Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Добро утро. Чевливе ми го разубавеа утрово ама се сомневам дека се удобни
    Screenshot_20190402-084552_Facebook.jpg
    Кафе пијам после тенџере макарони. Интегрални, со вкус на песок ама ако.
    Е сеа и сладолед за ужина би било идеално ама си го изедов вчера делот.

За темата туѓо и свое, јас најчесто го сакам тоа што не можам да го имам.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Добро утро лепотици, ај кафе
    IMG_20190402_084316.jpg
    На претходната работа одев од 10, сега овде од 08, во 06 треба да станам да се спремам...епа ела стани да те видам:drunk:.

Вчера ја собрав мајка од болница, на домашна нега е сега:D. Контрола на 09.04 и женската си одлучи оти Скопјево и прија , па не си одела до контрола:o :D.
    И ајде, ја приклучивме на полн пансион во новиот стан:rofl:.
    Дечко ми понуди престој и кај него ако нешто и сметаснацимерката, ами бабава будуќа среќна, ќе полета:tmi::D.

@Bozica1980 , резервиран твојот фризер за фризовЕ за свадба:emo:, ама и ножичка сака мојава коса.
    И тоа ќе треба да се закаже(tumbleweed).

Нека доаѓа викенд. Ми треба асален одмор без трчања по болници.

А и убава црна салонка ми треба богами:D.

Веренички немам сеуште нАли:D, а мојов за одбирање поклони така малку тапа е, па моШ сама ќе си го изберам:D. Сакам нешто нежно, имам мали раце и прсти, да не ми дојде до средина на прст пустиот:D.

senjorita-v, Желба, M&M and 27 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Emy867 шишај се па нек те фризира, за сефте може и некој попуст ќе даде. Кажи кога ќе идеш да ти фатам сеир :D

Желба, Mr. Right, Peco and 15 others like this.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

IMG_20190401_211605.jpg
    Јас вчера вака. Ама рано се вратив дома, ми се приспа :D Убаво поминавме ама не сум веќе за такви журки, се осетив старо. Денско кафе и кафанче со мезе и чалгии може, дупса дупса не е веќе за мои уши и нозе :D
    Свекрва ми ме искара, не сум знаела да уживам дур ми ги чува децата. И реков да не се секира, пак дека ќе ја викнам за чување у брзо време :smirk:
    Добро утро не кажав.
    Испив кафето и се освестив малку.

Туѓо не сакам, освен што вика @Biljarkata можам да се загледам во парче облека па и да си прашам од кај е за да си го купам.

Убав ден да имате, јас отидов да сработам нешто.

Желба, M&M, Mr. Right and 24 others like this.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добро утро мил народе!
    Вчера легнав во 2 а утрово за чудо станав во 7 што ли ми се случува јас наспана да бидам.

Сладолед обожавам лешник со прелив од чоколадо и мелени лешници или ореви па немам ништо против и бадеми.
    Овој ми е стандаард инаку уште многу други вкусови си ги сакам ама без лешник нема шанса..
    Туѓо не сакам свое не давам...
    Не ми се случило ништо туѓо да посакам а поготово не маж или дечко.
    Арен денов арнс јас полека да се спремам за арбајтен :D има парк во близина каде што работам се ниетам да направам едно кафе и таму да го испијам да ги до наполнам батериите убав ден друшки мои:*

Желба, Mr. Right, Peco and 21 others like this.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

На едно место кај што бев на одмор во Југославија имаше споменик со зборовите на Тито, “туџе нечемо - своје не дамо”. И уште тогаш научив да ги сакам работите што ги имам и да не барам повеќе.

Исклучок е кога си делевме чоколади со брат ми. Неговите парчиња секогаш ми се гледаа некако поголеми :D

Желба, M&M, Mr. Right and 24 others like this.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добро утро на сите :)

Се наспав синоќа, за дивно чудо, па денес сум расположена за муабет :D

Сладолед не обожавам и ретко јадам, а јадам строго само лешник и чоколадо. Овошни вкусови нема шанси, многу ми се вештачки и не ги сакам. Прашање е и за чоколадото некогаш, не е убав баш секаде. Е лани открив еден од Кам од мента и се навлеков, ама ретко го начекувам, да не речам скоро никогаш :^) Општо сакам благо со мента, After Eight ми се омилени чоколади :inlove:

Туѓо не посакувам, скраја да е. Камоли туѓ маж :shake: И јас како секоја жена, може да се загледам во добри чевли, чанта што и да е кај друга жена и да посакам да си купам исти, ама толку. Некогаш прашувам од каде се, ама најчесто не зошто ми е срам :D

Немав млеко сабајле да си направам кафе за на работа, па сега мора да пијам од ова тука, што не ми е убаво ич. А да варам турско ме мрзи.

Немам ништо паметно да кажам, па ќе ви посакам убав ден на сите :sun:

Желба, M&M, Mr. Right and 25 others like this.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Добро утро...
    Убав ден, ама денесе ќе биде ГОЛЕМА гужва по Скопјево, најавија пренасочување на сообраќајот од 09:30 до 20 часот вечер...

Сладолед сакам секаков, посебно овошен јогурт, смоква и фстак... на времето кога студирав секое лето работев во една слаткара по два месеца и таму сите вкусови ги имам пробано...мммм

За темата, мое си мое, туѓо не ме интересира. Инаку имам една роднина моја која на времето многу сакаше да "превзема" дечковци од другарки, онака колку да докаже дека е нели најзгодна , најубава и неа сите ја сакаат... заврши со најголемиот алхохоличар во градот иако сите околу неа сега имаат среќни бракови и семејства,... жално но кармата е кучка, ќе те стигне кога-тогаш...

Имајте убав ден...

Mr. Right, SV1911, dunika and 17 others like this.
  9. kuc

kuc Форумски идол

:hai:
    Вчера дека не бев расположена се изначистив и попладнето пешачевме со мажево убаво ми дојде:nod:
    Веренички прстен и бурма имам ни едното ни другото го носам ми паѓаат ,мажево ми купи летово друг прстен помал и еве само него го носам..да се носело нешто
    Сладолед обожавам чоколадо со вишна но за промена знам да купам и друг ама не секогаш ,провереното е најдобро;)
    Туѓо никогаш не сум посакала ни пак му завидувам на другите со тоа што имам со тоа сум задоволна ...
    Бошке сандалава е топ и боите исто така (y)
    Кафе и смути и денов може да почне само убав да е ....

Желба, M&M, Mr. Right and 26 others like this.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Dobar i ubav den imajte.@EuHenIa se nadevam krizata so majka ti pomina,podobro deka e.Sladoled so crno cokolado sakam,no retko od nego sum nacekala,i toj od Kam so menta,edvaj nekolku pati kupiv.Tugo ne bas sakam,osven nekoj model na interesno fustance ili slicno,no od druga strana i ne sum kupila,iako me bendisalo.Za tug maz,ne bi fala,so eden kup mazi podoma uste tug mi fali.Sto znam valjda so vreme nauciv deka ne e zlato se sto sjae,pa taka i tugoto ne sekogas e najdobroto.Tegnam kafe povelete:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

Желба, M&M, Mr. Right and 25 others like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добро ви утро. Екранот е на пола на телефонот, го рокнав од сабајле, така да ако имам печатни грешки - не сум неписмена , имам црнила на екран!:!:
    Да ве видам како сте и да ви посакам убав ден.
    Туѓо никогаш не сум сакала, освен коа ќе видам некој чироки да вози , е тој го сакам за мене.:D:rock::tmi:
    Инаку сладолед мн сакам, ама не купувам мн у задње време . А Страчатела ми е врв. :inlove:
    Со мајстори во хаос константно, као на крај сум, ама уште не можам да си најдам одговорен и поефтин мајстор да ми направи шанкче. Ако имате некој познат , дајте бројче.
    Друго се е исто.
    П.с. дали ако ги сакам од божица убавине сандали се смета за "сакам туѓо" ? :l:

senjorita-v, Желба, M&M and 24 others like this.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Сакам и јас вакви, или некои од др бои. Имаат овие продавница?

M&M, TeddyGrey, ivi1987 and 6 others like this.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Поим неам. На не пробано не ми се купува. Ако дознаеш, пиши плс.

M&M, ♡BuBaLe♡, TeddyGrey and 6 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Падот им е лош и тврди се малце...

♡BuBaLe♡, Dust, Annath and 4 others like this.
  15. wannaBeMomma

Им пишав на месинџер, ако ми вратат одма ќе ти кажам. И јас не сакам на непробано, плус во живо може не се ни блиску ко на слика

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Божке мн убави санадалите баш летни... па шешир со нив па хаљинче едно па па па...
    Права скопска дама :)

Добро утро добар ден да се испие кафево па да се почне денов ...

M&M, Mr. Right, kuc and 19 others like this.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Девојки, вечер ќе ве читам. Само да ве прашам нешто.
    Вчера пазарев во Рамстор. Касиерката без прашање ми искористи 39 поени и плус и платив 40 денари за истиот производ. Дали намерно или се збунила не знам, а баш видов на сметката куцнала еден денар и се зачудив зошто куцнала толку. И платив цела сума, може ли барем поените да ми ги вратат? Чаре некое? Каде да се обратам за случајов?

18. DAngel

DAngel Форумски идол

@Bozica1980 дај ми ги мене макароните ако не ги сакаш. Баш сакам интегрални макарони :D сѐ интегрално сакам.
    Штиклите убави се, ама јас не знам во сандали да одам. А не ми изгледаат неудобно.
    Многу убава торта јадев денес, ептен домашен вкус имаше. Појма немам од каде е.
    Кафе второ си пијам, филозофирам, малку работам - малку се преправам, веќе копнеам за петок. Вие како сте?
    П.С. вчера никој не излажав, дури малку криво ми е :?:

M&M, kuc, vitamina and 16 others like this.
  19. wannaBeMomma

@Bozica1980 ми одговорија само по интернет вршеле достава, а прашањето на тоа шро ако не ми се свиѓаат во живо или не се точни, не добив одговор

M&M, kuc, vitamina and 10 others like this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Чек полека, прв пат на воздух искачам :whew:

Ама свежа сум денес, си ги погодила кафето ептен :*

Да н' сакаш дабл вединг да прајме? ^_^

@Mr. Right во суштина не сум завидлива, ако постои нешто што баш го сакам - материјално, тогаш ќе се потрудам и да си го купам.

Маж/жена не се сопственост, ама не сум имала crush на партнер на моја пријателка, никој не е толку вреден :)

Last edited by a moderator: Apr 2, 2019
    Желба, M&M, Mr. Right and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.