Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.377
    Допаѓања:
    279.124
    Преубав е, и јас гледав ваков или сличен исто во Бриколаж :)
    Дм се запнал за нешто темно кафеаво, му викам важи ама ти да џогираш и одма се премисли :D

На M&M, Bozica1980, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ау, не ни претпоставував дека била ваква ситуацијата, не знаев што се случило со неа, затоа и прашав. Мислев дека била само обичен трол. Ова е веќе посебен (психијатриски) случај, штом пробувала да навлезе во приватноста и се слагам дека не е наивно воопшто. Се надевам дека нема да се појави од некаде и дека веќе започнала со лечење.

Фала што ми објасни, за да знам за што зборувавте, пошто иако сум долги години тука, за вакви работи сум ко падната од Марс :D

На mal.ecka, M&M, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.377
    Допаѓања:
    279.124
    И јас сум, секогаш отпосле дознавав дека одредена членка е Кара, кога нели ќе ја снемаше.
    Не обрнувам ни јас внимание, можеби зошто не ми се закачила мене или општо никој не ми се закачил да ме сталка и малтретира, ама не е нормално некој 40 профили да направи и строго да пишува во две теми само, со посебно замарање на одредени членки.

На M&M, Dadusicka, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.340
    скопје сум.. пиши ми лп

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.377
    Допаѓања:
    279.124
    Пишете и на мене другарки...

На Milobebence, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не само што не е нормално, туку е и алармантно ова што го напиша. Паника ме фати само што те прочитав какви психопати постојат. Се надевам побарала и нашла асален доктор и прима некаква терапија. Бог да чува бе :x

На Skorpija25, M&M, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.340
    Што прави?
    Како замара?
    Ако стокува, треба да ја пријавите

На Alishan30, Milobebence, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.218
    Допаѓања:
    145.493
    Аман запнала да пријави. А јас коа барав шпион ќутиш, пу ;)

Комуњарка една :)

На Skorpija25, mal.ecka, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.008
    Како бе Лилке шмиргла? Ваљда паркет имаш?Ако е така, јас не би менувала паркет за ламинат. Ама пак зависи во каква состојба е.
    Инаку ви ги гледам ѕидовите (на членката шо ја коментираме собата) и ми се плаче. Абе златни мајстори, златни прави агли и совршени ќошови знаеле да направат. Мислам уште е така во Мк. Овде секое ќоше е обло, затуткано, замачкано. ..А треба едно чудо пари да дадам за реновирање и пак исто ќе го напраат, тиб_м народот без сенс за градежна перфекција и јус градежен дизајн;(
    Ај да си поплачам малку...
    А инаку, @LiliBoz ме настрве со сендвичите, кај да одам сега да барам мисирки месо, или печеница на пр.
    Незнам ни од кога не сум пишала, ниту имам нешто умно за кажување. Ме остаи маж денес дома, шо би рекол он, во прајмтајм , да си чистам, перам, готвам... Дури бркаа тие пролетни авантури во природа, се бркав јас со саатот за да постигнам се...и сега сум постигната само за кревет... Ете тоа се тие тајни ритуали, шо прајте дома кога сте сами:headbang:
    Ај да ве прочитам и полајкам, може ќе се вратам денес, може по една недела:bandit:

На NarCis@, M&M, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    На работа имаме една без лекарско.
    Ако не и се допадне твој поглед,одговор,насмевка,тогаш си нае*ал.Ќе те гњави,ќе збори на глас пред други за и ти да чуеш,ама збори невистини, приватни работи кои ги дознала за тебе а не се за пред колегиум..
    И никој неможе да ја спречи,зашто не е нормална и буквално знае и физички да нападне.
    Мидлам дека и директорите се плашат од неа зашто им влегува во канцеларија и ги мава со пепељари.Се труди да разбере пикантни работи од професионалниот и приватниот живот на директорот и го уценува.
    Нема крај нејзиното.
    Штом некој ќе ја даде на дисциплинска веднаш вади лекарско дека е неизлечиво болна а е самохрана мајка на три деца ,па адвокати,па телевизии ќе вика..

А на прв поглед е бајче.
    Мила,фина,услужлива.
    Спремна да излезе во пресрет.

Така да...изглед вара.

На Skorpija25, mal.ecka, Dadusicka и 23 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.377
    Допаѓања:
    279.124
    Секако Вајлд, ама што би пријавиле?
    Еј некој ми открил име и презиме и ме оговара наоколу?

Еве да ти кажам мој личен пример, поради кој засекогаш ќе имам доза на страв.

Едно девојче со сериозни проблеми уште во основно ме замразе оти нејзиниот симпатија сакал да се мува со мене, а мене типот не ми се свиѓаше и го одбив.

Таа смисли цел филм како сум била во врска со него, па сме се криеле од неа намерно... свашта. Дечкото го малтретираше до 101, од писма пишување, до следење низ населба... јас ја игнорирав. И кога со нејзиниот отров не успеа да ме натера да реагирам, физички ме нападна. И тоа беше прв и последен пат со некого физички да се пресметам. Ниту јас, ниту таа имавме физички последици некакви, оти брзо реагираа тие во околина. И за што да ја пријавам? Деца од 13-14 години се испогребале, баш ме интересира каква казна ќе добиеше?

Но тука не заврши се. Низ годините просто не ја гледав, не знаев што прави и каде е, додека еден ден не ми се јави оти намерно сум му наместила девојка на бившиот нејзин. Замисли, ова веќе на факс бевме. Значи далеку од деца. Прво не ми беше јасно кој е и што зборува бидејќи беше хистерична, за после да ми ја објасни нејзината "логика" - на фејс сум била пријателка со пријателка на новата девојка негова. ЗАМИСЛИ она според ова заклучила дека јас намерно сум му местела девојка, девојка која јас не ја познавам и дечко кој не го познавам.

Тој период често ми ѕвонеше и досаѓаше, "го шеташе" кучето кај мене на улица, "скроз случајно" се појавуваше кај што сум јас... и, што да пријавам? Ми поминува на улица? Ми се јавува на телефон?

Не ми направи ништо, не ми се закануваше, само ми досаѓаше и се трудеше да знам дека е во близина.

Ја немам видено 3-4 години. Ништо не ми ветува дека некој ден пак нема да се појави со некаков проблем за кој 100% јас ќе бидам крива.

На Skorpija25, M&M, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.062
    Допаѓања:
    112.635
    Леле колку е срцкоо

На Dadusicka, mareane, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    25.853
    И јас сакам да ги гледам од почеток.
    Баш пред некое време имаше понуда на xbox сите 7 сезони за околу $100/120, многу по скапо е една по една сезона да се купат од $30 па на горе,Мм сакаше да ми ги купи но го запрев му реков ќе почекам за да ги купам сите 8 сезони комплет, и јас ги препорачувам, кој не ги гледал да ги гледа обавезно :)

@CameliaMiller осеќам по големата ќерка ќе биде ко тебе, секое животинче што ќе виде надвор сака да го прибере дома, незнам на кого е метната до толку да сака животни, јас сакам животинки но не до толку како неа.
    Штета што мал ни е станот и единствено има место само за риба, но се прават преговори ме убедуваат за маче, пред тоа преговараше за еж но ништо од ежот :D

На M&M, Milobebence, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Чистев, па се фарбав. Ама не испадна пак ко што сакам, врвовите од бланшот пак ми се за нијанса посветли :envy:

Јас еве искрено ќе ви кажам дека еден период престанав да пишувам тука ради Кара и уште една членка која ме сталкаше постојано. Не пишуваше тука воопшто ама точно знаеше кога и што сум пишала, па кога барав совет од вас оп, во приватна порака ми праќаше совет за проблемот. И тоа не еднаш, почна да зачестува па језа ме фати и престанав да пишувам.
    Затоа не ме чуди ни Кара што имаше куп профили, ни друга некоја што ја банирале па дошла како нов лик.

На M&M, mal.ecka, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Јас не ја знаев Кара или не сум ја приметила, ама од претходно имавме многу други, еден/една, што знам?! Бог да чува, секакви луѓе има.

На Milobebence, mareane, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.369
    Допаѓања:
    222.164
    Кученцето на Сањето бонбонче,па како слатко си спие:inlove:..Туку дај кажете превод на англиски за гриз,оној за во блачко.за бебенца што е,чичко гугле гризли ми преведува(facepalm),пишував рецепта и како да кажам да го бараат странцијава

На Milobebence, Dadusicka, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    На Milobebence, dunika, SwanMay и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @referentka да не дошла Кара кај тебе у фирма? :D Леле се зезам, ама не е за смеење какви психопати и лудаци со дијагнози постојат :worried: Јас затоа не споделувам ФБ со никој од форумов и одбирам да останам анонимна (колку се може). Сепак е форум, не се знае на какви личности може човек да налета. Овде има многу прекрасни личности, во темава особено, за кои сум сигурна дека се навистина тие што се претставуваат, но сепак не се осмелувам да аднам никого.

Свашта држи земјава, за жал :x

На Skorpija25, M&M, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Ако имаш Hbo на кабловска има опција една hbogo, си активираш пробен период од 30 дена и можеш да ги гледаш таму сите епизоди бесплатно со превод. Јас таму ги гледам . Прочитај на www.hbogo.mk детали :)

На Milobebence, WildMk и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.369
    Допаѓања:
    222.164
    Ti blagodaram,recepta mi baraa za posno blacko,ama zaglaviv:*

На Milobebence, friendy, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.