Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Само птичар не си ;(

На CameliaMiller, Sexybaby86, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Твојот го сакам де...

На CameliaMiller, Milobebence, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.361
    Животинки сме имале,куче,маче,рипки,сега две тигрици папагалчиња кои по цел ден од ум не вадат:D,се навикнавме да не ни е тишина.Аларм на сабајле не ни треба,штом угрее сонце први се гласни.

На Желба, Skorpija25, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Добра вечер Благици и Блажовци
    Честито име!

Денов исполнет со моменти за кои вреди да се расплаче човек од убавина..зашто често знае да капне солза од нервоза и мака.
    Цел ден испраќав и пречекував деца..што мои ,што негови...кафиња,ручеци,пијалок,блашко,..и се пак одново.
    Дури сега се смирив.
    Децата носат и проблеми ама и безценети моменти.

Од утре ќе сум по слободна.
    Кога мачорот не е тука,глуфците оро вијат...некој ден ќе клатам врата.Знам дека после сето тоа на тил ќе ми излезе ама понекогаш сакам лајт денови.

Прикачени фајлови:

На Желба, Skorpija25, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Мојот ќути додека не станам да му пуштам телевизор. Ептен ми е паметен :sun:

На Желба, Annath, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.225
    Од таленти знам да се нервирам за глупости :), ако имам талент уште не сум го открила значи.
    @joy1 честитки за изложбата, браво за девојката (y)
    И денес не беше баш мирен тивок ден, гости па надвор па гости .... убаво во секој случај, ама летна ко за час.
    Малово заспа големиов се бори со татко му, му го оставив да го избања и среди ги слушам како се глупираат. Ќе го легнам и него сега доста му е како за недела.
    А богами и мене ми се спие ама не се давам
    имам чипс за јадење :$:bandit:

Последна измена: 7 април 2019
    На Желба, Skorpija25, CameliaMiller и 24 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.361
    Овие нашиве ршум прават,по цел ден гласни,распеани,а рано наутро со прво разденување почнуваат,веќе навикнавме:D

На Желба, CameliaMiller, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Во врска со стерилизирањето на животните, конкретно кучиња, сум пишал и порано, нехумано ми е. Никогаш нема да и го направам тоа на мојата "срцушка". Разбирам за уличните кучиња, мада и тоа не е хумано. Баш би било супер да ни ја преземат планетава вонземјани и сите да не стерилизираат. И да не чуваат како миленичиња, ништо да не ни фали.

Еве за мојата миленица можам да кажам дека ја чуваме во стан, добива еднаш годишно, во тоа време треба да ја припазам малку (не дека има кај да забега). Ама нема шанси од несакана бременост. Од друга страна стерилизацијата е ризик, хируршки зафат е побогу. Башка пореметен хормонален статус.... Кај нас луѓе умираат како последица од наједноставни операции, што би било поразлично со кучињата? Јас кога ја носам на ветеринар, ако има некој проблем, тоа се трауми, грефче, немате појма кој стрес и е. И каква доверба има кон мене. И јас сега да ја изневерам нејзината доверба и да ја однесам да ја "кврцнат"? Шанси нема. Не закон, свети закон да донесат, јас моето куче нема да го унаказам.

На Желба, Annath, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.295
    Допаѓања:
    278.134
    Конечно светната кујната.Комлет,само фиоките ми останаа да се потсрередат ,ама и онака за два дена пак се растураат...:DДа го пофалам новото средство за чистење од Фармаси ,одмасувач,ама навистина ефикасен а не мириса и не дави в нос и в грло...Од социјални активности кафе со другарката и блиц посета на комшивката да ме искара кај сум нашла на благоец да чистам:wasntme:
    Од животни многу сакам кучиња и обавезно на село едно имаме ,сега ова е многу бесно не можеш да си поиграш.Татко питбул ,мајка страфорд,многу е убав ама и силен и бесен...сака да игра ама лом ќе те направи...
    А имаме и две мачиња,едно прасе и едно коњче,ааа и 7 кокошки и 1 петел.Ај да ве видам кој има повеќе животни...:D
    Еве го кучето
    56669604_1614548598689256_1181220683342938112_n.jpg
    Срцка е,овде е на селфи со мм ама поубав е песов од него на сликава...Ова кога му го реков се подналути малку ама му помина...:D

На Желба, Skorpija25, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.273
    Допаѓања:
    189.695
    Леле @mareane ама убаво опиша. Може и јас сум во пубертет, особено кога праам муабет со моите родители]:). Ама па ко ме третираат ко дете, а не личност што веќе 13 години живее самостоен живот,...
    А моево дете исто е во пубертет од ко е родено, дури не прозборе клоцаше и викаше, сега на 5 се кара како никој и главно по 5 пати во денот се пресоблекува за мода, од бес(hollest)
    Ќе ве дружам попосле, да го заспијам тинејџерот.

На CameliaMiller, Sexybaby86, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.502
    @mareane земи ме кај тебе на село :wasntme:

Чекам да се докараат комшииве, децата поточно. Ги дрма пубертет па секој втор ден има драми. Малку ми фали да им ѕвонам, стварно се бучни, и не само викање, туку и тропаат. Фини луѓе се, мислам нема да се навредат, ама навистина нема смисла. Си викам може и нас нѐ чека тоа, па затоа не осудувам.
    Се спружив и јас на кревет. Денот ќе беше совршен, ама веста за Беличанец ме дотолчи. Жално е што депресијата е многу потценета болест и ја третираат како некој "тренд". Многу жално.

Денес дочистував и пак останаа некои работи недосредени. Реков малку по малку ќе фаќам секој викенд, а не во еден ден генералка, па после на инфузии да завршувам.
    Немам што друго да кажам. И ова едвај некако го напишав.

На Желба, Skorpija25, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Многу грешиш. Ако не ја париш редовно чим направи 4 - 5 год ќе добие хорминален дисбаланс и ќе си имаш фрка со агресивност или во најмала рака канцер. Патем, стерилизација значи и подолг живот. Кучката ќе си ја сочуваш повеќе.

На SV1911, CameliaMiller, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.225
    Ќути жити се да не ти тропнат они после некои 10г само да ти кажат "гледаш како е" :)

На do-re-mi, Sexybaby86, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.502
    Знам, ама точно над спална се тепаат. Само сакав да ги пренасочам во друга соба :D

На Skorpija25, SV1911, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.169
    Синко посака глушец да има. Ми вели мама тие живеат дома, а ние немаме|(:|. А јас знаете, од глушец мир неам.

На CameliaMiller, do-re-mi, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Бубале ми треба да ми пиши лп.Неможам да ја тагнам.

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Може грешам, не викам не. Но, јас на неа гледам како на мое дете што сигурно не би го стерилизирал за да му ги намалам шансите да добие канцер. Инаку 5,+ години сме заедно, фала Богу супер е за сега.

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.563
    Купи му зајак и кажи му дека е глушец. :D

Еве јас ќе ја тагнам, @♡BuBaLe♡ јави се.

На Желба, do-re-mi, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.169
    @Peco ги знае животните од мал, знае што е зајак. Синко обожава животни, па јас хранев гумени животни во Мекдоналдс:tmi:.
    Глушец сака сега:D.

На Желба, CameliaMiller, do-re-mi и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Ај здраво. Вчера сум седнала, реферсти, реферати сум ви пишувала и на крај малата стана, отпосле сестра ми го зема тел.и ми го избришала.
    Бев гневна. И ќе ви прикачев слика од мусака со тиквички.
    Синоќа сестра ми не натера со мм да излеземе на пијачка. Сум си се дотерала после подолго време. Бевме во ланџ бар-Чикаго се вика. Уште не седнати јас: келнер, едно скопско за мене :D мм и сестра ми едногласно wow :D
    Не се чувствувам периодот нај, нај. Имам потреба од разговор со психолог. Неможеш да разговараш со мм, родители, пријатели. Ретко постои близок кој ќе има емпатичен однос.

Во врска со темата животни: имаме две кучиња. Едното е златен ретривер. Нимфоманка е. Циклус имаше во јануари, когс може да ја боцнеме инјекција, да не ја заеби работата..

На Желба, Skorpija25, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.