Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Не е ова Рен??
    Тешки теми почна да вртиш :)
    Од луѓето во моето најблиско семејно опкружување да, од социјален живот и однесување на некогашните и поновите пријатели не сосема, на професионален план НЕ и тоа доста ми влијае и на приватниот живот. Пред се на времето што го немам и на нервите и трпението.
    Не можам да кажам дека потполно го живеам животот кој го посакувам, но не би сменила се од корен, барем не приватно.
    Луѓето сме такви по природа да никогаш не сме потполно задоволни од се. Мене ми фали мир и спокој, но тоа доаѓа од главата не само од опкружувањето.
    Кога врнело? Очигледно сум спиела како трупче :)
    Ај да де фатам за работа

2. dunika

dunika Форумски идол

Дааааа :inlove:

3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добро утро и од мене народе :)

Дали сум задоволна од животот? Да. Најбитното го имам, здрава и жива сум, а и фамилијата ми е здрава и жива: мм - мојата карпа, и бебка, секако :l: Тука се и блиските, фала Богу здрави и живи и тие. Единствено еден фали, во моето срце празно е местото на мојот херој. Тоа не можам да го променам, но можам да бидам среќна и да уживам со блиските и сум благодарна за тоа на Бога, за секој божји ден. Имам се' што ми треба што не се купува со пари, тоа е најбитно. Материјално секогаш се создава.

Врнело синоќа, колава ушлакана цела, а завчера ја носев на миење :^) Ај викам да измијам шофершајбната сабајле, прскам, кога тоа вода немало, и уште толку ја зашлакав :headbang: Нема везе, битно внатре чиста е :D

@dunika снег? :o Тука демек ладно ќе беше неделава, ама мене баш ми е топло. Или јас нешто вријам, кој да ме знае :D

Мм ќе оди на пат викендов, 3 дена ќе бидеме сами со бебка. Веќе ми фали ;( Не сме учени да сме разделени, ова е вторпат вака на неколку дена сами да не остави откако е родена бебка. Првиот пат се слушавме по 15 пати секој ден и си кукавме колку се сакаме и си фалиме. Сабајле се испогушкавме и си зборевме колку ќе си фалиме. Многу сум среќна со него, многу! :l: Си се сакаме искрено, стварно се гордеам со нашиот брак, нашиот однос и поврзаност :l: И да, знаеме да си правиме муабет во вц додека едниот се тушира/мие заби/штоидае, или додека полниме машина за садови заедно, или додека ги раскреваме играчките на бебка :angel: Ситници кои мене (и него) ни го разубавуваат животот :inlove: Најубаво ми е кога си играме со бебка сите на земја и мм спонтано ќе ме гушне или баци, па ете ја и малата доаѓа и она да се гушне и да не баци со татко и :l: Абе убавини на душа :inlove:

Емотивна сум некако денес ако не приметивте :D Ете така ми дојде наплив на емоции :$

Ми се јаде пастрмајлија :pizza: Ваква конкретна желба за храна не сум имала од трудна кога бев. И не, не сум трудна :!::D Само сум гладна :bandit:

Убав ден да имате, полесно се дише од сознанието дека утре е петок (poolparty)

П.С. Фирма реши на 30 април да не работиме :party::party::party:

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ако некој ти одговори потврдно за се', те лаже :D

Не е возможно на некој да му се сите коцки наместени. Никој нема совршен живот, а под тоа подразбирам совршено здравје, совршен партнер, совршена работа, совршен дом... итн.

Јас сум генерално задоволна од животов. Не ми е се' подредено.
    Ама, бирам да се радувам на тоа што е, наместо да очајувам за тоа што не е.

И не прочитав одговори пред да пишам, ако некој мисли дека му е се' совршено, нека ми ја пише во пп терапијата да ја пробам :D

Убав ден убави луѓе :*

Peco, M&M, Mr. Right and 24 others like this.
  5. Heartagram

Heartagram Популарен член

Тука лежи совршеноста.

6. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Добро утро...

Денес кафе испиено, одсабајлечки со децава дешаванки колку сакаш, пак задоцнив на работа ама ОК е, дур не почнале да викаат ќе бидам "така".

Честитки за работата и унапредувањето...баш се радувам за вас...

Задоволна од својот живот СРЕЌНА И ИСПОЛНЕТА кој момнетално го живеам, живи здрави деца маж, доволно финансии...Моментално ја работам работата што ја сакам, добро платена, не многу тешка, специјализирав во меѓу време и ми е таман... ..мм исто и тој добро заработува.. Ама има едно ама од која во последниве години почнува да ме нервира во нашево општество... затоа решивме дека најдобро е додека можеме да се преселиме во Автсралија (дури можеме со годиниве да аплицираме)... веќе почната е процедурата и за година и пол може и кафе ќе пиеме со @bittersweet на другот крај на светот...

Убав ден..

M&M, Mr. Right, ♡BuBaLe♡ and 13 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се превртев :D
    Ѓеврек од Св.Никола и јогурт на клупа, храна за пациенти на клинички |(

bittersweet, Peco, M&M and 18 others like this.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Врне.. вчера кон 3 4 кога почна не престана еве го и сега е заникаде мене притисок 50 долниот не ме бива на врнеживе..
    Метеото вели и утре ќе врнело а јас имав обврски уф.

Лошо време . Од кај дојде плус цела недела прикажува смраченост и врнежи тешко мене и притисокот мој.

Вчера гледав едно видео во западна македонија еден чичко кажуваше дека 200 луѓе се иселиле од селото за неколку месеци.. онаа недела имало 5 полни автобуси за берлин, од гер.амбасада кажале дека секојдневно имаат 70 000 барања за виза.

Друго немам што да кажам да пијам кафето..

bittersweet, Peco, M&M and 18 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

За секого поимот СОВРШЕН има различен облик.
    Тоа што за мене е совршено, за некоја од тука би било обратно.
    Може секој за себе да си каже, и да си излаже ако сака може:)

Јас сум задоволна од тоа што го имам.
    Осетив што е незадоволство во животот и тоа на најгоркиот начин, па сега можеби се ми е слатко:)
    Малите нешта ме/не радуваат дома, и мислам дека тоа е клучот на чувството за среќа.
    Не очекувам ништо големо да ми донесе животот, нека тече се по ред како треба, ќе се тркала некако.

Не сум лакома да сакам се во изобилство, секогаш земам баш толку колку ми треба.

Роднини/блиски немам многу, од најблиските сум задоволна, се гледаме и слушаме кој кога може без замерки.
    Колеги и пријатели имам но тешка сум за комуникација односно секогаш општам со резерва.Не сум отворена за нови пријателства и дружби кои траат само тие 60 минути додека пиеме кафе.
    Си ги сакам старите пријателства кои траат и тогаш кога ќе оретчи јавувањето и гледањето а кога мислиме едни на други па кога ке се сретнеме незнаеме за ден и ноќ.

petunija77, Peco, kuc and 25 others like this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро и од мене ...
    Животот е убав ако знаеш да го живееш и сум си задоволна гревота е да се жалиме од бетер што викаат стари.Додека ги имате тие што ги сакате покрај вас не е битно кој е против вас .
    За луѓето можам да кажам ако му правиш добро добар си еднаш направи нешто лошо одма не чиниш па така да гледајте вас да ви е погодено.
    Не постои ковче што не ме боли ,очи ме печат и ќе настинувам сигурно ,но да се напијам нешто превентивно не е на одмет .
    Во животот толку хемоглобин сум немала од 90 не мрдам нагоре ,надолу да и ова цвеклово што го пијам секое утро ми иди да го фрлам до толку ми е одмилено....но што се мора мора..
    Да преслушам дете и да одам на работа ...
    Убав ден на сите!!!

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене "дали си задоволна од животот" ми е најбаналното нешто што може некој да ме праша. Каков одговор очекува? Или ќе се испожалам дека не ми иде, или како што кажа @CameliaMiller ќе речам задоволна сум, ама има позадина ова. Животот е борба. Имам проблеми, имам работи кои ме нервираат, има работи што не ми се допаѓаат. За сега, супер сум. Неспоредливо подобро дури и од истиот период минатата година, се трудам секој ден да биде сѐ подобро.
    Ај, добро утро.
    @Milobebence уште немам ништо одлучено. Ќе гледам да извадам уште некој бенефит ако можам, вака немам некое фајде... Јас не се прерадував баш, ми личи ко начин да ме врзат за нив само. Мене ич не ми смета, ама сакам да знам и дека обврските ќе ми пораснат со тоа, а не да дремам по форумов на работно време :wasntme: чуден човек сум, знам. Работохолик. Ама бескорисно се чувствувам кога имам работа што можам да ја завршам многу побрзо од што можам да си дозволам, па ја влечам колку да не дојде ред да седам без ништо. Еднаш бев во една државна фирма, ме испокарала дека многу сум ги терала да работат. "Ангела, чекај малку, ни кафето не сме го испиле." "Слушај, ние се уморивме, после пауза тешко ни е да пратиме, доста за денес". "Еј, уште не си завршила?"
    Ако ништо друго барем кафиња се изнапив :rofl:

M&M, kuc, ♡BuBaLe♡ and 16 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Откако селектирав, избришав луѓе од мојот живот, откако се помирив дека сме такви какви што сме, кога ќе видам што се има, сум благодарна и фала Бога и на тоа. Не ми е се наредено, не ми цвета се, но зашто сум личност што лесно може да излезе од контакт, поубаво ми е само да игнорирам.
    Не може се да е наредено. Универзумот дава некој баланс. Колку побрзо сфатиш дека е како што е и дека има и полошо, толку поарно . Пак ќе кажам, фала на Господ и за ова се што имам.
    Животот ме научи да ценам луѓе кои ми се најдраги, секој ден си се заблагодарувам за она што го имам и што се сите мои најбитни здрави и живи до мене. Ако гледам ситно ( а гледам доста често за жал, ама денес не е тој ден :D ) паѓам одма во депресија. Никому не е лесно, но сепак се трудам да се водам по она "always look on the bright side of life" . :)

Добро утро.
    Ден како ден, ќе се трудам да биде колку може поуспешен. Вчера викав поп да освети стан нов, две песни - оп 2000. Ама тоа е. И не се жалам, давам за глупости мн повеќе, нека е за арно и убаво. Се си има ценовник. Крај краева не мораме ако не сакаме , нели? :)
    И у градинка ме напнаа вчера со некој муабет ружен од околу што најмногу ме нервира кога некој не е директен, ама нема да дозволам овој пат да ми влијае на психа. Му дојде време на син ми да зборува, па си отвори човечето, а прекинав со логопед, оти не им се работеше очигледно. Ни ммр не смени ништо, лесно минавме, а толку страв во коски за ништо не сум имала.
    Тераме напред сега.
    Убав ден мили и уште поубав викенд ви посакувам малце порано . :D

M&M, kuc, Mr. Right and 23 others like this.
  13. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

:hai:

Ја дружам Бошка со ѓеврек и јогурт. Многу мразам кога не знам што ми се јаде на сабајле , па скоро секогаш изборот е ѓеврек и јогурт.
    И сега исто како да не сум јадела. :D

Дали сум задоволна од животот кој го живеам?
    За некои работи да, за некои не. Нема совршен живот, секогаш нешто ќе фали. Дали материјално, дали емоционално. Сепак зависи и од самиот човек. Сите не исполнуваат различни работи, различни задоволства, па така нешто што мене ме прави среќна не го прави на друг и обратно.
    Битно здравје да имаме, ама лошо е што многу други работи кои не не' исполнуваат ни влијаат на здравје.

Прашањето на @Cka ме замисли..
    Дали превземате нешто да го промените тоа што не ви се допаѓа или само чекате?
    Јас не.

Peco, M&M, kuc and 25 others like this.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Добар нека е :D

Колку теми пропуштив деновиве, ако грабнам време, ќе се искажам. Моментално задоволна, но секогаш може подобро. Некогаш е до тоа со колку се задоволуваме во животот. Тоа зависи и од човекот, ама и од моменталната ситуација во која се наоѓа. Некогаш си велиме само здрави и живи да сме, ама кога ќе ни притреба нешто повеќе, тогаш и бараме повеќе. Мислам на материјално. Дај Боже сите да сме среќни и исполнети, тогаш може и луѓето ќе бидат подобри. Имам мал круг на пријатели, ама се оние вистинските. Досега низ годиниве така се покажало. И за добро, и за лошо, тука сме си едни за други. Мене тоа ми е најважно за среќа. И да имам некое евренце плус за повеќе шетање :D Малку ми е шетање. И јадење :tmi:
    Убав ден :sun:

M&M, Peco, kuc and 22 others like this.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

Со кафе...

M&M, kuc, Dadusicka and 9 others like this.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Dobar den i od mene,tegnam kafe barem vremeto e ubavo.Ne sum zadovolna,ziva hodajuca utka niz zivot sum,i da ,sum probala da smenam no samo na precki zidovi visoki naiduvam.Mozebi e do lugeto koi me opkruzuvaat,mozebi i do mene e.......

Peco, kuc, Dadusicka and 17 others like this.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Јас моментално го живеам кошмарот...
    Составен дел од животот, сепак.
    Имам маж и дете што ме обожаваат.
    Родители кои ме израснале одлично и ми овозможиле се.
    Сеа е период на многу тешки времиња за нас сите, па ќе се држиме заедно.

M&M, Peco, kuc and 25 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ја би некоја без глутенска палачинка со сладолед и печен Лешник... И ладно кафе.
    Се растргнав наоколу а тек почнувам да работам и вечер пак имам трчање по болници.
    Немам гајле. Ќе биде се ок.
    Треба да ви пуштам слика да видите шо манИкенка сум станала :wasntme:

Peco, kuc, Dadusicka and 17 others like this.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ај добар и од мене:coffee:.

Времево не може да се одлучи какво сака да е, очигледно:^).
    Носот ми е чешма, пак поткашлувам:bug:.

Во моментов задоволна сум од тоа што го имам во животот.
    После се што поминав и со самата себе, па годинава и со моите, сега се е песна. Сите сме на број, тоа е најбитно:sun:. И лЈубоФта не е лоша:wasntme:, многу голема поддршка ми беше периодов, со мене се влечкаше по болници, однеси-донеси мајка ми...стварно нема збор.

Би сакала на поле кариера да напреднам докај 35г. бар, ама и тоа што почнав работа на струка после 100г. е нешто засега.

Делувам на промени на тоа што не ми се допаѓа. Не седам мирна, ме копка. Ама не е секогаш и само до нас, животот мене така ми покажал. Си треба за секое нешто некои коцки да си се поклопат, трудот од наша страна е плус.

Време е за капучино, се сработи прилично од сабајле.

bittersweet, Peco, kuc and 19 others like this.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Јас мирна не седам. Сакам работа, барам. Аплицирав на десетици места.
    Сакам повеќе образование, учам. Не се бунам на систем и профеаори.
    Сакам нова работа, барам. Сакам поголема плата, работам плус.

Сакам куќа, работам ко луда. Сакав маж, се направив да ги добијам. Јас не седам и не чекам да се случи. Јас на глава ќе застанам и ќе добијам. Не ми се другите криви. Совеста си ја тепам дека така требало да биде и дека јас сум направила се за да биде.

Само против Господ не можам. Се друго можам

bittersweet, M&M, Peco and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.