Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    @Peco и @dunika со ваков хемоглобин ќе треба за некое време да си отворат група +- 100 и сами да си пишуваат :D
    Јас пред некое време имав 1.2. Не сакаа да ми дадат лекарско за на работа |(

И јас како @mareane кога прв пат се изгорев, а веќе имав дете, се прашував зошто сите се жалат на породилни болки, кога пострашно е да се попариш.

Од животот сум до негде задоволна. Не сум задоволна од тоа како сум организирана и како го трошам слободното време преку недела. За викенд е ок, баш како што сакам. Ама не наоѓам сила да го сменам тоа што не ми се допаѓа. Ама големите работи се ок - семејство, работа, пријатели... среќна сум.

На do-re-mi, vitamina, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.226
    Кратко и ј*битачно истотака-НЕ!

Наападнав чипс...големо пакување...мензис пред врата а јас утре термин на гинеколог имам...аман нека не ми иди уште утре..да си помиам на редот со прегледот оти којзнае кога ќе се помукаетам пак...

Честитам и се радувам на секоја ваша остварена желба..до толку блиски ве осеќам...

Може треба и јас да пробам ко рефка да готвам еднаш неделно...вака,секој ден се малтретирам и умирисувам...
    Еве сега седнувам од ко дојдов од работа

На flower30, mal.ecka, do-re-mi и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.574
    Kratko i jasno-ne,ohi....

На vitamina, CameliaMiller, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Од луѓето да, од коа елиминирав се токсично од моја близина. Од животот, горе - доле да, 100% мислам дека никој никогаш не е задоволен ама нели има кров над глава, јадење на маса и шо да облечеш да не си гол и бос, се друго е споредно. Сегде нешто фалиТ, битно е човек да не фалиТ - ова од една персона го слушнав и ептен е во право.

На vitamina, CameliaMiller, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Горе долу - да.
    Среќна сум.
    Е сеа периодов што ме спотера со фрки ми даде ветер у леџа да почнам јако од мај.
    Ама не можам да речам дека основните работи ги немам.
    Секогаш би можело да е подобро но и секогаш би можело да е полошо. Битно на шкрги не дишам.

На vitamina, CameliaMiller, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ако не ти фали ич ништо, тогаш си умрен.

Како ќе се мотивираш за напредок и промени, ако се' ти е цакум-пакум?

На anggell, do-re-mi, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Задоволна сум.
    Дали живеам живот кој го посакувам- не баш. Ми фалат дадилка, чистач/ка, готвач/ка. Мож и швалер ми фали ама уште незнам:lol:

На Skorpija25, doubleg, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.574
    Ne ni mislev na jadenje,pienje,krov nad glava,bas toa sto go kaza @Sesil e toa fali,a bez toa tesko zadovolstvo od zivotov,nitu zivot kakov posakuvav.

На Skorpija25, vitamina, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  9. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Jas bas sum zadovolna od zivotot. Nekako se nauciv nisto da ne baram osven zdravje i da sme site na broj. I stvarno, koga nemas golemi ocekuvanja, ne si megaloman, uspevas da si dozvolis merak na dusa so nesto da si prais, si vikas pa sto mi fali!?

На Skorpija25, doubleg, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Задоволна сум од животот,поготово откако сум исселена.Општеството и опкружувањето во кое сум моментално направи многу подобра верзија од мене.Благодарна сум,вистина.

Ми фали само дете,друго ништо не сакам,материјално и духовно можам и треба секогаш да се надградувам нели,се додека имам две раце и здрав разум не се плашам за тоа.

Знам да мрчам повремено и да се самосожалувам,ама си се имам договорено во глава дека секој ден треба да најдам причина зошто сум благодарна.Звучи патетично и клише ама помага:)

На Peco, flower30, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    22280087_2060487347513182_155269127949254656_n.jpg

Ја вака се молам некогаш :D

На GirlyGirly, Sandrin4, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @EuHenIa фала за рецептот :), ако го начекам сладоледот во Кам, обавезно ќе го пробам (y)

@Alishan30 мислиш на EpiPen? Јас читав за нив на нет, ама не знам кај нас дали се наоѓаат и дали воопшто ги препишуваат?
    Инаку сопругот твој навистина има среќа, сакам и ја доктор по дома ;(
    Мм единствено што може е да ме однесе со кола до Ургентен и по пат да ми вика дека не е ништо страшно, да не се секирам. Последниов пат го терав да седиме во чекална пола саат и уште пола саат во кола пред Ургентен после боцкање, пошто имав чудна реакција од инекциите, ми се вртеше некако во глава, а капак и еден паметен ми кажа дека и од инекциите против алергија можам да имам реакција :| Како бев извадена од памет, добро не преноќив у кола ...

На убоди од бубачки немам некои посебни реакции, ама имам огромен страв од некои и некогаш вриштам и бегам како ненормална, посебно од оние огромни скакавци и едни летно време што зујат и се маваат у лустер. Не е баш за фалење, ама тоа е :sweat:

Не сум задоволна од тоа како ми се одвива животот во моментов, некои работи изглегоа непланирано, веројатно за да ме потсетат дека немаме и не може да имаме контрола врз се.
    Единствено сум задоволна од тоа што некако се помирив со себе, се прифатив, не сум веќе толку самокритична и имам повеќе разбирање за себе.
    Некад ми доаѓа и да се гушнам :hug: :D

На Mr. Right, flower30, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Честито унапредување

Добро ви утро мил народе!
    Да одговорам и јас кратко и јасно со огромно нееее!
    Да ве послужам со кафенце и доручек вака како прва што ретко се случува

cbc7eeb6b5c57224c7ad588ec9515778_view_l.jpg 51869187_418642408705084_80943458394436176_n.jpg 4-za-utroto-da-bide-povekje-od-dobro-8-proizvodi-za-zdrav-pojadok-www.kafepauza.mk_.jpg
    Вчера марфи ме дружеше реков ќе бидам само на салатка и што убава си спремив амаа трчав ко луда да купам за јадење и што се не изедов поарно да не кажувам (facepalm) и дома кога дојдов жива гладна бев но се зафатов со работа и легнав порано(затоа сега олку рано ококорена 8-|) само да не јадам уште.
    Главоболка втори дан машала
    Убав ден друшки.

На Peco, Mr. Right, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @M&M
    Не се баш ко на сликата, и не ќе издржат баш на топлото.. Жива фушарија е штиклата и се.. али ок изгледаат.
    FB_IMG_1554356100531.jpg
    Гуд морнинг. Станата од ниедно време. Само шо уклучив светло у кујна, идам да се фатам за ќесата со нескафиња и, ете ти пајачиште дебело-меше се вдаде у шетња по ќесана:))) ја у грч, оно у грч..фатив ќесата да ја изнесам на тераса..рипна на тепих, ја џом од кујна да ме нема. Ќе си поседи уште некое време тука, изгледа:)))
    Четврток, у погон да се ставам за викендот да сум фри за одмор на мозок. И т'ј.

На Peco, Mr. Right, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Почнувам, да.

Битното прашање е ако одговорот е не, што правам да го сменам тоа? Животот е борба, не чекање.

Добро утро од бус. Пак. Упм.

Забораив да кажам.. од 4 станата сум.

На Peco, Mr. Right, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Од луѓето да, годините ми поминуваат со човекот што го сакам, имам две златни деца и имам пријатели кои вредат еден цел свет. Е за финансии и станбено прашање уште не сме дојдени до степен да речам -Сега е веќе ок, може да здивнеме и да уживаме. Ама, штом го имам првото за останатово се бориме да дојдеме до подобро, се надевам во брзо време и тоа ќе се оствари.

Ај добро утро :coffee:
    Пијам кафе и чекам пауза да дојде да тркнам до Буњаковец, видов многу убава сукња и маички па да одам да видам дали има бројче да си купам.
    Трета ноќ деците спијат заедно сами во соба, конечно се убедивме некако па камен од срце ми падна. Уште пелените да ги тргнеме и ќе частам :D
    Деновиве треба да идам да прашам за слободен ден да ми дадат да спојам неколку дена за празникот, стискајте палци за мене.

Убав ден да имате :f:

На Peco, Mr. Right, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Утро.
    Дотерана и штикли за добро утро бришам прозори на кола. Ова дождов шљакал се заборавил колку. Цела кола е за перење ама кој има време да ја носи кога во 9 треба да го носам човекот на лекар.
    Патем пред 9 никој не пере. Срам не срам тоа е. Па не стигнав пред зграда па на раб добришував. Па професори ме глеат па... Абе ајде.. Ко да крадам нешто.
    Ако врне денес слободно нека ме прескокне. Не можам пак да бришам.
    Нишо паметно не кажав. Али ај.

На Peco, Mr. Right, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.311
    Допаѓања:
    278.331
    Никогаш не бев мегаломан ,ама се трудев во животот да одам по права линија и воглавном од она лично јас што можев и што завиаеше од мене сум задоволна.
    Ама од луѓето околу мене не.Дел се мои избори а дел од господ дадени.Мислев дека некои можам да ги сменам на подобро ама веќе губам надеж.А да бидеме реални кога тие "луѓето"се блиските ите како можат да влијаат на квалитетот на твојот живот.
    И зависи и до перцепцијата и времето и можноста за нешто подоро.Така да ме прашаа до пред некоја година ќе речев воглавном да задоволна сум а сега воглавном НЕ.

На Peco, Mr. Right, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Морген:coffee:
    Вчера 18,денес 3 степени и снег си врне ли врне.Кога се разбудив утрово,после 1835-тиот аларм,не знаев ни како се викам,ни кај сум,кој ден/година е:drunk:.
    Шашаво време,се е расцветано и покриено со снег.Против природата не можеме.

Утре Петок,времево страшно брзо ми поминува та ме плаши.Ко во некоја забрзана димензија да живеам,јас ли брзам,тоа ли,поима немам.

Бројам денови да си дојдам во Мк,ме чекаат убави настани па почна еуфорија да ме фаќа,вака за мојата свадба не бев возбудена:)

Убав ден ви посакувам:f::hug:

На petunija77, Peco, Mr. Right и 29 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Ќе идеш накај ск?

На ♡BuBaLe♡, LejlaD, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.