Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    177.914
    Исто...

Ова е убедливо најдобриот коментар за денеска. :D
    Од многу муабети нема фајде, земете работете нешто. :D

На Желба, Dadusicka, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Ич не ми прај разлика ова.
    Проблем имам со тоа што повеќе од пола, не знаат ни П од педагогија.

Културна сум по шалтери... доколку се културни со мене... ако некоја ми се расчеречи на шалтер, узбуна прам на лице место.. Небитно дали сум фарбана или нефарбана :D

п.с. никогаш не одам на забар со немиени заби, ама и покрај миените заби, ми се има случено да имам парче храна измеѓу.. шо од врчвите, шо од то шо ми се залепени забите едно до друго..
    Се извинувам на забарката на која и приредив стрес :D

На Ygritte, Желба, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.842
    Хе,хе фала многу :hug::hug:
    Срцка е таа моја :inlove:
    Ќе испадне како фалење дека моја е, ама стварно е многу интересно бебе, сега како наголемува и повеќе разбира и е многу интересна, многу смешни фаци прави, и почна и да лази и да се исправа 200 на саат е :D плус многу музика сака,штом слушне музика одма игра, татко е вели на него била за денцањето, јас труп сум :lol:

П.С. дојдовме по големата керка да ја земеме од на училиште, после муабетот погоре решив да се дотерам, наместо хеланки и патики облеков панталони и убава нова блуза и косата не ми е во реп туку ја пуштив :$:P

На Ygritte, Желба, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.803
    Прекрасна е :inlove:
    Ете браво (highfive),имало корист од муабетот,за се треба волја,ама треба и кураж да се даде.

На Dadusicka, Alishan30, ane.bella и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Ех, колку лесно звучи. А многу тешко се реализира.
    Јас си го сакам хедонизмот. Сакам да сум хедонист, ама и да не сум дебела.

Затоа што сум била и слаба и ја знам разликата во односот кон сама себе кога се чувствувам успешно затоа што сум си ги скротила страстите, или неуспешно, кога не сум ги остварила целите.

Јас сакам и да сум м (с ни на сон не можам да бидам) и песто сакам. :D

Жално ми е некогаш што имам ваков однос кон храната. До толку да не можеш да одолееш, што стрв ќе беше...

На Alishan30, ivi1987, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.334
    Допаѓања:
    278.614
    Иста сум и јас.Стрвна сум многу се сакам да пробам,не сакам да се фрли...
    Еве денес ,демек после 2 дена хаос продолжувам со Ун режим.И ручав како што требаше убаво се најадов.После пола саат и прам на ќерка 2 сендвичина со тортиљи.А таа како вечити нејадач едното го касна другото не можеше.Јас си го лапнав на 2 касаи...(facepalm)
    Среќа не јадам количински и не сум по благо многу инаку...кај ќе ми е крајот.:x

Попладнево се откапав од кијање ,грло пак ме боли и носот чешма ми е ..Аман веќе цел месец не сум опраена.

На Желба, EuHenIa, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Ама има разлика меѓу еднаш немиени и цел живот немиени заби. Да не ти опишувам колку ужасно, ужасно, ужасно изгледа. Не црни заби, туку со наслаги, таложено, таложено, таложено.... Од некое парчуле што повремено залутало немам гајле, имам мака од тотална нехигиена.

@zhap4e и јас така викам, на тинејџерките. Ама знаеш што ми е врвот? Еден куп израсипани заби, останати само корени во уста, даваш предлог да ги извадиш и да ставиш протеза (вилица), ти вика, "ау како ќе го бацам маж ми со вилица". А со корењава демек поарно е...

На Skorpija25, Ygritte, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Ако почекам уште малку да ја извадам 8цава, може со гас маски ќе треба да влагаат докторите :D шала на страна, стварно е за вадење веќе некое време (откако порасна, оти накај око порасна :D ) ама сериозно не разбирам како луѓе можат да ја трпат болката што доаѓа неминовно со расипаните заби.

Ај смрдеа да трпат, ај немиено да трпат, ама расипан заб боли бре, не се трпи тоа.

На EuHenIa, Dadusicka, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Мене среденост ми е да е некој чист (да не корне на пот, лук и слично). Запршки може и ќе пројдат некако.
    Ама на пример, од далеку преубава дотерана жена, со фризура, марка гардероба, нокти, се со ред, а корне на пот, или страшно и мириса здивот... Тоа ми е одвратно. Па ако можеш се да средиш, можеш и еден дезодоранс да прснеш..
    И мислам дека секој треба да биде соодветно облечен за работата што ја работи. Сум начекувала по административни места по тренерки и не можам да ги сфатам сериозно. Од друга страна јас сум кежуал на работа, ама 90% во патики (сфатив дека имам за сите сезони пар :) )
    И морам да прашам, дали ви сметаат луѓе што мирисаат на цигари? Ама така со впиен мирис, наталожен со години, не како само што да испушиле цигара, туку како во пепељара да живеат.
    Да се разбереме, јас лично не пушам, ама многу луѓе околу мене пушат. И ова од нив го немам доживеано.
    Пред некое време ми дојде една жена на работа, убава, ок облечена, ама буквално мирисаше како во пепељара да живее...

На Skorpija25, Dadusicka, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    261.830
    Од мене стоматолог и лекар не бива. А не сум гадлив човек ама ова е превише и за мене :|
    Имам и јас 8мици за вадење, до сеа одложував ама сега конечно не пијам лекови и можам да завршам работа. Таман нема да можам да јадам белким стомаков ќе спласне.

На EuHenIa, Dadusicka, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ги памтам коментарите затоа што постојано ги има. Луѓето секогаш бараат материјал за зборување, за давање критики и совети. И искрено, досадно ми е секој ден да слушам дека сум бледа зошто не ставам пудра, дека треба да си ја пеглам косата, дека не треба да ги носам широките панталони зошто ми се како вреќи или дека чизмите ми се гломазни и "машки". На крајот, секој си има свој стил и причини зошто денес не "се средил".

На Желба, EuHenIa, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Јас пак сум од оние што имаат заби кои лесно се расипуваат а водам грижа сеекој ден. Миење по спиење и пред спиење, чистење со забен конец и плус плакнам со лакалут. Редовни контроли на забар, читај на 2 месеци и пак забите ми се онака, мех, речиси сите се направени. Кај ке ми беше крајот да не ги мијам редовно... :|

Ми текна сега на колешките кои се лицкаа коа имавме вежби од еден одреден асистент. Ден четврток, сите со испрани коси, пеглани, шминка дискретна ама се забележува промена, фармерки и кошула а од понеделник до среда и повторно во петок, коса у реп, фармерки и блузон. :D

На Ygritte, Желба, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Пушам ... ама не би осетила мирис на цигари на мене... Не знам дали му сум замирисала на друг ко да сум живеела во пепљара (многу е добар описов :D )
    А на други, имам осетено само на здив цигари... на алишта, не се сеќавам... мислам дека не... Ама па ќе речам, под нос ми се цел ден, па можи и осет да немам поќе дали некој/нешто мириса на цигари, или не...

@Rebecca_R , моите заби се расипуваат многу лесно.
    Буквално, немам заб во устата што не ми е поправан.
    И имам...(ми требаше време да пребројам бе) 3 навлаки, и на едната навлака плус заб, кај шо ми фали.

@Bozica1980 , мори, мирисав на цигари или не? :D

На Dadusicka, ivi1987, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Пушач сум, но и мене ми пречи кога некој силно мириса на цигари.
    Мислам дека облеката што ја носат не им е перена неколку дена па се умирисува...

На Dadusicka, WildMk, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    @CameliaMiller точно, боли, ама грото трпат и доаѓаат кога им е нож до коска. Најчесто со изронет заб кога веќе коската е зафатена. Дотогаш бил отворен, па ставале се и сешто на него (од апчиња, лук, алкохол, каранфилче, лак за нокти), па колку толку се смирувало, ама кога веќе боли ептен, најчесто е за вадење. Јас зборам за мојата клиентела. Не дека немам пациенти што редовно доаѓаат на контроли, ама таквите малку се. Макар што им се зголемува бројот и сакам да верувам дека барем малку влијаам на нивната свест за орална хигиена. А најмногу ме боли кога ќе видам деца со расипани заби, и тоа трајни, до толку расипани што уште неизникнати дошло време да се вадат. Ај млечните, ок е, се ронат, потешко е за миење, ама веќе кај деца од 7 години да имаат лошо забало, влијаат многу и родителите, т.е ни тие не водат грижа за сопствените заби, не па за забите на децата. За среќа, се освестуваат .

А за цигари, па одма знам кој е пушач. Облеката може да не мириса, ама устата... И кај оние кои водат екстремно редовно хигиена, се осеќа мирисот.

Последна измена: 25 март 2019
    На Желба, Viktorijaaa5, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :rofl: :rofl: :rofl: Зависи, ако луфтираш редовно, веројатно не мирисаш на цигари. Ама, нема шанси непосредно по пушење да не мирисаш на цигари, едноставно треба малку време да се привикне и непушачот на тој мирис.
    Е затоа, ако јас влезам во соба во која се пуши ке си мирисам на цигари додека не се избањам. Исто и дечко ми, кога оди на кафе каде што се пуши а е затворено, не да мириса, корне на цигари.

Излажав, предните заби ми се сосема океј, ниту еден не е направен (сеуште). Ама затоа немам здрави заби од 5ки па натака. :|

На Желба, Dadusicka, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.645
    Да си се искажам на актуелната тема. Некогаш е и до перцепцијата за нас која ја имаме тој ден. На пр. има денови кога ставам само маскара и сјај и изгледам одлично и покрај некое црвенило што знае да го има тук-там на лицето. Некогаш фул ќе се нашминкам и се осеќам мех. За дофрлања од страна, имало и ќе има. Некои добронамерни, некои да те повредат, некои колку да се најдат во муабет. За себе ќе кажам дека најважно ми е да сум чиста, со испеглана облека, нежен парфем, прибрана и чиста коса и дискретно нашминкана. И секогаш џвакам мастика :!: Стилот го прилагодувам според приликата, а животински принтови поштувам само на животни. Пр. зебра носи леопардски принт :rofl:

На Skorpija25, Желба, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Може јас имам "среќа" што ич не сум гадлива, само повраќаница ме згадува, и храна во умивалник :D

Останати телесни течности, крв, пот, измет, урина... човечки или животински, мех, гола вода :D

Постојано чистам животински измет цел живот, "говнарче" ме викаа по дома оти и како помала со кеса се шетав за да соберам какушки од моево (а и некогаш од непознати) куче :D
    На работа и малку да се гадев се одгадив, ма не реагирам веќе.

Е, еден единствен пат кога не можев да издржам миризба, беше нога некротична. Е тоа е дечки смрдеа. Каква пот, мачкина кашлица е тоа :D

На Dadusicka, ivi1987, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Џвакам сто мастики пред да одам на забар, верувам не искоренувам мирис 100%, ама бар да не го онесвестам докторот... него... лак за нокти?

Е ова го немам уште чуено! :rofl:

Најзабегано беше еден со инконтиненција што пробал да си го зачепи мочалото, па со сиџимче го имаше врзано :D
    И еден што пробал какалото да го зачепи, па тапа си имаше напикано :tmi:

Ама лак за нокти на заб... е тоа е веќе инвентивност :drunk:

На ivi1987, WildMk, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Колешките на работа пушат надвор и си влагаат во канцеларија. Скоро и да не се осеќа мирис. Ова не можам да го доловам. Можеби три дена по ред во кафана со иста облека... Ако постои такво нешто.
    Омг што прочитав, лак за нокти, сиџимче, тапа... Мислам дека серизно треба да се поработи на основно образование - делот што е добро за тебе, а што не е...

На Dadusicka, ivi1987, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.