да се фатам за работа ... @LiliBoz ти реков дека ќе бидеш добро дај си кафе сега ...
    Убав ден!!!

Желба, Mr. Right, Peco and 22 others like this.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Eve me i mene od terasa ,aman veke i pticite me naucija.@elena.mak cestitki i uspesi i ponatamu niz zivot.@Bubce38 da ne mi zapaga vo losi misli,oti iako si ja sakam ke ja napleskam.Dodusa nezno ke bidi koteceto ater za mekicite:hug::hug::*.@LiliBoz :hug:

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@elena.mak браво, честитки! :party: Алал да ти е :)
    И мене ми се мотаат докторски во глава, ама и се премислувам. Си барам изговори, ама чувствувам дека не е вистинското време сега. После второто дете, можеби :$

@LiliBoz :hug: :* Ај свари едно кафе сега :coffee:

Само да ве поздравам, ќе пишам после/вечер повеќе :*

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се надевам дека "спллескавте" едно таму на викендот, да не ви е џабе шетањето. :rofl::hug:

10. BearMe

BearMe Популарен член

Добро утро на сите :) Имајте убав ден и искористете го сонцето кој колку може. Јас еве ќе го гледам од прозор од канцеларија.
    :hug::hug::hug::hug::hug: на сите што им треба, стискам палци за вас, инспирација сте ми за многу работи...

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Маж само тоа збори у последно, он е секогаш за :D Ама јас не сум уште на чисто со себе, така да мали се шансите :) Кока кола битно се пиеше, тоа да не ме мислиш :D :$

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Добро утро убавици :*

Денес кој знае што се случува НЕМАМ РАБОТА.
    Ама озбилно немам.
    Дремам.
    Се осеќам како да е 12.
    А едвај 10 е :)

Ајде кафенце, второ за мене :)

Ygritte, anaja1, Желба and 26 others like this.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас пиев второ...ич ништо не ми се прави а кога безделничам уште повеќе се нервирам. Циркузи.
    Сладолед ми се јаде. Од Палма. Од смокви. Ај чао :|

14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

^шо ти требаше сега да го спомињаш, па уште и од смокви, омилен ми е:inlove:
    Денес се мислам среда е, брзо проаѓа денов... нека е вака лабаво,
    второ кафе го испив, па да се поработи уште малку|(

15. joy1

joy1 Форумски идол

Два дена ми се видоа ко две години...неможам и неможам кај друг раат да спијам да јадам иако и сама дел бев од оваа куќа со години.

Мм жена нашол за од задутре да дојде да ми помогне со чистење :makeup: Некогаш повеќе он мисли на мене отколку јас на себе си.Ја сум увек у фазон дека се можам сама иако некогаш стварно неможам.

Кафе ми треба...

@LiliBoz памти шо и вети на Рада :rofl: ...Удри бригу на весеље вечер

16. Heartagram

Heartagram Популарен член

За да ви биде убав денот, ама не поубав од вас...
    87.coffee.jpg

Ygritte, kuc, friendy and 18 others like this.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

@bittersweet :f:
    прими искрено сочуство.
    Не ме бидува за зборови за такви работи. Знам, нема утеха.

anaja1, Желба, kuc and 17 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Вчера бев во Локо Кроко да пазарма нешто за внучка.
    Пред 15-тина дена имаше попуст 30% и 50% и изнакупив еден куп работи.
    Вчера ги вратиле старите цени:o
    Ќерка ми ме одрапа 650 денари за играчка која ја играше се на се 20 минути и ја џитна таму некаде:worried:
    Купишта дома.
    Жал ми е да ги фрлам, ама па и нема што да им правам, пола соба зафаќаат.

Кај мене е стегнато со работа, ама јас ескивирам.
    Некако со тек на време сфаќам дека трудот не се цени колку ,,грбот,,:tmi:
    Имаш ли некој близок на функција, не ти треба труд(facepalm), се си на врвот.

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ви благодарам многу девојки и Пецо и Мр Рајт, не можам да ви опишам колку многу делува искреното сочувство, убавите зборови, храбрењето, како да имам еден огромен ѕид на кој што можам да се потпрам во овој неубав период, благодарност од се срце за сите.:hug::l::l:

Можеби не се познаваме како што напиша Сесил ама се знаеме, се чувствуваме како да сме меѓу нај свои, барем јас така ве чувствувам сите до една/ еден.:l:

Уште ми е сеуште се свежо, уште сум во фаза на неверување, знам дека не станува полесно, со време дури и потешко, го имам еднаш изодено патот како што напиша Луничка ама знам и дека со тек на време се враќаш во некоја нормала, животот си продолжува а јас имам и три деца на кој им треба мајка покрај нив, се држам за нив ама и овој пат ме боли и нивната болка, нивната загуба, затоа можеби и ми потешко него за мајка ми.

Внук ми е скршен, многу беше поврзан со татко ми, се трудам и за него да бидам храбра, да му бидам потпора, да му измамувам по некоја насмевка, не сакам да биди толку тажен а нема начин да му ја превземам тагата, помалите нешто разбираат, нешто не, Лети го бара, дечките и викаат дедо е на небото а она излегува надвор и го бара да се симне од небото.;(

Се тешам дека на децата иако времето им беше кратко со него ќе имаат преубаво спомени од времето поминато со најдобриот дедо а нам засекогаш ќе ни остане во срцето како најдобриот татко.:l:

Не беше стар, не беше ни млад де,69 години наполни во Јануари, во споредба со 38 те на мајка ми ееее еден цел век плус ама сосема неочекувано, апче за глава се немаше напиено, здрав, витален, топ кондиција и оп за секунда го снема.;(

Затоа тие што ги имате гушнете си ги родителите, времето со нив колку и да е долго сепак е прекратко.

@Abeja не си ме разбрала погрешно, уште е жива мајка му на татко ми, Господ не ја сака а на ѓаволот му е страв од нејзе дека е полоша и од него.:worried:

@Bubce38 сега сме сите во исчекување на добри вести, сите стискаме палци и ти посакуваме да ти се наполнат рацете, срцето и душата.:l:

@LiliBoz @Emy867 :hug:
    :hug:

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Коа не смеам алкохол |( ќе мора ветување да одржам :$

Thread Status:
Not open for further replies.