Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    зашто па ти :?:

На LejlaD, ivi1987, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Па да ти помогнам некако.

На LejlaD, CameliaMiller, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.469
    Допаѓања:
    90.979
    @Alishan30
    Честитки тетка:hug:
    @Dadusicka
    реагирај,не е педагошки тој начин.
    Тој концепт критика,а не мотивирање ми е ужасен.

На green.eyes, NarCis@, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Јас редовно се маскирам за 1 април. Оваа година ќе фатам две журки (facepalm)
    Имам смислено две маски. Едната ја носев пред две години, ама омилена ми е, па може ќе ја повторам :D

Некој едноставно никогаш нема да порасне :D

@Alishan30 честитки! Брзо и кај вас!

На Peco, JuLleE, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    99.519
    Здравооооо:angel:.

Еве и денес будна уште со кокошките:bug:, па се спремам да излезам да пошпартам малку. Треба да купам поклон на драга особа која многу ни се најде во ситуацијава, па и за мене некое дуќанче да прочешлам:wasntme:.
    После па треба да се пакувам, нели, преселбата на големите народи ќе се дешава:sweat:. Ама па станот нов ни е преку улица, во раце и неспакувани може да си се пренесиме:D.

Туку мајка ми, нека ми е жива и здрава, ама бре не мирува со тоа мозокот ни секунда. Вчера одам на посета, ај си збориме што си збориме и се избаци она - сега мене ми е страв да не те зафркне овој кај што треба да почнеш од први:@(во стил да си најде друга, мене да ме батали).
    Викам, жено, значи и во ваква ситуација мозокот 500 на саат ти работи. Аааа, ама не, јас на ништо не мислам|(. Викам, како не, ти и под анестезија коа си била да имало како ќе си мозгала којзнае што:D.
    И ајде, ме разјаде црвот мене:doh:.

Затоа јас сега по бутици ќе си тргнам, маки да си скратам:tmi::D.
    Братучетка прва во мај ќе мажиме, па така бегло да видам од фустани што има. Вчера битно на мајка фустанот го купив:inlove:, во саботата пред операција го проба, ама не, нема сега да го купиме, да помине се, јас ќе ти кажам кога да го купиш:!:. Викам добро шефице:D.

За ликовно па колку плачки имам удрено:D. Вечерта посебно пред да ни ги прегледуваат цртежите...леле, крокодилски:D. Сите цртежи почнати, ниеден недовршен:rofl:. Тато црта, јас бојам и рикам:D.

И уште ова, престанувам:$.
    Вчера на татЕ сестра му ми се јави да праша мама на апарати дали е:puke:. Викам какви апарати, свежа е како кукурек, утре на одделение оди. Па пукни ти:devil:.

Ај и уште ова:rofl:.
    На дечко ми патувањето од раб во странство му го одложиле за почеток на јуни, а требаше за две недели, сега не знам будуќа како испланирала со свадбичето:rofl:.

Ај чаУ.

На green.eyes, Peco, Biljarkata и 25 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Не зезај.
    Со моиве две раце не знам и не можам права линија да нацртам. Никогаш не сум можела. Теорија ликовно учев и знаев, како и секој друг предмет. Ама цртежите стварно ми беа грди.

Цртањето е уметност, освен ако не земеме со лењир па геометриски облици да цртаме, ама со слободна рака да умееш да нацрташ нешто е талент.

А таквиот талент можат да го оценуваат во средно уметничко и факултет, не во основно и средно кои врска немаат со уметност.

Да, си требаат тие предмети, но за знаење од културата да се стекне, а не за да ми оценуваат колку знам да цртам.

На green.eyes, ane.bella, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Ликовно ми беше омилен предмет:)
    Ептен бев по цртање, дури и ми купија онакво дрвено со платно за дома, цртав и си боев, неколку слики и ми се урамени на ѕид. И накај 16 години престанав. Изгледа пубертет се деси :D И историја многу сакав.

На green.eyes, Mr. Right, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас како @Ariel секоја година се маскирам. Во понеделник сме на отварање на ресторан кај најдобра другарка, па си прашав дали ќе доаѓаат луѓето со маски :tmi: Уште од сега се организиравме со свекрва ми да чува деца, после многу долго време ќе излеземе со маж ми сами, па се радувам како мало дете ^_^

Се изневирав со т мобиле, ни ја исклучиле кабловската. Причина -колешката по грешка кликнала нешто што не треба, ама не можеме одма да ви уклучиме телевизија, ќе ве известиме :@
    @Dadusicka и јас би ти рекла да реагираш, не е во ред така да се однесува наставник. Не ли се свесни колку негативни последици може таквото нивно однесување да се одрази на децата, осет немаат.

На green.eyes, Peco, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Од збор до збор, буквално!

Имам две леви раце, никогаш не сум знаела ни цветче да нацртам и ликовно секогаш хорор ми беше :worried: Или имаш талент, или немаш - крај на муабетот. Факт е дека се оценува според талентот, барем кај мене во школо беше така. И мораше снаа ми (тогаш девојка на брат ми), да ми ги црта цртежите за да имам петка, зошто инаку ни за двојка не бев. Што ако ми се каже ај нацртај воз, кога не знам, ете, немам ни т од талент. Апла се гледаше дека цртежите се нацртани од возрасен, ама битно наставничката беше воодушевена секој пат :^)

Среќа па во средно немав ликовно.

На green.eyes, Peco, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас сум со две леви за ликовно, сакам и знам да бојам ама не знам да цртам. Да ми е здрава и жива сестра ми, секогаш од каша ме вадеше и убави оцени вадеше :D
    Пред некое време големата ме тераше авионче да и нацртам. Не сакате да знаете на што личеше тоа авионче :$ од тогаш татко и црта а јас може со боење да помогнам :D

На green.eyes, ane.bella, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    И во средно имав, ама таа беше ок.
    Затоа музичко беше тешка будала, се окапував од учење проклети ноти и виолински клучеви. Хпл.
    Среќа само во прва ги имав и двата, среќа.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден, да ве поздравам само...

Честито @Alishan30, догодина прв роденден со братучедче да слави!

Немам што да кажам,тапан сум настината, знаев дека и јас ќе потклекнам.. ептен сум измрцварена, ништо чудно што ме фати настинка. Уште да можев да одлежам до понеделник, и ко нова ќе сум, ама нема... затоа апојте и чајчето со мене, и терај брате, кој те прашува дали можеш...
    И плус грч јак ме фати ноќеска, уште не сум опуштена, ме болеше, ама од апчето помина. Но мускулот уште е здрвен... колку да си викам дека не ме тангира ништо, очигледно не сум во право пошто организмот вака ми реагира, прво со неуродерматитис, сега со грчеви во мускулатурата, следно не знам што ќе биде.

За уметноста, факт е дека сите не можеме да бидеме уметници, факт е дека на сите не ни одат сите области, не може секој да биде математичар, историчар, лингвист и уметник во едно. А за наставниците зборете ми... колку не ги бива, чудо едно...

Ај да варам чај... повелете кој сака, и маска ќе ви дадам, да не ве заразам :D

На green.eyes, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Леле кога ќе дојде време мојава да ми бара да и' нацртам нешто, ќе биде смеење :D:worried:
    Ај јас, ама па и татко и е дудук :tmi:
    Ако нешто знам, тоа е дека моето дете нема да биде уметник :D

На green.eyes, Peco, ane.bella и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    99.519
    Ако ви кажам дека и во школо кога работев, па на табла кога пишував, никогаш редот не ми беше прав, туку на крајот реченицата задолжително си забегуваше надолу:D.
    Па кога ќе се оддалечев од табла, па кога ќе си го видев ремек делото(facepalm). Е до толку сум фатена во рацете за такви работи:|.

На green.eyes, bittersweet, ane.bella и 21 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Морам значи, бар 2 учителки знам со врски завршен факултет и со врски вработени. Второто не ме иритира толку како првото. Ако со врски завршиш факултет значи не те бива, и после "професионалец" мај ес.
    Значи едната од нив е учителка од 1во до 4то (5то), буквално правопис не знае.
    леП
    гулаП
    незнам
    неможам
    кој луѓе
    мој ученици

Абе ужас. И истава деца учи да пишуваат.

На green.eyes, M&M, Biljarkata и 24 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Остај, кога го виде маж ми авиончето ме дупна од зезање. Среќа мала беше ќерка ми па не го памти фамозниот цртеж :D
    Ај може твоето по некоја баба или дедо ќе биде уметник, прочепкај дали имате уметници во фамилија :D

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Да имавме у фамилија, немаше и јас и мм да сме дудуци, еден бар ќе знаеше нешто да нацрта :D
    Кај нас само талент за јадење и пиење, и за готвење :D Среќа метаболизам на татко ми што имам и добра генетика :x

На green.eyes, JuLleE, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Не знаеш, не знаеш... може сама ќе си црта. Барем мојов сам почна да црта, не бараше од никого да му нацрта нешто. Сега знае да ми побара, а иначе ни јас ни мм не цртаме лошо. Ама не сме таленти како синко, тој изгледа на татко ми се метнал во тоа.

Ме потсети на еден професор во средно по македонски... имаше така малце чудна смисла за хумор, ама таков си беше чоекот, Бог да го прости. Еднаш напиша на табла наслов од текстот што требаше да го работиме, ама накриво/надолу забега. И тој, кога си го виде напишаното, и рече на една од девојчињата, „ај стани придржи го насловот да не падне“.

Мислам дека грото се такви, Камелија... жалосно е колку се неписмени, а деца ни учат. А тој што ја правел програмата уште понеписмен... јес да децава се напредни, ама множење во второ одделение, уште несовладано, учат делење и тоа со остаток (facepalm)

На green.eyes, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Вчера колешка кажува син и -второ одд.-7год.-има за домашно
    да ги научи планетите од сончевиот систем по големина....

А бре не знаат да читаат уште саглам во второ....за што им се планетите...
    Се знае (ше)што се учи во второ одд....
    Ги мрднаа децата од трупање непотребни информации а од друга страна полуписмени ги оставија....

На green.eyes, Peco, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Ај тоа е лесно, ама секако не е за нив, ние од петто учевме. Неприлагодена е целосно програмата на возраста. Мене ме чуди ова со математикава, каде брзаат толку. Па ние во трето учевме таблица множење, и тоа цела година, на секоја тетратка на задната корица беше испечатена, и напамет ја учевме. Делење дури во четврто учевме. Некни моево на Кенгур учествуваше, натпревар по математика. Го донесе дома листот со задачите. Логички се, тоа во ред, ама не се за нивна возраст.

На green.eyes, Peco, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.