Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добар ден:)
    Вртам на точакот и читам за бурек:)ич не сте фер;(Ќе си купам бурек после вежбање:D
    Инаку немам проблем со килажа ама имам проблем со работење и учење ново и факт е дека пред 10 год.друго сваќав и запаметував а сега богами се мачам..сношти почна и да ми се врти од бројки,табели,ексели,звезди и прозорчиња,кликнување и ентер:sweat:Ноќе сонувам она што дење работам..Упм да фати оваа работа..болест жива..
    Отидов јас по бурек барем среќна ќе одам на работа но до 11 вечер уште куп други глупости ќе изедам..

На Val-Dim, boomsleng, friendy и 33 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    :rofl:
    И јас си имам така фантазии за кој кај работи, едино @M&M ми е мистерија. За неа немам претстава, ама имам впечаток дека е од „големите риби“ у некоја екстра фирма :makeup:

На boomsleng, friendy, lunicka и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.221
    За тироидните кој праша, заборавив. Добри се резултатите, иако се движат кон долна граница, не даваат за овие вредности терапија. На 2 месеци ги следат со нови анализи:hai:
    Одам на работа;)

Едит:БУРЕК НЕ ЈАДАМ, НИТУ ПАК САКАМ ДА ГО ПОМИРИСАМ8)

На Val-Dim, boomsleng, friendy и 24 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Многу интересен народ сме. Мислам дека сме единствени кои сами си пишуваме терапии, правиме испитувања, а за пиење лекови како бонбонки ич да не зборам. :D

Добро утро! :coffee:

И тука наоблачено. Ама ќе шетнеме малку. Се надевам мајка ќе не дружи. Искрено ми здосади оти најчесто сум сама. Немам со кој да сврзам збор- два.:|
    Никој не предупреди дека да си мајка и да си дома , значи да си помалку и осамена.

Кога некој ќе ми каже дека ќе не дружи, очи ми се отвараат.
    Од друга страна не сакам да го реметам никој друг со нашето. Посебно некој кој нема деца. Па не ни викам никој посебно, освен ако некој не се понуди.

Сакам и јас бурек. Од мојата бурекчилница во маало. Сакам и да ви кажам која е, ама сите ќе знаат кај живеам.:D
    Навикната сум на нивниот бурек и за мене подобар нема. А сигурно дека има и поарен.:smirk:
    И дома одамна немам правено. Девер ми на сите ме фали каков бурек правам. Тоа дека сум ултра домаќинка.:rofl:

Вечер договорена пијачка со женско лепо друштво.:party:
    Некој чипс, фин сос , за атер нивни и некое пиво. Тоа ќе биде.:beer:

На Val-Dim, boomsleng, friendy и 32 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Мора да е осминче другар, иначе скапо ќе го платам со Хашимотово. Плус доволно е да излезам од кетоза, сега три дена за да се вратам назад ќе треба. повеќе зборам за јадење од што јадам, ама ајде. Живи и здрави да сме. :bug:

На boomsleng, friendy, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.154
    Рецептот за бурекот плизз :angel:

На boomsleng, Rebecca_R, do-re-mi и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Тоа кетото нели не е здраво ич? :wasntme: Читав некаде за состојбата на кетоза, дека доведува до сериозни здравствени проблеми, опаѓање на коса, слабеење на крвта, срцето и сл. @elena.mak ова не лично за тебе, туку дека спомна, па ми текна. Пишуваше дека се советува да се прави редовно крвна слика додека се држи, бидејќи може да биде прилично опасна, нешто слично како Аткинсоновата. Сигурна сум дека имаш истражувано и самата, само споделувам што знам јас на темава.

Онаа УН некако нај ок ми се гледа од диети, ама па што знам јас за тоа? Јас се мачам да се здебелам :D

На boomsleng, Skorpija25, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ендокринолог ме стави на кето, затоа што мастите претерано ниски. Веќе трет месец мака мачам, одвај ги голтам оброците ич не можа вака да јадам. Секако ме контролираат редовно, сега и со шеќерчево баш ќе ми биде забавно.

На boomsleng, lunicka, Cka и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Тоа е веќе друг муабет. Знаев дека си ти паметница, не би тоа на своја рака :* :)

На boomsleng, NarCis@, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Правам смеса од вода, стасен квасец и брашно. Ставам од око, да не е ни многу течна , а ни ептен густа смесата.
    На страна дробам сирење, урда или запржувам месо со многу кромид. Зависи за што сме расположени.:D

На кружна тепсија ставам една кора да излегуваат краевите надвор од тепсијата. Па ставам од смесата со брашно и прскам масло. Па почнувам со другите кори. Ја земам кората ,напрскувам убаво со смесата и маслото, ја гужвам и ја редам во плехот. Вака 3-4 кори редам една до друга, па ставам одозгора од сирење.
    На секоја кора прскам од смесата и масло исто по малку.
    За полесно корите ги редам на овој начин.
    Само смесата со која работи жената е малку поинаква. Сум правела и вака , ама на ,,мојот,, начин ми е повкусно.

На LivingGlam, boomsleng, friendy и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.154
    Фала ти, мора да пробам. Децава ептен сакаат бурек, особено со месо, па да одмориме малку од купечкиот.

На boomsleng, NarCis@, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво диеталки
    Јас од понеделникот се ставив на моја некоја диета,модофицирана хроно без благо и леб.Од памет се извадив кога видов 63 на вагата,мора некои 5 кила да се симнат.Мислев дека не качувам килажа,дека метаболизмот ми е топ,иако јадам благо,ама се тешам со маж ми,дупло повеќе има од мене.Притисокот ми е стандард,многу низок и само зевам.
    Не знам дали е таа бурекџилница во Автокоманда,еднш кога се враќавме од аеродром од некаде,купивме.Не ни памтам каков бил бурекот.Мене ми е секаде убав,само бурек да е.Не ми ни се јаде сега,од сабајле два тоста мавнав и сега ми е тешко.

Се токмиме сами со маж ми викенд да тераме,децава дома да останат.Едново ќе учи,другово ќе скита и ќе игра баскет,а јас од таму повеќе на телефон ќе сум отколку што ќе пуштам мозок на пасење.

На Val-Dim, boomsleng, friendy и 25 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И баш кога мислев дека уште долги години ќе тапкаме во место и дека нема надеж, пред малку сонце ме огреа. Уште сум збунета, уште не ми се верува дека имало многу можности, дека само треба првиот чекор ние да го направиме. Го знаете моментот кога од среќа сакате да викате на глас и да ги гушнете сите? Е таква сум јас сега. А сабајле сакав да ви пишам да ми пуштите малку среќичка. Ама и без да пишам знам дека ќе биде така :l:
    Уште од сега почнувам со планирање.
    Туф бе како не пишав порано тука, знаеш колку време не ми работи :D Ај после ќе мајсторишам па ќе кажам како сум поминала. Ако не ја спомнам значи отишла у неповрат, сум извадила нешто што не треба :D И да знаеш, уште вчера сакав да те карам што не пишуваш често :hug:
    Сабајле ви кажав дека јадев лиснати така? Епа сега на пауза си купив еден голем ладен сендвич со кулен и триста чуда внатре, па како си го лапнав во еден здив, не трепнав :envy: Ни мантил, ни јакна има за мене. Нема броеви, па нормално дека ќе нема.
    @referentka де ај закажи групна сеанса побрзо :rofl:

На boomsleng, friendy, lunicka и 29 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Пред да се омажам, пеглав по нешто за излегвање.
    Кога се омажив, првите 2-3 месеци, пеглав се'. Освен чорапи.
    Се' додека, една вечер со пеглата во раце, не ми светна: 'Абе шо прајш ти! Животот во пеглање ќе ти помини.'

Тој ден, официјално раскрстив со пеглањето.

Вие шо пеглате?

На kikin, boomsleng, friendy и 29 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.193
    Тоа шо е само за пред народ :tmi: облека за по дома ич не се мислам дали и колку е згужвана, долен веш не, постелнина не. 2-3 пати летно време правам пеглачки маратони и додека не се изгужва последно парче не вклучувам пегла пак
    домаќинка и пол :D

На boomsleng, lunicka, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Се.

Јас многу сакам да пеглам.
    Знам дека е некоја болест тоа, ама незнам како се вика.
    Можам да се пофалам дека ретко кога имам нешто заостанато за пеглање, редовно од сушење на пеглање одат и на место.

Од друга страна не сакам да мијам садови.Мијам од што се мора.Ама ако можам да избегнам валкање тањири-избегнувам:lol:, па знам во исти тањир во кој јадела Рефче (таа јаде пред нас за на раат да седнеме ние после) јас да си ставам....ма и на чаши штедам од мрза:tmi:.
    Интересно е кога ќе дојдат гости...
    Се правам ,,широка,, па се што постои зафаќам, само да угодам и се правам како да не ми е гајле:rofl:
    Леле, не ме сфаќајте грешка, ама ич не ми е омилена дисциплина во домаќинството:tmi:

На Val-Dim, boomsleng, friendy и 30 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И јас само за пред народ... ама не се', кошули, пантолони (тие ко од костум), такви работи..
    Блузи не, фармерки не...
    мноогу ретко пегла уклучувам.. најчесто ко ќе ојме негде на некоја веселба. нАли, тогаш обично се носат фенси-шменси парчиња.

Ако на маж му треба нешто, знае и сам да си испегла.
    Среќа шо оди на работа со фармерки и маици..

На boomsleng, Skorpija25, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Сакам да мијам пајнци (садови/тањири/чинии).
    Дури после три години откако купивме машина за садови, прв пат ја уклучив.
    То па ме релаксира..

Видиш.. сите сме различни бе Рефке :inlove:
    Шубо :inlove:

Ко бев трудна, се научив, глата на висач да ја потпрам дури мијам пајнци.. и ден-денес така мијам :D
    А да.. и 'правилник' имам, шо мијам прво, шо второ, шо трето итн...

И разни други опсесии... :D

На boomsleng, Skorpija25, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Ама нешто не правам како што треба.
    Сендвичот од дома си го носам, не ми го даваат :(

На boomsleng, NarCis@, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.015
    Ај да се трампаме/мењаме јас да ти мијам ако сакаш вагон од садови а тебе да ти го препуштам пеглањето мразам пеглање.
    Кога раб во ресторан миев садови т.е тањири за свадба уживанција ми беше :D само незгодно беше времето до 3/4ч по полноќ после бев шашава:drunk:. Инаку ќе си ја работев таа работа.

На boomsleng, Peco, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.