Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Да се пρијавам и јас, туκа сум, низ Охρидов, домче најчесто:) Фатена сум цела, затнат нос, цρвено гρло, болκа во гρади и синуси... плус две деца настинати и на пρагот на 9ти месец:worried: Ајде κај и да е ќе пρајте меκици и за мене :P

На Mrs.Bass, Petar80, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Dobro utro.
    Sinoka do docna kitev doma
    Sega uzivam.Ako dozvoli detevo posle ke odime da obnovime ukrasi,mi zdodejaa postoeckive.Planiram eden golem dedo Mraz da kupime ama najgolem sto ke najdeme.
    Ima nekoj virus gaden.Aj da ne kobam ama poleka me faka izglea.
    SE citame.

На Mrs.Bass, Petar80, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.765
    И од мене добар ден!
    Чекам маглава да се ратсрга (ја мразам)и да излезе сонце и треба да излезам нешто да пропазарам ама никој од децава не ме дружи, си спијат а сама не ми се оди.Ама мора да се навикнувам и сама да шетам по дуќани.(hollest)
    Па ако е викенд пишете нешто јавете се :e::mp:

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Drustvo, zdravo :hai:denes sum nesto nastrana stanata ama ke pomine I jas planiram so move kilnci da mavneme nekoj sopink I da kupime nekoj novi ukrasi, pa se citame pozz:*

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.325
    Допаѓања:
    111.942
    Добро утро! Ја чекам Дана на скајп ама ја нема, изгледа и денес свекровци и се на гости :D Во потрага сум по перфект количка и нема да се смирам дури не ја купам сеа, ја најдов :D И денес на работа, ама денес сум недомаќинка, муж ќе исчисти, ќе среди и дури и на ручек ќе не носи, да ме поштеди денес :D

На Mrs.Bass, Petar80, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    44.080
    Здраво женски
    Конечно го средив телефонот со македонски јазик :)
    Денес прошетавме низ продавниците, го сретнавме и дедо мраз :)

Добија малите пакетчиња , Живи радости :)
    Дома ни е накитенко . После колачиња пак ќе печеме. Овој пат чоколадни :)

Ќе заборавев. Бевме и на еден пазар. Од градинка имаа штанд.па купивме колачиња. И дониравме за градинката :inlove:
    Понатаму имаше штанд со турски производи. Каснав бурек :) превкусен . Комшиката често прави бурек . Алал да и е . Срам не срам два пати си барам:wasntme:
    Понатаму одиме гледам нешто на македонски пишува.... застанав да зирнам ... гледам нешто со Бог :^) па човекот почна да ме нуди .материјали . Нов завет. Цд-иња календарчиња . Се од црквата . Па ме поканија на нивниот собир. Секоја сабота во 10 30. Заедно со децата :)
    Ај добро.
    И така ...:?:

Имајте убав ден :coffee:

На Mrs.Bass, Petar80, referentka и 11 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Жени сум заборавила колку вода се ставаше во ориз тафче,две шољи ориз четири вода така одеше?

На Petar80 и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Еве сум:P.
    Свекор ми дојде, не е свеки :rofl:.

Таман сабајле се фатив за правосмукалката звони звонче. Како добредојден си мислам.
    Му тутнав кафе, дете и јас си завршив работа. Па после и за ручекот си исецкав:tmi:.

Таман завршив, дете се умори заспа, па он се фати за работа. Се сеќавате еден креденец кој го кажував од пред 9 месеци.
    Оној креденец кој стои без вртничиња бидејќи мојов нема никогаш време ментеши да напасува :envy:.
    Свекор ми се смилува дали, па барал, нарачувал и зеде да ги монтира. Па антички модел демек, па не пасува, се поти човек.
    Се надевам дека ќе го направи бидејќи го обожавам креденецов:inlove:

Моник сооднос е 1-3

На Mrs.Bass, ozbilnazena, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Фала госпожа:hug:

На Eli23 и danichap им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е мила моја, го прочитав твојот пост три пати и секој пат си помислив кога јас ќе бидам на нејзино место?
    Децата да спијат, и да не сакаат да ме дружат и сама да МОРАМ да одам?
    :^) :rofl:

Малечка ми е многу, ама многу настината. Вчера млеко не пиеше дури цел ден :worried: денес малку подобро, ама далеку од добро. Во рацете ни спиеше на смена, кај мене, па кај мм.
    Денес да не видеше некој двајцата ќе ни се смееше. Ма самата се смеев. Еден се обидува да и даде млеко, оти ќе дехидрира, ништо нејќе, а друг изигрува дворска луда :lol:

"Parenthood is the most scariest "hood" you will ever going through! "

Жива вистина. Да сум можела да ја почуствувам вистинската тежина на родителство не знам дали би се усудила да имам деца воопшто.
    Нека ми се живи и здрави, ама утре ако ми речат : зошто си ме родила, ако тоа и тоа не ми даваш/правиш или нешто слично, ќе се пукам :doh::?:

И така... битно во новогодишно издание сме и ние :D

Одам едно чајче да си ставам. :hai:

11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.765
    @Sky-butterfly те разбирам целосно,сум го поминала тој период едвај чекав да ги почува некој за да можам сама да излезам ,после таа фаза иде кога секаде може да ги носиш со себе за друштво (од 5-10,11 години)и тоа е најубавиот период од мајчинството според мене ,доволно се големи да не се досадни а сепак не толку да имаат пубертетски бубачки и да те нервираат за се и сешто.Ова малово има 10,5 години и тоа досега ми беше главно другарче за шопинг за до кај другарка ама гледам дека и нејзи веќе сум и досадна.
    Верувај брзо ќе поминат годините и искрено не ми недостасуваат времињата кога беа бебиња и по цел ден в раце :).Некако сум се одвикнала,некни на еден роденден со полно деца и мајки кои трчаат по нив си помислив :фала богу што ми пораснале децата.:D

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    262.550
    Мм секоја зима го фаќа параноја и докупува дрва. Денес беше тој ден. Јас сум му главен (читај единствен) помошник. Наместив едно кубик ипол до два ама лакот на нокти го сочував, абе дама :)
    КК испив пред ручек, сега вино со спорт на тв после ручек. Малата здомена кај баба на гости па ќе видиме од културно-забавен живот што ќе се понуди вечер.

Убава вечер на сите :)

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.902
    .OOOOOoooo тежок живот после слави и патерици...на мешко пак му етешко ,така е кога сум си дрчна за храна,па сега само стенкам..[​IMG]
    Второ денес влетав во автобус со ученици,иако е сабота,имале некои активности ,а кај мене флешбек...кога во основно си купував мото кекс и чоколадно млеко во триаголна амбалажа.
    [​IMG] ,[​IMG]
    Каква комбинација беше тоа.[​IMG]

Во последно врме само на храна ми текнува,земјо дембелијо!!!

На Mrs.Bass, Petar80, referentka и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Денес будна од 6 саат! Се знае кој команда.
    Излаговме на шопинг со мм уште во 8 саат, таман први муштерии да бидеме. :?: Не се будевме пред 12 претходно. Ех дете што ти прави. :rofl::rofl::rofl:
    Попладневното кафе уште го пијам. Додуша го заборавив негде помеѓу подоите и менувањето пелени.
    Ама ако, вреди. :inlove::*:
    Се уклучив на форум само да се пофалам што сум купувала. :P
    Мм чека да ми го земе лап топов одма.
    И кога зборите за кк да знаете јас не икам. :rofl::rofl::rofl:
    Ниту пак јас предизвикувам земјотрес ако има. Тоа другите. :rofl::rofl::rofl:
    Бидете ми поздравени до утре.

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 17 други им се допаѓа ова.
  15. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Леле другарки денес дигнав глава малку ми е подобро четврта инекција отокот од забот попомина.Четири дена сум на млеко,бисквити,супа,смоки истоштена сум ептен.Во понеделник ке го вадам забот како ке издржам.Сама се тешам добро барем нервоата изби на забот не е нешто полошо.Ајде понатаму ке се задужам на пишанка ке направам порцеланско и пак рати за отплакање,ама здравје што дојде да мине.

На Petar80, Eli23, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ќути каков апетит имам сега во бременоста немав толку...јадам и мислам што ќе јадам после |( Бонбоњерите сите одамна ги изедов ситее:o А тек празниците се пред нас...кифли,меса,слатки и Рускааа салатаа или мајонезна си ја викам лелее колкуу ја јадаам:whew: а само гледам режими на исхрана,вежби демек пополека да се вратам во форма а зимово долго ме лаже и си викам имаа време(waiting) и само да знаеш една мисла ме теши : ПОЈАДУВАЈ КАКО КРАЛИЦА,РУЧАЈ КАКО КРАЛИЦА,ВЕЧЕРАЈ КАКО КРАЛИЦА И ЗАПОМНИИ : - ТИ НЕ СИ ДЕБЕЛА ТИ СИ КРАЛИЦА :makeup::rofl:

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 17 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.765
    Во склоп на муабетов за јадењево:
    koeljopaolomotika-2-860x620.jpg

На Mrs.Bass, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Здраво девојки
    Пак храна (facepalm)??? По сто и први пат :D... Ако де :clap:...
    Баш ме брига за линијата!!! Еве само што испеков банички !!! Дома сите ми ги сакаат и никогаш не ми се случило да ми останат и да ги фрлам!!! А и јас си ги сакам 8)...
    :clap: :clap: :clap:
    Кралица или...
    Колку е слатко...

2110238740.jpg

На Mrs.Bass, Petar80, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    И јас сега си грицкав овошје, и сум горда сама на себе што не посегнав по бомбоњерите :rofl:.

Исхраната е рутина, барем за мене.
    Што јадеш, што пиеш, кога ги конзумираш истите, и во кои комбинации. Штом е до ич дојдена работата секако без изгладнување, но мала промена на навиките и со време ќе се навикне организмот.
    А и психата :D.

Мама не знам колку имаш качено за време на бременоста но без стресови. Стрес влече накај фрижидер :P

Смени режим, јака волја и никаков посета на фемина инстаграм.

На Annath, Sky-butterfly, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Недела е, мм е дома, децата спијат а јас сум станала уште во 6 саат.(facepalm)
    Сега дремам надвор со една ќебенце дека е ладничко а ме мрзи да се облечам со кафенце, цигарче и фемина.:lol:
    А цигарчиња почнав ептен да си тегнам, прво по една, па по две, па ај со кафето, ај со чајот,ај со водата:lol:и сега гледам кутијата со 25 цигари на 3-4 дена ми се празни,:worried: а скапи се упм, пред да се роди Матео беа 14.50 долари кутијата, сега се 26.50, време ми е изгледа пак да ги откажам скроз, не сум јас за една, две или пушам или не пушам.:smoke::smoke:

Ми текна пред некој ден некој во СДК имаше напишано како било многу глупаво дете за се да ги прашува родителите, тие родители биле многу посесивни|(. Моите се такви, Матео за се прашува, може мама вода, може ово да гледам, може да играм, не сум го учела така сам си се научил а Конта ептен ми е културен, ете го од надвор трча, може мама да го удрам бато, не може, ооооооооо, може да го изгребам цдето, може да ја скршкам играчката.:rofl::rofl:

Денес ќе бидам недомаќинка, ќе си фатиме патот со мм и децата да ги прошетаме малку, ручек ќе си лапнеме негде низ градот, не работам ништо, после може на кафе кај моите и дома, ово само ако остане на тоа дека ќе биде убаво времето, сега за сега како дува ме однесе.:lol:

Мене декември и јануари ми се месеци со највеќе слави, родендени, почнува со кај кумот сега за Пречиста, после на татко ми и внукот именден, па кај родителите на мм за Божиќ, од таму трчам кај внук ми на роденден, Нова Година, на татко ми роденден, Бадник, Божиќ, именден кај кумот на децата, роденден на брат ми, именден кај на кумот другиот син, на мм 5 внука имаат родендени, само славење овие 2 месеци, календарот ми е пооолн.:rofl::rofl::rofl:

@MacenceEna болката е дури поголема како поминува времето, мајка ми за 10-тина дена ќе прави 20 години како починала и еве кога и да ми текне одма почнуваат да ми се тркалаат солзите, сега како повеќе да ми фали, да ја делев оваа радост со неа, сакам да не видеше вака средени, среќни со брат ми, да им се израдуваше на внуците, верувам дека ќе беше прекрасна баба како што беше и прекрасна мајка.;(

На kjukli, Mrs.Bass, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.