Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Да :)
    Теб поарно ти е од дома да не искочиш и засекогаш да живееш во 50м2, или да искочиш во светот каде што на секој чекор те демне некоја опасност? :)

Со други зборови, ни еден живот без слобода не е вреден за живеење, па ни срнечкиот :) Повеќе ми е страв дека некој криволовец би ја убил, отколку волк да ја изеде. Сепак, втората варијанта е нешто "нормално" и за волкот и за срната :)

♡BuBaLe♡, WildMk, kuc and 9 others like this.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Два дена само читам од страна и иако имам што да кажам на темите се одлучив да си ќутам, оти знам ако се распишувам ќе ми скокнеше притисокот :shake:

Ми се спие ми се плачи :yawn: ептен многу сон ми фали, сакам да си легнам и 24ч. да не се разбудам, ама и тоа сонот ко и сексот долго влага не држи, ако сакаш да ти е убаво мораш пак :lol:

Иако имам по мал маж од мене не можам да одговорам зошто по стари жени сакаат по млади мажи, мене лично од секогаш ме привлекувале по стари мажи, но никогаш не знаеш во кого ќе се заљубиш.
    Еве јас сама си докажав годините не се мерило за ништо во животот, има мажи а и жени на 30 год. се понашаат ко да се во пубертет, има 18 годишни кои животот не им дал многу избор па морале да пораснат пред време и да го сфатат по сериозно и од некои на 35 на пример.:)

Last edited: Mar 27, 2019
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да, за физичката привлечност кон маж ми. И сексуална исто. Ги слушам понекогаш коментарите дека као со сила го тераат интимниот живот после Х години ама јас не се согласувам со тоа.
    И ко Нарцис и јас слични луѓе бендисувам, маж ми не е баш ко урнекот но се сеќавам на првиот дејт и ми се допадна на прво гледање. Најчесто со тек на време се заљубувам ама за допаѓање секогаш е на прва кај мене. Е сега приметувам дека лошо ми стареат љубовите кои сум ги имала низ годините но тоа дека не останале со мене кога требало :devil:
    #дасепофалам:!:

4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Odgovorot za prasanjeto od@EuHenIa e da,seuste me privlekuva,iako i mene po nekogas po zivci mi tancuva.Dodusa si go odrzavam,kaj nas e obratno,toj e galen,pazen,razmazen:D,ne da me svatite deka sum zapostavena,no pojke gledan mi e toj,emi si go rastev od kaj nekoi negovi 17g:tmi:.Duri go porasnav jas si znam:whew:

5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

:hug:
    Фала што си ме помислила, ме изненади :$
    Само на темата со епидемијата се вртев последниве месеци :tmi:од што имам страв во коски да не фатам, наскоро доаѓаме, немам прележано, не е пожелно да се имунизирам.... иде денот за доаѓање, јас узбуна кренав |(

Не знам за што сте муабетеле, прочитав само 2 страни :) Многу ја сакав зоолошката, омилен дел секогаш ми беше музејот. Многу пати кога одевме со моите и сестра ми не стигнувавме да отидеме во музејот дека дошло време за ручек :^) Вечито ме извисуваа дека мораше прво животните да се видат, па за мојата желба ретко кога остануваше време :devil: Оти нели, ручекот стално поважен беше, а јас неухранета па да јаде малата (facepalm). Ова ми е една од најголемите неправди нанесени во детството, уште им ја памтам на сите тројца-мајка ми, татко ми и сестра ми :D На почетокот со мм одевме често во зоолошка, еднаш едвај го убедив да одиме во музејот излеговме за 10 минути :@ Језиво му било |( И на него уште му памтам :!:

За помладите мажи..... не знам на колку помлади се мисли :?: Скоро 3 години сум постара од сопругот. Кај него ме привлече се’ друго освен годините :D Многу се мислев на почетокот дали треба да вложувам во врска со помал или не.....среќа не го послушав разумот. Овде и на другото прашање ќе одговорам-да, уште ми е привлечен, и попривлечен од тогаш :$ Многу е силна страста што ја чувствувам спрема него, од секогаш. Скоро 13 години сме заедно, не се променило ништо :) Само се зголемила љубовта и чувствата се многу посилни после сите години поминати заедно.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Оф чекајте да пишам и јас нешто...
    Конечно се докрацав до фотеља
    Времево пролет вистинска

И јас си го пазам мазам галам маж ми а зошто е тоа така има и зошто и тоа огромно не големо :)
    И да, сум среќна кога е среќен и тој нервозна и тажна кога е и тој.и така...
    Страста е тука и по една деценија скоро ништо не се сменило т.е се смени животот со дете ама убавини во секоја етапа од животот се има.

Он е најсреќен кога му цедам свеж сок од портокал а јас сум нејстреќна не кажувам зошто :lol:

Маж ми доста повозрасен од мене, дупло поголем ма огромен со се тетоважи со се све јас као @bittersweet така некако сум битер позз:hai:

Некна се меревме он 108 јас 54 таман :rofl::devil:

Планираме да одиме на сафари парк преска запишував, имено во верона се наоѓа комлекс од незнам која површина и животните се слободно пуштени на огромни површини а ти шеташ со колата и ги гледаш а они си трчкаат јадат борат
    Прекрасно нешто што вреди да се види

Едвај чекам да одиме поготово дека малиот ми сака многу животни иако се плаши кога ги гледа и многу сака жирафи :)

7. vitamina

vitamina Форумски идол

@Biljarkata точен е делот кај италјанците за сообраќајот другото немав време да гледам.
    :hai:

CameliaMiller, TeddyGrey and LejlaD like this.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Многу сомнителни ликови ја окупираат темава, се избацуваат ко падобранци :^) Во последно време која и тема да ја отворам, сегде истиот лик :^)

За мм и привлечноста, да! :$ Секси маж си имам, по мој вкус :P И што вика @LejlaD , си го пазам и растам и јас од 17 години. Мој си е и единствен ми е :l: Бонус инфо: задникот ми е омилен дел од неговото тело, помини замини само го штипам (mooning)

Инаку мм успива дете, немајкава седната со тел прави празни муабети :D Епа мора да се делиме со обврските, еднаш јас, еднаш он. Така функционираме за се’ околу домот и бебка. Некогаш треба да му се подвикне додуша, ама па слуша пустиот :lol:

Ми се пие цеден сок од портокал, цел ден го мислам. Сега бебе заспа, нема цедење :| Ај сабајле.

SwanMay, Ygritte, Желба and 35 others like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

На траги и контаминација внимаваш ли? Во иста фурна не готви мин 4 часа после печење на храна со глутен.
    Прибор посебен, фрлај дрвени и пластични садови, смени тава, плекче е тенџери.
    Трагите и контаминацијата е исто како да јадеш глутен.

За државата, не е се толку црно ама е премногу труло.
    Ред и закони ни фалат.
    Не спомнувајте здравство, уште сум под траума. На сестра ми свекор го оставија да умре за 3 недели. Систина му купи време, 5 дена не открија што е, на Клиника дијагноза не му дадоа оти не можеа да потврдат што е точно.
    Аман не можам да сеуште да се приберам.
    Кланица се Штипска болница и дел од Клинички.
    Децава му пари имаа, ама не им ни побараа, оти се знаеше дека е зафатен целиот, ама никој не се дрзна да каже дијагноза. Го оставија буквално да умре.
    Истиот муабет со пелените, човекот халуцинираше на крај.
    Нечовечки однос и третман.
    Срамота.
    Ах да е само он. Колку луѓе се оставени да умрат на Клинички.

Епа затоа едвај чекам Бг пасош и си одам. Многу сакам да си останам овде, ама кога ќе се сетам какво е здравството, како секој месец се молам за брашно кое ми е лек, одма ја губам желбата за живот овде.
    Никој не не оправа веќе, никој.

10. M&M

M&M Форумски идол

А да си зборуваме ние фино лепо за храна, може досаден муабет ама бар нема очи да си извадиме. Колку луѓе толку мислења, за искуства да не зборуваме. Не можам да зборувам за тоа колку е или не е совршено некаде каде што не сум живеела, може да имам мислење од тоа што сум слушнала и прочитала ама не можам со сигурност да тврдам дека е така. Некој сака да се исели од државава затоа што многу работи не функционираат некој пак зошто сака промена.
    Си имаме платено 4,5 казнички, од се по нешто, без вртење телефони. Знам дека во помалите градови полесно оди тоа но мислам дека во Скопје веќе не е така едноставно да свртиш телефон и да ти скинат казна, или пак ние сме од тие што не сакаме да замараме луѓе, не знам но не би сакала на некој да му направам проблеми на работно место поради глупост во возење што направил господинов мој. Вака памет во глава и си пази се повеќе како вози
    И мене кажете ми, јас не сум ни пробала да возам, еден од поголемите стравови што ги имам ми е ова, а ги имам повеќе :)
    Хаха ме потсети на мм, некогаш кога се спрема и дотерува за негде ќе ме праша "убав сум? Да ме видиш некаде а не ме знаеш би ме бркнала?" :D леле толку години сум со него да не сум ни размислувала за ова, да секако да :)
    Денов демек нормален на крај со тешки нервози го прекрцав, и си ги донесов и дома нормално. Никогаш нема да научам да не си ги земам работите толку при срце, нема да ме биде и тоа е.
    Малово денес малтене не го видов, не спиела преку ден и заспа играјќи си со татко и уште накај 6. Големиов ионака не ме ферма :)
    @simonka93 да не не остава, нека кука и се жали колку сака, полесно се поминуваат тешки периоди со нас тука да знаеш :!: :hug:
    Карма каша напишаново ама и паметов ми е денес таков.

11. mareane

mareane Форумски идол

Морее,жени,Еухенла рече ИСКРЕНО,НАЈИСКРЕНО...8)
    Јас да си кажам искрено ,најискрено во некој таков фригиден период сум и сине оние што ги спомнувавме едно време во темана со кого би денеска голи да ми маршираат нема ни да се свртам...

12. Peco

Peco Форумски идол

Ништо, еве добар сум. :D

Ниту се претставуваат, ни кафе частат.

13. vitamina

vitamina Форумски идол

:|
    Се воздражав преска од коментар на ангелофарх еве уште една членка имаше пишано еве и ти.
    И јас да кажам дека како вас си го загубув дедо ми на клиника го оставија на милост и немилост да си умре, беше прегладнет и прежеднет;(

И се сложувам со тебе. На крај сакав преска да пишам ама не пишав странција било каде да си појде секогаш е подобра опција од кај нас... тоа е фактот благо речено.

♡BuBaLe♡, Annath, kuc and 14 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@JuLleE прво за мене готвам па после за нив. До утре вечер пак нема да е допрена рерната. Тостер не користам. Тава си купив. Посебни дрвени лажици за мене. Пластика користам нова исто така.. Откако почнав немам никаква реакција освен на пржена храна иако без глутен сепак ми смета. Тешка ми е. Вајда тоа ради гастритисот...

♡BuBaLe♡, Annath, kuc and 9 others like this.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

По дома арни? :D

Дајте некоја тема или ќе заспам. На другава немам што да кажам. Милојко има, ама нема профил на Фемина. ;(

16. Peco

Peco Форумски идол

Арни :D
    Се настегав салата со многу кромид. Ако ме видите, бегајте од мене. :D

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

:D
    Зборувам за еден конкретен лик, што го има ама баш насекаде. И прашањево тука не му беше од интерес, туку со друга цел, ама ај ;)

SwanMay, Ygritte, Желба and 21 others like this.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Ако де, нек си проба среќа чоекот. :D
    Само не знам зошто мислат дека тука ќе најдат нешто за клецање. Форум е, не е секси сајт од оние на Вајлд. :^)

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Само мене ли ми е-до вчера снег а денес расцутени цреши? Лета времето...

20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@PUPICA идејата ти е одлична (highfive) има едни буќети околу 400 ден. едно гранче се , а на него околу 4-5 цвеќиња мислам , или 3-4 беа , не ми текнува сигурно. Преубави се и ќе земам од нив.
    Нешто слично на ова.
    3bfc4f4b172b76ffab7e06b50829df0e.jpg
    Не се сомневам дека преубава ти била свадбената торта.

За темата , ДАА , мм ми е привлечен , дури мислам дека и повеќе од порано.
    Да не го познавам , и да го сретам или да го видам низ кафич / ресторан , би прашала кој е тој и страв ќе ми е од одговорот да не ми кажат дека е оженет :D
    Е сега не се ретки и такви моменти кога радо би испитал некоја тава , ама најчесто едвај чекам да стигне од работа и да влезе дома :inlove:

Thread Status:
Not open for further replies.