Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.920
    Јас би ја пријавила кај директор..
    Детето не ми спие, кошмари има наставничката неспособно го прави..

На Желба, kuc, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ќе и одам после, кога ќе го земам, како и се спремам

На Mr. Right, Желба, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.920
    Нова тактика ми е ова. Пријави кај повисок. Така тоа мочлето што не ме слуша го пријавив. Ми дојде да се кара. Онака баш сељачки настап. Велам ќе те обавестат со мене лично немаш ништо.

На Желба, kuc, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    Јас од вчера сум со мисла исто...читаме за Сонцето што учеле во школо и во учебникот си пишува дека не треба да се гледа директно во него па ни со очила. Е учителката им кажала дека гледање во Сонце е за здравје. Претпоставувам Слаџана Велков е учењево, ама на деца од II одд?! :|

Добро утро и од мене. Ќе има нешто маски у Кам денес. Мојава си фантазира сама ќе правела маска ама јас за секој случај да обезбедам бек ап.

На Ygritte, Peco, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    ^и јас имам работа ама не ми се почнува..мрзоволна сум утрово...

Добро ви утро!
    Времево тмурно и бааги ладничко денес...створено за чајче и книга...
    Ама тоа другпат ...:lol:
    Огинче си палиме повторно веќе втор ден..сии ја сакам топлината од дрвото...климата ме гуши...
    Терсене човек....:rofl:

За цртањето се нервирам и јас...
    Порано и помагав сега не....а и таа не сака од нас создадено...се сама прави...се труди како знае и умее..
    Пред некое наставничката и рекла назадуваш во цртањето место да напредуваш со возраста...

Уметностите не се учат..или си талентиран или не....
    Ако немаш слух за,музика може да те убијат од учење и пак нема да те бива....
    Моите за музика се талентирани за цртање не...
    Сакам да кажа овие активности треба,да,се наменети за уживање а не за оптоварување на децата...

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.019
    А знаете колку школски имав од тапшање по рамо дека е добро детето, уметник ќе го биде, тоа две очи да нацрта ќе ги утне, а камоли портрет. Ликовно не е предмет за потценување, треба да се почитува и оценува кој колку може и знае, исто и физичко и музичко. Не може сите петкаши по ликовно и музичко, а врска нема. Да сум јас наставник по ликовно ќе плачат родители од мене.
    У Ѓорче веќе има, убави се многу ама лити.

На V.odolija, ♡BuBaLe♡, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Морнинг другарки :)
    Ако денот по утрото се познава, денес можно е да биде мирен ден. А можно е и да се зеза со мене судбината :D
    Ајде кафенце, некое вакво, пролетно
    f2d81556c31a2c3251a8bbfc4775de5a.jpg

Под прозор имам јоргован, веројатно единствено цвеќе кое ми мириса најпрекрасно :) Штета што толку кратко трае.

А и мајка ми посади едно дрвце - џбун, јас го викам лајнарче, оти луѓе, кога ќе расцвета, мислам дека сите муви во Скопје баш на него се лепат, па цело се тресе и зуе. Запрепастена, решив цветче да мирисам. Секако, на гомце мириса :D

Па сега му ги тресеме цвеќињата и само како грмувче го чуваме оти ептен е убаво за гледање :)

Инаку постов го пишувам од 08:15, а веќе доаѓа време и за јадење, еве од мене една бранч сликичка :D
    d214dffd39b58157a7b64c3307ab3771.jpg

На Ygritte, Mr. Right, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.068
    @AngelOfArh не го потценуваме предметот воопшто, туку неможе сите уметници да бидеме..

На Желба, Espadrila, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ликовно ми е траума цел живот:tmi:
    Се сеќавам во 7 одд добивме задача да нацртаме верски обред:fubar:
    Еден пеач наш, Бог да го прости, ми нацрта крштевка. Наставничката веднаш провали дека ракописот не е мој и добив кец:D
    Во диплома од средно имам четворка, еден сељо ни предаваше, главен беше тогаш на Без паника квизот:D
    И тоа четворката на Совет ми ја ставија, инаку двојче имав од него:@
    Признавам, дудук сум за цртање...

И јас ја практикувам тактиката „ќе те/ве пријавам кај надлежните“, најчесто пали(fingers)
    Не знам дали ви кажував за кај мали во градинка, пред околу 6 месеци.
    Кажува дома детево како Андреј во градинка цел ден играл на таблет. Викам ај детево нешто измислува:fubar:
    Така три дена по ред...
    Прашувам во градинка, едната крева раменици, во стилот „ја не знАм“.
    Прашувам другата, исто.
    Третата ми признава.
    Им реков само „да си го средите ова во рамки на колективот, инаку прва адреса Општина, следна Министерство:!:“.
    Ни тие не беа криви.
    Таткото бил некој и нешто. Ако не дозволеле да внесе таблет, Андреј плачел. Кретенов им настапил од многу високо. Лепотициве дозволиле, стравувајќи дека ќе им се јави градоначалникот(facepalm)(facepalm)
    Епа, им се јави, ама за друго:@:makeup:

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.019
    Епа баш дека не го потценувате, не мора сите 5ки да имаат. Затоа е најдобар системот на запад, одбираат децата од сам старт што сакаат и кон што сакаат да се насочат, се бираат талентите, се бира насоката. Како што мене математика не ми одело па едвај сум имала 3ка, на факултет едвај 6ка по сто маки. Општо се потценува предметот со тоа што на родителите им е скапо да купат графити, сув пастел, темпера квалитетна, па извољеваат... Сум имала прилика да видам во книжара како родител со потценување зборува за предметот ликовно, да ти се згрози. Детски цртеж е детски цртеж, ама од 5то натака треба да се црта веќе со техники и доколку дете донесе потполен цртеж ќе добие 5ка па ако сака и на магаре нека личи цртежот. Не се оценува во школо талентот туку трудот. Ама на кој наставник да докажеш тоа, гледаат да им пројде само часот.

На ♡BuBaLe♡ и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    154.601
    Ете го тој момент, некој и нешто бил господинот и детето носи таблет во градинка (facepalm), искомплексирани говеда. И што ќе биде од тоа дете понатака, а ако плаче за во школо со калашњиков да го пуштат |(
    Не бе такви се да ги грабнеш и да ги тепаш, убаво си им направила :)

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ама никој никаде не спомна талент, туку односот на наставникот кон трудот на детето:)
    Нормално, дома јас си знам дека го нацртав дрвото и залепив пуканки, ама мора ли да вреѓа ,,на што личело,(facepalm)
    Пофали го подобриот, ама не го загзи послабиот.Дај му поттик.
    Нормално е дека секој нема талент, дарба за уметност, како што секој неможе да биде математичар.

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ликовно ми беше најубав и најкреативен предмет...
    Додека бев ученичка цртав и дома преубави цртежи штета што се фелаат така иначе цртав многу боев правев доста техники..
    Во фамилија имаме доста таленти за ликовно..

За жал денес бидејки имам престанато да вежбам цртам ништо не знам... сум го загубила фатот скроз колку год поминаа.. пробав лани ама не одеше воопшто се чудам сама себе си зошто тоа така

Денов напорен нервозен... аман веќе...

Се спремаме со дете да ровариме по реките и по лулашките
    Убав ден

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Утро!:coffee:

Епа нека оценуваат соодветно ама нека пронајдат и соодветна метода за тоа. Уметници не сме сите. Јас сум со две леви раце , не знам да цртам. Дарба е тоа. Се трудев колку можам ама чуда не можам да створам.
    А имавме една госпожа у средно искомплексирана и фрустрирана до небесата од домашни проблеми. Па ние на час и бевме виновни. Е од неа уште толку го мразев предметот. Дај ми ќе научам што треба. Можностите за цртање ми се до тука. И не смееш да ме вреѓаш поради тоа! Среќа па само една година го имавме. :whew:

Мм е мој и мене најубав ми е . На друг не мора да му биде. ]:)
    Мене ми е харизматичен и се по ред. Би се свртела и сего по него. Море и поарен ми изгледа сега. :D Шо дека го ухранив добро.:D Ама уште има згоден задник и нозе.:$
    Во последно време уште повеќе го сакам. Не знам оти. :inlove:
    А и се понашаме ко тинејџери .:tmi: Ама бракот мора да се зачине, да биде интересен.8):tmi:

@Alishan30 честитки тете! Тете е посебна титула и љубов на малите.:inlove:
    Моето е лудо по тете , вујче и чичо. Секој на нешто различно го асоцира. Во зависност кој како го лигави.:D

Чичо најретко го гледа ама како да се по цел ден заедно. Не знае што попрво да направи пред него. Последниот пат му ги извади сите играчки кои инаку не ги погледнува . Од радост по него. Какви слики имаат двајцата, љубов се.:inlove:

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 27 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Верувај, малку ми фалеше да го чекам тој толку добар татко и да му кажам 2-3 збора.
    Мојов ме искара, да не сум правела скандали, а малку ми фалеше...
    Просто, не ми се веруваше што слушам од женичките.
    И мојов некогаш е терсене, сакал ова тоа да носи во градинка, па си оди како попче со празни раце.

На JuLleE, Mr. Right, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  16. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.068
    Точно, до наставничката беше. Се што ќе направеше не беше доволно добро за неа. Сега носи 3, 4 па и 5-ки има се труди никогаш не отишол во школо без прибор.. Ама тоа што го правеше наставничата беше нехумано...сите деца, не само моето, генерално зборам не сакаа да цртаат зашто многу лошо постапуваше, премногу ги критикуваше и тие на кој 5-ки им ставаше..

На Желба, Sesil, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    154.601
    Друго е играчка да сака да носи, големиов додека беше во градинка знаеше да земе нешто мало од дома зошто носеа и другите, после не искараа учителките бидејќи се џафкале децава околу играчките и веќе не им дававме да носат ништо.
    Во школо еве 3то одделение им е забрането уште телефони да носат, таблет у градинка аман бе луѓево

На Peco, Mr. Right, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.920
    Тоа не значи децата да се прават неспособни. Треба осет да се има. Нека му стави 2 не мора 5. Ама да му вика види на што личи...

На Желба, Sesil, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.019
    Не е секој за наставник, тоа е.

На Желба, ♡BuBaLe♡, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Ако и одам јас, има и пуканките да ги изеде.

На green.eyes, Sesil, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.