Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Не ме разбра. Ова ми се дешава кај што сум сега. Не кај што ќе реновирам. Кажував зашто ни 15 мин веќе не ми се седи во зграда.

На Alishan30, Sesil, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.543
    Допаѓања:
    281.627
    Ја живеам во зграда ,ама освен ептен ретко комшиите под мене ако гласно се расправаат може да слушнам само како гласови.Е сега бабата под нашата спална што ме изжали еднаш дека многу ни чкрта креветот е друга приказна.. И тоа пред еден куп луѓе мртва озбилна ама вас навистина не ви чини креветот,многу чкрта...Ние се изиспуливме сите со8-| |(:x

На Val-Dim, WildMk, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Сега разбрав. И уште помило ми е дека раат ќе си бидите. Како и да е, за такви фини работи, барај помлади мајстори. Олд тајмери ќе те убедуваат дека е најубаво и дека тие се велемајстори со 30 год искуство, ама јас би ги фрлил во Вардар . . .

На dunika, Alishan30, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Млад е човеков. Колку мене е. Ми се свиѓа што скроз се сложуваме. Ама цената ми е.... :(
    Море да земам да си се пакувам ако не... Да си фатам патот. Што за џабе ќе се мачам..

На CameliaMiller, dunika, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    И јас се мислам за така, ама требаат мучо динеро. Не е проблем да одиш, треба стан кола намештај . . . Со еден збор 10 000€ да одете цела фамилија. Било каде во ЕУ. Инвестицијата ќе се врати брзо. Ако одете сам по сам, малку кошта, не разделени, не прај некој филм.

На Alishan30, LejlaD, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.593
    Допаѓања:
    23.614
    Фала ти...
    Само температурава ме нервира, еве од 12 сируп, симна малцр и пак качува, пак ќе симне еве ја качува...
    Си игра весела е..
    Дајте бе совет што да правам вака кога раце нозе и се камен глава жешка. Знам дека качува, за сируп е рано, оцет ми е страв на ладни нозе да ставам.
    И некој природен лек за ангина?? Сеа искрено ја соблеков само и ја остаив зошто си игра, трчка галами, а гарант има над 38.

На mal.ecka, M&M и LejlaD им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.057
    Допаѓања:
    144.770
    @Цвет88 мака си има детето. Не знам никаков природен лек. Добро е што игра, весела. Давај само повеќе течности.

На WildMk, ivi1987 и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.281
    Допаѓања:
    197.445
    Јас ти кажав за невестите, сега си знаеш.
    @LiliBoz aко си за пакување, да се пакуваш... Ама зависи звездите како ти се наместени. Ние на пример прво си праевме мала невеста во Скопје, и така, само што го сменивме последниот прозор, се отвори патот за пакување. Ак нешо требит ум, прашај (и не само ти, кој било), ако знам ќе помогнам.
    За сите што им треба нешто за подигнување, а да не е кран;)

На dunika, Bozica1980, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ако мама не го научила тогаш можете вие. На тоа мислев. Во случајов Фалуер си е сама крива сега.

Од куќа нема поубаво. И двор имаш и приватност и колку сакаш можеш да стенкаш.

На dunika, ivi1987, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Никогаш не можеш колку сакаш да стенкаш. Прво од родители. Потоа од деца.. А ко ќе дојде време раат да стенкаш онда немаш од што да стенкаш.

На WildMk, mal.ecka, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Замисли дека живеш само ти и партнерот, а детето ти е на чување кај бабата. Е тогаш можеш. :D

На Sexybaby86, CameliaMiller, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    Тоа спаѓа у сексуално помагало. Баба.

На MarigoldA, WildMk, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    180.669
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На bittersweet, Sexybaby86, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.328
    Допаѓања:
    227.093
    И јас сеа се изнасмеав :D

На WildMk, CameliaMiller, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    :hai:
    Искапив деца, најмалото заспа, големите се активираа секој во своја забава, јас си измучкав кафе и ја отворив сезоната на сладолед.
    Се нашлапав со маски, неделна рутина за улепшавање.
    Дечкиве од вечерва кј татко им, па составив цела листа на книги за читање и филмчиња за гледање.
    Деновиве разни теми сте свртиле, ве читкав. За забарите само ми остана една мисла - како бе 600 денари за пломба шо ќе трае со години било скапо а за нокти за 3 недели не е скапо :?:
    Та кај маж та кај жена, прв впечаток ми оставаат забите.
    А втор и најбитен - што ќе прозбори. Џабе да е лепота, скоцкан/а во марка од глава до пети а да не знае да сврзи два реда муабет.
    За живеење дефинитивно куќа. Живеев во куќа 15 години и кога се преселив во станов ко во кафез да ме затвориле се осеќам. Па уште и со три мали деца ко шо сум, ги жалам комшииве :wasntme:
    Држете ми среќа, ма пуштај те ми, во месецов што ни иде многу ќе ми треба!

За крај
    IMG-74702b0c8539e4df04ce29d680156aa3-V.jpg

На bittersweet, Val-Dim, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    110.117
    Пуштам среќа (fingers)

На Sexybaby86, CameliaMiller, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.206
    Допаѓања:
    137.935
    Не мора да значи скап мајстор дека е добар мајстор, може е самобендисан фалбаџија шо е убеден дека е најдобар. Затоа само со препорака од некој што претходно го ангажирал, разликата во цена не може да биде 100% од други мајстори јер нема да има ни муштерија, колку и да е добар. Молер пример може да има плус на цена ако после него нема неред, има молери кои се што ќе им покапи од бојата сами си бришат, после нив останува само да изџогира, после некои други да се убиеш од чистење и стругање на засушена боја, ама да нема разлика во бојадисаното, па спрема тоа колку си спремен да дадеш плус, толку плус и ќе добиеш. Баш вчера ми кажуваа за едни така ,,добри'' мајстори, сами себе испофалени што направија штета во еден објект од 1500е. Ги ангажираа демек еве овие поскапи се, фирма имаат регистрирана сигурно и добро работа... али ете направија штета. Итн итн... Според мене препорака и по можност ако имаш свој човек.

Меѓу стан и куќа јас лично стан сакам, ама живеам во куќа и не дека не ми е убаво ама превише окупација има со неа, и секогаш нешто фали. Во стан едно ти се знае, тоа е просторот, нема кај да се шириш, додаваш, надградуваш... Кога живеев во стан немав проблем никогаш со комшии, ништо не слушав од комшилок, ваљда такви ми се погодуваа, освен во Пролеќе коа седев, едно дете имаше под мене мислев фудбалерите низ соба ми трчаат коа он глеаше фудбал ама на два пати му пуштив правосмукалка сред ноќ и сфати детето зошто пуштам.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    180.669
    Што се случи со гифчето? Требаше да биде анимирано.
    Се изнасмеав кога Лили рече дека бабата е сексуално помагало. :D

На LiliBoz, Val-Dim, senjorita-v и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    100.127
    Цвет, од лично искуство, со ангина, додека не почнав со антибиотик, два дена си бев со температура константно.
    Одете кај матична утре, нека ви препише нешто.

Јас во акција сум:bug:. Вчера се пододморив поубаво, па денеска морав да засукам ракави, оти нема Рајко да ми ги намести стварите.
    Башка утре мајка ќе си ја донесам овде, жената ќе треба да го прелета ходникот:D оти е затнат со ќеси и торбици.

Мама е срцка, сама станува во вц:inlove:. И викам прееска дај ми рака, јас ќе ти помогнам. Не, можам сама, не сакам:). Стабилно, сигурно, си отиде, си се врати. Хероина моја:l:.

Утре прв ден на новата работа.
    Мајка џабе паничеше, човекот и ме пријавил неколку дена пред јас да тргнам на работа. Проверено во УЈП]:):D.

И така. Утре на Божа @Bozica1980 фризерот да го букирам за свадба да не направи лИпотици, подранета сум со закажување, се надевам термин ќе има.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.998
    Допаѓања:
    276.433
    Нема прстен за мене во градов :(
    Ни еден не ми се свиѓа.
    Ни тие по 2000 факинг евра што се.
    Сите се преџиџани. Сфаќам јас и дијаманти и к се тресе... ама не ми се свиѓа. А баш шетав. Жими во Алтинбаш еден така културен си видов. Ама ни тој не ми беше тоа - тоа :(

Рече убаво, не е убаво ова, ама чисто да се пожалам.

Ах, во Сваровски еден си бендисав, ама за мажење тој здравје, таков е како бурма цел со камчиња :D

На ♡BuBaLe♡, Tajnaotrovna, LiliBoz и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.