Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро. Кафе никој не сварил а?
    Тоа е, кока кола кога ќе се спомне на се се заборава.
    Еве од мене.

images (5).jpg download.jpg

Немојте да споделувате кк со комшијата.

На тема свеки, свекор и золва, кај мене дома работите се стабилизираат како се смируваат хормоните. А и они се навикнаа да не се мешаат многу, сфатија дека не се родители, туку баба и дедо. Колку толку да ги почитуваат одлуките мои и на мм.
    Претежно не фаќам кусур за се и сешто, трпам многу, ама еднаш кога ќе прекипи, кога ќе зинам - како пештера. Од пред дедо Ное што си ми згрешил ќе ти кажам. :rofl::rofl::rofl: Тој ден за свеки и остала фамилија уште не дошол. :rofl::rofl: Само мм си има пропатено такви денови.

За кока кола исто ко @Ariel ми е работава. Претходно беше страв од трудноча, сега страв од резот. Во тешки преговори сме. Муки мои нико незна. :rofl::rofl::rofl:

Малата само што заспа па пробав да ве исчитам сите. Мора да живне темава.

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Ne rsbotat, jas sum Na Kom. Banka I dobiv izvestuvanje deka ne rabotat:makeup:

3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @Eli23 ме превари со кафето ама ај помлада си ти:D
    фала ти
    Добро утро и од мене
    денес за кого како неработен ден,:!: ние работиме! поарно отколку сабота да ја одработуваме..обично вакви денови ми се полајт да средам некои предмети подзаборавени па на раат да си сработиш!
    кафе испиено и чај од камилица исто така..
    сум Ви кажала дека обожавам греано вино :?:
    туку домаќинки дајте Ваш рецепт?

Имајте убав ден каде и да сте

На galapce, toogood, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Само охридска и прокредит.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.173
    Допаѓања:
    221.923
    Добро утро и убав празничен ден, јас да ве поздравам па денес решив и малку да се оладам од се, се договоривме со пријателките дека не работен ден па конечно и ќе си поседиме.
    Фризурава ми ја бендисаа многу па и дека стокмена ми е уште од фризер.. само си се погледнувам:makeup:8) додека ќе потрае.

@galapce сакам да ти кажам дека раната ќе боли секогаш, некогаш повеќе а некогаш помалку, но секогаш кога ќе има промена на клима и трмператури многу ќе бие.. јас сум иста приказна.. раната ми е од пред 10 тина години но и ден денес многу често ја чуствувам болката, не би повеќе да навлагам во детаљи, но и јас се соочував со истите твои проблеми, а пак за шиењето не ни сакам да коментирам. Тоа е .. цел живот ќе чуатвуваш болки и биење на местото.

Пријатен ден на сите

На galapce, toogood, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.953
    Допаѓања:
    143.304
    Добро утро и од мене. Прв пат не садам дрвја, не можам да се наведнувам од мешето. Порано по 20тина садев, со надеж дека барем пола ќе се фатат. Сега другите нека садат, јас ја засадив својата иднина :)

Од денов што ќе направам ќе видиме на крај, иако имам желба да си ја средам кујната, ама пусто не ми се станува од кревет, па и капучиново најслатко на свет, ме тера да си направам уште едно и пак под ќебе.

За банки, среќа веќе не им одам толку често и не ми требаат. Се плаќам електронски, од дома, а кога имам мака им се јавувам по телефон. Не ми се чека ред со луѓе кои редовно кашлаат и киваат у врат и се буткаат преку ред. Уште немаме автомати за пари да ставаме на сметка, ама кај да е ќе дојде и тоа.

На Peco, anel, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Да ве поздравам и јас.

Мажево од 07.00 на телефон обесен го слушам вика/се кара/договара...и не ми се испаѓаше од спална. Расположење да не ни нарушува :rofl:.

Ние оти со малава со песна стануваме, во топ форма, па да не ни буни есапот со неговото расположење како темен облак.
    А рече испаѓа, за кратко се домкнавме во дневна:tmi:.

Го пијам утринското кафе, за бебуш се вари јадењето и кројам планеви ако е на арните да ме остави со неа до соседниот трговски центар. :angel:
    Ова оти спомна да не треба да пазаруваме, па и таму има супермаркет де...уз све остало:rofl:.

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364
    Hola друштво! :D
    Јас стандард, работно.... приватен сектор не слави вакви празници :wasntme: ма нека, поарно денес отколку сабота... за среќа и градинките работат :whew:
    Го мразам ладново, едвај чекам лето да дојде и да потрае, не да ми прошиша со брзина на светлина... не можам да се стоплам никако, џабе кока колата, ко да не ми тече крвта низ организмов, што чудо ќе бев бре... многу ми се шета денес, ама нема... ај вторник здравје ;) тогаш нема да се работи, па може и кино ќе падне...

@AngelOfArh, нека почива девојчето во мир... тешка е борбата, а таа допрва почнува за мои блиски луѓе, за најмилото :( самата болест е тешка, ама терапијата мислам уште потешка, тешко се поднесува :(

На toogood, Sky-butterfly, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @Annath ќќе си почекаме и пролет и лето...зимава недошла а не пак пролет лето ахх :( @Eli23 ти си имаш свекрва,золва плус мајкати во ист град сте има кој да ти го почува не ти треба дадилка :) јас кутрата знаеш свеки враце не го зела а камоли да го почува...мама во друг град ми е такаа да за Нова год како секоја обична вечер ќе си седиме дома....прв пат дома ќе сум за Нова год но тоа е ...здравје до година ...А и кај мене синко спие и место и јас да спијам саатипол дремам ве читам лајкувам хаха ако не сте вие :* поздрав друштвоо

На galapce, ♡BuBaLe♡, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.173
    Допаѓања:
    221.923
    Јас не гледам ништо чудно и разочарувачко за нова година да се остане дома, ова го зборувам онака генерално. Па за мене нова година може да биде и секој ден кога ќе исполнам и достигнам некој успех. Ќе се раководиме како условите ни дозволуваат.

На galapce, WORRIED.BT, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Мене со кран би требало од дома да ме буткаат за да одам некаде на нова година. :tmi:

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ај, добар ден и од мене...кај мене работно,ние сме на работа на секој празник,не па на овој :|
    Тоа му иде нешто како „сам си го кладе“ или „тражили сте,гледајте“.:angel:
    КК испиена ама затоа сабајле срце ми спиеше...и е*ате пиењето со паралелно трткање врткање на бебе у креветче до нас|(.Поарно легни спиј,одмори душа :lol:
    Негооо,каква Нова Година,на 1-ви на работа,башка некако ижживеано ми е тоа.
    Е,поштуем да сум негде на планина(немам ништо против и некоја егзотична дестинација),3-4 дена,па сите четири у вис,па виски,кока-кола,јади,пиј и не мисли на ништо...ама пустото пари,дете,време не дозволуваат. Затоа,годинава ќе си седиме и прткаме у домашни услови,нема поубаво со оглед на околностите ;)
    @danichap како грлото,го пресече ли?Мореее,штом се спремаш за шопинг,пардон пазарење леб и млеко до маркет ;), не ти е ништо :)

На galapce, WORRIED.BT, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.378
    Добро утро или добар ден кој како сака ,едвај отворив очи после цоца цолааа шо убаво се нанееееее и то

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Те ме дома. Кафе испиено, ми се погоди. :coffee: (Ова од сабајле што не успеав да го допишам.);)
    Те ме на работа. Кафе се вари.:coffee: Се надевам дека пак ќе се погоди, блачко де.:)
    Надвор ладничко да ти било. Ветре си дуфка, сече.

@Petar80 Да не ти се слоши од многу пиење кк.:drunk: Знаеш ли колку шеќер има во една чаша?:D
    Ќе дојдеме, ти само прави свадба. Немој само да се фалиш,па после ништо. И кажи кој е среќникот!? Полисменот или некој друг?

@AngelOfArh Сега во моментов мисли на нешто убаво, некои убави моменти.:sun: Не дозволувај синко да осети тага. Не си фер кон него. Биди силна и здрава мама. :hug:

На Petar80, galapce, ALISA0000 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    279.734
    Јас првото кафе тек сега го испив .Ретко ова ми се случува и едвај да ви кажам додјов од работа,значи зависна сум од кафето дефинитивно. Јас и денес бев на работа (пократко ) и пак ќе одработувам Е ај де !
    За Нова година почнавте муабети јас да ви кажам настрана а во ресторан не сум била 10 ина години.А до тогаш редовно Искрено не ми се ни оди исто како на свадба да си Е би одела на некое патување,зимување хотелски смештај ама за тоа не можам да си приуштам Последниве години во домашна атмосфера со друштва ама годинава и тоа не сакам,ми се здосади.

На galapce, Peco, toogood и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.177
    Женски, кафе за кафе ама мене нешто 2-3 дена ми се врти во глава а не можам да најдам каде е. Ве повикувам кој знае, а се си чинам оти од @AngelOfArh ili @Annath беше рецептот за домашно лепче, со рузмарин, маслиново масло и сад со вода под тепсијата за печење...а?а? шо убаво звучи нели? Како да не ми се мота после низ глава толку време.Ајде кажувајте ако ја знае некој или каде да ја најдам, па може и ке ми се угоди.
    Џабе ми е само желба за слабеење, чинам дури и таа ми е фиктивна, а нема манифестација и извршување, кога желбата за јадење- која можеби и реално и не стигнува на време да се појави а е извршена........
    Шта чеш....ај на лето :D:?::?: вакви ќе ми станат нозете (hollest).

На galapce, vitamina, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364

Од Лорејн беше :D ако мислиш на фокачата
    http://www.redonline.co.uk/food/recipes/lorraine-pascale-s-focaccia-bread

А ако мислиш на чиабатата, тогаш Ангел ќе ти го даде точниот рецепт, и јас го правев, ама не ми излезе баш убаво, дека со интегрално го правев, без бело брашно.

На Esmeralda-MD, vitamina, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    44.062
    малиов нешто чачкал додека бил пуштен лаптоов и сеа треба со наочари да седнам и да читам. Намалил фондов нешто :(

Ја собравме малата од градинка и решивме накај дома да одиме, кога ми текна комшикава спомна некој дуќан за играчки бил пред затворање па имало попусти .... и како да не отидеш и ѕирнеш што има :worried:
    А решив нема играчки купување до роденден. :whew:
    Купив по една ситница на двајцата и ајде накај дома. Сеа спијат па се мислам кафе дал да праам ил да се пикнам под кебенце :o

@Mrs.Bass дојди навака накај нас , има Божиќни штандови со греано вино ...:coffee:
    Јас го сакам ама не врело ,си чекам да се олади па млакичко го пијам :rofl:

Славање Нова Година ми е иживеано, кога бев помладичка си славев нормално ама сега некоа еуфорија не е фаќа . Можеме и дома да си славиме. Или да тркнеме во нашиот ресторан *за свадби ,крштевки,родендени‘* и таму да си вечераме трк дома.
    Повеќе сакам Божиќ , Католичкиот .инересно е отварање поклони ,маливе полудуваат што се им донел Дедо Мраз...и нашиот Бадник и Божиќ. печам лепче со париче...

Ајде решив да напраам кафе , што прави се човек за цигара ]:)

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, danichap и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден на сите.Зошто неработен ден,што се празнува?Денес стандард рано станав,испазрив,ручек направен и да ве читнам,абре домаќинка ќи уписана.:rofl:За нова година сме секогаш дома,никогаш не сме оделе по ресторани,хотели,што знам некако ми е како небитно да мора тој ден да биде таков:wasntme:.Подобро ќе одиме некаде на планина неколку дена(што и така правиме)отколку да одам на свадба без невеста.@bittersweat сигурно има и овде но многу кратко време сум тука,прво побрзав да ги научам шопинг центрите:P,и зелката ќе ја најдам:rofl:@galapce еве и јас ќе ти кажам како мајка со два царски реза и една операција плус дека резот боли,без разлика колку време е поминато,секоја промена на време уште ја чувствувам.Хммм,за кк само пофални зборови:rofl:,не ја пиев редовно и сега не можам да се отпијам,ептен жедна сум бил:$:tmi:.Темата за свеки и остала родбина ќе ја скокнам,не би да дискутирам,немам ништо арно да кажам:wasntme:.Се читаме

На bittersweet, galapce, danichap и 10 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Den Na drvo (facepalm)

На toogood и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.