Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.815
    Честито,тете!
    Догодина и братудеч(ка)да си добие!

На Желба, ♡BuBaLe♡, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Честита, да ви е жива и здрава, само убавини, прв роденден со братучедче да си слави :inlove:

На Желба, WildMk, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.151
    Cestito vnukicka teto,zdrava,ziva i bratucedce do godina da si ima:hug:

На Mr. Right, WildMk, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Тети,честито,жива и здрава и голема да порасне лепотицата...
    пс.Шишето од виното што го испив да ти го дадам утре да го скршиш од ќеиф :D

На Желба, Annath, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Може, ама ќе има и тука доста шишиња:D

На Mr. Right, Желба, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    секако дека ќе се соберат повеќе...само пази од повреда :)

идем у бољи живот.

Последна измена од модератор: 28 март 2019
    На ♡BuBaLe♡, Annath, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    @Alishan30 да ви е жива и здрава внуката, и тебе што поскоро двечки :*

На Mr. Right, Желба, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.606
    @Alishan30 честито внучка, жива здрава весела :)

На Mr. Right, Желба, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    FB_IMG_1553329281057.jpg

Добро утро он Јаншуфка :wasntme: :D 8)
    Ноќната птица уште не спие.
    Наместо кафе, си пијам сок од портокал.
    Вчера после недели јадев месо и ми беше тешко со саати.
    Наместо да си читам книга, јас по форумов роварам. Ќе учела мадамата, нема што :wasntme:
    Проблеми еден куп, обврски на секој чекор, јас абер си немам да се фатам за работа. После крив ќе ми е некој... Саат време гледав одмори :D 8)
    Мора тие очила за сонце некаде да ги прошетам. Тука и ко има сонце, не е баш за 8)

@Alishan30 тете честито внука. Догодина со 2 братучетки да слави роденден :inlove:

На Peco, Mr. Right, Желба и 26 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Alishan30 , честито внука :l: Што побрзо за твое бебе да честитаме :hug:

Добро утро :coffee: Весел ден ќе биде денес, спиев само 2 и пол саати. Имам доста обврски да завршам на работа денес и утре, очи ќе ми истечат денес 8-| Ама сеа тоа е :)

Кој го спомна синоќа Бакарди Бризерот, ах..... тој од лубеница совршен беше за разладување во жешки летни ноќи :drunk: Не еден, така десетина доволни беа :?: Следниот ден главата мислев некој во менгеме ми ја ставил или некоја слична средновековна направа за измачување :) Ама битно вечерта била незаборавна :D Колку што можев порано да пијам без да ме фаќа, така сега се комирам од една чаша вино (facepalm) Години ли се години :D

На Peco, Mr. Right, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.926
    Добро утро од шефицава.
    Сам себе се реметам така :rofl:
    Алишан утрото го разубаве.
    Тегнам кафе и да се спремам.
    Имајте убав ден :*

На Peco, Mr. Right, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.399
    Добро утро мил народе!

@Alishan30 честито внука да е жива и здрава голема да расте и радост да ви носи.
    Го знам тоа чуство, најубавото и нај посебното чуство кога стануваш тетка:inlove:.

Дали би се свртела по мм да не го знаев а да помине покрај мене и дали ми е привлечен ?
    Искрено не.
    Ниту тогаш ниту сега не обрнував толку внимание на физичкиот изглед ама паднав на неговата харизма и смисла за хумор.
    Со тоа и ме освои така да да проговори нешто и да каже некоја шега е да повторно би го регистрирала на радарот.
    Значи со него кога сум секогаш сум насмеана од уво до уво.

Се осеќам некако поинаку најверојатно што немам баш многу време да размислувам за не убави работи и секој ден цел март си викам ќе одам дома ќе отвориме вино омилено ми е црвено и потоа ќе преминема на кока кола арно ама кога ќе дојдам преморена се туширам облакам пижами правам несвик и |-)|-)|-).
    Толку од мојата луда авантура:D
    Ми остана сон и фантазија.
    леле вчера што пишав и прикачив во темана за кока кола не сум нормална ме фаќа втор пубертет(facepalm)

Не зборуваме ништо за време на кока кола а и кој би разговарал само како што кажаа погоре самогласки :D.

Убав ден друшки мои :coffee::coffee::coffee::coffee:

На Peco, Mr. Right, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.841
    Допаѓања:
    142.404
    Добро утро.
    Рацеве ми се лом од вчера. Работев како помошник трактор, кај што не може тракторот, јас со мотиката одев.
    Дворот ми е сеа срцка.
    Кога ќе речете, децата имале црно под ноктите, може мислите на моето дете... ама цел ден е у двор со земја, цела се прави земја, ако е внатре прави пластелини и се тоа се пика под ноктите, а тоа не се сече.... треба без ноктиња да ја оставам... а мие раце 10пати на ден. И дете треба да се прави лом, у кал, да се валка... затоа и живееме таму кај што живееме, за да не е у зграда и да биде само еден саат надвор да си игра, туку барем 6 саати да е надвор...

И затоа е у таа градинка кај што е, оти кажаа дека секој ден се надвор, освен кога е загадено.

Јас бев такво дете, цел ден надвор, идев дома само да јадам. Се валкавме по зимја и одевме по ридот, јадевме тревки, пиевме вода од потоци... И мајка ми знаеше за сите ризици, медицинско лице, ама знаеше и дека дете у стаклено ѕвоно не се чува. Затоа сеа топ не ме бие :) да не се урочам.

За време на кока кола не зборуваме многу, ама смеење има до 101 и назад.

На Ygritte, Peco, m.i.g и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се изнервирав вчера, па не сум уметник, јас одам во школо или они. Никој ни ми цртал ни ми боел за во школо....дрво со молив нацртав и пуканки му залепив, нејќела да му го залепи на зид, па уште и му рекла види каков ти е...цццц, на што личи. Па се збори ли така на дете.
    Ќе одам и ќе и речам, на што личи такво понашање, и сеа сакав у групата да пишам, треба ние или децата да цртаме....или браво, аплауз, за мајките. Е сами си ги правиме паразити.

Ај добро утро и убав ден, помалку нервозен и стресен...
    Денес четврток, интересно помина средата, средба со фини луѓе, состаноци.....

Кока кола, слабо конзумирам..скоро па ич. Фанта сакам појше ме освежува.
    #зашобешесинонимфантатапојманеам
    #искренодомах

@Alishan30 жива и здрава да е внучка, побрзо и на твоја глава:f::f::f:
    Со душа го чекам мигот кога и јас ќе станам тетка:sun:

На Peco, Mr. Right, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро !!!
    Ау,да знаев дека сте вака интересни вчера немаше да го терам мажево на кафе да одиме и плус со главоболка си дојдов.Сега по ред ќе ве дочитам:nod:
    И јас сум за постари мажи мојов е 8 години постар од мене и често знае да каже абе дете беше ко те зедов и сум те пораснал :P Инаку би се согласила со @Sesil дека сега по неколку години брак се позгодни и попривлечни и вистина е тоа си ги гледаме бе што има мама да се лути8) ...иако се лути ...
    Кафе да допијам и сокче и да се спремам да излезам...
    @Alishan30 здрава и жива да е внуката кај тебе близнаци до година...
    И јас исто со душа чекам кога ќе станам тетка ,ова долго очекувано бебе сите со нетрпение го чекаме...
    Убав ден женски !!!

На Peco, Mr. Right, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Alishan30 тете, нека е жива и здрава цуцка, и што побрзо и за тебе да јадеме мекици :inlove: Дај почасти некоја и тука, и ние друшките да лапнеме :lol:
    #мртвагладнасумсабајлечки
    Инаку, тетките и вујните најмногу ги разгалуваат внуките. Ова од лично искуство, ама и факт е :inlove: Ај брат ми ок, вујко како вујко и маж како маж :D, ама снаа ми болна е по бебка, само и купува нешто, 90% од се' што имам за малава е од неа :D:l:

Ај добро утро. Во кујна сум на работа, да излупам овошје, ама чекај прво да пишам тука, да не ми пишете минус :D

Додека пиеме кока кола, не збориме ништо, освен добро познатите извици :D

За пијачки, едно време бев навлечена на Somersby, многу слично како Бризерот, ама ја поминав таа фаза.
    Сега сакам: за со мезе узо, за со јадење винце (бело повеќе, црвено многу ретко), а летно време обожавам:
    1. Џин тоник
    2. Бунар
    3. Ладно пиво
    Баш по овој редослед. За џин тоник ми нема замена, го обожавам значи. И Куба Либре исто пијам често летно време, освежително коктелче со кока кола и лајм, а лајм обожавам.

Ај да си каснам овошје, па да почне денот.
    Убав ден на сите :sun:

17. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.069
    Ми текна на нашата учителка, му викаше на син ми : што ги црташ рацете на луѓето како кокошки, и овој се разбира навреден , па плачење по дома, и сега не да не сака ликовно нема шанси да црта то а што сака...Еднаш одам да го земам и таа ми вели: ама еве видете, ништо не сработе, и ми покажува други детски цртежи а мене сите исти ми се гледаат, а јас па љубезна и велам , добро ќе се поправи ќе работиме... Друга ситуација, боеле петли и он си го обоил само окото со кафена боичка и и рекол мојот петел е бел... оваа навредена повторно... оф леле јас имам трауми од наставничкава...

Добро утро на сите, имајте убав ден...

@Alishan30 честито внука да е жива и здрава, голема да расне да ве радува сите...:l:

Последна измена од модератор: 28 март 2019
    На Желба, kuc, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Alishan30 честитки. Да е жива и здрава внучка, па побрзо и за твое бебуле да честитаме и радуваме :hug:
    Јас првпат кога станав тетка летав од радост. Тоа беше љубов на прв поглед, неизмерна радост. Ја чував и растев како мое дете :inlove:
    @green.eyes се радувам пак што те читам :l:
    Одвај ве дочитав сабајлево уз кафето, ама синоќа рано се комирав со деците.
    Маж ми сега ми е попривлечен, ама и повеќе знае да ме изнервира, за секунда може притисок до плафон да ми крене :D После толку години заедно имаме и страст и љубов, плус он е секогаш позитивен и има смисла за хумор, па ми е и многу мил.
    @dunika ме изнасмеа од сабајле со носот :rofl: и јас имам дешавки, еднаш му реков -чекај, многу ми се кашла :D а некогаш знае да ми текне на нешто многу смешно па не можам да се воздржам (facepalm)
    За пијачки, Смирноф ми е омилено, а многу сакам да пијам црвено винце, мада и на белото не сум му нашла маана. Кога е потопло и пивце знам цела кригла од големите да испијам #алкохоличарка
    Треба да барам маски за децава, викендов Џамбо ќе го нападнам.
    Убав ден друштво :f:

19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.606
    Моево дете, големото, не е заинтересиран за маскенбал ама ич, ме нервира, па сега додека се деца ако не уживаат во овие работи кога. Имам многу работа а не ми се почнува, воља 0 :envy:
    Кога последен пат вие сте се маскирале за 1ви Април? Јас мислам некаде на 22-3 години

На Peco, Mr. Right, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Alishan30 честито радост во куќата

@Dadusicka кога ќе чујам вакво нешто, се изнервирувам секундарно:@
    Како можеш да омаловажиш нечиј труд?
    Педагог ли си, пазрџика ли си?

Многу, ама многу ги загледувам тие работи и реакции кај наставничките, професорките....
    Од нив ми зависи како ќе се развива моето детее и дали ке поттикнат љубов кон нешто или ќе го ,, утепаат,, уште не пораснати крилјата:tmi:
    Единствено за што реагирам (и за туѓо, не само за мое) е одност на воспитувач (од билокоја бранша) кон дете.
    Однел деца на летен камп, ги тренира и ако направат грешка има се обраќа со ,,море воле,,:worried:
    Па на моја реакција вика -така се ојачуваат децата:tmi:
    Гледам дека многу го гледал ,,Полициска академија,, како мал:headbang:
    Сељо.Па и деца ќе воспитувал тој(wtf)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.