Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Не знам кај кој доктор сте биле, јас сум редовен пациент во Систина и досега секогаш сме наоѓале на одличен прием

На LejlaD, Rebecca_R и Milobebence им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Баш за ова збореше Вајлд.
    Треба да досаѓаме, и "чистката" прво од институциите да почне, здравство, полиција, образование, правда...
    Јас за себе знам дека досаѓам. И сум имала ситуација во ваше маало да пријавам џандар во внатрешна. Може и истиот бил :D Упорна бев, досаѓав, не фатив врски ама ги замарав, и знам со сигурност дека го преместија во некоја недојдија како казна.

Ама види, џабе е само јас и уште 5 да досаѓаме. Што ако јас досаѓам кога сите викаат "тоа не е моја работа".

Ама е, моја, твоја, на сите нас е.

Точно, затоа баш ме боли што прават со Абориџините во Австралија.
    Она што ме интересира е како доктор - хирург без приговор и возачка и возило предал, и казна и лежарина платил, и преполагал.

Не постои оправдување за нас Косми, не постои оправдување за ова безредие за кое сами активно придонесуваме.
    За да се жалиш од државата, прво ти треба да бидеш "поинаква".

А друга работа што не ми е јасна и никогаш не ми била јасна, зошто ми е мене гајле Трпана како функционира? Ако е таа безосетна и безобразна, зошто и јас да бидам?

Зошто ви е потешко да го примените мојот пример, а полесно на Трпана (ако е Трпана да речеме колешка ми)?

Последна измена од модератор: 28 март 2019
    На WildMk, kuc, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.817
    @do-re-mi се јави ,навистина се јави:f::rock::l:..Пишувај како во старите времиња...
    E сега ми текна и на една друга феминка која долго ја нема @tessie
    А оваа @simonka93 пак сакала да не оддружи ,седи тука мило девојче да не изигрувам постајан барач на побегуљи...:hug:
    У аман зааман ,сменете тема....

На Желба, ♡BuBaLe♡, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Денеска една (нај)мајка ќе ме испоубиеше, лом ме стори. А само го прашав детенцето дали оди во ЗОО да ги виде животните... ]:) Леле коа ми се подаде, тоа било измачување, тоа било нехумано, она нејзино дете на такво нешто не носела, тоа воопшто не требало да се спомнува. А детето на вакво ладно шо беше со едно тенко блузиче многу е соодветно згрижено ама живвотните у зоо не се :envy: Па една хистерична шо беше... кај прашав кај се запустив.

На Желба, ♡BuBaLe♡, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Чек и за ова да ти заржам :D

Дивите животни се за во дивина, евентуално резервати, не за во ЗОО во сред град. Посебно не за во ЗОО Скопје. Познати сме по умирање на животните и очајот во кој се чувани.

На SwanMay, Желба, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    Не дека не е во право, ама кога ќе го зафркаваат детето дека никогаш не било во зоо, тогаш ќе ја прашам дали нема да го носи. Или ќе потпорасне и тоа самото ќе ѝ се качува на глава. Да не го понуди со плазма? Тек тогаш фрка ќе настанеше :rofl:

На SwanMay, Желба, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Во ЗОО можеш да купиш храна за животните. Порано одев за да ги хранам.
    Откако е Војо таму некако ми е помирна душава, знам дека е огромен животнољубец и има огромно познавање за животните.

Инаку, за жив грев беа, многу жално.

На SwanMay, Желба, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    90.993
    Не те тепам де,само дискутираме на тема:)Фала ти.
    Букирав еден со бесплатно откажување на дијагоналата,ама генерално скапо сместување,Рим е поефтино.

На do-re-mi, Annath, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    Знаеш колку се расправаме со маж ми кога одиме таму? Абе со толкави букви испишано да не се даваат смоки на животните, они им даваат. Па уште родителите ги храбрат. И не ми се ни оди од тие причини, знам дека ќе се испокарам со некој таму.

На CameliaMiller, Annath, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Поарно ли е срничките, волк да ги изеде него ли некое детенце или друг посетител да ги погали? *треп*треп :wasntme:

На WildMk, kuc, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Ако Австралија е крива за абориџините, што да се каже за Англија што пола свет унакажа?
    А кај се Шпанија, Португалија, Франција со нивните колонии?
    Какви гнасотии сум слушала за Африка, ние македонците од бога сме благословени за разлика од нив.
    А што е па со курдите, педесетина милиони луѓе без држава. А што е со унгарското малцинство во Романија? И да не набројувам уште.

Македонија не е расистичка земја оти сите сме исти по боја, ама и те како сме и националисти, дискриминација по секој основ е присутна на секој чекор.
    Да имаше закон за дискриминација, цело Скопје ќе ви го земевме само по основ на дискриминација - провинцијалци :rofl:

Расизам и дискриминација постојат насекаде низ светот.
    Различни политики насекаде, а сепак слични.
    И јас сум била жртва на вербални напади само заради тоа што зборев на македонски. Ааа да, и во Грција што ми се нафрли таа од пасошка контрола само заради тоа што сум родена во Македонија. Ама им одбивам на глупоста и не се замарам.

@Sesil од таков мочан закон за прекумерна сила за самоодбрана, стигна Лондон до енормно голема бројка на жртви од напади со нож.
    Грабежи има на секој чекор, ограбуваат куќи, дуќани, преку ден, вечер, било каде без разлика дали има камери или не.
    Дрско те напаѓа, во самоодбрана ако го повредиш, судот ќе ти пресуди прекумерно употребена сила, и си наебал доживотно :devil:

Кафе испиено, на ред ручече.
    После на арбајтен ;(
    Одмор на куково лето :worried:
    Вечер ќе правам планови кога, како, што.
    Јас би во мај, во ладна вода да се капам. Змија бе :devil:

На Желба, ♡BuBaLe♡, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    А поарно е да те ставиме во еден стан и да ти носиме храна цело време, и плус да те гледаат посетители? Нема да се замараш со проблеми, а башка ни казни во сообраќај ќе добиваш ]:) За тебе и нет и кабловска ќе има :!: Морав :*

На ♡BuBaLe♡, WildMk, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @V.odolija можеш и вештачко цвеќе да ставиш, има преубаво вештачко небаре е живо, малку поскапичко...
    Мојата невестинска торта беше таква цветна:Dсо бисери:inlove:, нежна, бело розева, иста јас:rofl:
    Немам слика при рака, еве еден од цветовите 20190327_171101.jpg
    И да ти направат од фондан, мислам дека е меч со две острици.

После 100 дена, конечно ве исчитав.
    МиЉон теми сте начнале, не би за ништо да коментирам.

Некој сега спомна за животните за во ЗОО, неухранети, незгрижени...
    Грев е да се каже такво нешто за последниве 3-4 год.
    Подмирени се во секој поглед!
    Туку буквално дел од посетителите што е стока од народ, е за тоа тешко дека има лек:@

После викенд и други обавези, попладнево ќе бидам чистачка, таман мозок ќе одморам:makeup:

На Желба, ♡BuBaLe♡, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Ами нема да сака никој да ме погале :angel::angel: не сум така мирничка, нежничка ко срничките. :angel:

На ♡BuBaLe♡, WildMk, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    Ама и срничките не ги галиме во зоо :!: Туку, најјезив дел во зоолошка ми е терариумот. Јас надвор ги чекам маж ми и ќере (смајли шо се тресе и прави бррр) Дури сега шо пишувам, ме лазат морници :worried:

На SwanMay, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.152
    Ete,zatoa bre ve sakam-oti i koga mi se placi,niz solzi i nasmevka ke mi predizvikate:*:hug:.Se gleda deka sum slaknata,ni cel konzilium na psihijatri veke ne me oprava:tmi:

На ♡BuBaLe♡, WildMk, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Aма па тие малите мајмунчиња, најмала раса мајмунчиња шо се уствари, не ми текнува на името се ептен убавки, најубавки се од цел терариум, ако се сеуште таму.
    Kоати, меркати, ламури ... тие ми се најомилени од сите животинки таму и ко мало дете се радувам коа ги гледам.

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    Таму се и многу се слатки. Ама јас зборам за оној делот со змии и пајаци :worried:

На CameliaMiller, Annath, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ќути, мене ми прати еден порака дека бил "масер" ..... Звучеше ко оние масерки во Тајланд шо се |( :$ :headbang:
    Инспирирана од една тема од овде на форумов, сега кога ќе видам мало дете не го прашувам ништо, туку директно разговарам со мајката /таткото, особено ако јадам нешто и детево ми се гледа :^)

Ајде добар ден :hai: темата за здравство и врски ќе ја скокнам зашто ме иритира....иако позитивно поминав на пороѓај без врски во државна болница, а сите навиваа да одам во приватна ...

@simonka93 :l: ајде остани, позитивна е темава ... Иако имаме понекогаш и тешки моменти, форумов е за да си олесниме...

Ние арни, по дома :D туку времево се понаша ко климактерична жена (facepalm) не можам да дишам :whew: башка ме тепаат и хормониве, да ги продадам некаде :whew:

На Желба, ♡BuBaLe♡, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  20. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите
    Дискусијата од погоре ќе ја скокнам во недостаток од нерви.
    Деновиве има работи околу мене што не знам како да се справам. Пробувам привремено да ги игнорирам, ама ќе мора да засукам ракави. А не знам точно што да преземам.
    Еве прашање и можеби нова тема. Дали верувате во карма? Или принципот дека ако правиш добро со добро ќе ти се врати (не мора за истото). Или нешто во стилот:" Фрли зад себе за да најдеш пред тебе"?

На kuc, Shelea, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.