Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Каде? 8-|

Туку купив денес омекШивач од ДМ. Литро и пол за 89 денари. Го бива или не? Денес за сефте го купив, после 10 саат ќе го пробам. На евтина, како што е редот. :bug:
    20190328_194203.jpg

На ♡BuBaLe♡, Sesil, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Линк.

На ivi1987, CameliaMiller, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.597
    Cosmi а airbnb видовте како опција?
    Ај здраво, и јас во сардина, ќе се извлечам полека, заспани врз мене и двајцава.
    Допрва ме чека да го искусам школствово, 3то одд е големиов, од догодина почнува журката. Од учителкиве до сега сум задоволна, програмата и начинот на кој учат ни е чуден дека различен од нашиот, колку чини не знам. Ама знам дека децава, повеќето меѓу кои и мојов, се шутраци незаинтересирани, барем за сега. Еднаш да запамтеше што се им треба за во школо, и што се има за домашно. Или ако му текне тоа е пред заспивање, па крши ти глава во последен момент. Море распрдени се кој што сака нека каже. Се надевам малку дека ќе смени. Ликовно досега дома ништо не донел да работи, се работат во школо, домашно најчесто е математика и македонски.
    А дали според вас ова помалово од 3г има талент за цртање (тазе цртеж од попладнево) :D
    20190328_200300.jpg
    Јас кога бев мала многу сакав да цртам, ама не ме биваше богзнае колку, во хор не ме примаа немав глас, со еден збор антиталент во било која уметничка сфера :)
    Јас сервирам во тањири, и јас сум олд скул :)
    Да искулирам малку во тишина, ми ја збучеа главата. А да кога сме кај галама @CameliaMiller јас не се ни трудам да читам, не можам да ти опишам која галама е кај нас, мм исто гледа обично на јутјуб некои стенд ап талк шоуа на цел глас, малово брмчи без престан, големиов игра на компјутер со звук до даска, а одозгора на се и папагалот џавка, и плус тв обавезно пуштено или музика или некој цртан :drunk:. И се ова се случува во дневна, другите соби како да не постојат. Ќе читам во некој друг живот здравје :rofl:

На ane.bella, ♡BuBaLe♡, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  4. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.177
    На тема цртање,имам две леви раце (да не се навредат левучарите). Додека имав ликовно у основно и у прва година средно сестра ми сите цртежи ми ги црташе која шо е 5 години помала од мене патем. Јас знаев да се умешам на крај кога веќе се финишираше цртежот,ми се свиѓаше мирисот на темперни боици:rofl: Читнав нешо погоре за деца и предмети сте збореле,внуката моја секој ден носи ранец од 7 кила до школо. 7 факин кила бе,после биле со искривени 'рбетчиња биле малите. Почна да се жали дека ја боли грбот па мора мајка ѝ да го носи ранецот секој ден до школо и назад..

На ane.bella, ♡BuBaLe♡, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Се навикнува на галама. Мм има навика истовремено да пушти телевизор, радио и да гледа клипчиња. На почеток ужас ме фаќаше, па поднаучив да варам звуци од различни страни.

Мене не ми смета музика додека читам книга, ако не е на јазикот на којшто читам. На истиот јазик не можам, ми се меша (facepalm)

Си купив маска денес :l:

На ♡BuBaLe♡, WildMk, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.459
    Допаѓања:
    90.930
    И таму пребарувам и се некако преценети ми се,а на букинг ми одговара поради бесплатно откажување,ај ќе се најде нешто, ваљда.:|
    Го гледам цртежов на малото и фасцинира колку е прецизна ,колку се точно поставени очите,ако се големи, сите деца ги цртаат поголеми, дефинитивно ке биде цртач.Еве слушај ме.За две години здравје ако сака пушти ја на курс.Препорака атеље Бојар-Љупчо Бојаров,го има на фејс и на Annath го препорачав,а работи и со возрасни @WildMk
    Учествуваат на натпревари и се добитници на многу награди,а најважно, многу добро знае да пренесе техники.

На WildMk, Sexybaby86, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.769
    Допаѓања:
    214.128
    Vo nase selo na kodosite vratceto devet pati im go vitkame,od tie sto go vitkaat sum,ne od kodosite-@Mr.Right:hai::x

На ane.bella, WildMk, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.597
    Ме зафркаваш :)?? Јас искрено на зезање ја ставив сликата дека ми беше смешно човечево, знае некогаш да изненади со нешто што ќе го нацрта, ме чуди и поради тоа што не оди уште во градинка, а и не црта толку често, од време на време ќе ја фати мерак, и трае 5м. Не сум ни помислила дека има нешто посебно талент бидејќи не ни пројавува голема желба за цртање. Мислам дека на таа возраст скоро сите деца вака ги цртаат човечињата, се сеќавам и големиот овој период вака црташе, па и кога ќе го споредев со цртежи на други деца тогаш од градинка сите беа на слично ниво. Имаше по некое што се истакнува но генерално сите беа слични.

На WildMk, NarCis@, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.459
    Допаѓања:
    90.930
    Не се зафркавам.:)Ке видиш.Мала е,но облик на глава, симетрија,очи, раце ,нозе па и коса.:inlove:Форсирај цртање во слободно време,дај и бои ,нека шлапа со раце и со четка.

На NarCis@, Sexybaby86, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    @Bozica1980 ставив слушалки, пуштив Songs for reading books на Јутјуб, и воила, на раат си ја дочитав книгата :D

Ми требаа 5 минути да се концентрирам, ама чим мозоков ја процесираше музиката како позадинска дразба, се фокусираше на интересното :)

Јеиии :D

На ane.bella, ♡BuBaLe♡, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.607
    Здраво! :bandit:

Обично ве читав во петок вечер, сега еден ден порано и само прва и последна страница, не се дочитува. ^_^

@Bubce38 Големите нешта во животот доаѓаат подоцна. :l:

@bittersweet :hug: Ме потсеќаш на братучетките во Австралија. Со таа разлика што тие викаат дека немало живот таму да си седам во Мк. :^)

Што да кажам за здравството и образованието, а да не ја загубам главата? Во Мајчински уште да ме камшикуваа за да ме убедат дека убаво било. :D

Колку само мејлови имам праќано до министерствата, па дури и за "ситници". За се реагирале и како поединец ми помогнаа на патот, ама како целина се остана исто.

Еднаш од такт се извадив откако по трет пат немаше доктор. Викам на сестрата, а во која соба е директорот има ли некој одговорен овде? Ми вика на одмор е. Одма пратив мејл во министерство со саат датум место јас која сум и пратија некој од брза помош. Значи ако се сака можело да има некој.

Како минуваа годините верував во изреката на брат ми дека Паметен се раѓаш, а образованието те отупува. :lol:

Од таленти имам талент за пишување и танц, а маж ми многу убаво црта. Не се занимаваме со тоа ни како хоби, а би била исполнета кога би била латино инструктор и би имала издадено книга. :D

Добра ноќ :* Не заборавајте да ги гушнете најмилите и да кажете Те сакам!

На Желба, Dust, ane.bella и 28 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Мене читањето ми е бегство, онака, во zen mode сум кога читам :)

Уште како мала леле колку сакав книги, немав толку пари колку што можев да прочитам, земав и од библиотека, ама и дома откако ќе прочитав се' прилагодено на моја возраст, читав и книги за далеку повозрасни мозоци од мојот, па како постара ги пречитував и бев како - ваууу имало и подлабоко значење книгава :D Се сеќавам кога се дочепав до Том Соер, ја обожавав кога имав некои 8-9 години (инаку убаво читав и пишував уште пред да одам во школо, пред да биде тоа фенси :D ) a после во тинејџерски години ја препрочитав и бев забезекната поради цело ново значење што го доби :D

Омилена книга од детство - Орлите рано летаат од Бранко Ќопиќ, ама толку се соживував со ликовите што искрено си плачнував на моменти, со солзи се смеев во други моменти.

Најтрагична Клементина, ви имам раскажувано, и за мајка ми најтрагична беше :rofl:

@Ariel мене галама на јазик што не го разбирам не ми смета :D на пример да пуштат серија ама на турски да е, нема да ми смета. Или некое грчко радио, не перцепирам.

Ама иако 95% од времето читам на англиски, кога Шукриеееее маааа се дере на ТВ, не можам да не ја слушнам :) И ме вознемирува. А дм обично гледа мотори, коли, врагови, па само ако апла урла телефонот му викам да поднамали, и да не читам чкрипење на гуми не е пријатен звук.

За мене тоа, него фасцинантно му е очигледно :D

Последна измена од модератор: 29 март 2019
    На Желба, ane.bella, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @CameliaMiller ,,Шукриее, маче, види како стартувам со колата" :D

На WildMk, NarCis@, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.597
    Ех Ками како ме врати во детството, Том Соер и Хајди ми беа омилени, не знам колку пати сум ги прочитала, многу ја сакав и Дружината Братско Стебло.
    Сакам и јас да читам ама во последно време многу слабо, ајде да не се вадам само на немање време, еве сега овие саат и пол откако заспаа децата наместо да бленам во тв и телефон можам да читам, ама некако немам кконцентрација. Обично кова сме на одмор успевам да читнам нешто. Мм многу чита, и купува книги нон стоп, како завршува една оди си купува друга.
    Се нервирам што не можам да му створам навика на големиов, еве за распуст читаше лектири ама обврска му беа и некако без ќејф ги чита. Го терав да си чита нешто по свој избор да не е лектира ама пак некако како со сила. Ама не се откажувам, колку толку нека читнува по нешто.

На WildMk, NarCis@, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Скромна си брате.
    Не е ова "релативно" туку е солидно - ебачки добар цртеж, кој да е поживописен со бои е скоро па 3D!
    Сериозно ова.

Околу темава..Абе друштво, немам 40, ама беља е што повеќе се пронаоѓам во ваши муабети отколку во фмќ.

Таму членовите имаат креативни и продуктивни муабети, тука нема две - три ќе ја свртите на секс. Таму не се разговара толку на таа тема. Оти така? :D
    Не ми пречи воопшто, само чуден феномен ми е, затоа прашувам.
    Претпоставувам дека тоа се должи на искуството и слободоумноста. Како влегувате у позрели години така прангите на општеството ви паѓаат од рамења. Многу може да се научи од вас, не само на темава, туку општо. Поздрав и бакнежи до цела екипа, закон сте. :l:

На ane.bella, ♡BuBaLe♡, gjoker4e и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.977
    Се пронаоѓаш затоа што повеќето членови што пишуваат во темава исто така немаат 40. :rofl::rofl::rofl:

На Желба, ane.bella, gjoker4e и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Ама близу сте. Тоа "oколу" e широк поим. :D

На gjoker4e, NarCis@, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    152.665
    Здраво живо!
    Се прибрав во 10,ги исполегнав сите и пивце си отворив...

Во какво променливо расположение сум деновиве не можсм да ви објаснам...
    Филозофирање до сто едно и назад...меланхолија до бескрај... мисли ме отепаа..

Отварам нова деценија од животот...кон старост се движам а што видов (гледам)од животот?

Трка со времето...роб на обврските...уживање нула...
    Не си го замислував вака животот!
    Ама ич!

Cheers во мое име!
    round-of-drinks-640x427.jpg Wine-Tasting-Wide-652x488.jpg 1482213_orig.jpg Mix-br.-3-Kanapei-sa-suhomesnatim.jpg
    61oPWd0KhJL._SY679_.jpg

На Желба, Dust, ane.bella и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.421
    Допаѓања:
    190.665
    @Cosmi скапа е Барселена. Скапа е за просечниот еу стандард, ни германци немаше многу, главно нордиските, оти тие нели по 2 глави имаат, и дупла плата од германската. Е добро де и нафта им извира у потокот на викендица.
    Скапа беше и пред 5 години, кога бевме ние, а во меѓувреме и нови такси воведоа, многу туристи им оделе, гужва им праеле:fubar:. Ама пак убава е пустата , како барса нема друга, (сори Охрид, сори Струга ). Па плажите какви се најпрекрасни, па нудистите на 70+ и забулените невести, ко ќе ги видиш на иста плажа, и сите се ок, и се имам е рамно, и никој никому не пречи. Арно ми текна ова да го спомнам, кој ќе оди со мало дете, да се спреми да објаснува, оти дедото нема гаќи и останати прашања:D
    @gjoker4e почесто да си идеш овде, не постигнуваш ти да прочиташ, ехеее, колку овде се пишува за една недела. Го читав тоа твоето во мајчински (барем последното), и се уплашив, и уште не сум пишала ни збор таму. А штета, убава тема и убави луѓе има, ама па и луѓе без работа.
    Туку, @Nigredo Odor еве пријавува дека во ќошето имало продуктивни дискусии, да одам таму, ќе ме примат, или таму е за без лична карта. Многу продуктивно се осеќам деновиве.
    Бтв. мм е на службен пат (првпат после скоро 3 години) а мене ми текна дека ми се носат нешто подвезици(hollest) (првпат у последниве 100 години). Дали треба да се разведам?:rofl: (ова во контекст на продуктивни муабети)
    Сепак мислам, поубо ќе биде да лапнам една банана пред спиење, ќе да сум прегладнета, а утре пак 3 смени борба со дете ме чекаат.
    Добра ви ноќ друштво:hai:

Последна измена: 29 март 2019
    На ane.bella, ♡BuBaLe♡, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    @Biljarkata aбе..не сакам погрешно да ме сфатиш ама..подвезици и банана во иста реченица не асоцираат на обичен сон. :D

На ane.bella, vitamina, gjoker4e и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.