Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.645
    ^Настрана леопарди, гепарди, лавови и зебри :D Дали ви смета ако се облечени по фармерки, маичка и старки, балетанки, односно кежуал? За мене си прашувам :rofl: Се зезам. Ме интересираше дали сметате дека треба да бидат во костумчиња, штикла, очила со диоптер и сл.
    Вака
    BBN0nOE.jpeg или вака
    beautiful-young-woman-teacher-wearing-glasses-vector-17162756.jpg

На Skorpija25, ane.bella, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Ти го бираме аутфитот за утре?^_^ У Борис имаше 2, 3 професорки што носеа пократка сукња од оваа на сликата. Нивните часови имаа најголема масовност од страна на машкиот дел од ученичката популација:rofl:

На ane.bella, ivi1987, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.645
    Уште сум на породилно :D Пред да тргнам на работа, ќе се обратам за мислење што да се носи на првиот работен ден после пораѓање :rofl:

На Skorpija25, ane.bella, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    259.553
    Кажи колку е убава и средена, а цел ден овде ми филозофира:D.

Кај доктор и во институции не смее да има предрасуди кон изгледот на луѓето. Од самиот почеток знаеш што ќе работеш и со кого. Зборувавме за друго.

Инаку во однос на професија и облека, сметам дека треба да се има кодекс и правила на облекување, а особено учителките. Сепак ти служат за пример на децата и мора да се соодветно облечени.

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Господ ви го зема. :rofl:

Жив, здрав, прав. :) Ве скролав набрзина, тоа што го запамтив ќе се изјаснам.

Дебелина. Прво има разлика помеѓу "полничка" и дебела жена. Под "дебели" ги ставам оние морбидно дебели кои веќе изгубиле контрола врз себе. Тука има едно дете, прва година е, и е претерано дебело. Она морбидно што велам јас. И сите дома се такви. И мајка му и татко му и брат му. Детето сигурно има над 120-30 килограми. И не е убаво. Ни за изглед ни за здравје, особено за второво. И родителиве гајле немаат. Мое дете да беше досега ќе беше под строг режим. Ако вака продолжи, нема ни 30 да дочека.

Фаќање на дело. Ги имам фатено моите еднаш како дете. 8-|
    #траумиоддетството
    Не би сакал некој да ме фати или друг да фатам. :D
    Списанија никакви немам најдено.
    ПорЌи имам со братучед гледано. Заедно. :$

Темана со КараМиа радо би ја прескокнал.
    Друго која тема ја лафевте да се изјаснам пошо светот ќе пропадне ако не изедам "бурек со месо" за нешто, а и форумот со него. :D

Последна измена: 25 март 2019
    На Skorpija25, Sandrin4, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Де болдирај кај пише нефарбана? :?::?: Реков нечиста, значи смрдена а не нефарбана.

Некa ми се појави некој усмрден на лук па ќе виде ,,финоќа'' :emo: било приватно или на работа. Коа некој бар со чистота не можел да ме упристои оти јас па со фино понашање.

За вработени во школи мислам треба да важи оној стандарниот професионален дрес код и без кежуал фрајдеј.

Последна измена: 25 март 2019
    На WORRIED.BT, Alishan30, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    @NarCis@ не мора да биде постојано кежуал облечена. Мене ми е битно пристојно да биде. Да не е разголена, со деколте на изволте. Може да носи што сака, се додека изгледа пристојно.
    Пример ми се наставничките на син ми. Таа што му беше во прво одделение си имаше елегантен стил, си носеше и сукњички и кошулчиња, ама со пристојна должина и отвор. Оваа што му е сега, од второ е поспортски тип и тоа ми е сосема ок. Најбитно ми е да ги бива за она што го работат. Ама и не оправдувам да им се избацува на децава со пола кошула откопчана, дречава шминка и штикли од 15 см на платформа.

Инаку, одржувањето на личната хигиена за мене е нешто што мора да се прави. Сапун и вода секој има. Искрено, не правам разлика меѓу луѓето што ми седнуваат на стол, сите ги боли и гледам да им помогнам. Ама
    знам да бидам подрска со луѓе кои во живот не виделе четка за заби, а им наоѓам во уста остатоци од минатонеделниот ручек....а такви има доста. Да не зборам колку е одвратно кога мириса на неизбањато, косата немиена, а алиштата валкани, треба гас маска да носам, имајќи предвид каде стојам кога работам на пациент.
    @Alishan30 ќе ме разбере сигурно.

На Skorpija25, WORRIED.BT, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    @Annath баш затоа многу внимавав во претходниот мој коментар, не сакав некој да се навреди, ама некои работи се трпат до одредена граница, неможеш дете да оставиш со црно под нокти, и неможе:!:веднаш ми боде очи.

@Mr. Right не лајкува, се врати-навистина се врати:party: :clap:

На WORRIED.BT, ivi1987, ane.bella и 19 други им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Ај црното под нокти мање више ама на лекар да идеш без да се истушираш претходно или на забар без да ги исчеткаш забите убаво не можам да разберам:shake:

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ќути, после недела дена апстиненција како нов се осеќам сеа дур влезам у шема. Уште муабет да ми извадите дека сум КараМиа и таман ќе е сè. :rofl:

На Skorpija25, Ygritte, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Џони во анамнеза кажува нос му течи и има болка во грло. Битни се ноктите, извор на секакви инфекции, ми доаѓа со едно ноктарче да им ги исечам на лице место:)разбирам неизбањати кога стварно е итна состојбата, за други случаи и чиста облека веднаш ќе го освежи човекот

На ivi1987, ane.bella, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Мене не ме лајкува :|

На M&M, mal.ecka, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    и мене ;(

На ivi1987, Mr. Right, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Чекајте му треба време да се стабилизира, почетник е:rofl:

На ivi1987, Mr. Right, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леле Анат, ме потсети на една заболекарка у школо...наредени да ни прегледа заби и коа ја слушаме...КАКО МА ТИ ЌЕ БАЦИШ ДЕЧКО СО ОВИЕ ЗАБИ! :worried: на сет глас :worried: лоши сте:))

Сесил, немој и ти сеа со лукот, ти јс знаеме омразата кон лекот над лековите:)))

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.334
    Допаѓања:
    278.614
    Ве читам цел ден со прекини...Не можам да доФтасам..:PНа крај ко ве дочитав клапнав и заспав.Сум сонувала пак исто дека ве читам и плус ставам пудра и тоа од новата непробаната ,тоа за да не изгледам несредена изгледа:D
    Па кога се разбудив видев и дека сте ме оговарале :P

Од самиве уназад страни се гледа до кој степен е застапен трендот за перфекција во изглед.Ова новите социјални мрежи од типот на истанграм дополнително влијае.И тоа и кај повозрасна генерација која сепак веќе знае што сака и може од животот ,ама кај младиве знае да остави и последици.До кој степен се девојчињава опседнати со убавина со стандарди за неа ,со шминка и мода тоа е чудо едно.И на голем дел лошо им влијае на самодовербата,а и на џебот на родителите.

На Skorpija25, Dadusicka, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Да ти кажам од мој аспект, оти работа со широка "лепеза" на луѓе, од бездомници до тешки богаташи, од најсмдрдливи до најналицкани.

Кај мене единствен пат кога од "финото насмеано девојче" станувам "робот со информации" е кога некој почнува да ми "паметува". Секако не ми е пријатно некој да ми смрди, ама тоа нема да е одбивно до толку кај мене, колку некоја наконтена госпоѓа со вишак мозочни клетки која мисли дека е над сите и над се'.

На Skorpija25, Dadusicka, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.878
    Допаѓања:
    163.599
    Убаво е да си среден.
    Ама едно прашање, дали имате колешки кои се средени само кога надредениот е на работа?!
    Мнооогу чудно.
    Со денови може во патики да се оди на работа, ама штом е присутен надредениот одма штиклица миклица хаљиница...
    Многу ми е смешно...ама многу.

На Skorpija25, Ygritte, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.358
    Допаѓања:
    190.296
    Сесилке, не беше ова ништо лично поврзано со твојот пост. Јас само си најдов објаснување за мојата денешна фрустрирачка ситуација. Оти критериумите за непретставителност се за секого поинакви, а јас ете нефарбана сум. Друг муабет е тоа како побелените жени се тотално аут, а мажите не се. Да бев по патики испрашени од игралиште (оти дете нели мора да ирга на иглалиштето со песок), ќе речев до патиките е. А може просто на тетката на шалтер не и се работело денес.
    За жал, и јас мислам дека кога си цакум-пакум, тоа ти дава поени плус сегде. А во последно време, цакум-пакум не сум. Браво за сите фул-тајм мајки + вработени, без баби, чистачки, бејбиситерки кои успеваат да бидат такви:handshake:. Јас важно пудра успевам да ставам, последниве пар недели.

На Skorpija25, Alishan30, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Еве тука колку пати само имам кажувано ситуации, ќе дојде некој/а стара, приглува, неугледна и не, не им фаќам "кусур", ама помлади, "наконтени и градски" ужасно ме нервира кога се изразуваат со "мори", а и не мора тој збор, просто се дрски и безобразни.

На овие "селските" што буквално во излижана и искината облека доаѓаат, стварно не можам да им замерам, што вика @Cka дури и повеќе ќе ги жалам, додека од вториве очекувам подобро и со истиот муабет можат да ме изнервираат.

Никому не се издеравам, ма кој сака нека биде и како сака нека се изразува, си има кој со идиотите да се оправа, а тоа не сум јас.

На anggell, Alishan30, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.