Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Отворам Фемина и глеам 127 известувања. :drunk: Така е кога станав веќе и јас популарен член. :makeup:

Фатив од сонцето малку, еве го сега се заоблачи. Бев и до Рамстор да купам некои намирници. За ручек правам шпагети во сос од павлака, туна и печурки. Шпагетите се готови, уште сосот ми остана. Ама седнав да ве дочитам и пишам збор-два. :nod:

Гол никогаш немам спиено, не ми е комотно некако не дека немам пробано. Јас дека спијам во фетус поза ептен натртен ќе бидам. :rofl:
    Видов кока кола и земав една. @Sexybaby86 поздрав. :hai:
    20190406_161445.jpg Морав да ја наведнам пошо фацата ми се гледа. :wasntme:
    И ти должам една чаша! :!:

Ај да станам да доправам јадењево. После и кафе ќе се пие. :coffee:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    На здравје нека ти е @Mr. Right и јадењето и пиењето :)
    Јас пак пијам кафе, четврто денес :x Претерав, ама станата сум со кокошките, денов 100 саати ми трае :drunk:
    Ајде изволте
    15A605CF-4DA7-48BB-AF9C-C4FEADDEB21E.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.236
    Јас си кажав еднаш како кого сакам да бидам кога ќе пораснам (@Val-Dim :*), дека мала сум па имам уште за растење :D
    Како мм да го слушам, кога ќе му кажам дека е песимиста вика поарно така помалку се разочарувам.
    Но на @simonka93 ќе и кажам само немој за работа да се нервираш не вреди, ама ич. Никој никогаш фала нема да ти каже.
    Нај добронамерно не се зезај со туна во комбинација со павлака, ќе ни пишуваш цела вечер од тоалет гледам јас :D. Сериозно туна и млечни производи, посебно павлака јогурт к.млеко никако, ќе умрев еднаш.
    Врти сучи пак не останавме дома, ама тоа што станав рано усоеав да го средам дома тоа што ми стоеше на глава подолго време, е сега шифоњерите ќе ги мислам, ама ај еден убав облечен ден ќе дојдат на ред :). Си бевме во град на ручек по иницијатива на мм, убаво ми дојде.
    Сум заспала со малово, сега ми се пие кафе ама како се има мушнаѕо во мене ми е жал да ја реметаж башка ептен беше ненаспана. Сум ви кажала колку гушкалка ќерка имам, ептен е маза на мама :inlove:

На Val-Dim, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Оти чувството е непроценливо кога ќе испадне нешто по план :inlove:
    Ко ќе те пукни адреналин, не знајш кај ојш-кај тераш...

На ivi1987, dunika, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.682
    :devil:
    Тоа се случува,зошто морето од црни мисли ќе ви стане наеднаш сино,па незнаете кај терате.
    :devil:

На Skorpija25, dunika, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Хелоу:)
    Онесвестување - фала богу до сега не. Паметам само на пораѓај се изгубив малку, ми се стемни пред очи и ко да пропаднав. Ама еден лакт во стомак (за да испадне бебка) и одма се освестив:D.

Ко Вајлд мислам и ја. Јас уствари вечити песимиста сум. Најлошо е уште пред да почне нешто ја одма наоѓам дијагноза - пиши пропало(facepalm):( Мм ужасно го нервира ова. Вика, па ако не се надеваме тогаш што ни останува?!
    Во право е де, ама карактер јбг:^)

Инаку ми касни втор ден. Не сум излегла никаде, и 100 пати му реков на мм да ми купи тест. И не ми купил - имало гужва|(
    А толку многу се плашам, ми се плаче ама од страв.
    1. Претходната недела, цела недела пиев дијазепами. Страв ми е ако сум трудна дека ќе наштетат на плодот.
    2. Пијам терапија за тахикардија. Не знам дал ќе смеам да ја пијам и ако сум трудна, оти тогаш кардиологот ми рече, цитирам : Е добро де, ќе ја прекинеме, а ти ќе почнеш полабаво да се однесуваш без стресови и ќе си ја контролираш тахикардијата":wasntme:.
    3. После киретажата не направив никакви тестови освен ехо и Пап. Чекав кога ќе решам за бебе, па тогаш барем плус ТОРЧ и Микробиолошки брисеви

Во главата ми е хаос:drunk: Се надевам само што и да биде, да биде се добро. Навистина, ама навистина не можам да се носам сега со уште проблеми.

Имајте убав викенд

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Шо е ТОРЧ?

На CameliaMiller, Milobebence, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Јас колку што знам, проверка за инфекции (токсоплазма, хепатит б...) кои можат да наштетат на бременоста.

На Skorpija25, ivi1987, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.146
    Како 1.Ако не сте се обидувале а така мислам рече многу мала е веројатноста да си бремена
    2. Ниедна терапија во толку рана бременост мислам не е штетна,а тахикардијата е најмал проблем јас ја добив во првата бременост со повеќе од 200 откуцаи тогаш а сега сум редовно на околу 100 ама и без терапија терам.
    А и испитувањата па што ако не си ги направила ние повозрасните еве не знаеме ни што се па пак имаме здрави прави деца.
    И главата горе ,баш би било убаво да си бремена верувај ќе се препородиш

Последна измена: 6 април 2019
    На ivi1987, mal.ecka, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  10. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Нели беше факел.

На LejlaD, CameliaMiller и Milobebence им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.236
    Се извлеков од кревет и шмрчкам кафе, топло турско без реметење, priceless.
    Не се изјаснив за кафе со комшии, вистинско, не пијам, ретко многу, иако имам едни комшии со кои си живееме некако немаме навика, повеќе се случува да се собереме во маало со кафе за носење со комшиите од наша и околни згради додека деца си играат. Но искрено ми фали малку тоа, во зградата кај што израснав ептен си бевме со комшиите блиски, немаше ден да не пиеја возрасните кафе едни кај други, ние децата бевме од стан во стан, мала зграда и ептен си живеевме. Но и времето и темпото на живеење друго беше.

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Денски после работа заспав @Sexybaby86 ја сонував, се изнасмеав,после ќе ви го кажам сонот.се изнасмеав:D :$сега одам на гости, после ќе пишам:hai:

На ivi1987, mal.ecka, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @M&M поздрав од вц. :hai: :rofl:

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.224
    Спијам...у тренерки за спиење... у пижами...у се што ми е удобно.
    Имам тренерки за по дома и за спиење... не знам зошто сакам во тренерки да спијам... И во негови пижами, не оти романтика, тие ми дошле при рака. Лошо ќе биде неговите да му дојдат при рака, до душа нема да го соберат. Ама затоа еднаш гаќи во темницата, се вратил од паркинг, а темни чорапи редовно. Ми се случува да ги смешам...и јбг. На работа го заебавале кога му ѕирнало срценце розе на глуждот.

Ми дојде убавко денес.
    Ме има во тату магазин. Пред 5-6 години (мислам толку се) завршив на тетоважа на рандом дечко те ликот, сега се испоишарал цел, па го сликале и оваа тетоважа ја има убаво фокусирана и се вика Лилит, уште кога се тетовираше така ја крстивме, имам само вампирски зубчиња. Што си бев убава... ееее времиња... сега, не. Ич. Ама тоа е. Живот.

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Едвај чекам да слушнам :D

На ivi1987, CameliaMiller, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @mareane :hug::hug::hug::hug:
    Јас ја одложував бременоста заради горенаведените точки:) Затоа не ни пробувавме. Ама и од страв дека нема да можам да се справам сега и со бременост и со уште едно дете(знаете какви постови пишувам, тоа ми е реалноста).
    По прегледите(редовно ЕКГ, холтер, стрес тест, ехо ама пред 2г правено) 2 докторки ми рекоа дека јас немам проблем кардиолошки. Ама самата помисла да сум без терапија а во бременост ми ствара преголем страв. Знам дека повеќе е од главата, ама сепак страв ми е.
    А сакам уште едно дете.
    Фала ти за поддршката многу, најмногу:hug:

На ivi1987, mal.ecka, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Луѓе.. се навикнав да сум најчесто сама.. И сега, малку галама да има, ми смета.
    Гости имавме... Значи се скренав од умот..
    Не дека праеја кузнај шо, не дека беа многу гласни.. ама мене секој звук во глата ми одѕвонува :drunk:

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    Безвеза ден овој , цел ден тмурно :doh:.
    Скоро цел ден дома го поминав,освен што тркнав до кај маж јадење да му однесам .
    Добро, зготвив и за горе неколку манџи .
    Уште да испеглам и таман ќе ми почнат песМите на каналО 5 :).

За онесвестувањето .
    Мислам имам кажано ,ама ај да се повторам . Тоа ми беше скоро па најубавото нешто што ми се има случено во животот . Ако не се онесвестев не верувам дека ќе ја сретнам љубовта на мојот живот :). Кога ги подотворив очите и кога го видов над мене одма се ококриХ8-|. Тој ме прашува како сум ,јас му викам дај една чаша фанта , жедна сум многу :D.
    Не бев свесна ниту кај сум ниту која сум што се вика . Од кога ми стана јасно дека сум у болница почнав да барам доктор . Тој ме убедува дека е докторот ,го гледам во кожна јакна ,си викам будала ме прави човекот . А тој срцката на повик дошол ,немал време ни мантил да облече :).
    И така ....
    Ме 'излечи' и право дома му ме зема :).
    Добро , повеќе од месец дена ме 'чуваше' у болница ,ама важно џиџитка ме стори:inlove:

Да се фаќам за пеглата не е лошо

@Rebecca_R кај е со кафето да го послужи :$

На EuHenIa, Skorpija25, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Од убавини на денот двојам
    1 дете јаде ко за двајца денес
    2 спиев 3 саати на пладне
    3 научив како да си ја правам косата во бранови за неколку мин..
    Вие арни?

На Skorpija25, Annath, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198
    Читав ептен интересен краток расказ од Харуки Мураками. Би сакала да беше книга. Одамна немам прочитано нешто со толкав интерес, во еден здив. Повелете линк. ^_^

@CameliaMiller и јас ги имам истите критериуми за да решам дали ми се допаѓа некој или не баш, пред да го запознаам подобро. :D

Критериум број 1: Мачки! Ако сака мачки, no questions asked. Ќе бидеме buddies, сигурно. :D

Критериум број 2: Кучиња. :inlove: Човек кој мрази кучиња ми станува одбивен веднаш. Друго е страв, тоа не е исто со омраза.

И под 3: останати животни + вегетаријанец. Одма ќе најдам за што да збориме со саати. :D

Јас се имам онесвестено два пати. Еднаш си ја лупнав главата од камен додека прерипнував јаже, околу 10 години имав тогаш. Втор пат на 14 од слабост, бидејќи бев долго болна. Од вториот пат имам лузна на грбот се уште. (facepalm) А до полу свест еден куп пати! Притисокот низок, гужва и жешко и толку ми треба да ми се затемни во очите и да почне да ми се врти.

Не спијам со облека, жешко ми е. :wasntme: Во зиме е друга приказна, ама овде речиси е лето цело време.

@flower30 Те молам разговарај со психолог. Ќе ти помогне да се разбереш подобро, а со тоа и да видиш од каде ти произлегуваат овие стравови и како да се ослободиш од нив. :hug: :hug: :hug:

@WildMk супер што таквиот негативен пристап работи за тебе. (fingers) Јас кога сум негативна, ретко убаво ми се случува. Затоа пак кога размислувам позитивно, секој неуспех не ми се гледа трагичен. :)

@simonka93 девојче мило! :hug: Труди се и понатака, работи си ја работата и ќе дојде момент кога ќе можеш да аплицираш и на повисока функција. Ако не таму, на друго место. Не вреди да се потресуваш поради тоа! Секако дека не е фер кон тебе, ама не секогаш сите работат чесно.

На Annath, bittersweet, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.