Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.244
    Еми јас кога бев накај 18гг ми се омажи најстраата братучетка и тогаш мислев дека она касно се омажила 28 и касно родила (29) (facepalm), а јас се омажив на 30, прво родив на 33 второ скоро на 39 :)
    Сега како @Sexybaby86 си викам требаше порано да ги спукаме ама ние недошетани да не останеме, но тогаш ни на крај на памет не ми беа деца и брак. На кого кога ќе му дојде моментот нема правила.
    Никако да се фатам за работа :envy:

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Тие што озборуваат па после цуц-муц се повеќе од оние нормалните.

Како превртливоста да стана тренд и лајфстаил.

Да си признаеме, сите понекогаш во себе си имаме речено ,,ехх кој ќе ја трпи сега оваа,, па со насмевка ке продолжиме со соговорникот, ама мислам дека треба да се прави дистинкција меѓу љубезност и лицемерие.

Незнам колку сум љубезна, тоа мора друг да каже за мене, бидејќи секој за себе ќе си каже дека Е, ама како звучиш и каква слика ствараш кон надворешниот свет, тоа неможеш да кажеш сам.

Лицемерна знам да сум, ама не секогаш.Тогаш кога зависам од некого (на пример- шеф) а несакам да го видам, а морам да ,,мелам брашно,, со него, е тогаш сум лицемерна.
    Тогаш важи онаа ,,не го плукај тој кој треба да го молиш,,
    Има и нормални шефови, со човечки однос и пристап, ама има недоквакани, егоистични и суетни на кои ако им згрешиш тогаш ќе ти го загорчат животот.

Со еден збор - не сум кон сите иста и не сум совршена добрица:)

@Emy867 ич да не се секираш за раѓање и да не те мачат годините.

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.446
    Fala za sovetite,veke izmackav so neven mast,a i tro kantarion staviv-hodajuca nevolja arno rekov vcera.Cela sreka sto samo vrz samata sebe sum:tmi:

На Dadusicka, kuc, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Доколку има црвенило и крем Дермазин препорачуваме. Невенот и кантарионот исто ќе те смират. Со помин да е:hug:

На V.odolija, kuc, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ексенцијата ја ставаат на ножни нокти оние кои имаат габична инфекција...ако е вака опасна, тоа значи дека може да ти го изгори месото околу ноктот ?

На kuc, Milobebence, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    За ова првпат слушам, дека ја ставале. Ми има дојдено домаќинка со изгореница на стапало од есенција.може јас грешка сум нешто:^)

На Dadusicka, kuc, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    За ексенција јас колку што знам препорачливо е да се избегнува со гола кожа ако не е разредена. Изгореници предизвикува, така мислам и на упатството пишува. Е сеа нашиот народ шо е познат по алтернативните методи на лекување тоа друга приказна е...

На kuc, dunika, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Сите оговараат на ваков или таков начин. Некои умеат да изоговараат притоа да не изгледаат како такви, некои се злонамерни. Веројатно на места кај што е концентрацијата на луѓе е поголема, толку и оговарањата се позачестени. Типична македонска работа. Си немам свој живот, па се замарам со друг.
    Не мислам што другите мислат за мене.
    Убав ден, ај да поработиме малку

На Dadusicka, kuc, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Добро утро,
    Ќе почнам со пишување, а дали ќе завршам... тешко.
    Бебeво ми е 300/h.
    Само блаботи,пее, вика, се кара, а рака на срце и се мази.
    Кафе пијам, а дали ќе го допијам... тешко.
    Седнав малце, ја оставив да гледа цртани, да биде мирна... али тешко.
    Се друго е поинтересно.
    Корпата со ѓубре, стаклото од рерната (нарцис), даљинското, кваки, вратички, завеси, се освен играчки.
    Од мене поповлечена нема.
    Јас скоро па да имам страв од големи настани.
    Како си ја поднесов свадбата е посебна прича, сакав да си изнајмам невеста да ме глуми.
    Ми треба време да се опуштам со луѓе. А ретко со некого знам и да кликнам од прва.
    Немам голем круг пријатели.
    Само оние со кои ми е удобно.

И ја сакам дома малце денес да се свртам, ако не врне само до маркет ќе идеме со малово. Ама какво е, само што не капнало.

На Dadusicka, V.odolija, friendy и 25 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Добро утро.
    Кафе некој?
    Кога бев мала планирав до 23 да завршам факултет, на 24 да се мажам, до 25-6 дете да родам. Ахам, сигурно... Ептен излезе по план. Т.е. за дете не сум сигурна дека било кога сум планирала :?: Ептен бев во "сакам да бидам успешна" филм.
    Јас имам младолика, невина фацичка и глас како 13 годишна. Поради тоа често си земаат за право да ми се силат луѓе од услужни дејности, по банки, по шалтери, возачи на автобуси, контролори и тако даље. Никогаш не завршува добро за нив 8)
    Еве на овие од Комерцијална им го опростив последното, ич не ми се замараше и не сакав ништо да слушнам за нив веќе. Никогаш!
    Ми се случувало и да ме бараат на мобилен и да прашаат да разговараат со некој возрасен :D ептен, ептен детски глас имам.
    За есенција, сестра ми како мала капаче додека спремаше мајка ми зимница, го зема и ќе го лиже. Одма списка мајка ми па само надворешно и побеле околу устата :|
    Не знам што ми се јаде...
    Убави чадори што се склопуваат за во ташна кај може да најдам? Неколку имам и ич не ми прават мерак.

На Dadusicka, kuc, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.446
    Kakvo stavanje na nokti i sl,ni pod razno.Pobudalev od bolka cela nok,esencijata ja otvoriv da ja mirisnam pa ako e stara da ja frlam,mi se ispusti od raka i pravo na noga plisna,po tanki corapcinja bev.Pa uste zgora bez da razmislam prodolziv da dobrisam,otposle se izmiv.Do kade stigna niz stapalo pekol prav,-koj te tepal,sam,ispadna rabotava.Ne e za igranje so vakvi raboti,no nekogas umot ne tuka i lesno belja se pravi.Izdrzliva sum na bolka ama ova peci gori

На Dadusicka, V.odolija, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добро утро
    Пијам кафе, сама. Малата ја пратив кај баба и дедо. Од кревет право кај нив на гости. Сега имам грижа на совест, зошто не поседов со неа па околу 11-11.30ч да ја земеа. Не ми се погаѓа и на мене(facepalm):)

За карактерите, почнав и сакав да продолжам, ама многу сте а и никој друг не пишал:). Јас искрено, мислам дека многу голем дел од тука искрено оставате еден дел од својата душа, и кога сте многу среќни и кога сте тажни. Некако, не верувам дека толку се "филува". И знам дека секоја од вас, е спремна да подаде рака за помош на било кој овде.

За лицемерие... Па се среќавам со такви луѓе често. Ама јас не знам да им "плеснам" во фаца дека нивното е претерано. Како што кажа и Рефи, сите понекогаш така сме се поставиле со некој, правење лице. А знам луѓе кои едни со други се оговараат, а пак секој втор-трет ден пијат кафе.

И јас во друштво што не ги знам сум потивка и повлечена. Ама со тие веќе што ги знам "мелам ко празна воденица" :D. И кога ќе си отидат гостите, мене после глава ме боли од зборење:) Понекогаш, се јас знам:$за се имам одговор:D:)(facepalm)

Каме, затоа врне:D Оти ти немаш работа:):)

@LejlaD се надевам помина болката. Ако не па и тркни до болница нека те ѕирнат.

Имајте убав ден:f:
    Јас заборавив дека е петок, ама мене не ми менува ништо тоа:D:D

На Dadusicka, V.odolija, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @LejlaD земи лепенки за изгореници од аптека. Мене ми се чини тие ми ја спасија ногата. Не би да причам како - што ама сигурно поизгорена од тебе сум била :D сега ни белег ни трага ни ништо, а цело стапало ми беше изгорено. Знам како боли :sweat: тешко тебе

На kuc, Bozica1980, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Зборев за оние што баш за секого кажуваат лош збор позади грб. Пример:
    - Колешката и била милениче на шефицата, па е ваква таква а со неа кога и да се види се гушка и бацува.
    - На друга колешка и дава дијагнози, не е нормална, треба да се лечи, а и се јавува да ја праша дал ќе пијат кафенце заедно и ќе излезат на цигарче или пауза да прошетаат.
    - Деверот не чинел, многу бил стиснат, ѓубре.
    - Пријателката не готвела ништо, само секс и бил во паметот, срамота било, недомаќинка и немајка, со глупости ги ранела ама со неа постојано кафе пие по дома.
    Ај еден ден да е, ама секој ден за некого да се збори лошо не ми е јасно. А уште почудно ми е кога сите во просторијата си ќутат и си бркаат работа, а човекот си збори лошо за другите, ваљда да му олесни не знам :D
    Со луѓе со кои не ми оди муабет не ги оговарам, едноставно избегнувам комуникација и не се дружам, не морам по луѓе да ги зборам а пак со нив да седам и да се дружам.
    Шеф е друго, колку и да ме изнервира и речам во себе аман-заман, пак морам да сум достапна за извршување работни задачи.

На Dadusicka, kuc, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ме спласна времево ко истишено суфле ме направи.:D Зошо сенекој ми се скарува баш у момент кога почнувам да добивам нагон за да им пеам серенади под пенџер. Т.е. зошто баш кога ми доаѓа тој нагон ми стапнуваат на нерв па правам пуккк и ми се скаруваат онда. Точките се за да не помисли некој дека прашувам и чекам одговор и совет. :D
    И сега, од кога да почнам да носам сандали? :)))

На Dadusicka, bittersweet, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Какви се тие лепенки? Што содржат?

На CameliaMiller, Milobebence, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Јас многу сакам цуц-муц со луѓе што се такви, а знам дека зад грб друго прават. Со иста мера им враќам. И ич немам грижа на совест.

На Dadusicka, M&M, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.773
    Такви лицемери не можам да поднесам. Имам една во блиско опкружување и знам дека штом се најдеме сами одма отвара уста да оговара или да боцка од околу, а после пред нив глуми светица. А сигурно и кога јас не сум тука, зборува за мене. На таквите тоа им е во крвта. Болест ли е што ли е, не знам.
    Мене такво однесување би ме измачувало. Да глумам пред некој дека го сакам, дека се грижам за него, а позади него се' најлошо да зборувам.
    Не дека сум светица, сите оговараме и сите некогаш сме кажале нешто лошо за друг, ама лице правење не сакам ич. Или те сакам или не и готово.

Дајте кафе за расонување и лајт тема за муабет, да не заспијам на работа. :drunk:

На Dadusicka, bittersweet, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кликам на тема “сакам да пробам“...се' друго помислив, освен дека е тема за секс. :drunk:
    И јас избегавам такви луѓе пошто, ако ми збориш за сите твои пријателки, другари, роднини па дури и за децата на луѓето лаеш..очекувам и за мене ист третман позади грб. Многу глупо е шо баш овие луѓе имаат многу често широк круг на пријатели. Они со сите се дружат и сите со нив се дружат:D па, си викам, можда на луѓето баш некој за такви активности и им треба, затоа. :))))

На Dadusicka, M&M, do-re-mi и 19 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Како заглавува со годиниве ,се помолчалива станувам.Со познати знам да ломотам ,онака си молчам.Не дека уста не отварам ,ама премолчувам...
    За озборување и правење лице,ми се чини земјава е единствена по тоа прашање.Генетски ли е ,малку сме на број,секој со некого се знае...сите сме си исти,некој повеќе некој помалку.
    Денес не отидов на работа,страшно ме боли кичмава.Ако се заредам по лекари,ќе почнам со инекции па после нема крај.А не можам да се бафтам ,и си ја знам дијагнозата...
    Да полежам малку денес,..
    Да одморам душа...зашто знам колку и да се трудиш никој нема да ти рече фала или што си работел едвај влечејќи се...
    Нека врне малку повеќе,почвата е жедна за вода...

На bittersweet, friendy, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.