Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не ме разбра. Ова ми се дешава кај што сум сега. Не кај што ќе реновирам. Кажував зашто ни 15 мин веќе не ми се седи во зграда.

Alishan30, Sesil, LejlaD and 3 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Ја живеам во зграда ,ама освен ептен ретко комшиите под мене ако гласно се расправаат може да слушнам само како гласови.Е сега бабата под нашата спална што ме изжали еднаш дека многу ни чкрта креветот е друга приказна.. И тоа пред еден куп луѓе мртва озбилна ама вас навистина не ви чини креветот,многу чкрта...Ние се изиспуливме сите со8-| |(:x

Val-Dim, WildMk, Sexybaby86 and 14 others like this.
  3. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Сега разбрав. И уште помило ми е дека раат ќе си бидите. Како и да е, за такви фини работи, барај помлади мајстори. Олд тајмери ќе те убедуваат дека е најубаво и дека тие се велемајстори со 30 год искуство, ама јас би ги фрлил во Вардар . . .

dunika, Alishan30, Sesil and 3 others like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Млад е човеков. Колку мене е. Ми се свиѓа што скроз се сложуваме. Ама цената ми е.... :(
    Море да земам да си се пакувам ако не... Да си фатам патот. Што за џабе ќе се мачам..

5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

И јас се мислам за така, ама требаат мучо динеро. Не е проблем да одиш, треба стан кола намештај . . . Со еден збор 10 000€ да одете цела фамилија. Било каде во ЕУ. Инвестицијата ќе се врати брзо. Ако одете сам по сам, малку кошта, не разделени, не прај некој филм.

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Фала ти...
    Само температурава ме нервира, еве од 12 сируп, симна малцр и пак качува, пак ќе симне еве ја качува...
    Си игра весела е..
    Дајте бе совет што да правам вака кога раце нозе и се камен глава жешка. Знам дека качува, за сируп е рано, оцет ми е страв на ладни нозе да ставам.
    И некој природен лек за ангина?? Сеа искрено ја соблеков само и ја остаив зошто си игра, трчка галами, а гарант има над 38.

mal.ecka, M&M and LejlaD like this.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

@Цвет88 мака си има детето. Не знам никаков природен лек. Добро е што игра, весела. Давај само повеќе течности.

WildMk, ivi1987 and LejlaD like this.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Јас ти кажав за невестите, сега си знаеш.
    @LiliBoz aко си за пакување, да се пакуваш... Ама зависи звездите како ти се наместени. Ние на пример прво си праевме мала невеста во Скопје, и така, само што го сменивме последниот прозор, се отвори патот за пакување. Ак нешо требит ум, прашај (и не само ти, кој било), ако знам ќе помогнам.
    За сите што им треба нешто за подигнување, а да не е кран;)

dunika, Bozica1980, Alishan30 and 5 others like this.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Ако мама не го научила тогаш можете вие. На тоа мислев. Во случајов Фалуер си е сама крива сега.

Од куќа нема поубаво. И двор имаш и приватност и колку сакаш можеш да стенкаш.

dunika, ivi1987, Alishan30 and 5 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Никогаш не можеш колку сакаш да стенкаш. Прво од родители. Потоа од деца.. А ко ќе дојде време раат да стенкаш онда немаш од што да стенкаш.

WildMk, mal.ecka, Sexybaby86 and 11 others like this.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Замисли дека живеш само ти и партнерот, а детето ти е на чување кај бабата. Е тогаш можеш. :D

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Тоа спаѓа у сексуално помагало. Баба.

MarigoldA, WildMk, mal.ecka and 14 others like this.
  13. Peco

Peco Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

И јас сеа се изнасмеав :D

WildMk, CameliaMiller, M&M and 4 others like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:hai:
    Искапив деца, најмалото заспа, големите се активираа секој во своја забава, јас си измучкав кафе и ја отворив сезоната на сладолед.
    Се нашлапав со маски, неделна рутина за улепшавање.
    Дечкиве од вечерва кј татко им, па составив цела листа на книги за читање и филмчиња за гледање.
    Деновиве разни теми сте свртиле, ве читкав. За забарите само ми остана една мисла - како бе 600 денари за пломба шо ќе трае со години било скапо а за нокти за 3 недели не е скапо :?:
    Та кај маж та кај жена, прв впечаток ми оставаат забите.
    А втор и најбитен - што ќе прозбори. Џабе да е лепота, скоцкан/а во марка од глава до пети а да не знае да сврзи два реда муабет.
    За живеење дефинитивно куќа. Живеев во куќа 15 години и кога се преселив во станов ко во кафез да ме затвориле се осеќам. Па уште и со три мали деца ко шо сум, ги жалам комшииве :wasntme:
    Држете ми среќа, ма пуштај те ми, во месецов што ни иде многу ќе ми треба!

За крај
    IMG-74702b0c8539e4df04ce29d680156aa3-V.jpg

16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Пуштам среќа (fingers)

17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не мора да значи скап мајстор дека е добар мајстор, може е самобендисан фалбаџија шо е убеден дека е најдобар. Затоа само со препорака од некој што претходно го ангажирал, разликата во цена не може да биде 100% од други мајстори јер нема да има ни муштерија, колку и да е добар. Молер пример може да има плус на цена ако после него нема неред, има молери кои се што ќе им покапи од бојата сами си бришат, после нив останува само да изџогира, после некои други да се убиеш од чистење и стругање на засушена боја, ама да нема разлика во бојадисаното, па спрема тоа колку си спремен да дадеш плус, толку плус и ќе добиеш. Баш вчера ми кажуваа за едни така ,,добри'' мајстори, сами себе испофалени што направија штета во еден објект од 1500е. Ги ангажираа демек еве овие поскапи се, фирма имаат регистрирана сигурно и добро работа... али ете направија штета. Итн итн... Според мене препорака и по можност ако имаш свој човек.

Меѓу стан и куќа јас лично стан сакам, ама живеам во куќа и не дека не ми е убаво ама превише окупација има со неа, и секогаш нешто фали. Во стан едно ти се знае, тоа е просторот, нема кај да се шириш, додаваш, надградуваш... Кога живеев во стан немав проблем никогаш со комшии, ништо не слушав од комшилок, ваљда такви ми се погодуваа, освен во Пролеќе коа седев, едно дете имаше под мене мислев фудбалерите низ соба ми трчаат коа он глеаше фудбал ама на два пати му пуштив правосмукалка сред ноќ и сфати детето зошто пуштам.

bittersweet, Val-Dim, WildMk and 12 others like this.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Што се случи со гифчето? Требаше да биде анимирано.
    Се изнасмеав кога Лили рече дека бабата е сексуално помагало. :D

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Цвет, од лично искуство, со ангина, додека не почнав со антибиотик, два дена си бев со температура константно.
    Одете кај матична утре, нека ви препише нешто.

Јас во акција сум:bug:. Вчера се пододморив поубаво, па денеска морав да засукам ракави, оти нема Рајко да ми ги намести стварите.
    Башка утре мајка ќе си ја донесам овде, жената ќе треба да го прелета ходникот:D оти е затнат со ќеси и торбици.

Мама е срцка, сама станува во вц:inlove:. И викам прееска дај ми рака, јас ќе ти помогнам. Не, можам сама, не сакам:). Стабилно, сигурно, си отиде, си се врати. Хероина моја:l:.

Утре прв ден на новата работа.
    Мајка џабе паничеше, човекот и ме пријавил неколку дена пред јас да тргнам на работа. Проверено во УЈП]:):D.

И така. Утре на Божа @Bozica1980 фризерот да го букирам за свадба да не направи лИпотици, подранета сум со закажување, се надевам термин ќе има.

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Нема прстен за мене во градов :(
    Ни еден не ми се свиѓа.
    Ни тие по 2000 факинг евра што се.
    Сите се преџиџани. Сфаќам јас и дијаманти и к се тресе... ама не ми се свиѓа. А баш шетав. Жими во Алтинбаш еден така културен си видов. Ама ни тој не ми беше тоа - тоа :(

Рече убаво, не е убаво ова, ама чисто да се пожалам.

Ах, во Сваровски еден си бендисав, ама за мажење тој здравје, таков е како бурма цел со камчиња :D

Thread Status:
Not open for further replies.