Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Денес изгледа така ќе дремам :yawn:
    Во 3 ми заврши смената, дур дојдов, заспав скоро па 4
    И нормално Марфи т.е. дете реши во 8 да ме буди.:envy:
    Како ли ќе се преживее денов :|

На Skorpija25, Peco, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.532
    Добро утро!

Пијам кафе во тишина и кројам планови за денот...
    Сите ги испратив и кулирам по пижами...

Вчера не успеав да пишам(@evangelina.ina извини)

Не ми стига еден ден за да одржувам и средам куќа,двор и се друго...па и себеси...
    На крај на ден папсувам...половината ме изгоре синоќа ...повеќе бев будна одошто спиев...

Како се организирате вие кои имате само недела слободна?!
    Време за одмор и релаксација не ми останува....преморена сум...а и на психа ми влијае...

Неделава бар на гинеколог да успеам да отидам се надевам...
    Не сум била повеќе од една година....

Дебела никогаш не сум била ама имам меше...онакво што почнува од под градите-ко трудничко...
    Грдо изгледа...без разлика што сум само50кгр....

На Skorpija25, Dust, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    154.483
    Мене ми треба упте едно кафе, ама се мислам дал да грицнам нешто прво, не испив сабајле смути немав доволно состојки за да наоравам. Ќе зевам сега кога дремев до 12:30 вчера, има една добра серија на мртв мислам бразилска дека е, онака рандом ја начекав вчера 2та епизода се загледав и останав ненаспана.
    Јас да се појаснам дека не шетам максимално несредена :!:, за на работа си се шминкам минимално, се облекувам прикладно како за канцелариска работа ама се помалку се оптеретувам, кошула, фармерки или пантолони, балетанки... ретко сукњи, порано повеќе носев, имам еден куп ама немам некако воља да де дотерувам.
    Темата од вчера е повеќе како за ноќна ама веќе кога пишувам, не сум влетала на никого ако не се смета само звучниот дел :D, сега ми текна на случка одамна, собрани поголемко друштво во викендица кај другар, имавме еден бивши пар меѓу нас и ги снема едно време, они да ти отишле да се потсетат на стари денови во собата на спрат и не почастија сите со аудио пренос :D. Уф не би сакала да налетам на сопствено дете, многу јасно дека следи тоа кога ќе пораснат ама не сакам да си визуелизирам, не фала :tmi:, така да не збам како че реагирам, сигурно нема да почнам да се дерам :shake:
    Да се почне денов некако, тешко иде ама мора:whew:

На Dust, Peco, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y) за напишаново. И во темана за запаметени мислења ќе оди :bow:

@Milobebence да си одиш на еден интерснистички преглед, едно ехо за секој случај, поарно одење за џабе и за ништо па чак и да ти се смеат него да те јаде црв и да му ја мислиш. Арно си организираат од работа систематски прегледи ама ги прават ради-реда, треба секој сам да си правицелосни контроли и да го одржува здравјето. Не секогаш посеата на лекар мора да е кога е нож до грло работата. Бар јас со овој став сум :?:

@Bubce38 прво да те :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: и одма да те искарам шо си пишала глупости од типот казна од Бога и да си го ослободела :!: Одма да ти кажам, тоа што го имаш него и тоа што тој те има тебе е БЛАГОСЛОВ ОД БОГА! :!: така да си знаеш и тука нема збор. Можеби Бог има поинаков план за вас, таа ваша љубов која ја имате можеби е планирана за некое ангелче кое дошло на поинаков начин на овој свет и само чека да дојде до вас :nod::hug:

На Skorpija25, Dust, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Не е се во изгледот.:shake:
    Кај нас во Мк мислам дека премногу се дава значење на тоа како изгледаш и за жал и те ценат по тоа. Да не го занемариме и фактот дека секој втор ден на насловната на фемина имаме некоја блогерка бла, бла. Абе у позадина стојат многу пари, лични стилисти... Не ги залажувајте луѓето. Дајте некои статии кои не се поврзани со мода, туку со наука, образование...Светот се движи со брзина на светлина. Не е се во облеката. Доста со тие стереотипи.
    Најважна е умереноста. Да не забега човек во крајности. Џабе ти да си дотеран ако не си испран и не ја миеш шминката 3 дена или да си образован со највисока титула а не личиш на прикладно облечен човек.
    Добро утро сега, нека биде убав денов:)

На Dust, Peco, Alishan30 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.954
    Допаѓања:
    60.975
    Добро утро...
    Средена/несредна, слаба/дебела, убава/грда... толку стереотипи ..
    Светот отиде толку далеку, воопшто не е важно каква облека носиш туку како ти се чуствуваш во неа.. Па и не е важно да си слаб, а несреќен, па и не е секогаш точно дека дебелите се несреќни...
    Убав нека е денов сончев со топло кафе и една добра книга посабајлечки да тргне неделава..
    :inlove:

На Skorpija25, TeddyGrey, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.830
    Dobar vi den i od mene,imajte ubava rabotna nedela.@CameliaMiller(y):bow::hug:.Se razmisliv malku za muabetot od vcera.Ako si slab si zadovolen od sebe,imas samodoverba,ne bi rekla deka bas.Imav 47 so se partali,i nemav samodoverba,ne se dozivav kako hodajuca manekenka,naprotiv zivotot mi bese ebi vetar,se izvinuvam na zborot.Se zdebeliv so bremenosti,za nekoi bev krava:tmi:,uste poveke samodoverbata dolu.Gladuvav da oslabam,se svativ pak,ok ne na 47,no na 50-55,samodoverba ne vrativ.Imav luge okolu mene koi se trudea da mi ja drzat dolu.Sega sum vakva kako sto sum,nitu slaba,nitu debelka za godinite.I znaete sto,pak se trudat da me slezat udolu,sum bila ostarena.Epa skinete mi se veke od vrat,arno sto sum ziva pokraj vas.Vazno mi e da sum istusirana,kosa isceslana,sminka retko,isprana i ispeglana.Ako malku se pogledne vo svet,osven onie holivudski zvezdi vo moment na crven tepih,site koi postignale nesto vo zivot ne se preokupirani so oblekata.Lugeto so svojata inteligencija i obrazovanie grabaat napred,ne se preoptovaruvaat dali stavile farmerki i bluza.Ne e sekogas presuden izgledot,skockanosta,treba i vo glava da se ima.Ne sakam nikoj da se pronajde vo napisanovo.

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Добар ден, ви посакувам на сите убав понеделник и убава работна недела!

Во однос на изгледот и килажата - само ќе речам, никогаш не осудувајте никого, ниту пак да го оцрнувате затоа што изгледа како што изгледа. Да, прво за себе треба да се средуваме, а после за другите. Ама секој се бори со некои демони, и не сме сите исти во борбата против нив. Форумов е пример, ама и реалноста. На многу луѓе не сте им во кожа и не знаете како се чувствуваат.
    Јас не можам да сфатам како има луѓе на кои не им смета неодржувањето на личната хигиена, па и умствената. Се друго ми е споредно, килажата ми е најмалку битна.
    Не значи дека жената не е средена ако има вишок кг, облекла тренерки/фармерки и патики. Едноставно, не се сите исти, не сите сакаат да носат фустани, костуми, високи потпетици. Како што пиша @friendy, џабе ти е фустанот ако е нечист, џабе шминката ако ја носиш истата три дена. Џабе самоувереноста ако не знаеш да сврзиш две-три реченици во сериозна дискусија.

Да прашам тука... искуство со Магнезан Неуро? Не прочитав за што е, го купив, мислев дека е за опуштање на нерви и мускулатура (пошто имам грчеви, трпнење и болки во рацете), ама било за помнење, концентрација, т.е за циркулација. Па дали да го пијам или не, се мислам.

@Milobebence ако ти е тврд стомакот, обавезно на интернист.

Поздрав!

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.296
    Убаво изгледа да си среден, а не одзема многу време. Косата не мора да е фенирана за да изгледа ок, ама сепак да биде пристојна. И минимална шминка изгледа многу убаво, доволно е само кармин и маскара. Ама многу ретко гледам несредени луѓе, особено помлади (вака како нас :D).
    Не сум ни за другиот екстрем - идеално исфенирана коса, вештачки нокти и фул шминка во рандом ден ми е премногу.

Дебелината ја доживувам исклучиво како немоќ да се справам со сопствениот карактер.

На Skorpija25, TeddyGrey, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.281
    На TeddyGrey, Alishan30, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Сакав сабајле уште да ви пишам, ама хпл ме снајде :) па сега дури малку излегов.

Сабајле измив лице, заби, истонирав, ставив дневна крема, лабело, се исчешлав и ставив едно шнолче и излегов. Косава вчера миена, не е ни фенирана, ни пеглана, само исушена :)

Немав желба ни за минимална шминка. А добро знаете колку купувам шминка, колку трошам на шминка и колку се шминкам :) Некои од вас ме имаат видено и во работно опкружување, па знаат дека бар малку носам шминка.

Ама ете денес немав желба. И не се осеќам ич несредено.

Преголем товар се става на жените "како треба" да изгледаат. Изгледам како што се чувствувам.

Не зборувам за екстреми, како небањање 2 недели, ама ако некој не се избањал 2 недели, не е проблемот баш толку површински.
    Исто ако станам во 6 за да се лицкам до 7 ипол, значи дека имам проблем со самодоверба, со тоа како изгледам.

Ќе се согласам со @Ariel дека барем во мојот случај е недоволна самоконтрола со храната, но и пиењето ад многу влијае кон накачување на килограми.

Некои имаат посериозни проблеми, како полицистични јајници и ред други состојби кои влијаат, па на нив џабе им е секоја диета и нејадење.

На крајот, немојте да им судите на луѓето. Несредени или пресредени.
    Секој има свој товар кој мислите дека го знаете, но не го знаете. Сите ги гледаме другите низ призмата на нашиот живот и нашите искуства, ама едноставно не можеме да знаеме што се случува со таа личност.

Не е само за дебели и слаби, жените се осудувани секако. Скоро една сестра смени фризура, односно направи посмела фризура, на глава и' се качија и ја закачаа барем 2 недели. Не чини така.

Убав ден имајте. Јас само сакам да си одам дома и да си ја гушнам перницата.

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 33 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Всушност и јас зборувам за истото, ама ми ја вадите Ким или Мелита, па се вадат болести.
    Јас зборувам за категорија на жени кои не водат грижа за себе и не изгледаат убаво.

Смешно е што секоја од нас прво на што ќе обрне внимание е надворешниот изглед, а сега се вадат оправдувања и демек битно е што имаш внатре.
    Да битно е, всушност една жена би требало да биде фул пакет, и надворешно и внатрешно.
    И интересно што сите вие сте средени, ама коментарите дека не е битно. Тогаш зошто се средувате?

Многу често се случува ова овде. Самите сте си контрадикторни на себе. Едно правите, а друго коментирате. Општо за повеќе теми. Ама нормално, ништо ново.

На TeddyGrey, Alishan30, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина во гаража, вчера беше 35 степени, денес 17, вчера со клима, денес со греење.(facepalm)

Деца заспани, да се одморам со едно кафе па нешто да фатам низ дома па на работа треба да се оди а ич не ми се оди, нешто се чувствувам исцрпена а ништо посебно немам правено.

Лелеееее и ти ли сине Бруте?
    Ај Пецо мистерија ама баш ништо не знаеме за него освен дека бара невеста, ни брат, сестра дали има, родители, баш ништо не кажува ама јас, уште број на гаќи не сум кажала кој носам, се сум ама мистерија секако не сум.
    @Bozica1980 ако доаѓаш накај мене ќе пиеме кафе, јас наредниве најмалку 5 години не би натаму со се деца, еднаш го јадев стапот по втор пат не би.:wasntme:

[QUOTE
    ="WildMk, post: 4375157, member: 125145"]Ај добро утро :yawn:

Шо е муабетот со: Страната на чадорче?
    Некоја има објавено идентитети на членови?
    Како дознале?
    Сте се имале на ФБ или сам/а открила?
    Сакам мистерии :inlove:

@Sesil од Origin е симнат. Купен е, не е торент.[/QUOTE]

Мислам никој не ти одговори, Чадорче беше членка тука на форумот, баш на темата си пишуваше, во болница беше и како добра сум, добра сум и си почина девојчето преку ноќ 25-26 години беше.;(
    Страната беше за кој што сака да помогне околу погребот со донации бидејќи беше од сиромашно семејство, нема мистерија, само една огромна трагедија.

Јас би кажала само околу тежината дека не е вистина дека само на дебелите им се прави булинг и на слабите исто им се прави а најчесто баш од тие со вишок килограми.
    Само тука на темата колку пати имам прочитано подобро дебела и среќна отколку слаба и несреќна, не можеме сите да бидеме слаби треба некои и убави да сме, костури, исушени, стапови, анорексични итн итн.

Јас јадам нормално, не сум стрвна, не јадам измеѓу оброци, јадам чипс само по гости :lol:дома не ми текнува да си отворам пакетче да мезам, цел живот сум слаба а кафе пијам со тон шеќер и порано по една цистерна кока кола пиев, сега се ограничувам на лименка на ден а пак сум слаба, не држам диети таква сум, сакам некое кило плус ама не се баш замарам со тоа, се додека сум здрава другото не е битно ама од секогаш сум добивала коментари за тежината де дали ми давале дома да јадам, де како жирафа сум била, де да немам рак а не кажувам и најчесто од тие со вишок на килограми, како ај ако ме нападнат мене подобро ќе се чувствуваат во својата кожа а јас ако дадам било каков коментар за нивната тежина одма е булинг е ај сега.(facepalm)

Според ваши стандарди јас спаѓам во несреднени жени, нокти никогаш немам ставено а ни моите не ги пуштам ради работата и никогаш не ми се лакира и освен некаде ако одам а да не сум вечерта на работа, шминка исто ретко ставам не ми е потребна по дома а на работа исто не смееме со шминка да се појавуваме така да освен бб, цц крема и понекогаш маскара друго и не ставам на лицето е секогаш убаво мирисам дека имам стотици млека за тело.:lol:
    Се туширам секој ден, коса обавезно мијам ништо не и правам освен што ја чешлам и оставам природно да се задуши и ја врзувам во реп, доста често наредниот ден кога ја мијам да ми е уште мокра од претходниот ден.:lol:
    Облеката ми е чиста, пеглана ама најчесто сум во тренерка долен дел и маичка е секогаш имам секси гаЌа испод и во тоа сум најкомотно, така седам по дома, така одам по децата, по продавници, се дотерувам и шминкам само ако одам некаде со повод инаку униформата, пижамите и тренерките ми се основна облека за секој ден.
    Сигурно да одам на интервју за работа не би отишла во тренерки ама не гледам ни како шминката ќе ми смени нешто во интервјуто ако ги немам потребните квалификации.

Се распишав а работа ме чека.:x

На Skorpija25, Dust, Jessnow и 35 други им се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ајде официјално Добар ден :hai:

@malerozna повели имат уште бисквити не ги изедов сите во 5 сабајле :rofl: :wasntme: само сум заспала со бебе заедно |-)
    Бујрум на кафе :coffee: бебка си спие таман јас имав време за се, па и кафе си напрајв ...
    Ве читам погоре, личната хигиена е пола здравје.... Во поглед на шминка, сум минималист Бб кремче, маскара, моливче за усни и кармин, и руменило ми е шминка за сва времена... Предходно мака мачев со акни сега во бременоста добив чисто лице, и си релов ако некогаш имам чисто лице никогаш не користам шминка повеќе :nod: проблем со самодоверба имам само кога ќе ослабам, кога тежината ми е со 5ка напред ... На моите 172 цм. не оди 52-55 кг. (facepalm)

Ајде убав ден :sun:

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Јас не ставам шминка секој ден, напротив повеќе сум без шминка отколку со. А многу сакам козметика и многу сакам да се шминкам па пак тоа не го правам тоа секој ден. И мислам дека сум средена. Кожата ми изгледа супер без шминка а и не работам на место каде што е морам да се шминкам,па не го правам тоа. И најчесто сум во патики. Пак ќе кажам ,зошто немам потреба да одам во штикли. Ама затоа кога треба да одам на некоја пригода или вечерно излегување,се спремам 2 саати. Мислам дека луѓето се спремаат според потребите во текот на денот. Ако облечам патики зошто немам потреба за дотерување, мислам дека не значи дека сум несредена.

Добро утро на сите:)одам да си купам цеден сок

На Dust, TeddyGrey, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Сакам средени и нежни жени.И по такви се вртам и јас.Со некоја доза на префинетост во нив,елеганција,женственост.Се што е напумпано,изгорено од солариум,со тон шминка не ми се допаѓа.
    Сакам убава облека во светли бои.Црно сиво кафеаво скоро и да не носам .Мн ретко.За дома не се шминкам кажи речи никогаш.Па и за во град или имам нагласени усни а очи не или обратно.И со облека така правам.Ако имам доле голо нагоре сум затворена.
    И со деца кога искачам не сум дотерана :D т.с обична сум де.Патика фармерки и тоа е тоа.

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Си извадивме еднаш очи на форумов за уредни/не уредни жени, ќе да има една ваква тема.
    Ќе превртите очи ама се е релативно и колку шминка е доволна и колку см штикли за некој да се почуствува среден.
    Јас сакам и вамп очи, ама и 70% од времето шетам без шминка. Сакам и штикли ама често одам и возам точак па не е баш изводливо. Баланс и умереност треба во се па и во изгледот. За килограмите не коментирам вечна борба ми се.

На Skorpija25, Dust, TeddyGrey и 30 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.429
    Допаѓања:
    90.776
    Јас се согласувам со Јуле.
    Да, многу е важно да си прво задоволен со себе,да си изгледаш себе најубаво но подеднакво важно е и на другите да им изгледаш убаво.
    Човекот има потреба да биде убав и за надворешниот свет,да добие потврда за тоа.
    Многу е битен физичкиот изглед и како изгледаме.
    Ќе се согласам и со битер не е булингот само за дебели,туку и за слаби.

Имам блиска личност која имаше 100 кг на 160.Пукаше од самодоверба дека е на сама себе најубава,но и покрај тоа почна со теретана, диета и ослабе 35 кг.Смени боја на коса, си фати партнер .Година дена подоцна сега вели дека лажна и била самодовербата,длабоко патела што е дебела.
    Мислам дека психата има огромно влијание и кај дебели и кај преслаби.
    Не ми се допаѓа мотото дебела и среќна.
    Незнам дали има човек што е среќен со својата тежина.
    Имам 68 кг на 170,и не сум среќна со нив.Цел живот имав 55-57.и барам начин да ги елиминирам.
    Се шминкам за излегување,дома не.
    Често правам експерименти со бојата на коса,и тука немам решение.

На Skorpija25, M&M, evangelina.ina и 19 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    ама и не секој стил и сешто му стои на секого.Мене увек у салон кога ме шминкале ми ставале фул шминка па после дома се бришев.Едноставно мене на лицето какво што ми е не ми личи таква шминка иако сакам.

На Skorpija25, mareane, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Јас сакав баш да ти искоментирам дека од неколку слики што сум видела од тебе овде по темите дека имаш прекрасна коса и дека си ми ослабена(hollest)

Добар ден,
    Малава претура вода и квики во чаши и тањирчиња, а јас ја гледам и не мрдам:)Денес денов не ми е ко шо треба. Пиевме смуди и двете и ако до пред некој месец не можњв да смислам такво нешто, сега ми е многу вкусно:)
    Ми требаат пари и работа:DЗа да имам да се средам ко дама(hollest)

На Skorpija25, Dust, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.