Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.475
    ^колку беа модерни...јас неам таков :) ама знам за кои збориш.
    Јас би сакала еден дијамант, ама не одам по балови па ќе нема кај да го шетам :D поарно ќе прошетам со тие пари.

На Annath, duffi, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Здраво друштво :f:

Пролет е... кооонечно! Ми здосади од зимата и затвореноста внатре. Не дека сега ке шетам кој знае каде, но мене и дворот, ма и терасата ми се доволни да се чувствувам убаво :)
    Иии, имам нешто ново... Решив да се сменам, на 50+ :^)
    Решив сама себе повеќе да се сакам т.е да не се заморувам и нервирам со работи кои што ме вадат од кожа... На работа, на улица, во продавница, па и дома, секојдневно сме опкружени со муабети и дешаванки кои што не „штрецнуваат“, не потресуваат, оставаат траги на нас... Ее тие нешта решив да ги заобиколам во широк круг и да ги изигнорирам колку што можам повеќе! Ако некој почне да ми кажува, оваа вака направи, таа така рече... климкам со главата, не коментирам, зошто ако отворам уста ке почнам да се „палам“, да се нервирам, а тоа нели, не е добро за здравјето! Малите нервози собрани на купче стануваат големи, а баш и не ми требаат... Отсега, па натаму само со позитивци ке се дружам, а оние помалку оптимистички расположените почнав да ги „превртувам“ накај подобро! Јас, Вал-Дим отсекогаш познатата по позитивност, по насмеаност, во последниов период се „фатив“ самата себе како станувам „џангрзива“ баба и си реков тоа не сум јас, време е да си се вратам на старото добро МОЕ ЈАС :)

Минатиот викенд пресадував цвекиња, овој викенд пак ке го правам истото... Онаа малку земја што ја имам во дворот по стопати ја превртувам низ раце иии уживам во тоа! Тоа е мојата терапија :tmi:
    Апченца со убави смирувачки бои, никогаш не пијам, секогаш се трудам со позитивни мисли се да решам... и добро ми иде :)

1010 непрочитани мислења... Не сум во тек со дешавките на +/- 40 :tmi: (facepalm)
    Прочитав само малку наназад колку да не бидам падобранец.
    Уживам да пеглам, да мијам садови, да чистам по дома... Не ми е тешко, и тоа ми е еден вид на терапија!
    Самооо, во последно време кујната почна да ме заморува! Двајца старци, тријца мажи... сите со различни желби и потреби!
    Маа, зрела сум за свекрва :D

@Ygritte гушкаш бебе? Срам да ми е, ги испуштив мекиците! Со задоцнување... честитки :f:
    Мнооогу насмевки и прегратки да си имате дома :hug:

@Cka честитки за стипендијата. Секогаш ме воодушевуваат жени спремни за усовршување во струката :f:

@CameliaMiller и јас сум од тие што немаат проблем со анонимноста... Плус мнооогу играм по свадби :!:
    Кога сум кај анонимноста да ја потсетам @referentka за кафето :coffee:
    Ааа, ова за сите... Сакате некоја сабота во април кафе во ЛИ?

@bittersweet @stetoskop зборовите се излишни... Мнооогу силно Ве гушкам :hug:

ПС
    Извини мила што ме почека... Се прибраа дечките дома, пааа какао правев (facepalm)
    Убаво реков... снашки ми требаат веќе! Доброо, барем една за почеток...
    Ветувам, добра свеки ке бидам 8)
    Ииии @mareane скар сум Ви...
    Читам за лепотицата твоја сите знаат, само јас, најбитната :D (сваќата дее :makeup:), појма немам :nod:

Добра ноќ, Ве гушкам сите :hug:

Последна измена: 22 март 2019
    На Skorpija25, Annath, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Дома си ги калапам јас. Ни м'ж не знае к'ј ги кријам....

На Annath, duffi, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    И јас сум од тие што не сакаат ништо да слават оти не ми е згодно јас да сум центар пажња. Ни свадба не сакав ама ете бидна какво такво весеље у склоп на најблиски. Снимка не дадов никој да земе заради истите причини :tmi:
    Исто, исто... колку тоа ми е сељачко. Стварно, до вчера без гаќи ли сум одела па сеа они да ми купат? Неќум! И нормално се скокна тој дел. Ама шо сеири иам гледано околу тој дел ... убила ме туѓа срамота. Па оваа купила вакви пиџами. Е оти такви? Зар не можела за невеста поарни да земе .. И ред други глупости кои стварно ми се дно дна.
    Не сакајќи ме вметнаа во ваков примитивизам ама после 3ти пат исто прашање ми светна шо да одговарам. Нели кум највише треба да се истакне демек, се нај да купи. И идат кумовите на гости да ни честитаат. Се носело и поклон. Донесоа еден пешкир. Ама една убава нијанса розова, јас сета среќна на плажа ќе одам со него :lol: Коа вака ,,малку било'' |( Според општонародни малограѓански критериуми малце било. Кум со еден пешкир само, па бар да имало уште еден, за двајцата да има. Јас среќна одговарам другите ми викаат да не глумам дека сум задоволна, да си кажам слободно колку се никакви кумовите. Леле срам ме изеде да не излезе некој муабет, да стигне до кумот. Нечовечно ми е. Коа сфатив ,,колку е саатот'' викав пари ни даде :tmi:
    Тоа не боле, не е страшно. Идат се поздравуваат, седнуваат. Дека модерни нели немаше глупости од типот шо барате, за кој сте дошле, зашто сте дошле. Им беше напоменато за секој случај да не откачи некој. Дојдоа онака на гости, имаше смеи, зафрканции и толку.

На Annath, duffi, Alishan30 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Шубо ми сте расположени :inlove:
    На моменти, многу ве сакам :inlove:
    Срцки-мрцки :inlove:

п.с. чим барате жена за @Peco , дајте и еден маШ за мене... нов, неотпакован (од мене ]:) )

На Skorpija25, Val-Dim, Annath и 30 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Па и кај нас не би смееле глупости да зборат, јас лаам многу, ама од дм страв им е не од мене :D
    Кој знае дм што заебанции на татко ми ќе му прави лелеее

На Annath, duffi, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Море ќути некоја како мене ако ти се падне, не што нема таа да прави, него ти и за неа ќе треба да направиш :D

На Val-Dim, Annath, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.682
    Кај нас немаше запросување.
    Ние се договоривме двајцата.Не ме запроси,не го запросив,туку после 6год.врска се веривме и се венчавме.
    Ко да немаше во мое време запросување:shake:

На Annath, mal.ecka, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Не сум по дијамантите, а и искрено врска немам колку е цена на што било, бидејќи ништо не носам.

Сепак, постои драг камен кој ми е драг, а тоа е сафирот :)
    Не ми е важно дали е вистински или не е, ако сама на себе си купувам прстен би си купила ваков
    SmartSelect_20190322-011015_Chrome.jpg
    И би го комбинирала со ваква бурма
    SmartSelect_20190322-011126_Google.jpg

Што и да донесе нема да згреши, знае само дека не смее жолто злато, воопшто не го сакам :)

На Annath, mareane, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.682
    Како би го дала на откуп јас жолтово злато што го имам,се исплати такво нешто? ионака ќар немам што седи по фиоки .

На Annath, mareane, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    20е грам е да ти го откупат, па зависно колку имаш види си дали ти се исплати

На Annath, Sexybaby86, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.682
    Ах појма немам колку тежи,колку тежи на пр.прстен:wasntme:

На Annath, Sexybaby86, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не се исплати.
    На пола цена (може и помалку) од продажната, го откупуваат.

Дијаманти на веренички прстени се америчка измишљотина.
    За да ја рашират општата побарувачка, манале реклами, дека веренички прстен требало да биди со дијамант.
    Најгнасната 'роба' на планетава се дијамантите. Со крв ископани.

И не е дека се 'многу ретки', па затоа се скапи, туку оти протокот го контролираат тие што се занимаваат со продажба на дијаманти.
    Ако ги пуштат во оптег сите што ги имаат, одма ќе му падни цената.

Општо не сум по накит, ама ова, посебна одбивност ми прави.

На Annath, Sesil, Cosmi и 17 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    :dance:
    :music:
    Знаете што сакам да кажам:D
    Подоцна ќе си пишам,сега само да ве потсетам да не заборави некој дека е најубавиот ден во неделата:*

На Annath, Peco, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.050
    Добро утро друшки
    Happy-Sunday-Good-Morning-wg635.jpg
    Што убав муабет сте терале
    Е пошто мене мојата бурма ми е тесна веренички неам бевме многу скромни и економични па со еден прстен/бурма и веридба и венчавка во црква поминавме:$сеа од маШ барам прстен.
    Не ме интересира ниту бело злато ниту дијаманти ниту циркони ама по филигран сум полудена па сеа барам уникатен филигран прстен по можност ако може со нашите почетни букви би било топ но секако филигранот е уникатен па како и да ми го направат ќе биде уникатен.
    Ако не ми купи маШ пошто е туп на уши сама ќе си купам а богами и цел комплет.
    Кога одоме во Охрид стално одам натака кај што е филигранот се лигавам ко дете по сладолед ама мојов нешто слабо капира:D па ќе морам да засукам ракави сама да заработам и да си направам сама на себе изненаѓење:nod: друго чаре нема.
    Убав ден друшки мои

На Skorpija25, Val-Dim, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Добро утро, имајте убав ден :)
    Нашите првпат официјално се видоа кога дојдоа да се запознаат. И си затераа муабет, ние едно време ко вишок бевме :)
    И ден денес, од време на време се дружат и мислам дека подобро комуницираат они меѓу себе отколку со нас.
    За веридба добив многу уникатен прстен што многу си го сакам. Нема голем камен ама мене ми е таман Си ги носам заедно со бурмата и супер е

На Annath, Peco, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе се изначитав муабети за буреци, слабост ми се. Тој од Тохе, тој од Силбо, ама и од Ваташа не го давам Особено секоја недела од сабајле со маже и синко ни е „шема“ таму да си седниме (во онаа во Лисиче)....А јас денес со посен сендвич, ама уживам и во таа храна (хумус, патиЏанче, маслинка, печурки, посен мајонез и блага пченка)...убавина! Го изедов, (трудна жена од сабајле морам прво да јадам), па го испив и кафето и сега да работам. Петочки ќе се заработам од сабајле, имам малку заостаната работа.
    А да, посадив и едно цвеќе сабајлево на работа, го 'ртев некое време и не дека ме бива за садење ама жени на работа ми рекоа као плодна си сега, сади го сама :) Ајде реков, ќе пробам.

ПЕглам се...и некогаш се мразам за таа глупава навика оти кога ме мрзи само ги диплам и редам во корпа и чекаат „боља времена“ ко ќе сум расположена за пеглање. Ма, ко ќе се роди второто мислам дека ќе откажам љубов на пеглата, освен за алиштата на децата и тоа што мора за нас....Се надевам :wasntme:.

Ај убав ден да имате.

Последна измена: 22 март 2019
    На Skorpija25, Annath, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Дали дека е петок па толку убав изгледа денов:))))) мислам ко некој да ми отвори дупче во главава и истишти цел воздух и пареа :)) рано дури се комосав и триста соништа се изнасонував. Лудница.
    Прстени не носам. Дијаманти...небитни се. Али рубини на менѓуши и огрлици едно време ми беа опсесија.:)) Нормално немам, имав бижутерии со каменишта и за секоја пригода носев висечки менѓуши и ортоми на врат. Сеа ништо од тоа.
    Сакам негде да идам, нешто да правам...не знам каде, не знам што. Само ме чешаат стапала и ко црви у газот да имам.
    Јутар.

На Annath, Peco, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Јас порано го сакав жолтото злато. Еве го седи пола е сокршено пола стои. Обетките ми се расипаа некако тоа за затварање ланчето се скина нараквицата т.е двете ми се скинаа една ми кажаа се лепела другата не се лепела таа едната ја залепив одам дома до вц оп пак се скина замисли
    Квалитет за толку многу пари :devil:
    Фатив дигнав све и ќе му ја мислам натаму битно не ги носам повеќе.

Убав ден. Пијам кафе, па да прошетаме на убавото време. Викенд дојде т.е доаѓа
    Убаво расположение се надевам и така...
    :sun:

На Annath, Peco, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро женски и Пеце и Рајт :hai: бебе спие, јас дремам до неа (facepalm) како што минуваат деновиве ова мое дете позаинтересирано станува за околинава, синоќа не спиеше од 3-5 (facepalm) затоа јас дремам сега до неа |-) |-) збучив една чаша млеко, бујрум :coffee:

@CameliaMiller и јас не сакав помпа околу запросување, веридба, триста чуда ... Помина скромно, си кажав дека за мене нема значење ништо од тоа, зашто татко ми го нема и што е можно помалку да се крева паника и прашина околу такви работи....

@Val-Dim даа :inlove: се гушкаме еве трета недела :inlove: повели на торта :hug: мекиците се изедоа :lol:

Кога свекрва ми се запна за златото и реков џабе ќе го купиме, јас не носам, ќе го продадам и ќе си купам филиграни како и @Milobebence :lol: сепак добив симболичен комплет, од кој само ланчето го носам и бурмата сами си ги купивме со мм, да не ги изложиме на трошоци нашите....

Денов убав за шетање :sun: денес Младенци, вечно име на тие со име Младен/ка :d:
    Кога сме веќе тука, што мислите за славењево на празников, мене искрено ми е без врска, правиш веридба, свадба и ајде сега Младенци, |( пак истите гости |(

Ајде убав ден :inlove::sun:

На Skorpija25, Val-Dim, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.