Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Пазете со молини само.. Знаат и пластика да продаваат.
    Јас од персин и дооел Кочани сум најзадоволна.
    За ова во Кочани случајно дознав коа чка им праеше реклама за небричените нозе на сликите со штикли :D

На Peco, vitamina, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.839
    Убави сите сандали што ги закачивте, јас штикла одамна не носам ,строго на плута, дури и скроз рамни не можам.
    Да ги ставам и моите што ги меркам
    Screenshot_20190325-104916_Facebook.jpg Screenshot_20190325-065706_Chrome.jpg
    Моделот е ист само едните се со дупчиња другите обични, се мислам кои да ги земам. Што мислите вие?

Screenshot_20190402-183209_Chrome.jpg од на оваа слика ги сакам кафените/бронзените.

На vitamina, ♡BuBaLe♡, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Мене ми се свиѓаат сите на втората слика, тие со плута.

Имаше во Кам еден сладолед од 2 л, ванила со вкус на бурбон, вака сам не беше нешто, ама со парчиња ролат од чоколадо, полнети ролери и што ќе ми текне у момент, ми беше најомилен десерт до пред неколку години, додека можев да јадам колку сакам благо, без да се здебелам.
    Лани го барав додека бев на УН за вечера во јх ден, ама не најдов. Заврши работа тој со 3 врсти чоколадо, многу е убав, не му треба појачање на тој.
    И од Ескимо сакам понекад у најжешкото, две топки у голем корнет, обавезно брцнат у чоколаден прелив и кикирики.

Мислам дека во убави мажи и жени гледаме сите. Јас гледам во убави жени, има жени што ме фасцинираат со убавина, пријатно ми е да ги гледам. Гледам и во убави мажи, ама подискретно :lol:
    Но не ги посакувам, ми спотребале :D

Лека ноќ и убав ден утре :sun:

На bittersweet, Peco, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ја заменувам @Dadusicka и @stetoskop. :D
    Добро утро на сВите и имајте среќна среда! (poolparty)
    2564208.jpg

На Желба, Peco, ane.bella и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Тмурно, па и ладно денес...може и ќе врне:|
    :coffee:

На Peco, ane.bella, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    А највеќе мразам чадор да мкнам. :envy:
    Времево следниве денови благо речено катастрофа. :drunk:
    Screenshot_20190403-065649_Weather.jpg

На Peco, ane.bella, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.184
    Добро ви утро мил наеоде!

Се разбудив со главоболка сега цел ден ќе боли времево е за |-) .
    Ве читав кога пишувавте дека сте сонувале некои членови од форумов и ви се чудев како може да сонуваш некој кој не го знаеш е сеа кај мене кармата работи 100на саат не ме заобиколува ама ич па сонив и јас:D еден член го сонував пецо:Dова пошто вчера сите не загајли и тоа извади човеков една огромна чоколада ја отвори внатрее цела со лешници и бадеми и не ми даде:wasntme: само што лиги ми потекоа ме настрви и не ми даде :^)циција :!::rofl::rofl:..

Ќе се послужам од кафето на Мр машко кафе никогаш не одбивам може и главоболкава ќе помине.
    Не ми се станува од кревет ваква сум:drunk: ама мора а кога се мора се мора и не е тешко :smirk:^_^ ..
    Убав ден друшки.
    Ве:hug:

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, јас денес пак од автобус. Ја заменувам @malerozna :* за неа.
    Денес ја договорив мајка за кафе у центар. И така решила да плаќа сметки (само што излезена од болница). Раат да ја видам инаку шанса нема.
    Фала на @Bozica1980 за комплиментот :inlove:. Јас затоа викам дека мм е страшен, за да не се попрати некоја да го посака. Не дека не го... ама он вика не се дал, ја му верувам :D
    @Желба гледав еден рецепт за сладоледот бурбон ванила
    се подстопува сладоледот за да може да се меша со лажица, се става внатре оревчиња одстоени во мед и дробени орео ( или слични такви) колачиња. Се истура во округол калап за торта обложен со прозирна фолија, одозгора се наросува дробени орео колачоња. Мн е вкусно, сладолед торта :)
    Поздрав до сите :l:

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Добро утро:sun: Облачно е мош па ќе блесне сонце да изненади. После грипови, настинки, укочувања сфаќам дека пролетта и есента ми се најубави времиња. Добро де има и кај нив тук там некој стомачен вирус ама кратко трае и не се провлекува.
    Сандали имам едни што ги меркам. Не се многу пари, арно ама не ми се ризикува оти вршат достава преку некоја фирма што нема многу добар рејтинг. Бев спремна да ги купам и без да ги пробам, ама њет.
    D1BC2AC4-682D-462D-A213-8BAF30E71F61.jpeg

На bittersweet, Желба, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Утро.
    Кафе испиено и спремна за раб.
    Еден состанок после малце ќе ме укочи со раб ама добро е што има кој да ме замени. Конечно.
    Делегација најавена за месецов и тоа јас пак на тапет. Ќе треба на фЛизер да идам. Да сум уба.

Синоќа се излаав нешто. Интимни работи лично за мене, не за дете маж, ич не сакам да зборам. Ама ете, бидна. Не знам дали ми е криво или од болка што осетив па ми е така. За момент бев емоушнал хор.
    Вие арни? Ова ќе врне а?

На Желба, Mr. Right, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @NarCis@ една голема гушка за тебе :hug:
    @SV1911 многу сакам да те читам, кога те нема фалиш па одма потрага по тебе :l:
    @ane.bella тие од втората слика се многу убави, и кремастите и бронзените се топ.
    И на @Bozica1980 тие многу ми се свиѓаат, јас лично би ги носела. Само не можам да се осмелам преку нет да порачам, некогаш и на пробано знам да утнам па да ме стега и да не ми е удобна сандала или чизма.

Ај добро утро.
    Вчера после работа се комирав и станав тек во осум, се избањав и пак си легнав. Дали од премор, дали од алергииве, дали пак сум анемична не знам ама осеќам хроничен замор.

За темата на Рајтчо ќе излажам ако кажам дека не загледувам. Ама, загледувам и мажи и жени, посебно убави жени. Не ми се пуштале или не сум приметила до сега, а искрено не ни сакам. Не сум посакала туѓ маж, сите што ни се блиски и се дружиме ми се само другари и како такви ги гледам секогаш, исто и они мене. Е, на маж ми му се пуштале пред мене. На него незгодно, мене интересно. Плус, многу често знаат да му искоментираат за бурмата као -Кој носи во денешно време бурма, или зошто ја носиш :| и така.
    @Peco чекаме резултати денес, те мислиме сите (fingers)
    Убав ден друштво.

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Добро утро/добар ден:)
    Ветер дува ли дува, ме разбуди тропање на олуците:^)
    Ние сме дефинитивно луди:D
    Морам во спојлер
    маж ми е алергичен на оси, пчели и стршлени. Од такви инсекти заради него и јас имам страв. Кога сме дома врата ни е отворена од тераса. И синоќа гледаме брчи 1 стршлен околу лустер:( изгасивме светло, за да излета кон тераса но не излегува:Dгенијална идеја му текна на маж ми.уклучивме правосмукалка и го усиса внатре.е сега е проблемот што од страв правосмукалката со се се' ја оставив на тераса, случајно лутиот стршлен да не излезе и да не испоизеде:rofl: денес ќе врне јас тераса не отварам, и правосмукалката ќе ми ја наврне:rofl:и што да правам сега?!@?

Да си купам нова правосмукалка најарно ќе биде:!:

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    И јас сакам како сандалите на Бошка, ама жолтите :)

Ноќеска сум спиела - кома. Џабе добриот сон кога денес не е хпл, туку хпл х2.

Башка сабајлево и добив. Се' ме боли :(

Ми треба одмор. Ама во мај ми е, ќе почекам уште малку.

На kuc, Mr. Right, friendy и 20 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.559
    Земи усисувај, тешко дека ќе преживее во таа прашина :D
    Пред некој ден му реков на мм да ги собере алиштата од балкон и да ги стави во сушара ама само да ги вентилира, не да ги суши. Нареден ден ги вадам и слушам нешто силно зуе. Кога гледам еден огромен бумбар залепен на облеката, а јас по гаќи :| Најблиску ми беше излезната врата, ја отворив и тргнав да излегувам со панталоните во рака и бумбарот на нив (facepalm) Маж ме гледа, поим нема шо е работата, а јас скокам не можам ни да се доискажам. И само правев влези-излези. Собрав сила да му кажам дека држам огромен бумбар, па излезе тој. Среќа не помина ниеден комшија, ќе бев тема некое време, комшивката со гаќите и бумбарот :D

@ivi1987 :hug: :sun:

Последна измена: 3 април 2019
    На bittersweet, Желба, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.965
    Алишан, земи спреј ПИПС прсни во правосмукалката, и стави и кеса врзана напред на цревото и внеси ја. Ке умре кај да е.
    А и маж ми е алергичен, што треба да имам дома за во случај да го боцне?

На kuc, friendy, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.583
    Dobar vi den na site.Istata sum @Alishan30 kaj od sto potekuvam,kaj ogromen strav od se sto leta i brmci,ma i od sto lazi.Kako za inaet site bubi kaj mene na sprat idat,kaj svekrvica nitu edna(facepalm).Toa so pipsot i mene mi tekna,i arno veli @Cka cevkata zatvorena so nesto inace preku nea ke izlezi:tmi: se gleda deka imam fobija:D@Cka trcam na bolnica-blisku mi e,ne mi teknalo da prasam sto da cuvam doma

На Желба, kuc, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Лоратадин или било каков антихистаминик. За прва помош секако, повеќе на лекар.

На kuc, friendy, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Незнам твојот колку е алергичен, но мојот е баш со шокова состојба. Се гуши, отекува и минути се во прашање. Дома обавезно вртам урбазон и синопен инекции, и на одмор ги носам за секој случај.
    Читав во странство имаат мали инекции со малку адреналин, како пенкалце личат, за вакви алергии. Во торбиче си ги носиш и ако има ваква работа веднаш во нога се боцкаш, се е спремно во пенкалото. Јас со инекцииве
    морам да ги растворам во шприц, па да го боцнам.а верувај кога е таков, лулка сум, минути се во прашање. И лоратадини давам да пие и витамин ц, но лошо е јазик кога му отекува па ништо неможе да голтне. Недај боже, никој ова да го доживее. Маж ми имал среќа што жена му е докторка:D

Последна измена: 3 април 2019
    На Желба, kuc, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Леле не знаеш кои хорор филмови ми се вртат во глава, па и го замислувам лут стршленот и како не каса:rofl: :rofl: ќе ја прежалам правосмукалката, нека ја надвор. Страв ми е:( :worried:пипс немам, ќе набавам вечер, па ако преживее првосмукалката, тогаш ќе го средам непријателот:wasntme:

На Желба, kuc, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.583
    Ili
    Ne da sum horori vo glava,tuku Hickok ne mi e ramen,mm cesiti si gleda so mene.Vo celava belja edno me tesi sto bolnicata skoro vo dvor mi e.

На kuc, Peco, ane.bella и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.