Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Се зезам :)
    Да не ме сфатиш озбилно :)

На Sexybaby86, ivi1987, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Здраво :hai:
    Ја отворам темава и шо да видам 500+ мислења, фатив да читам оставив на 1/3 :D не знам за шо се дискутирало, па да не бидам офф топик само да Ве поздравам :inlove:
    Ние добри, по дома сме уште :wasntme: Бејби си е супер, се помочав кога бевме на контрола, мачорка напредува повеќе од предвиденото :party: :inlove: се чуваме мазиме и пазиме.... Најмногу се гушкаме, иако ме удираат некои мисли никакви |( среќа мм е тука да ме вразуми (fingers) да ме искара....
    Лелеле многу ќе Ви пишев, се заборавив... Ајде до после :hai:

На Peco, Mr. Right, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    107.069
    Ај со спојлериве ама ме напна втор пат ми е ваква да се сторам 8-|
    Ама пишете ми и мене + ја научив и оваа шифра и пишете ми уште два ++ дека дефинитивно сеа ќе се откажам од јадење чоколадо :lol: се шалам нема .

Преработките на некс тајм ги обожавам и често ги слушам и слушам кај шумат шумите и ја излезо ѓурѓо а богами и новата нешто ќе те питам бабо едноставно ми се допаѓаат исто ми се допаѓаат и преработките на тоше.

И моите родители досадни ништо нивно немам најдено но од брат ми списанија да и тоа охоо живевме во ера без интернет и мобилни па списанија еден куп.

За облека пред кока кола порано многу што рече вајлд со сите почести шминка,подвезици,секси долен веш сега искрено сакам и имам уште од истиве но се е не како поинаку што знам :wasntme:ќе треба нешто да менувам може мажот :Dсе шалам нема па најдобро е кога си во облека која ти ја дала мајката природа :D без ич ништо.

За анализи ич не ме бива стално грешам,грешам и на луѓе кои ги знам со години и затоа за оваа тема ставам :x на уста.

Главоболка четврти дан машалаа!!!:envy:
    се мислам да побарам упут да ја снимам главава ме плашат болестите на мајка ми кои се наследни ама страв ми е од една страна од друга пак си велам ако има нешто ќе се третира со време ама ми фали храброст и тоа многу !
    Врне дожд се очекува циклонот кристијан да ни дојде во посета викендов а јас ќе одам кај мајка да исчистам една генералка да направам итака ако е вакво времево жива душа нема на раб па да го искористам времето практично.

Убав ден друшки и уште поубав викенд.
    Ве :hug: сите

На Dadusicka, Peco, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.085
    Добро утро !!!
    Облачно ама топло кај нас ,денес сум како нова од триста глупости што се изнапијав вчера...
    Облека пред кока кола нема се консумира истата без облека ,но за убав долен веш сум и јас :!:
    За анализирање и јас не сум да не напишам 100 страни но за сите си имам убаво мислење и од многу вас и убави работи научено...ко за мажење ве пофалив;)
    Кафе и смути и денот може да почне...
    Убав викенд женчиња!!!
    0B874D18-C83E-45A6-A899-29F64D96BBB6.jpeg

На Dadusicka, Peco, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ве нема нешто, до времево ќе да е, а;)
    Гарант се опоравувате од ноќешните клеми и камшици:D
    Вакви утра ич не сакам...рано, рано изрипав од кревет, од глупави соништа:worried:
    Како од поплава сум излезена, колегава вика Пупи што си ваква бушава, натурал, баш си симпа:rofl:
    Се подје*ава со мене]:)
    Петок, викенд, со набиена агенда, а како би дома пред ТВ. Пупо вика седи си, кој ти брани, ама па и мене ми се шета...ќе се оди до Виница, не знам некоја дрдорка дал имаше од таму:wasntme:

Мене тешко да ме преознаете „во живо“.
    Како мумија сум во непознато друштво, ама малку ми треба да ја отворам чорапата:D
    Од девиците сум јас:emo:

Што би рекле некои, кажав многу, а ништо:lol:
    Ај да потфатам нешто, работичка платичка, иако јас сум од тие од све за љубав што работат:rofl:

На Dadusicka, Peco, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Ајде добро утро :yawn:

Ми мириса на мирен ден - држете среќа!

Е вака би некако...

Ако имате некоја интересна тема кажете си, оти може денес цел ден да клатам врата - камо среќа, како за промена :D

На Dadusicka, do-re-mi, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.786
    Морген.
    Касно дојдов на работа па тек сеа второ кафе тегнам.
    За опишување секој најдобро се знае сам себе. А некои може и не.

Петок денес а...

На Milobebence, WildMk, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.706
    Допаѓања:
    213.455
    Dobar den i od mene.Pomos so sovet,snosti duri cistev kujna na noga mi se isturi esencija,onaa za tursija.Dodusa si pocekav duri delot go srediv,pa ja izmiv so voda i sapun.Arno ama edvaj gazam stapalovo przi pece,nekoj sovet sto da mackam,cela nok popukav od bolka.Samo mene moze vakva glupost da me snajde:envy:

На Mr. Right, Milobebence, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.663
    Допаѓања:
    175.180
    Елајте накај Штип (highfive)
    Ние недела сме таму .

Немам време да пишам на раат во катчево :tmi:
    За недела дена се поправив 3-4 кг.
    А како не би . Секој ден некоја збиранка има у кафана . Не моАм веќе . Ај уште денес ќе издржам :).
    Колку само пудра потрошив деновиве . По два пати на ден се шминкам:). Многу арч е тоа за мене .
    И бабето ми се жали . Сме претерале веќе со шетањето . Не била наспана грејната . Зш она не заспива дур не тропнеме . И обавезно ќе дојде кога ќе не осети дека сме прибрани . Некогаш ми оди на нерви ,ама тоа е . Ќешки само од тоа да ми беа нервозите :(.

Да и направам некоја чорба денес, да замачкам очи . Утре маж дежурен ,недела кај моите ќе се оди ,понеделник ќе се слави ден на здравството , вторник роденден на детенце од пријатели , среда гости од Турција најавени .
    Страв ме фаќа за четврток што ќе искрсне :x

Ај убав викенд :f:

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Се најдов јас многу во ова, само што кај мене е некогаш обратно, повеќе имам проблем со еден на еден комуникација, дури во последно време и со луѓе што се знаам со години. Во група на луѓе може да се опуштам ама зависи од луѓето, ако се некои што се нападни и се групираат во табори не ме бива. Мора да има моево некоја дијагноза во психологија :)
    Ете за тебе никогаш не би помислила дека можеш да бидеш мумија, не може да се створи правилна слика само врз основ на пишување. И @Mr. Right мене ептен ме утна :)
    Имаме докторка и стоматолог во групава но ни фали психолог, и те како :)
    Петок м? Цело време мислев дека е среда четврток па се израдував. Искрено ако врне викендов некако ќе ми олесни, сакам убаво време ама тогаш имам чувство дека мора да ми е организиран цел викенд. Вака ќе биде полабаво по дома, некое роденденче ова она и ќе летнат 2 дена.
    Убав ден луѓе :hai:

На Dadusicka, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добро Ладно утро,
    ама не е страшно оти на поубаво оди времето.:f:
    Пијам кафе со музика од цревата. Не е можно толку рано на јадење да се мислело.

Убави се преработките на песните. Нешто ќе те питам бабо и Ја излези Ѓурѓо ако не беа Некст тајм немаше ни да ги знам, а изворни песни.

На Dadusicka, V.odolija, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    99.006
    Кога бев помала, комшивката над мене имаше 26 и стално си мислев оти е стара мома, касно и е веќе за мажење(facepalm):D.
    Ами јас со 33 сега ја?:D
    Епа не за чудо што сите кои прв пат ги запознавам (нови колеги обично, јер нели селска визитарка по фирми од октомври навака:D) ме прашуваат, а мажена ли си?:D

Ме наплашивте со муабетите за климаксот:sweat:. Време ли ЈЕ за бебе?:^):D Таман дечко ми некни се пофали како малата на другар му додека ја шетал во раце му заспала. Викам, гледам јас кој е спремен за породилно:rofl:.

После операцијата, мајка ми многу често ми кажува колку ме сака и колкав дар сум и била во животот:inlove:. А јас во ПМС сега, па толку ми треба. Ама убаво ми е на душата.

Битно јас сабајлево едно влегување од врата на раб, извадив баницата од ќеса и си се најадов(facepalm). Не знаев оти ќе ме снајде и ова, уште неразденето асално, а јас мртва гладна:^).

Иииии, петок е(poolparty).

На Dadusicka, V.odolija, do-re-mi и 28 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро утро дечки
    Каков човек сум во друштво....
    Различен секогаш.
    Зависи од друштвот....али ми е познато или е ново.
    Ако е ново, повеќе си ќутам, додека испитам кој-што-како...
    Ако е старо, тогаш сум брблива.

На Dadusicka, V.odolija, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.085
    Лејла купи крем од невен и мачкај со него ,а можеш и со ацидиборици облоги да ставаш и брзо да ти помини.

На Milobebence, mareane, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    60.799
    Добро утро... вакви утра најмногу сакам, врнежливо, мирно и тивко само кафе и добра книга... моментално читам "Девојката што трчаше со волците" - Шерил Стрејд, доста емотивна за љубовта кон загубената мајка...

За тоа каква сум во непознато друштво, тивка , повлечена, додека не се запознаам баш на "ти" со луѓето тешко се опуштам. А сега оние кои ме знаат, сум доста отворена зборлеста и секогаш сум "слушателот на проблемите"-рамо за плачење...

Денес петок, убав викенд на сите...

На V.odolija, kuc, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.306
    Допаѓања:
    189.922
    Незнам баш каква беља праи есенција, ама ако е како изгорено, мислам кантарионово масло. Се продава сегде, во аптека, во маркет. Душичка @LejlaD :hug:

На V.odolija, kuc, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро и од мене :)

И јас како @M&M се радувам што е тмурно. Ми треба еден викенд да одморам, без активности. А и онака мм е на пат, па со бебка ќе си се дружиме по дома и во дворче, без некои големи планови. Кога шетаме и сме активни, ми летаат викендите, немам време ништо да пофатам по дома. Вака ќе си исчистам, ќе исперам што има (а има бајаги :tmi:), ќе направам некои кифлички...

Во непознато друштво сум интроверт невиден. Со блиските сум иста како тука опуштена, мм вика ќутиш, ќутиш, ама ко ќе отвориш уста, нема сопирачка :D Муабетчика сум, ама само со блиски. Во големо друштво ќе се напикам во некој ќош и ќе ќутам додека малку да се подопуштам, па после почнувам да зборувам, ама воопшто не сум гласна и не се истакнувам. Ми треба да осетам „блискост“ за да можам да се опуштам и да бидам јас јас. Првиот впечаток на сите за мене е дека сум повлечена, арогантна и сериозна, па после кога ќе се опуштам, го менуваат. Ова сите што ги знам ми го имаат кажано, значи стварно е така. А ракче сум, жими сВе не сум ни арогантна, ни надмена, само сум претпазлива и затворена. А мекуш и емотивец невиден. Знаат да ми се насолзат очите на пример од среќа кога бебка ќе ме здогледа од врата и ќе ми рече ма-ма со најголемата насмевка :inlove:

За второ дете, уште не сум на чисто со себеси. Во јули 33 ќе полнам, ама не е заради годините, туку психички не знам дали сум спремна. Криво ми е што не се земавме порано, досега ќе испукав две деца, веќе ќе одеа во школо. Смотани ние, ќе сме шетале, живот ќе сме живееле. Живеевме де, убаво ни беше, не дека се каам, ама поубаво ќе беше сега да имав завршено со раѓање. Уф кога ќе ми текне на трето тромесечие од бременост коса ми се крева. Не ме плаши периодот после раѓање, туку бременоста. Првата ја истерав со доста проблеми после 7-ми месец и едвај се нормализирав после пораѓајот, па некако се плашам сега :| Ќе видиме, нигде не брзаме. Времето ќе покаже.

Убав ден да имате сите, каков и да е, петок е :)

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро :coffee:
    Синоќа многу тивко овде, ама очекувано после вчерашните муабети уште на пладне 8-| :D
    Сакам убава долна облека, пред да се родат деците знаев да изненадам со чипки и чуда, ама сега потешко зошто у сред ноќ знаат да станат и да викнат од соба -Мааамооооо, ми се пие вода, ми се мочка и тако даље па без неа поминуваме :D
    За анализа на членови, искрено исто ве замислувам како и тука. Еве поаѓам од себе, и тука и во приватен живот сум иста, освен што во ново друштво и со луѓе што ги гледам првпат не можам да се опуштам, срамежлива и повлечена сум па тешко ми е прва да почнам муабет. Со блиски сум дрдорка, зборам, се смеам, се зезам. Во последно време имам една "маана", не можам да преќутам и да замижам на одредени работи па знам во лице отворено да кажам, па знаат многу да ми се налутат. Порано замижував пред глупостите што ќе ги слушнев кажани за мене или други луѓе, па се нервирав во себе.

Како би реагирале ако гледате дека одредена личност оговара постојано, навредува позади грб личности а на нив лице им прави и на кафе си седнува со истите па е цуци-маци многу се сакаме?
    Со месеци гледав "циркуз" и на крај отворено во лице и кажав на личноста дека не можам да поминам преку такви работи и дека мразам лицемерие. Ми се налути и не ми прави муабет сега.
    Ама не може за истата личност да летаат секакви погрдни зборови позади грб, па кога ќе се јави или појави истата да е -леле колку си се разубавела, леле колку убаво ти стои ова, ајде цуци на кафе кога ќе идеме, леле колку убаво си поминавме вчера.

Се радувам што е петок, ама времево ме нервира што е тмурно и може да истури.
    Убав ден друштво :f:

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Изглед вара, форум вара :D
    Често си мислам колку физичкиот изглед или бојата на гласот кај некој може да влијае врз нашето мислење или да го смени на полошо или подобро. Тоа кога би се запознале во живо.
    Јас имам сериозна фаца, шо да праам:whew:, ама у душа сум весеЉак. :dance: Ви реков изглед вара. Додека не го пуштам човек на полиграф :rofl:нема влез во мојот живот. Влезе ли засекогаш е тука.
    @Emy867 Ме трогна со постот на мама. Дете една чаша вода да ти поддаде кога си болен планини поместува.:hug:

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Кога јас бев мала, некаде 3-4то одделение, близок роднина се ожени млад, на 22, жена му на 18. И секогаш викав на 18 ќе си родам дете млада мајка да бидам ...Па поместив граница на 23, па на 25, еве 28 скоро 29 сум и уште поместувам граници :D

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.