Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Околу мешањето на бабите за здравјето на децата ептен сум против.Имам сега скоро случај,детево оставено на чување со баба.Мајката по смени и плус посветена повеќе на другото дете кое има веќе проблем касно забелешува дека кај другово дете се јавува друг проблем Откако нешто забележува бабава иако забележала се прави наудрена ма ништо тоа не е ,дете е, а во меѓувреме сигурна сум го однесла и по бајачки(познавајчи ја).Оти ако се примети каже дека е болно знаеш не ќе може може да ја омажи,а детево неполни 5 години,:@Налет се и мајкава која од интелегентна образувана жена полека ја претопи околината и маките па и таа во случајов сака да се молчи,ама барем си го побара детето по болници...

Јас едвај достојав на работа,грлото ме боли ужас а не ми личи на загонено,гласот зарипнат а тт немам...

И ако уште еднаш некаде чујам или прочитам дека денешниве деца имаат недостаток на внимание .:devil:..
    НЕ ,сега имаат вишок на внимание ,цел свет ни се врти околу нив ,се им е на дланка за се што треба и нетреба ние сме тука да трчаме да мислиме, па и да се понижуваме често пред другите...И тие најчесто тоа го злоупотребуваат со разгаленост,себичност а после и неборбеност, несамоиницијативност,барње кривицата во другите и т н....:envy:
    Ова и од лично искуство и од она што секојдневно го гледам...

Се извинувам ако имам грешки ,ама ми се смачи од корегирање,постанва неписмена скроз...(facepalm)

2. Annath

Annath Форумски идол

Генерално, стресот сигурно влијае. И да немаш здравствен проблем, со секојдневниве брзаници и нервози ќе си направиш...

3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не влијае стресот туку нашиот однос кон него:D

4. BearMe

BearMe Популарен член

Се согласувам за стресот. За сите не е иста ситуација стресна и секој различно реагира. Може нешто мене ќе ме извади од такт, а друг ќе рече: Будалче, за што се нервира...
    Ама не сме сите на исто копче...
    И за благото се согласувам. Помалку благо и малку помалку леб и имам многу повеќе енергија.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не ми текнало на ова :D
    Ама нема да упали ова, она кога гледа бебиња се топи. Кога и зборам дека ќе плаче и може без сон да ја остава ноќе, она ќе му пеела и ќе го гушкала за полесно да заспие, само да го има :D
    @Peco мене тоа ми се случува кога ми се железото и хемоглобинот ниски, или притисокот ми е многу низок. Ама убаво пишала @Annath пробај со вежбање и исхрана, а и направи една крвна слика колку да знаеш како ти е.

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас коа спијам по повеќе од пет-шест саати... живи радостии сум. Али увек кога спијам по толку испаѓа дека не сум баш арна:))) Вака па, со толку малку спиење и толку чести несоници... уште понеарна сум.:)))
    Ама па трае од коа знам за себе па, чим уште сум жива, нормална (колку што се може) и функционирам... ваљда океј е.
    После овој бран на луѓе со кои имам толку еднонасочна комуникација што буквално ја осеќам ко промаја да ме шиба:))) ако не си најдам некој психијатар само колку да си направам муабет-муабет и да добијам некоја асална реакција, нема кога. :bug:

7. joy1

joy1 Форумски идол

јас имам инсомнија со години.Пред два по полноќ не памтам кога имам заспиено.Ама веќе се навикнав да функционирам така

LejlaD, Bozica1980, JuLleE and 15 others like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Е за ова да си жива и здрава, често се наоѓам во ситуација, посебно на работа, ако споменам дека сум под стрес одма да добијам коментар ама јас/он/она што да кажеме.... не велам дека јас сум под најголем стрес но јас знам како го поднесувам и колку лошо ми влијае, некој многу полесно се справува и не дозволува да му влијаат стресни ситуации, но не и јас. Затоа и избегнувам да коментирам, си траам и со голтам, поарно ми е така. Па и надвор од работа е исто, некако тешко се наоѓа личност на која можеш да се отвориш и олесниш без да ти превртува очи и да ти каже "ех да знаеш мене како ми е".

9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

вежбаш? и јас така порано бев,ама откако вежбам како трупец заспивам :)

10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Убаво рекла Лили оти е период, ама може и да имаш низок притисок и тоа дополнително да влијае.
    Ако е второто, чаре реално е солена храна и кафе...

LejlaD, Bozica1980, mareane and 10 others like this.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

@M&M да, баш тоа. Не е работата да си го мериме стресот. Работата е ако се пожалам, кажам нешто не ми споредувај одма.
    Толку се имам навикнато да одговарам на сите дека се е добро, да ги смирувам другите, да носам одлуки со внимавање да не повредам некој, што мислам дека еден ден кога ќе избие насобраното ќе биде вулкан. Само со една другарка споделувам како што е, без ублажување, ама некогаш ми е жал да ја оптеретувам зашто свесна сум дека само јас и фалам.
    И да не зборуваме за големи стресови. Сите различно реагираме на секојдневни работи. Некој се вади од такт кога касни, на некој тоа му е стилот. Сите сме различни

12. dunika

dunika Форумски идол

Преку неделата спијам по 7,5 часа,а еден ден од викендот 9.
    Нивото на енергија ми зависи од храната,барем мене.
    Пецо,ти кажаа веќе друшкиве,крвна слика,движи се колку што можеш,односно работата ти дозволува и внесувај многу течности(вода и незасладени пијалоци).Хидратацијата е многу важна.Кафе пиеш ли,и колку?

Стресот ке си го платиме сите,секојдневието ни е такво,бегање нема,освен да се преселиме на Бали и да садиме ориз.Вака ке се молиме да не се метастазираме или завршиме со бај-пас пред 50.Си ја гледам косава,еден куп бели влакна имам.
    Знам од што ми се ама ке се правам дека ми е наследно од татко ми.

Каде е @SV1911:hug:

13. joy1

joy1 Форумски идол

вежбам :)
    Кај мене неспиењето е на психичка база си знам

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Дечки како се вика онаа апликација каде на сликата излагаш како маче,па со ушиња,па со наочари и капа...??

15. John Snow

John Snow Форумски идол

Имаш и на месенџер такви филтери Рефке

Milobebence and LejlaD like this.
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ама немам такви ,ФБ,месинџер...инстаграм...
    Затоа питам,дали има друга апликација

Milobebence, LejlaD and CameliaMiller like this.
  17. John Snow

John Snow Форумски идол

Симни Snapchat преку плејсторот ондак

Milobebence, LejlaD, ivi1987 and 3 others like this.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Дојдов да ве поздравам.
    Арни сме.. дете заспа у 8. :party::party:
    Да се мезне нешто е на ред.. онака лабаво пред тв.
    Градинката си го прави своето.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

@Peco железото да не е слабо па те тера на спиење и умор ако имаш?!
    Една крва слика да направиш...
    И вода..
    Ние вода дома мн пиеме.

Луѓе не сакам да подречам ама еве веќе од саботата давам пиковит по два шприца односно насабајле и попладне и како да почна да делува помалку...

Пак ги јаде истите работи ама јаде
    Плус јадеше денес супа со морков магдонос брокула све изблендирав и лимон ставив
    Ми е страв да не подречам
    Сега кришки со јајце и пармезан

Јас вака
    Ајде кој е за
    20190320_204023.jpg

20. Peco

Peco Форумски идол

Ви благодарам на сите за советите.
    Ќе пробам да одговорам на сите прашања, без цитирње.
    Имало депра, не дека немало, ама и со депра и без, мене исто ми се спие. :D
    Работата ми е претежно физичка, па дополнително теретана мислам дека не ми треба.
    Кога имам слободно време најчесто пешачам во природа.
    Притисок не мерам често, но се движи во нормални граници.
    За храна, сакам благи работи и јадам скоро секој ден, но не во големи количини.
    Исто сакам и солена храна. Овошје и зеленчук се редовно присутни. Летно време обожавам шопска салата, а овој период марула, млад кромид и краставица.
    Леб не користам многу, едно лепче ми е доволно за 2-3 дена.
    Не сум многу по кафето, можам со едно кафе дневно, а понекогаш и едно кафе на три дена.
    Ќе пробам да намалам благо и ќе одам на преглед па ќе видиме што ќе испадне.

Рефке, што ќе правиш со таква апликација? :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.