Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Од маски се потсетив на сирената на љубави, свеќи слики ми покажуваше скоро. Маска сирена со секоја крлушка рачно сошиена. Колку труд отишол во таа маска :?:
    Или јас кога запнав дека или пипи долгиот чорап ќе бидам или ништо друго, а косата може само да сонува за плетенки. Па ми плетеа од хулахопки со жица, па и стрчеа, абе хаос.
    Или сестра ми кога сакаше невеста да биде ама не сакаше ништо друго освен патики да носи на нозе. Никакви чевличиња, строго патики. И беше невеста во бели патики. Во последно време гледам се враќаат вакви домашни маски, најмногу преку она еколошкото, подигање на свеста. А реално и те како се добра идеја. Како прво, за радост на децата, сами да имаат учество во маската која ја носат, како второ, развој на креативноста. Како трето, борба против капитализмот. Немаат иста душа купените маски со оние дома направените, кој што сака нека вика.
    И така. Ај да си одам кај сирената моја :inlove::D

На Purplelilac, bittersweet, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Хелоу...ви недостигав?

Вие мене да, ама не ве читав наназад...
    Периодов би да го прескокнам, го мразам...оти ако си бил здрав цела зима, сега не гине разболување. Малово фала Богу е ок, мене од четвртокот ме затера, денес синко голем со тт и главоболка, свекор ми со температура и ангина. А бе да пукнеш, дерман да се немало. Лето златно....

На WildMk, Purplelilac, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    190.138
    Кај нас први април нема аплилили, ни маскенбал, ни бутур.. Има некој маскенбали, ама во друг временски период се, нејсе.. Ама ќерка ми денес се разбуди и реши да го облече фустанот за принцези, па по цело место се шетавме јас и Софија прва:lol:
    Само сакав со вас да поделам, фантастично сознание- децата не знаат да дискриминираат. Принцезата Софија, на игралиште сретна девојче со некаква мана душето, проблем има со одењето. Ова моево, какво што го дал бог, дружељубиво, одма и отиде дали сака да бидат другарки. Баба и објасни дека има другарка и болни ноџиња, ама немаше проблем, не морало да се трча. Па ја вртеше на вртелешка, па ја држеше за раче кога одеа...Нит праша зошто, како, нит сум и објаснувала некогаш. Се договорија да се сретнат во среда, мојата на точак, таа на точак со три тркала:f: Дај боже да порасне таква без предрасуди, без осуди.
    Поздрав друштво
    Едит: дури лечам сува кашлица кај дете, научив дека какаото можело да биде лек. Кој си има мака- нека удри на чоколада, слушаш @dunika? Ма и кој си нема мака, навалете.

На Ygritte, WildMk, Purplelilac и 22 други им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.841
    Hi :hai:
    Кај нас во ПП 1ви април ( априли ли ли :D) во мое време беше ден само за шеги, маскирање само за прочка а 1во априлско маскирање е нова мода.

Седење со деца на кафе јас тоа не знам како изгледа, големата беше како ураган, 2 мин. не седнуваше мирна на газ :sweat: малово уште е мало да кажам, можеби дури не е проодена да искористам да испијам некое кафе на раат.

Веренички прстени имам два :$
    Првиот сама го одбрав многу убав од жолто злато со 2 лица, едната страна со виолетово камче а ако го свртиш од другата страна е со црн камен.
    Бурмата и вереничкиот уште ги чувам, ќе и ги дадам на керка ми кога е по голема па таа нека одлучи со нив што сака.
    Вториот тој сам го одбра и баш ми е убав, од бело злато со многу ситни камчиња плус има и бурма со него што не класична бурма, кога решиме ако решиме да се венчаме некогаш ќе си купам скроз обична бурма како оние од времето на моите родители само од бело злато :)

Си ја сменив сликава на профилов по грешка, ја немав зачувано старата во телефон и сега не можам пак да ја најдам а баш убава ми беше :smirk:

На Purplelilac, bittersweet, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.507
    Незнам колку дена немам пишано.
    А и слабо ве читав некако деновиве . Нели кажав дека турбо ќе ми биде викендот . Па и турбо ли беше 8-|. Ама многу ми годеше .
    Батерии наполнети :muscle:.
    Денес маж дежурен . Јас пак се пуштив у шопинг .
    Па си седнав на салатка сама . Мцнав и едно узенце . Па се комирав дома . Одспав три саати и сега кој знае што ќе правам ноќта . Ручек немам ,а веќе сериозно почнува да ми се јаде .
    Изгледа јајца ќе се пржат , со младо кромитче ,ако не ме мрзи да се пикнам во фолијата да наберам :).

Не е лошо да ве разлистам,да видам што теми сте свртеле .
    Ама чекај да кажам нешто од денес . Пак ми се расипа телефонот ,па мм ми кажа да го носам кај некој дечко кој бил син на некој негов другар од средно . Вика оди престави се , ќе ти го направи за брзо . И одам јас и му кажувам што му е на телефонот ,му се жалам дека три пати го правам и не бива . Дечкото ми вика -Такви се овие телефони ,нежни , а плус и дечињата ако ви чепкаат и толку им треба . Му кажувам дека немам дечиња ( као никој не ми чепка нели ). Па мртов ладен ми вика - е добро де внуците ви чепкаат :worried:
    Па зар на баба им личам на луѓето ?!:(. Јес дека некои од на маж другарите веќе имаат внучиња ,ама па не личам на баба ваљда .
    Оно не дека не постојат баби на мои години де . Имам една школска од средно која веќе има внуче од ќерка и:tmi:.

И така
    Доста е сега за сега .
    Да наполнам стомакот и се слушаме :f:

На bittersweet, kuc, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    немаш ни Б од Баба!
    тој ќе да има проблеми со видот,да му препорачаме очен8-|

На dunika, LejlaD, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  7. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @Bubce38 мислел на внучиња од брат/сестра :)
    Јас отсекогаш изгледам постаро од годините. мм личи како неколку години помал од мене :) А постар е некоја година. Што е тука е :)

На WildMk, Alishan30, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    Јас сега безвезе минав раскрсница со точак, и дечко до мене со кола ми вика: и сеа девојче што праиме?! Кабает бев ама за девојче си се насмеав.
    @Bubce38 не мислел внучиња ко баба сигурно!

На bittersweet, Alishan30, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.507
    Не ,не .
    Дечкото се збуни,тоа е факт . Му стана незгодно некако кога реков -немаме ние дечиња да ни чепкаат. Па логично му беше внучињата да каже . Оти таткото на мајсторот е другар на мм а мајсторот веќе има бебче .
    Дури и дома на татко му кажал што 'глупост' треснал.Не ни знаел дека чичко му Бубо тек неќни се ожени:).
    Ама нема врска . Не ми падна нишанот :). Појќе смешно ми дојде .
    Нема ништо страшно во тоа да си баба .
    Еееее што убо ќе беше да си имавме големи деца сега и внуци да чекавме :inlove:

Врти сучи пак почнав со оваа тема.
    А сто пати ветив дека нема да зборам за тоа

Туку Бошке , мм прашува кога ќе дојдете на јагнешко :$

На ivi1987, kuc, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    Другар ти фати кај комшиите. Ме остави сама у Ск. Јас јагнешко многу сакам ама и на коцкање да ме водиш сакам :$

На ivi1987, kuc, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.507
    Ама ќе играш ,или само ќе гледаш ?!

На ivi1987, dunika, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    Виде колку ме бива. Ќе се шуњам, ама неам нов фстан (hollest)
    Бубче може, вие што не идете не идете. Ние да фатиме патот (tumbleweed)

На ivi1987, Alishan30, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Секој различно перципира а и сами не изглеаме исто постојано. Јас често шетам со братучетка ми, 10години е помала од мене. Еднаш онака отепана, влегуваме во еден бутик, барав некоја кошулка и продавачката ми вика за вас или за ќеркичката? Смешно ми падна. Зар толку возрасно изгледам ко да имам ќерка во средно школо. Ама во друга прилика не имаат прашано дали заедно учеме ...:wasntme:

Први април нели ден на шегата, баба ми многу го сака празникот. Се јавува едно време дека апчиња нема, крева паника, не и било добро . Ај и носеме и ни вика ,,априлилили'' :envy: Ај како да изреагира човек...
    Инаку го сакам денов дека сите дечиња се маскирани, преслатко изгледаат.

Претседателската трка почнала. Тв не се пушта од политика. Значи до избори македонска тв нема да се пушта кај мене. Некој партиски војник ако ми чукне на врата, се заебал. :emo:

На WildMk, Purplelilac, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.507
    Мер тие столови за фустан се ?
    Неќни ама се зафркнав, со новиот фустан бев таму .
    Аииии не знам да седам .
    Цела Грција ми ги виде пачавичките од мидерот:tmi:
    Сабота е дежурен маж.
    Мош од 15-ти да остане на одмор .
    Ќе издоговориме нешто (hollest)

На ivi1987, Annath, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Аја душичка убава, како ми растрепери срцето кога го прочитав ова:):hug:(на баба ти мислам)..срцка мила, па и нејзе и бара душичката малку смеа и разонода:hug::hug::hug:

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.322
    Допаѓања:
    278.445
    Јас искрено иако си замислувам уште како девојче ,ама во последно ич не си се бендисувам како стареам.Гените, сувата кожа која е недоволно негувана ,стресот си го прави своето.Опуштена кожа брчки и флеки се повеќе....
    Не сакам воопшто да се сликам посебно од блиску...

На ivi1987, Annath, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.427
    Допаѓања:
    90.772
    На Bozica1980 и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.322
    Допаѓања:
    278.445
    Ај бе кажете нешто...

На ivi1987, Annath, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.337
    На Sexybaby86, ivi1987, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Имам братучетка помала од мене 15 г. и често не прават сестри дека си личиме многу. Она не е старолика, така да...(hollest)
    Абе поминале од младите сме веќе де.]:)
    @Cosmi Јаз’к оти Лидл ќе затвори.
    Врти-сучи кај нас сепак е поевтино. Ако е за утеха и у Бугарија има. ^_^

Не сум у фазон. Дајте некоја тема оти ќе треба да јадам - осеќам голем глад или можеби сум само жедна?

На ♡BuBaLe♡, Sexybaby86, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.