Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Преубав е, и јас гледав ваков или сличен исто во Бриколаж :)
    Дм се запнал за нешто темно кафеаво, му викам важи ама ти да џогираш и одма се премисли :D

M&M, Bozica1980, dunika and 10 others like this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ау, не ни претпоставував дека била ваква ситуацијата, не знаев што се случило со неа, затоа и прашав. Мислев дека била само обичен трол. Ова е веќе посебен (психијатриски) случај, штом пробувала да навлезе во приватноста и се слагам дека не е наивно воопшто. Се надевам дека нема да се појави од некаде и дека веќе започнала со лечење.

Фала што ми објасни, за да знам за што зборувавте, пошто иако сум долги години тука, за вакви работи сум ко падната од Марс :D

mal.ecka, M&M, Dadusicka and 16 others like this.
  3. CameliaMiller

И јас сум, секогаш отпосле дознавав дека одредена членка е Кара, кога нели ќе ја снемаше.
    Не обрнувам ни јас внимание, можеби зошто не ми се закачила мене или општо никој не ми се закачил да ме сталка и малтретира, ама не е нормално некој 40 профили да направи и строго да пишува во две теми само, со посебно замарање на одредени членки.

M&M, Dadusicka, bittersweet and 9 others like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

скопје сум.. пиши ми лп

Milobebence and LejlaD like this.
  5. CameliaMiller

Пишете и на мене другарки...

Milobebence, LejlaD and WildMk like this.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не само што не е нормално, туку е и алармантно ова што го напиша. Паника ме фати само што те прочитав какви психопати постојат. Се надевам побарала и нашла асален доктор и прима некаква терапија. Бог да чува бе :x

Skorpija25, M&M, Dadusicka and 9 others like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Што прави?
    Како замара?
    Ако стокува, треба да ја пријавите

8. Cka

Cka Форумски идол

Аман запнала да пријави. А јас коа барав шпион ќутиш, пу ;)

Комуњарка една :)

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Како бе Лилке шмиргла? Ваљда паркет имаш?Ако е така, јас не би менувала паркет за ламинат. Ама пак зависи во каква состојба е.
    Инаку ви ги гледам ѕидовите (на членката шо ја коментираме собата) и ми се плаче. Абе златни мајстори, златни прави агли и совршени ќошови знаеле да направат. Мислам уште е така во Мк. Овде секое ќоше е обло, затуткано, замачкано. ..А треба едно чудо пари да дадам за реновирање и пак исто ќе го напраат, тиб_м народот без сенс за градежна перфекција и јус градежен дизајн;(
    Ај да си поплачам малку...
    А инаку, @LiliBoz ме настрве со сендвичите, кај да одам сега да барам мисирки месо, или печеница на пр.
    Незнам ни од кога не сум пишала, ниту имам нешто умно за кажување. Ме остаи маж денес дома, шо би рекол он, во прајмтајм , да си чистам, перам, готвам... Дури бркаа тие пролетни авантури во природа, се бркав јас со саатот за да постигнам се...и сега сум постигната само за кревет... Ете тоа се тие тајни ритуали, шо прајте дома кога сте сами:headbang:
    Ај да ве прочитам и полајкам, може ќе се вратам денес, може по една недела:bandit:

NarCis@, M&M, mareane and 10 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

На работа имаме една без лекарско.
    Ако не и се допадне твој поглед,одговор,насмевка,тогаш си нае*ал.Ќе те гњави,ќе збори на глас пред други за и ти да чуеш,ама збори невистини, приватни работи кои ги дознала за тебе а не се за пред колегиум..
    И никој неможе да ја спречи,зашто не е нормална и буквално знае и физички да нападне.
    Мидлам дека и директорите се плашат од неа зашто им влегува во канцеларија и ги мава со пепељари.Се труди да разбере пикантни работи од професионалниот и приватниот живот на директорот и го уценува.
    Нема крај нејзиното.
    Штом некој ќе ја даде на дисциплинска веднаш вади лекарско дека е неизлечиво болна а е самохрана мајка на три деца ,па адвокати,па телевизии ќе вика..

А на прв поглед е бајче.
    Мила,фина,услужлива.
    Спремна да излезе во пресрет.

Така да...изглед вара.

11. CameliaMiller

Секако Вајлд, ама што би пријавиле?
    Еј некој ми открил име и презиме и ме оговара наоколу?

Еве да ти кажам мој личен пример, поради кој засекогаш ќе имам доза на страв.

Едно девојче со сериозни проблеми уште во основно ме замразе оти нејзиниот симпатија сакал да се мува со мене, а мене типот не ми се свиѓаше и го одбив.

Таа смисли цел филм како сум била во врска со него, па сме се криеле од неа намерно... свашта. Дечкото го малтретираше до 101, од писма пишување, до следење низ населба... јас ја игнорирав. И кога со нејзиниот отров не успеа да ме натера да реагирам, физички ме нападна. И тоа беше прв и последен пат со некого физички да се пресметам. Ниту јас, ниту таа имавме физички последици некакви, оти брзо реагираа тие во околина. И за што да ја пријавам? Деца од 13-14 години се испогребале, баш ме интересира каква казна ќе добиеше?

Но тука не заврши се. Низ годините просто не ја гледав, не знаев што прави и каде е, додека еден ден не ми се јави оти намерно сум му наместила девојка на бившиот нејзин. Замисли, ова веќе на факс бевме. Значи далеку од деца. Прво не ми беше јасно кој е и што зборува бидејќи беше хистерична, за после да ми ја објасни нејзината "логика" - на фејс сум била пријателка со пријателка на новата девојка негова. ЗАМИСЛИ она според ова заклучила дека јас намерно сум му местела девојка, девојка која јас не ја познавам и дечко кој не го познавам.

Тој период често ми ѕвонеше и досаѓаше, "го шеташе" кучето кај мене на улица, "скроз случајно" се појавуваше кај што сум јас... и, што да пријавам? Ми поминува на улица? Ми се јавува на телефон?

Не ми направи ништо, не ми се закануваше, само ми досаѓаше и се трудеше да знам дека е во близина.

Ја немам видено 3-4 години. Ништо не ми ветува дека некој ден пак нема да се појави со некаков проблем за кој 100% јас ќе бидам крива.

Skorpija25, M&M, mal.ecka and 19 others like this.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Леле колку е срцкоо

Dadusicka, mareane, Alishan30 and 6 others like this.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

И јас сакам да ги гледам од почеток.
    Баш пред некое време имаше понуда на xbox сите 7 сезони за околу $100/120, многу по скапо е една по една сезона да се купат од $30 па на горе,Мм сакаше да ми ги купи но го запрев му реков ќе почекам за да ги купам сите 8 сезони комплет, и јас ги препорачувам, кој не ги гледал да ги гледа обавезно :)

@CameliaMiller осеќам по големата ќерка ќе биде ко тебе, секое животинче што ќе виде надвор сака да го прибере дома, незнам на кого е метната до толку да сака животни, јас сакам животинки но не до толку како неа.
    Штета што мал ни е станот и единствено има место само за риба, но се прават преговори ме убедуваат за маче, пред тоа преговараше за еж но ништо од ежот :D

M&M, Milobebence, Dadusicka and 14 others like this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Чистев, па се фарбав. Ама не испадна пак ко што сакам, врвовите од бланшот пак ми се за нијанса посветли :envy:

Јас еве искрено ќе ви кажам дека еден период престанав да пишувам тука ради Кара и уште една членка која ме сталкаше постојано. Не пишуваше тука воопшто ама точно знаеше кога и што сум пишала, па кога барав совет од вас оп, во приватна порака ми праќаше совет за проблемот. И тоа не еднаш, почна да зачестува па језа ме фати и престанав да пишувам.
    Затоа не ме чуди ни Кара што имаше куп профили, ни друга некоја што ја банирале па дошла како нов лик.

M&M, mal.ecka, Milobebence and 17 others like this.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Јас не ја знаев Кара или не сум ја приметила, ама од претходно имавме многу други, еден/една, што знам?! Бог да чува, секакви луѓе има.

Milobebence, mareane, kuc and 5 others like this.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Кученцето на Сањето бонбонче,па како слатко си спие:inlove:..Туку дај кажете превод на англиски за гриз,оној за во блачко.за бебенца што е,чичко гугле гризли ми преведува(facepalm),пишував рецепта и како да кажам да го бараат странцијава

17. friendy

friendy Форумски идол

Milobebence, dunika, SwanMay and 4 others like this.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@referentka да не дошла Кара кај тебе у фирма? :D Леле се зезам, ама не е за смеење какви психопати и лудаци со дијагнози постојат :worried: Јас затоа не споделувам ФБ со никој од форумов и одбирам да останам анонимна (колку се може). Сепак е форум, не се знае на какви личности може човек да налета. Овде има многу прекрасни личности, во темава особено, за кои сум сигурна дека се навистина тие што се претставуваат, но сепак не се осмелувам да аднам никого.

Свашта држи земјава, за жал :x

Skorpija25, M&M, mal.ecka and 19 others like this.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Ако имаш Hbo на кабловска има опција една hbogo, си активираш пробен период од 30 дена и можеш да ги гледаш таму сите епизоди бесплатно со превод. Јас таму ги гледам . Прочитај на www.hbogo.mk детали :)

Milobebence, WildMk and Bozica1980 like this.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ti blagodaram,recepta mi baraa za posno blacko,ama zaglaviv:*

Thread Status:
Not open for further replies.