Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Добар ден,
    Стигнав до негде да ве исчитам и изјалкам, ќе продолжам подоцна. Мене назад ми е и основното, прцка тек наесен е предшколска. А и далеку ми сте со километри, па појма нема што се случува, ама морав да пишам забелешки.
    Танц и ора!?:?: И тоа нешто се учи, со теорија, или со соодветна облека, се изведува? На пример, народна носија денес, балски фустан утре:rofl:.
    А информатика не требит, денес сите имаат компјутери по дома. Ние на пример, у старовремското, средно смер математика-информатика во главниот ни град, учевме пиши програма на тетратка:doh:. Дали ќе ти работи, не е битно, пиши ти таму иф-ден ецт. А мажот ми на пример, во помал град, па реално виделе компјутери, сервери, чуда. Ама вика, многу посветени му биле професорите, во споредба со тоа, факултетот гола вода

Може треба да одлучуваш. Еве јас би те гласала(y)

Чекај, немој да ми речеш дека и физичко теорија сте учеле? Или ја нешто читам погрешно.
    Физичко ми беше најстрашен предмет, кој овде со 2 леви раце, јас со 2 леви нозе. Па уште и висока, па нокти долги уште од средно, не ќе ги кршам сега, топка да фатам(hollest). Ама вака од перспектива на родител, тоа физичко, би требало да го има секој ден. По 2 часа. ОБАВЕЗНО. Зш? Ами ако цел ден седат греота, дома пред компјутери, на школо во клупа (или кај и да седат веќе у денешно време, кујзнае колку е се измодерисано), па мора бе да имаат физичка активност за да не бидат грбави и килави (рече жената со сколиоза;)). Баш ко шо напиша @Cka погоре, да биде детето на воздух и во движење. Нели спортски сали градеа, игралишта (така бар сум читала по новини). Има тоа некој ефект во вашите животи или кокошки пасат трева таму (мислев на игралиштата изградени)?

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не физичко немавме теорија. Сега се учи мислам и физичко теорија.

Никогаш не сфатив разлика меѓу 1/4 такт и 1/8 ... За мене секој такт беше удар на клупа и ништо не ми мењаше каков е

Ликовно се дешаваше да заборавам да го обојам цртежот па мајка пред одење ми боеше и сушеше со фен :tmi::tmi:

Dust, ♡BuBaLe♡, WildMk and 13 others like this.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Ликовно, музичко учевме и теорија.
    Физичко валцер и ора.

И тоа е основна култура.

Еден познаник ставил слики у спална и викам на жена му, аууу колку убаво сте одбрале слика од Дали. Кој Дали, од пазар?

Dust, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ and 17 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

па уште и името му го кажа :rofl:
    Се зезав малце :P

Денес реков не готвам ништо.Тоа ништо се претвори у полна маса,па и колач напраив и вино отворив.Даски и сервирање на истите мн сакам.Добив од кумата на поклон за нов стан цел комплет али една по една ги искршив |(

Треба нови да земам.

Шефот конечно е дома вечер.И утре
    Има повеќе дежурства од лекар шо има :D.Спремил лешници и пуканки ни фали филм.Дајте предлог

Dust, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ and 20 others like this.
  5. friendy

friendy Форумски идол

How to Be a Latin Lover - Комедија
    Мене ми беше многу смешен @joy1

6. Heartagram

Heartagram Популарен член

Дрвени подлоги за сервирање не сум љубител.. Кај мене се сервира во овали, олд скул или други поголеми тањири.. На секаде во рестораните кај нас дрвените подлоги се присутни, не се хигиенски, дрвото впива од сервираното, па се тек на време се гледат резултатите.

WildMk, Sandrin4, ivi1987 and 7 others like this.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Легнав во конзервава со сардини ( читај меѓу две деца и не можам да претнам), па да ве читнам за да не мислам колку ми се јаде :).
    Убав ден денеска :) сега ќе контемплирам.
    Инаку јас сум wannabe професорка, ама од денешен аспект не би се расправала со Леон мамички и татковци. Поарни ми се пензионериве моментални :).
    Да ви посакам добра ноќ на сите и убави сништа.

Dust, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ and 15 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ние журка по дома, врти новата на некст тајм, на малиот ептен му се погоди уште ракија да ми побара фали... Уз пат печам ручек и пружам алишта.
    Вие арни?

9. Heartagram

Уште од мало е врховист. :D
    Знае која е вистинската страна.

Annath, TeddyGrey, Sexybaby86 and 4 others like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Alishan30 честитки ТЕТЕ:inlove:. Тете е институција, јас имам 2 внуки и 2 внуци од сестрите:l:.
    Син ми е заљубен во едната тете, посебна врска имаат:inlove:.

Јас може сум најтрапавиот човек на темава што не знае да црта. Мајка ми црташе за мене во основно и средно. Ни во хор, ни на мандолина не ме примаа од што сум антиталент за музика, а колку си замислував да бидам пејачка:D.
    Со дезодоранс дома концерти држев(facepalm):D. Понекогаш и водителка бев:rofl:.
    Детево еднаш ме замоли да му цртам животни, па му нацртав мече. Не сакате да знаете какво излезе. Друг пат не побара да му цртам :tmi:.

Туку кажете каде има ќесиња за вакумирање во Аеродром освен Џамбо. Во Базаро нема.

Dust, ♡BuBaLe♡, WildMk and 19 others like this.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Полудев:@:@:@
    Се што пофатив денеска во кујна, не излезе ко што треба:headbang::headbang::headbang:
    Од 40 кифли, едни не можам да спарам исти на лик:tmi:
    Колачов што се пече, ќе да биде да се срка како слатко:headbang::headbang::headbang:
    Ама Пупи паметна, пробува нови рецепти(facepalm)
    Што вика мајками, тоа рецептите од интернет не чинат, отвори тефтер, џабе ли е пишувано со децении:D

Моето мото е "ако не пробаш, нема да знаеш...и битна е желбата":D

На лик може чуднички се, ама вкусниии:Dна нервна база изедов 5-6 кифлички, отиде хроното(lalala)

Вие арни, што би рекла Лили:D
    @JuLleE би требало во Рамстор да има.

Dust, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ and 20 others like this.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Почнав да ве читам.
    Прекинав.
    Легнав.
    И сеа пак продолжив па да пишам нешто. 8-|

За две недели ќе одам за Гостивар иако ми фуфка па сум сонувал како сум бил во автобус и имало невреме. :drunk: Пешки ќе одам што е сигурно, сигурно е. :D

Ликовно една е мајка ми црташе. Сирота пред оценување и се собираа по пет-шест цртежа и ќе седне и ќе ми црта. :tmi: И петки имав. :wasntme:
    Во средно немав ни хемија, ни физика ни биологија, ни музичко ни ништо. Освен тие што треба.
    Баш завчера видов две деца стоеја на автобуска, прво или второ одделение беа, сироти ранците поголеми од нив. Жал ме фати. :| Не знам како е сега, ама ви верувам дека е за никаде.
    Туку овие децава што ги спомнав, едното купило хамбургер и едниов ќе гризне па другиот. Си делеа јадење. Убаво ми беше да ги гледам. :sun:

:tmi:
    Извини. Не беше намерно. Знам дека прочитав, ама изгледа сум заборавил да одговорам. Ако сакаш пиши ми лп. Што можам ќе одговорам. :)

Денес сè мислам петок е. :drunk:

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Луѓе како читате книги на раат?
    Озбилна сум.

Мене галама ми смета. Обично дм гледа некоја турска серија (верувале или не) т.е. не гледа СЛУША турска серија и игра на телефон. Или гледа некои клипови на телефон и се смее, и ај тоа што гледа урла, па и он урла :D

Сега со брат му се надвикуваат - така си разговараат, турска серија некоја се дрека, а мене пусто ми се чита!

Мож ќе си одам кај свеки, кај неа бар раат ќе бидам, овие гласни многу се :D

Ах, а кај мене дома имам сестра пејачка да бУдем, па ден и ноќ се пее на цел глас, или ако имам среќа се свири на некој од инструментите, се' имаме, само желбата за тапани и' ја игнорираме :D

Се прашувам како се справувате со галамџиите по дома, мажи, деца, свекрви шодае :)

Едвај чекам да затопли, во двор можам од сите да избегам :)

14. Heartagram

♡BuBaLe♡, ivi1987, Annath and 4 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Со слушалки и музика. Денес една одлична сум купила, да јадам нешто да ослабам па продолжувам :)

16. CameliaMiller

Шоето? :^)

♡BuBaLe♡, ivi1987, Annath and 4 others like this.
  17. CameliaMiller

Не ми оди и музика и книга.
    Да пробам нешто без текст евентуално :D

♡BuBaLe♡, ivi1987, Annath and 5 others like this.
  18. Heartagram

31040-500x500.jpg

Ги има и помали, за внатрешно уво.

ivi1987, Annath, Milobebence and 2 others like this.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Bas me zacudi,se si imav uvrteno vo glava deka znam sredno kade zavrsi-batali starost:tmi:

ivi1987, Annath, Milobebence and 4 others like this.
  20. CameliaMiller

Аууу дека да најдам вакво нешто?

ivi1987, Annath, LejlaD and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.