Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.998
    Допаѓања:
    276.433
    Страшно!
    Одбивајте, кажете си нема потреба.

На Mr. Right, Sexybaby86, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Про-сто-ти-ла-ци!

На Mr. Right, Sexybaby86, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Мене ми е страшно, на некој му е нормално, тоа е..

На WildMk, JuLleE, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    127.507
    @Alishan30
    Изумив да ти честитам внука,колку е посебна таа улога лично знам.
    Кога ќе ја прашаат внучка кој те сака најмногу,вели тета.
    Ама и таа тета најмногу си ја сакала:inlove:
    Да ти даде Бог и тебе таква убавина.:hug:

На Mr. Right, kuc, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Во градинката кај децава ни едно бебе не седи во креветче ниту плаче. На под се цело цреме. Не знам моментално колкаво е најмалот ама е под година

На Mr. Right, Sexybaby86, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    119.645
    Хај:whew:ве дочитав конечно:)
    Честитам родендени на сите што славеле, и имендени денес, да сте здрави и живи:^: :hug:

94 та сум била прво одделение на школо, ушко долгоушко гледав, во светот на бајките гледав, и одев на натпревари за пеење во нашиот град:l:

За градинки, од други што ми кажувале, слушам дека и на 9 месеци ги носат, моја роднина работи во градинка и од неа знам дека многу им обрнуваат внимание, по 20 тина деца се во група. Секоја чест за нив. Убаво би било породилното отсуство да е подолго од 9 месеци, според мене, некако кревки ми се сеуште за да се во градинка.ама, кој ме пита мене:!:
    За старечки дом, сте ми ја погодиле темата. Второто работно место ми е таму, визита 3 пати неделно и 24 ч.приправност, кога има потреба ме викаат. За приватен дом се работи, поскапо е ама условите се сон, нонстоп занимација имаат, одгледуваат зеленчук, прават зимница, ги шетаат по музеи, цркви. Работат со соц.работник и психолог, физијатар ги масира. Ги испофалив но стварно им е убаво, обично работиме со пациенти кои се со потешки дијагнози, и кои се одбиени од погоре спомнатите домови,или болниците кои ги одбиваат за болничко лекување оти биле "готови" заради дијагнозите. Обработуваме декубитални дијабетични рани, редовно катетри се променуваат. Но, ретко од нив се свесни луѓе, жалат за фамилиите секогаш, условите не ги ни гледаат, 90% се со алцхајмер, парализирани или со паркинсон, со карцином. Фамилиите претежно им работат во странство, и можат да си дозволат да плаќаат.
    Јас веќе си имам букирано соба за нас, за моите. Не од негрижа, баш напротив сакам да уживаат во последните години во животот.
    Имаме станари кои живеат кај нас и по 10 тина години:inlove:сепак во добивка сме ако се подолго време живи:D се борам да се намалат антидепресивите и тоа го применуваме, бар по потреба да се примаат, ги сакам присутни да ги гледам а не поспани.:inlove:и да, швајцарски систем преовладува кај нас и начин на работа.од таму се газдиве мои.
    И така...

Време е за ручек, се распишав многу]:)
    Имајте убав викенд

На kikin, Mr. Right, gjoker4e и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.206
    Допаѓања:
    137.935
    Мене ова до ден денес ми го викаат, меѓу кои и помлади. Само always користам, пошто едино тие не ми препуштаат, коа ќе кажам одма има коментар ,,еееиии многу нежна ма ти'' Шо демек јас не сакам со molfi од 30ден да си поминам, ама не ќе се проверувам на секој пола саат. Не дека always нешто екстремно скапи па не може секој да си ги дозволи, колку едно кафе се, ама ајде...

На gjoker4e, Sexybaby86, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @mal.ecka , гушки до тебе. Единствена што не ме заборави.

На gjoker4e, kuc, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.108
    Допаѓања:
    165.904
    Мислам дека нема врска ова со став за донирање, колку што е мобинг и безобразлук.
    Сигурна сум дека особата има и други плодни женски суштества околу себе.
    При тоа према вработената се однесува многу лошо, а ова е испад на непочитување. Не е чин на љубов што би требало да биде, туку ти си тука должна да ми работиш ама баш се и да те искористам и за ова и за све друго, од сериозни потфати на работа, до пазарења за дома.
    Затоа прашав...
    Инаку се работи за особа тн тренер за личен развој. Па сега видете каде си ги давате парите.
    Јас советував да си даде отказ и да ја тужи, зошто има и докази.

На kikin, gjoker4e, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    127.507
    Тешко зАсакувам некој,после уште потешко го заборавам:D:hug:
    Ти ги паметам сите постови,гушнија малечката,и пишувај од време на време.

На Mr. Right, gjoker4e, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Безобразно е, и те како е безобразно.
    Таква работа низ шала не се кажува. Не е за шалење. Сериозни муабети се тоа.
    Јас планирам да донирам ама вака некој да ми настапи од мене ни трепка не би добил.

На Sexybaby86, mareane, Ygritte и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    110.117
    Ова е веќе сосема нешто друго не ја сватив вака ситуацијата.
    Нека пријави

На Sexybaby86, mareane, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Гледам за деци сте се зазбореле. Мојот од прв ден спиеше во креветче се до 9 месеци кога почна сам да се пика кај мене на спална.
    Обожаваше релаксатор, џампер, а транспортерот уште го користи како клацкалка.некои едвај 3 месеци го користат ние еве 2 и пол год маста му ја вадиме.
    За среќен брак не сметам дека сексот е пресуден и дека само така се доживува јубилеј од 50 год брак. Туку сметам дека е дел од големото платно исполнето и со многу други работи. За да бракот трае треба да останеш во него. Нормално, не зборам за екстремни проблеми кои не се за проголтување. Ама дека ако му давам на маж ми секоја вечер а му се качувам на глава секој ден - тешко дека тоа е рецепт за среќен брак. Додуше не знам. Секакви не има. Може некои немаат проблем со тоа и така би до 1001 и назад. И сва среќа што сме различни ние луѓето, во спротивно бетер ќе се кољавме.
    Денот Ми почна убаво. Со мајстори за куќа. Цената не ми се допадна. Не дека немам толку ама мислам може поефтино. Следен мајстор изгледа понеделник.
    Сеа ќе си легнам.
    Вие арни?

На Mr. Right, mal.ecka, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.998
    Допаѓања:
    276.433
    Јас не ризикувам.
    Евридеј оние ноќните како пелена што се :D Само што не ги користам САМО ноќе :)

Користите ли дневни улошки? Јас без нив не можам.
    Најчесто користам Керфри Плус, ларџ+миризливи, ама ако купувам во локален маркет ги нема па земам Евридеј, оние со памук што се, виолетовите, 48 се внатре мислам.

И да, не ми паѓа на памет да штедам на "другарката". Прилично важна ми е во животов.

На kikin, Shelea, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Сум ги оставала од бебиња со баби и дедовци, ги оставам и сега, ги сакам и сум мајка ко секоја друга, кога треба и најдобра другарка сум со нив. Но се си има граница. И јас си имам свој живот, и свои желби и потреби. И незначи дека не ги сакам или не ми е гајле за нив, ако се оставени со баба и дедо.
    Секој си има свое место во животот.
    Не се осеќам како немајка, баш напротив сметам дека сум мајка која прави се за своите деца, гледа да го помине секој заеднички слободен миг заедно со своите најмили.
    Ај добар ден сега,
    дишиме чист воздух
    дома куќата ќе ни прооди, што би рекла мама..но ние сме заедно и сме среќни:inlove:

На Mr. Right, Val-Dim, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    156.092
    Ете сум заспала одма после последниот пост. Чудно за мене толку касно да пишувам :) , имавме гости, и се поднапивме асално :drunk:. Сабајле точно во 7 се разбудив како навиена, рипнав да го разбудам детево за школо и трурбо до пред малку. Се изнаработев секоја точка во телово ме боли ама морав малку повеќе да зачистам, сега клапнав а уште имам работа. Бар е чисто, тоа што е растурено нема врска ^_^. Ме совладува мамурлуков :yawn: ама да соберам сили и детскана да ја средам, малово спие со тате големиов од школо па надвор дури сега се прибра, штрака по компјутер ми галами.
    Море да дремнев прво малку :smirk:

На Mr. Right, mal.ecka, Cosmi и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    197.449
    Јас само брзински да ве поздравам, ручек се спрема.
    Што мислите, деца се раѓаат со табиет или се воспитуваат? За моево некој ќе рече, така сте го воспитале, ова, она... Ама, еве, јас што бев спремна по книга да воведувам ред и дисциплина, во пракса имам хаос. Просто сум родила самосвесна личност, таа знае се, сама, 300 дипломатски стратегии мора да се спроведат за нешто да се научиме дека може или дека не може:whew:
    Инаку @Alishan30 честитито внук/а (неразбрав точно). И мене така ме израдува едно мило, мало ангелче, си реков леле па ова бебуш не било толку комплицирано, нарани го, заспи го, кај сите седи, со сите се смее... Година подоцна, стигна горенаведенава шефица, од мала за менаџер спремна, убава на мама:inlove:.
    Одам, компирите нема да се напраат сами.

На gjoker4e, Val-Dim, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    100.127
    Добар ден од новиот стан:wasntme:.

Бидна синоќа преселбата:whew:. Ај овде има лифт, ама таму кај што бевме немаше, од 5ти кат не знам колку пати направив слегни - качи се:bug:.
    Па и цела ноќ не можев да заспијам, почна нервоза да ме фаќа што сон не ми доаѓаше. Сабајлево пак околу 09 се разбудив, со 3-4 саати сон. Што бутур ми е, којзнае:^).

И еве си седам, околу мене креативен хаос владее:D, се гледаме со торбиците, ама никако да се споиме во соработка:D

Фустан за свадбата купив, да не ме мислите:makeup:.
    Сега уште фризер да ми препорачате каде гривата да ја стокмам, ќе немало невеста земање (супер!), па од скопската дома диреК во ресторан ќе се оди.
    Жолта дуња, зелен бор, чекам брзи одговор:$.

На Tajnaotrovna, Mr. Right, gjoker4e и 25 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.998
    Допаѓања:
    276.433
    За коса не знам, ама јас за без пари ќе те шминкам, само да те омажиме!! :D
    @старамомаproblems :D

На Mr. Right, gjoker4e, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    110.117
    Се најубаво во новиот стан

На Mr. Right, gjoker4e, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.