Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Кај ми беа малце 24 часа.
    Еден ми земаа.
    Полудувам од обврски.

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    154.483
    Читајќи баш помислив да прашам, аман бе Лили кај живеете вие, си одговорила :), ау аман бе и ние сме во стан ама ваква мака немаме. Само што се реновира многу лчесто во изминативе 3,4 години.
    Вака кога ќе размислиш, навистина, на какви непотребни работи се трошат пари, а за друго што е многу поважно кукаме дека е скапо. Ова му доаѓа исто кога мрчиме дека на пазар на пример патлиџаните се 129денари, и после ќе седнеме некаде на кафе и ќе потрошиме 500 за 2 кафиња и 2 сладоледа.
    Верувале или не веќе деца избањати, едново веќе спие другото се нервира со недопишано домашно, класика :envy:
    Да пуштам уште 1 машина малку раскренам алишта и толку од денов.
    Знаете како се осамостојува маж, остај го сам да живее без никаква помош, прво ќе јаде и пие од пластичен прибор за да не мие садови, ќе живее на готова храна и после кога ќе му здосади се ќе почне да готви, да подсредува колку толку, да пушта машини се, од жив пример зборам :!:

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.734
    Допаѓања:
    213.811
    Eve me i mene,umorna,no ke mi pomine.Bubale(fingers).Formulata izgledana,na repertoar motorite,se nesto ni brmci podoma:lol:,tuku kafe mi se pie....

На ♡BuBaLe♡, ivi1987, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Екскјуз ми, јас планирам на раат да си се изнастенкам, после дете 8)

На ivi1987, Tajnaotrovna, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    Eve poveli

Pree drugarka ja povikav na kafe muabet i kafe ne i svariv ,na odenje mi tekna,sreka sme epten bliski da sakase sama ke si kazese(fingers),barem mislam:wasntme:...Zastramovi sum...:tmi:

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    154.483
    Зезаш и ти, веренички и не треба да го бираш, што ќе ти одбере он тоа, не си расипувај изненадување :). Мојот е од алтинбаш, едноставен бело злато со мало камче, и многу си го сакам, само него и го носам.
    Заспа и големиов, сами си се подредија со новово време, умни деца :)
    Не знам зошто претходниот пост ми отишол 2 пати, не е за повеќе лајкови жими се :lol:
    Тивки денес, окупирани со неделни активности м?

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Добро вечер.
    Како сте ми?
    Ја стандардно, никако.
    Али ништо ново.

Денес трчав женска трка.
    Не сум последна.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Или неделни активности или комирани од сонцето.
    @CameliaMiller треба убаво да ја ишеташ чаршијата, дуќанче по дуќанче. Во помалите некогаш се наоѓаат неочекувани работи.
    Знам за една, сама си го купи прстенот, си го избра и му рече ова ми е од тебе :) :)
    Да не планираш ваков потег? Може ќе те изненади он со нешто поубаво од што мислиш :)
    @TeddyGrey баш сакав да прашам да не трчала некоја денес, убаво ме потсети :)

На ivi1987, dunika, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Денов убав, ама не и моето расположение. И под некој стрес сум. Ај утре кога ќе станам ќе ми помине. :nod:

За Камелија знам, а за @Emy867 се шали дека ќе се мажи или стварно е? Не сум во тек. :?:

На ivi1987, dunika, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.823
    Допаѓања:
    99.312
    Свекрвата многу е запната, оти за џабе парите по ќирии да не си ги давам:D.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Цел ден поминат надвор, дете истрчано, изморено за сите пари... И за сметка на преморот, ја заспивав цели 45 мин :@ И еве ја уште не спие :envy: Ја оставив во креветче и излегов, не можам веќе. Ќе се умори од врткање и претање и ќе заспие. А штом заспие, топ не ја буди. Ама дотогаш, душа да ти излезе е :sweat:

Капак на се, ми падна вереничкиот прстен во лавабо сабајле, во цевката :@ Колку сум смотана некогаш, си се чудам на паметот. Се гледа каде е, ама со мм не можевме да го извадиме. Утре водоводџија ќе дојде да го вади. Упм све нек иде :|

На vitamina, ivi1987, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    @CameliaMiller остај го човекот да избере, не биди толку control freak, нек биде изненадување, ќе видиш дека каков и да е ќе ти биде драг. Ма и бројката ќе ја погоди, гарантирам! Мојот два пати ми има купувано прстен сам, еднаш за роденден, еднаш веренички, не утна величина. Ни една до сега се нема пожалено дека и е утната големината на прстенот, ниту па рекла дека не е убав.
    Прстен па и шо и да бираш, колку повеќе избор имаш толку потешко ќе се одлучиш.

На vitamina, bittersweet, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добра вечер другари и другарки :hai: убав викенд имавме :inlove: вчера нѐ дружеше мајка :inlove: се пољубија со бебка... Ова ѕверче мое почна да врти очи на секој кој ќе му прозбори :D како да разбира.... Во однос на децата, имам само еден месец стаж како мајка, и си преплакувам колку е одговорна работа :worried: баш со мајка ми зборувавме за тоа вчера ... Најблагородната и најодговорна работа во животов е да си родител :)
    За независност, независна сум од 8 години мајка ми и татко ми заминаа на лечење за татко ми во странство, па јас морав да внимавам да бидам супер примерна и одлична во школо, да бидам мирно дете по дома и да го чувам брат ми (5 години имаше) покрај мене и тој научи.... Секогаш се работевме по дома, и немаше поделба на машки и женски работи, јас научив многу 'машки' работи, а брат ми научи 'женски'.... Кога дојдов кај мм, и фатив да цепам дрва, свекрва ми ми рече да не се мачам имало мажи пп дома тие ќе цепеле, на што само се насмеав и си продолжив, не можам да чекам на друг да ми заврши работи.... За ова имав проблем со мм, на кој му беше тешко да прифати дека можам сама.... Со него немам проблем, зашто многу ни помага по дома и тоа не е срамота, да се зачисти, да се средат алишта, зашто живее и тој тука.... Дете како ќе го научиш, ако секогаш му велиш дека не може, така ќе си тера во животот, дека не може....
    Јас имав дупка на газот :$

@WildMk Вајлдке имаш вакви удолници за тркалање во Курбиново и Скребатно :inlove: ја чекам бебка да потпорасне па да ѝ 'покажам' како да се тркала :$ :wasntme: :inlove:
    Убава вечер убави, отидов да ја бањам бејби :inlove:

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Тема: Дали одите на тие годишнини од матура?

На ivi1987, dunika, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.734
    Допаѓања:
    213.811
    @mareane фала ти за кафенцето,од овие дома ако чекам,тешко дека ќе се напијам:hug:.Одам на годишнините од матурска,но ништо посебно не се потресувам,една вечер во која ќе се видиш со школските,мада повеќе некако ни не ми е воља за одење,приметив дека многу се оговара.Уствари не еднаш сме заклучиле дека своите дворови не метени ќе останат,ама за туѓиот гајле бериме оти не е сметен:tmi:.

На ivi1987, dunika, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Мене не ми се јасни тие што не сакаат да одат на вакви годишнини. Еве годинава праам десетка од матура, одвај чекам да ги видам. 4 години од животот поише време со нив си поминал неголи со твоите дома и некои не сакаат да отидат макар на саат време:fubar:

На ivi1987, dunika, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоууу, ис ит ми јор нат лукин фор :D
    Како сте бре жени, и по некој маж :)
    Веќе неколку часови хибернирам на некој начин, а имам толку многу работи да завршам по домава.
    Сум трчала денес на трката, како издишан балон сум. Од трката не толку колку од сонце. Препекување, замор.
    На годишнини одам, имам убави спомени од средно, иако со повеќето луѓе се немам видено повеќе од 10 години. Ако некој ме оговара ок, и јас ќе ги оговарам не е проблем :D
    Се изнапив кафе, па и чоколадо (у тие ретките денови сум) и чај е на ред. Не знам како ќе заспијам, а сум неверојатно преморена овој викенд.
    Убаво се чувствувам.
    И старо.
    Би било ок да одам да снимам кичма упм.
    Да спијам, или да јадам уште нешто? Некако рано дојде пмсов бре.
    Утре 1ви април. Ќе дојдам да ве излажам нешто :P

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Значи не сум ти јасен јас. :D

На ivi1987, Ygritte, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Ма не го земав со мене, сама шетав :)
    Ама како он ќе најде, кога јас не можам? :(

Ич не носам накит и сакам ете тој еден прстен да го носам... за знаење знае тој што бендисувам, проблемот е што тоа што го бендисувам најблиску во Хрватска го најдов :D

Очигледно нашиве не се многу по сафирот, и не мора да е сафир, таа боја - има и вештачки сафир, и Сваровски има кристали во таа боја... макар најобичен циркон сигурно постои... ама насекаде гледам само "дијаманти" односно класика проѕирниот камен кој ич ќеиф не ми прави. Со варијација меѓу жолто/бело злато. Филигран со сафир и сребро со сафир е очигледно непозната работа.

Не сум ни гледала по продавници кај нас до сега, па дури сега сфаќам колку е лош изборот.

Патем, не сакам изненадувања. Ако ме изненади може глупо да се испонашам, вака со одреден датум и отприлика да се спремам психички, полесно ми е. Башка што ќе ме изненадува де после толку години :D

На vitamina, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Додека не дојдеме до 100к нема свадба, затоа сите заедно сплотени да засукаме ракавите:rock: @NarCis@

На ivi1987, Alishan30, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.