Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Абе, не ви е лесно на вас убавите. :)))) Со што се' мора да си имате работа. :)))

На Dust, ivi1987, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Мило ми е шо ти е екс другарка
    Ако не беше, ќе те советував да ти биде

Стоки-стокосани... ма врие стоки...
    Другарка која живее во странство, имаше дечко индиец, неќеше чупето да збора со луѓе тука ко ќе дојдеше, оти такви глупи муабети и' праеја...

На Dust, Ygritte, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Смрткаш сеа?:envy: Кога сме кај темава средени несредени, се додека не се осети непријатна миризба од нечива мишка не е страшно дали жената е со шминка или без или мажот е у одело или поло маица

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.803
    @ane.bella
    Вие важно најубаво бебе си имате.:inlove:
    Очи не тргнав од него на сликите,и го покажувам на ќерка ми,вели јас за црнец ќе мажам за да имам вакво бебе:)

На Dust, Ygritte, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Еве ја сум од убавите со вишок кг. Кога имам таман кг сум најпреубава, ама и вака си се сакам. Самодоверба имам со секоја килажа, ама факт е дека кога ке се погледнам во огледало си ги гледам вишокот килограми и сакам да исчезнат. (hollest)

Сите ке се согласиме дека за изглед потребно е да си 'умерен'. И во висина на штикли, и во тоа колку цм над колено ти е сукњата, и во тоа колку пудра имаш нашлакано, и во изборот на парфем. Го имам кажано ова некаде, ако твојот број е 40, нема потреба да се напикаш у панталони број 38. Ке те собере и во еден број помали ама гзот ке ти биде од стегнат постегнат и нема да зрачиш со професионалност, ами ке имаш сексуална нота во изгледот. Да, од оние сум кои судат според изгледот. :mm:

Инаку @Alishan30 и јас имам забележано дека една иста докторка не им се обраќа исто на сите. Точно ја забележав разликата во начинот на кој и зборуваше на жената пред мене, и на мене.
    Нека биде и фалење, ама освен искомплексираните персони на шалтер, сите останати луѓе кај кои имам влезено во канцеларија или се имам појавено на шалтер биле културни и услужливи. Јас сум културна од 'добар ден' па натака, изгледам пристојно и така се однесуваат со мене. А кога вршам шалтерски активности најчесто сум во фармерки, бела памучна маица и старки, коса пери-носи и минимална шминка (најчесто без шминка).

@DAngel не можам да се согласам повеќе. Факт е дека шминката и облеката ги ставаш на себе ради другите. Да си навистина толку незаинтересиран/а за мислењето на другите, во јавност ке се појавуваше според расположение во даден момент, па ке носиш пижами, гол ке одиш, ке облечеш елегантен фустан за на лекар итн. Се додека не шеташ по дома со шминка и во соодветен аутфит а притоа никој да не те види со денови ке стои фактот дека се облекуваш за околината.

Кој е за кафе?

На Skorpija25, Dust, Ygritte и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.171
    А што ви е гајле за другите? Какви сакаат нека одат.

Физикусот е за површни. Ако ме оценува некој према тоа како изгледам, нека каже, барем да не трошам време за муабет.

Јас сакам да ослабам за здравје. Не за некој.

На Skorpija25, Dust, andrejko82 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Јас ја видов камелија и да, многу е убава, се негува девојчето... кога ја видов како оди кога си отиде од хотелот просто ми личеше на жена што наоколу прска самодоверба, висока грациозна.. и покрај килограмите...
    Премногу беше убава за да и ги забележам килограмите
    Каме... прескрасна си да знаеш..
    Еве јас во тебе видов голема грациозна жена што е спремна планина да сруши...

На Dust, ivi1987, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Глупача.

Не знам што е тоа со нас, за се' бре има совет!
    Да не отворам уста што се' ми кажале за дм и мене, од "уште колку ќе се влечете", до "до сега две деца ќе изгледавте"... мислам... не прашав за мислење.
    Фак оф.

На Dust, ivi1987, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.357
    Допаѓања:
    190.292
    Бонжур дами и понекој мсје.
    Јас многу другарки во животот сум немала, главно со мажи сум се дружела. (Вие сте ми единствени бтв):inlove:Другарките стално ми биле одбрани, максимум една во извесен временски период, многу сум верна на таква ко ке си најдам. Зошто го пишувам ова; оти мене ама баш не ми се случувало, некој да ми каже, да беше послаба, или подебела, или пониска, или понавежбана... поубава ќе беше. Мож оти мажите со кои главно се дружам цел живот, ама не ги интересира тоа, ти праат муабет за тетми кои се заеднички, и не им чуе, дали имаш нокти, или сандали, или бб крем...Ми се случувало, пар дечковци да ме искоментираат, дека убаво сум се облекувала, во смисла на усогласени бои, модели и то(hollest). Ова за по надвор, шо се вика, за по град.
    Е за по дома, еднаш ко ми дојде на гости, а јас со косата фатена и по пижами, моето најмило другарче ми рече, дека за малку не ме познал, и дека малку поинаку изгледам надвор од дома;). Ама затоа, една од вкупно четирите другарки во животот, свечено сегогаш коментираше, ова не ти е ко шо треба, оти зелена сенка имаш на очите, шо си вака исфрлана во лицето, (демек јас незнам, и одма ќе исчезнат бубуљиците, штом таа ги приметила) ... Не бидете такви другарки, никому корист од таквиот пристап. Не постои конструктивна критика, за тоа кој како изгледа, слаб, дебел, дотеран, бушав... Секој изгледа онака како што му налага расположението. Тага, проблеми, мало дете, вљубеност, радост- сето тоа стои позади изгледот на личноста во даден момент.

На Skorpija25, Dust, Ygritte и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Да не се лажеме дека исто ќе бидат третирани некоа запрталена со мрсна коса, усмрдена на запршка и некоја еве не мора фустан и штикли да носи, од фризер средена коса и професионална шминка ама пристојно облечена со чиста коса и пријатен мирис. Втората и да не се испонаша соодветно ќе пробаш да ја смириш со ,,госпоѓо, ве молам'' ама на првата ќе и се развикаш и ќе ја отераш во три лепе...

На ivi1987, Sexybaby86, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.171
    Абе На крај на месец иде орачот. Па ќе фрезира. И сеа треба да поминам со гребло а неам купено. Упм. И за тоа пари.

На Dust, Bozica1980, Ariel и 9 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И богами, баш дека ќе и се развикаш на првата, тоа и е проблемот со луѓето. Да не речам али се дегени. Да сум присутна коа ќе се издерат, се ќе направам да останат без таа работичка.

На Skorpija25, Dust, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.171
    Јас па баш на другиот ќе му помогнам повеќе. Оти си има мака. Пари, болест... нешто го мачи. И грев е да не помогнеш и да се извикаш.

На Skorpija25, Dust, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Дочитајте до крај, реков ако се испонаша несоодветно, пример еве да ти рече ,,мори ти...'' шо знам кој би останал културен до крај :angel:

На ivi1987, Sexybaby86, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    а, се извинувам:))) ама на мори ти не знам баш дали би изреагирала поразлично,само заради облеката.

На An-na, ivi1987, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.171
    Еден на интервју ми рече Маро. Ко баба да сум. Шо ако беше убав. Не го примивме.

На Ygritte, ivi1987, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.645
    Иста мака делиме. Веќе имам пликови, врз нив водоотпорни фластери за до тук-там и се разбира мојот чуден од, пошто уште боли.

Инаку, Камелија е многу, многу убава девојка. Да си кажам. И неа ѝ кажав. Да ја видам во живо, одма ќе ја препознаам.

Вечер ќе се изјаснам на темата. Со сите по малку се согласувам и не се согласувам. И едно прашање во склоп на муабетот: дали имате посебни критериуми за како треба да изгледа наставник/чка, доктор/ка? Дали имате предрасуди ако тоа не се вклопува со вашата замисла како треба да изгледаат на работното место?

На Dust, ivi1987, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.357
    Допаѓања:
    190.292
    Е значи затоа мене во банка ќе ми ја процесираат уплатница утре, а не денес. Тоа е таа дискриминација кон жени што решиле да остават нефарбана побелена коса. @WildMk како завршуваш мори работа на банка, така нефарбана? Нема тука, миена, фризирана, штом си побелена си нешто посебно аут :@
    А јас еве, не можам да се фарбам.:u: Чаре?

На Skorpija25, Sexybaby86, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.803
    Имам.Во школо кај ќерка ми има една наставничка која е редовно облечена со леопард принт ,тесни и кратки сукњи и високи штикли од 10+см.
    Тоа за мене не е соодветна гардероба за во основно училиште.
    Од причини што наставниците се модел,сметам дека не треба да се облекуваат како за ноќен провод.

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Леопард принт е за во дискотека.
    За во училиште каде децата носат униформи - никако !!!
    Една другарка кога ќе види "настегана" ( Сергеј:D)учителка вика- " ја чеша оваа":D

...ама навистина.. која е потребата да се настегаш за на час за меѓу деца од 8 години???

На Dust, ivi1987, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.