Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.951
    Допаѓања:
    327.172
    кој знае колку пијалоци сте измешале у една чаша :rofl:

На Skorpija25, doubleg, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.662
    Допаѓања:
    273.545
    Хај од мене.
    Сите вчера што не дојдоа, дојдоа денес.
    Нисам ја те срече два дена по ред да клатам врата :D
    Сега киднав на пуш, оставив сестра сама на фронт. Ќе се снајде 10 минути, морам малце да здивнам.

Арен е за спање, лошо е кога си наспана а се трудиш пак да заспиеш, веројатно ќе те успие ама живо ќе сонуваш :)

На два пати така се зезнав, па сега пијам само кога стварно треба да спијам, а не можам да заспијам.

Иначе нема што да ти наштети, нормално ако разумно го користиш.

На bittersweet, NarCis@, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.471
    Допаѓања:
    211.280
    E aj sega da si prasam,melatonin zedov oti ista maka imam,se arno ama na sabajle gla ne mozam da krenam,namesto noke duri utroto mi deluva(facepalm).Se kako sto treba,so vreme na vecer ispieno,ama jok,dejstvo duri sabajle-konj od zena:!:

На Skorpija25, Peco, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.634
    Допаѓања:
    174.889
    @referentka мене гинекологот сега по 5 мгр ми даде да пијам .
    Спијам како мечка
    Не дека и без него си спиев по 10 часа . Ама сега најмалку 12 дуфтам :yawn:

Добар ден
    Дојдов да се боцнам
    До неќни сама се боцкав у (mooning),ама последниот пат баш добро се "средив". Не си играм веќе на мед сестра 8)
    Маж денес конечно малку растеретен на работа.
    Ќе го почекам па ќе се седне некаде на ручОче.
    Убав денот :sun:
    И јас сум нешто посебно убава денес :makeup:
    Бар така ми рекоа колешките на мм8)
    Ваљда не ме лажат :D

На Skorpija25, Sandrin4, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @referentka Мелатонинот се употребува како помош во регулирање на циклусот спиење- будност настанат при нагла промена на временските зони (“Jet lag”). Мелатонинот помага во регулирањето на внатрешниот часовник кој ги контролира природните циклуси на спиењето и будноста и придонесува да се скрати времето потребно за настапување на сонот и кај лица кои работат на смени, зошто нивниот дневен циклус не е временски усогласен со сончевата светлина.За време на терапијата со мелатонин, може да има: ретко - главоболка, депресија, непријатност во стомакот, "тешка глава".Немој да го употребуваш подолго време.

Јас арна неарна не нападна вирусот по дома и ние му го возвративме ударот со апои, чаеви, диети.
    Леле леле времево ме уби во Хрватска снег врне,да не дојде и наваму невремево му велам на маж ми женски месец 4 годишни времиња се смениа ај април ќе биде поарен.
    Ќе излезам на пауза на сонце воздух да ме фати.

На anaja1, Peco, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Добар ден

Времево и периодов ме враќаат една година назад, кога се вклучив во едно друго катче од форумов (кое за жал веќе не постои)
    Но за мене е од огромно значење, поради личностите кои ги запознав. Ме мавна носталгија :|
    Уште тоа ми требаше |(

Имам многу да кажувам, ама не е за тука. Камо да имав кому да се искажам во живо.

Ај доста мрчев, ПАК

Убав ден имајте, ве гушкам :hug:

На Tajnaotrovna, anaja1, Sandrin4 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.662
    Допаѓања:
    273.545
    Пиј го порано малкуцка :) Од колку мг пиеш? Ако е од 1мг, скрши го на пола :)

На NarCis@, dunika, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.471
    Допаѓања:
    211.280
    Kame porano go pijam,kon 22-22.30h. no duri vo zori mi deluva,a vamu 06 h treba da sum na noze,pa ne mozam gla da krenam,ako ne treba da stanvam do 14h da me ostat bi spiela.Miligrami ne pisuva na ova samo melatonin+b6 vitamin.Cesiti sum vo 06 na terasa,nebare sekoe sabajle mamurna:tmi:

На NarCis@, mareane, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.634
    Допаѓања:
    174.889
    Епа касно го пиеш
    Пробај испи го кон 20:00
    Јас уште во 19:00 го голтам :)

На NarCis@, mareane, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Читав на нет за мелатонинот ама сепак сечие искуство е добредојдено.

Јас го пијам од 1мг и легнувам со изгасено светло.
    Па за чудо ми доаѓа сон.

Луѓе, сите сме живи суштества...често и мислачки ќе ме фатат, па и колку да сум уморна неможам да заспијам од нервоза што ме вие.
    Можеби треба некој друг лек, ама ич не ми се оди кај доктор.

На Skorpija25, friendy, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добар ден убави :hai: како сте ми денес? Тегнам второ кафе, чинија овошје и чаша цеден сок (fingers) морам бејби да ја снабдам со витамини :inlove: дурли спие, јас дремам до неа..... Сабајлево во 6:30ч. кога ја доев, имам дупка во меморијата :^) :wasntme: не се сеќавам многу....а и мм кога заминал на работа не го осетив :wasntme: (facepalm) битно се наспавме со бејби... Лелелеле станав окупирана со бебево (facepalm) ама пак тоа ми е ново :l: и интересно :*:
    @TeddyGrey :hug: :* една гушка и бакнежи.. Брзо да помине, баба ми велеше кога лошо ќе влезе низ врата, отвори го пенџерето да излезе.... Се што било поминало и се што ќе дојде ќе помине....за жал животот ни носи повеќе лошо од арно, ама мора да се помине....дури и оние кои изгледаат дека немаат проблеми и тие имаат, само вешто ги прикриваат ...

@Bubce38 чекаме вести за Бубче Џуниор

@LiliBoz Лили не ни прави иштав (стрв) со пијалоците :sweat: :P :$

За Мајкл Џексон, уште ко дете не ми се допаѓаше, знаев дека е некој фрик... На крај краева, што може да очекуваш од човек шо си ја деградира својата раса.... (facepalm)

П. С. Оваа Спенџарска е глупа ко тиква (facepalm) како може така (facepalm) оффф беее.....

На Skorpija25, Sandrin4, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Која е таа Спенџарска? Пак пропуштив нешто како и вообичаено? :rofl:

На Ygritte, Dadusicka, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.662
    Допаѓања:
    273.545
    Лелеееее и ова го доживеав :D

Да си кажам само, не сум скроз запознаена со ситуацијата, ама мене ми личи на свекрИва.

Имено, доаѓа баба една и вика може ли да прашам нешто. И' викам секако, повелете.

Ми вика, сакам да се видам со некој доктор, да го донесам внучето.

Мене тука одма ред лајт ми се запали.
    А што му е на внучето, колкаво е?

Има 6 години а мајка му и татко му не сакаат да го носат на лекар, ми викаат дека не треба.

- Ама, бидејќи е малолетно дете, не може вие да го носите, мора родител.

Аааа синот и снаата ништо не ме слушаат, јас сакам скришум да го донесам.

Како и да е, викнав еден од најопуштените доктори да ја испрати, луѓе, сериозно не беше арна женава.
    Мислам, ако се сомневаш дека на внучето не му се пружа соодветна медицинска заштита, се јавуваш во ЦСР, не го крадеш за на лекар да го носиш и да вплеткуваш куп луѓе во такви криминални дејствија.

Најјезиво беше што скроз отворено кажа дека сака да го киднапира практично, разбрав и што сака да му направат ама не би влагала до толку во детали.

Лично не сум убедена дека детето е загрозено од родителите, ама од бабава е.

Докторов ја откачи, не можеше ни тој да објасни дека не смее таа сама да го носи на лекари, ама таа не разбира, па и рече ние толку мали деца не примаме.

Се надевам ако се појави и на Детска и тие ќе ја откачат, се надевам дека се совесни.

Немаше никаков документ од детето, инаку да имаше, јас ќе алармирав сигурно, кај нашиот правник за права на пациенти, а понатаму тој ќе тераше работа.

Страшна работа, до кај забегуваат некои бабетини.

Мелатонинот ми е другар веќе 5 години, ни Хелекс не ме успива мене и го пијам сабајле, ама мелатонин... кома. Башка наспана се будам :)

Само ако спијам 2 саати поручек ноќе не пијам, ќе ме успие ама ќе сонувам и ќе се прпелкам цела ноќ, што е полошо од тоа да не можам да заспијам.

На JuLleE, Sandrin4, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Женки како сте

Едно домаќинско прашање : досега не сум правела Донатс крофни.
    Сакам да бидат обични крофни, украсени како Донатс (со чоколадо, мрвици...)
    Е сеа прашањето : дали се поарни од тесто она со квасец или со пециво и кисело млеко.

Денов си врви.
    Првиот дел од денов ми е бљак, се надевам дека нема да е најде некој да ми го упропасти делот кој го сакам најмногу на свет.

Вчера ќерка ми првпат ми побара сестричка;(;(, сите имале.Во градика цртале семејство.
    На Симона сестра и во јасли била...на оној сестрата била во големата група, само таа немала сестра.
    Па на најдетски начин ја седнав и и кажав дека има таа големи браќа и сестри, ама ете тоа за неа е несфатливо.Таа мисли дека ако е сестриче мора да оди во градинка:(

Ќе си пукосам што не усм помлада, само ради ова:@

На Dust, Skorpija25, anaja1 и 27 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    276.556
    @TeddyGrey ,биди силна :hug:
    Мелатонин пијам по потреба и мислам дека ми делува.

На Peco, NarCis@, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    136.687
    @CameliaMiller ќути и полошо има ... ами замисли на бајачка да го однела. На дугарка ми свекрва и на бајачка го однесе. Оваа па мртва ладна вика коа е со неа кај сака нека го носи мене нека не ми кажува шо да праам. |( За на доктор нема многу да и замерам ама за бајач нема да го види више, нек заборави дека има внуче.

Главата денес една тапан ми ја напраи. Не се возела она со автобуси. Не можела со секој еден превоз да дели и да диши ист воздух со толку луѓе, па будали ги напраи сите шо користат аутобуси. |( Да не е срамота дека постара ќе и речев да си излезе јер и ја не сакам воздух да делам со такво суштество. ]:)

На Skorpija25, JuLleE, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @referentka ова со девојчето твое ме потсети на ќерка ми. Постојано ми збори дека сака помала сестричка, дека сака дома да си има другарка цело време што ќе си биде со неа, дека сака да се три деца. И секогаш и објаснувам дека тоа во моментов не е можно затоа што сме во многу мал стан. Ама дете ко дете наоѓа решение, со собраните ситни парички во каса ќе си купиме голема куќа и ќе и родам сестричка, а ќе си има и куче и маче во дворот. И тогаш ми е уште потешко, зошто не знам дали во наредниве неколку години ќе можеме да се преселиме па да и ја исполнам барем едната желба.
    И со секој муабет за трето дете ми се отвара старата рана, можеа да бидат три ама...живот :(

На Skorpija25, JuLleE, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    152.917
    Може и да го однесе бајачка нема сигурно да и побара присуство на родител сигурно :worried:
    Од такви покондирани што не се возат во автобус и јас превртувам очи еве вака |(, во сите нормални големи градови се користи градски превоз и не им е срам на луѓето да кажат дека се возат со автобус, комплекси што друго да кажеш.
    Многу ми се спие, едвај чекам дома да одам, не дека ќе легнам одма ама пак :yawn:

На JuLleE, duffi, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Една мала смешка за тие што ви бараат братче/сестричка
    FB_IMG_1553093258841.jpg

На Tajnaotrovna, Skorpija25, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    @TeddyGrey не е далеку од вистината:D
    Кога ќе писне и кога ќе и го наруши комодитетот, ке посака да не го посакала:D

На Skorpija25, JuLleE, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.