Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    90.993
    Јас прашував,во јуни ќе одиме ,а ми посочија дека не е безбеден тој реон навечер.:^)

На LejlaD, Milobebence и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Свежо е, ружа и гранки ги забораив како се викаа а лилаковите се лаванди. Појди си на Буњаковец, имаш се што ти душа сака од цвеќе, одбери си и стај си. Претходно убаво ќе ги измиеш рачките и јас лично ги обмотувам со фолија оти ми е шубе, па ги збрцувам во торта.

На Milobebence, Rebecca_R, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    За да можеме да ја критикуваме Австралија, Германија, Австрија, Канада итн. треба прво да можеме да им се фатиме за мал прст.
    Вака ние многу мудри и паметни сме, ама тонеме и тонеме, тешко дека имаме ние за што да им замериме.

На Желба, M&M, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    И ова е свежо нели
    bfe384fa488e2ecc446eaca9a49884f5.jpg
    Вчера сакав да порачам , жената вели не е свежо цвеќе изработени се , ме убеди :D

На mareane, dunika, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Свежо е8)

На mareane, Milobebence, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    90.993
    Тоа што го пишав не е критика туку веќе познат факт во светската политика и историја.
    Нема што ние да им замеруваме им замеруваат тие што се директно засегнати,ние не сме.

На LejlaD, Milobebence, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    иии ми се шета :) многу. Сакам. Попосле ќе прочитам убаво сега само финска прочитав и бргу бргу да одговорам:)))

На M&M, CameliaMiller, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Свежо бре каков калап. Лелеее.... Жити слаткарата.

На mal.ecka, Milobebence, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Кај сакам ќе возам, ќе паркирам, со коа брзина сакам со таа, се додека има некој позади мене ]:) Се зезам Ками, не сум ни таков тип, да се распиштолам и да речам ,,к*р ми е, двор ми е, никој ништо не ми може''. Мразам ку*чење, па не сакам ни така шерифски да дејствувам. Испод свака критика ми е.
    Ќе појаснам, само не го сфаќајте ова како правдање. Јас не возам, страв ми е да седам позади волан, одма ми се јавува слика дека човек има пред мене и го газам :tmi: btw ako знаете како се надминува ова кажете. Еднаш сме биле во ситуација да фаќаме врски и од денешна гледна точка глупост беше, јесте непрописно паркирани, ама цајканот е тип шо се понаша ко шериф, во смисол ,,дојди ваму мајмун еден, шо праиш ти бе''. E тоа до толку ни стапна на жуљ шо се стигна до таму дисциплинска постапка да се поведе, со користење на сите можни начини за да се казни. Да се испонашаше фино, културно со ,,извинете тука не се паркира, за ова следува казна'' океј никому ништо ама вака си сноси и он одговорност.

Речиси секој ден коа се враќаме дома со кола, по минимум 15 минути блокираме сообраќај и молиме тој што ни е паркиран пред двор да се тргни, а тој уплаќа ливче во кладилница или пие кафе, и не гледа од страна и не реагира. Едно време после 5мин чекање ѕвоневме, ќе прашаа за број на регистрација, ако е на никој ,,битен'' ќе дојдеа и ќе го казнеа. АКо е, само ќе речеа почекајте де ќе се тргне. Прекинав и да викам. Се осеќав ко јас да работам во нивна служба и против народот. Јер на крај сепак обичниот народ е само казнуван.

Еве да прашам за уринирање на јавно место се плаќа казна нели? Веројатно да, коа веќе се плаќа за плукање ваљда се плаќа и за уринирање. И за повраќање се плаќа, ваљда?
    Е дека куп кафиќи околу нас редовно некој ни уринира и повраќа пред гаража. Јер стоката не знае кое е соодветно место т.е не знае дека има вц за таа намена во кафиќот. Пријавивме неколку пати. Дојдоа стварно од полиција ама шо дека, само ќе речат ее добро деее, пушти го цревото само одма се мие ова, може и ќе заврне па ни црево не ти треба да пуштиш :worried: Ами викам комунална инеспекција ако ми дојде, вака шо пуштам вода, пошто реално се дешава да дојде. Ај вика миете еве ние ќе постоеме додека измиете. И шо дека пријавувам, само нервози, со цајкани да се расправам. Кај се тука казните?

Последна измена: 27 март 2019
    На Желба, ph.orhideja, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  10. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Не е слаткара , жена што праве торти.
    Благодарам за идејата.Мислам дека ќе пробам да ставам свежо цвеќе врз фонданот.И така тој може да се извади пред сечење на тортата.

На ivi1987, mal.ecka, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.441
    Допаѓања:
    190.766
    Ете видиш, а пред 13 поста сакаше да ме натепаш, јас тука споделувам најинтимни искуства од прва рака;).
    Јас со маж бев и ништо не безбедно не доживеав, искрено пострашен ми е готичкиот дел, кај што пијани туристи и скитници лежат на улица, отколку овој кајшто има повеќе арапи, црни, муслимани. Ама тресе таму локални, живеат таму не спијат на улица. Сега и безбедност е релативна работа, во секое време на прометно место во милионски град будала може да напраи проблем, да влета со ауто во толпа, или што јас знам. Ама па ако е така, ај дома да седиме.
    Убаво да си поминете, кај и да одите.

На M&M, CameliaMiller, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.152
    @Bubce38 so zdravje da si go nosis fustanot,em modelce,em bojata ubava:inlove::*,ova trebase vo taa tema,ama veke mi zamina

Последна измена: 27 март 2019
    На ivi1987, mal.ecka, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Германците вака горе кај зетот наш уринираат/повраќаат/ркаат/ под тераса додека ние стоеме на пр на цигара и свеж воздух и оп излагаат од барот тука има еден "најпотковени' и вршат секакви потреби на лице место на сред село на сред плоштад :x

И зетот им довикува секогаш им вели абе кучиња сте вие тука на ограда каде што денски играат децата да мочате, па ги пцуе..
    Па и има зошто..

Ама ич неубава глетка и секој ден и е така
    Најтрагично е што сите деца таму играат после врз мочките нивни

На Желба, M&M, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.855
    Допаѓања:
    99.520
    Алишан, постот беше зафрканција, не знам колку сфати. Намерата ми беше да се насмееме после долга дискусија на осетлива тема.
    Не беше ништо лично за тебе.
    И јас знам човечна докторка, нема зошто да судам за тебе кога ниту те знам, ниту те познавам.

На M&M, mal.ecka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    За ова мислам дека е најдобро решение да има закон ако непознато лице го фатеш на твој имот, шо сакаш прај му, макар и куршум у глава. Ама да фатиш да го намелиш убаво ,,говедото'' шо ти праи бељи, место он ти ќе одговараш.

Имаше скоро случаеви, наркоман влегува да краде, жената го фаќа на лице место, лом го праи на крај она крива јер употребила сила, шо требаше? да го погале и кафе ли да му свари?
    Друг случај, ваљда го имате читано на нет, професор шо фрлаше,, бомби'' на една куќа. Еве како заврши...
    и куп други вакви.

Комшиите имаат снимка како наркоман се дрогира во нашиот двор, на скаличките пред порта. И шо дека? Ако го фатев јас ќе се исплашев и трауми ќе си набиев, мм ако го фатеше ќе го здробеше и ќе си одговараше после он, јер наркоманот законот го штити, ама не и нас...

На M&M, bittersweet, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Вера,нација,пол..секаде има разни луѓе.
    Се е ОК со дискусијата се додека не отиде во погрешен правец.
    Мислам дека никој никого не напаѓа и осудува , зашто сепак сите сме на исто тло ама со различни убедувања.
    Тлото сеуште не држи па и да сме најгрешни па и наисправни.

Еве,најмногу сум страдала кога сум била најисправна и кога сум почитувала правила и Закони.
    И така си гледаш околу себе како се краде,се лаже и како притоа се напредува и одма се ставаш во ситуација да припаднеш во толпата зашто така налага ситуацијата...така се преживува и се опстанува.
    Да напоменам- не е ова за никого напишано,онака си имам размислувано..
    На свои скоро 50 само едно знам- бунтовниците тешко поминуваат.Во историјата биле распнувани, ликвидирани,а денес се омаловажувани и исфрлени од општеството и средината.Знаете зошто?
    Затоа што таквите кои имаат правичен став и погледи им пречат на " феудалистите".

Ај да не филизофирам, поенатата мислам дека ја сфативте.

Живејте како налага ситуацијата.
    Принципите се за тврдоглави:)

На Желба, ph.orhideja, V.odolija и 15 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    @Cosmi не мора да земаш примери за (денес) понапредни држави од нашата, за она што се случувало кај нив во минатото.
    Ако гледаме во минатото, и кај нас ќе најдеш примери колку ти душа сака.

Работата е што научивме во времето измеѓу?
    Која држава колку успеа да се избори со своите недостатоци?

Ние не се ни трудиме да смениме нешто...
    И муабет: ами и оние онака - не е оправдување за несовесност

На ph.orhideja, M&M, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Веќе неколку недели, секој ден на гладно јадам по една лажица мед. Првин пијам една чаша вода, потоа лажица мед и денот може да започне. Добро, мене баш од пладне ми започнува денот, ама што е битно? :wasntme:

За кажување немам ништо ново, мојот став на темава го кажав и истиот нема да се смени се додека работите се такви какви што се.

Чувствувам дека ми треба нова шоља за кафе. А можда само барам причина да одам во Џамбо и да ги купам белите патики со машна. :angel:

Кој е за кафе?

На Желба, andrejko82, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Cosmi , најбезбени зони во Барса се Sarrià, Sant Gervasi, Les Corts , Eixample, Gracia и Sant Antoni. Но, за шетање преку ден безбедни се и Barceloneta, El Born, Barrio Gotico. Лично, мој избор би бил Les Corts (околу Diagonal) и Sarrià-Sant Gervasi.

Добар ден и убаво попладне:sun:. Ред за второ кафе. Некој друг?

photo-1504630083234-14187a9df0f5.jpg

Актуелната тема ќе ја скокнам.(lalala)

На Желба, ph.orhideja, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.441
    Допаѓања:
    190.766
    https://www.ratemds.com/doctor-ratings/3460923/Dr-BLANCA A.-DUNCAN-Round Rock-TX.html
    @baba Rada веќе отворила тема за да влијае на унапредување на системот. Кој има амбиција и програмерски вештини, ете погоре пример, како треба да изгледа критика кон вработени кои треба да даваат услуги. Ко ќе стигнат пари од реклами, може да честите кафе за споделени линк;)
    Меѓудругото, нова сум и невина на форумов. Машки член ми пратил празна лп (или ја сум глупа нешо). Прашање:дали тоа значи дека имам швалер:rofl:

На baba Rada, Ygritte, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.