Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро од бус. Страшно наапана сум од сабајле. Маж. Има бурен ден на работа, болно дете и своеглав маж денеска на мени. Ќе си ги изедам џигерите.
    Белки вие ќе имате поубав ден.
    За депресија... многу е тешка. Само дете ме држи да не се обесам и јас. Колку повеќе се самоубиваат од депресија, толку повеќе јадови си ставам.

2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Гостиварчани да ама гостиварчанки убави :makeup:моми се а и арни :D з'ш да не станеш зет гостиварски:D.

Добро утро!
    Истура дожд а работи низ град еден куп.
    Знаев дека еден ден ќе му откажам љубов на дождот дојде и тој ден ми смета во работа.
    Се шалам го сакам уште.

Талент се мислам во што сум талент и ништо не ми текнува.
    Изгледа јас сум екстра роден анти талент у све.

Ајде да се фатам за работа убав ден друшки и уште поубава работна недела.
    Поздрав:hai:.

3. malerozna

malerozna Форумски идол

FB_IMG_1554690822224.jpg
    ^_^ ;) :D колку ми беше убаво ја ко бев таква

Добро утро

FB_IMG_1554614687540.jpg
    Ненаспана, жедна, изморена.
    Гладна кокошка просо сонува :D
    Да не кажам што сонував... (facepalm) у сред пмс човече...

Чекам кујна да се ослободи да си сварам Кафица. Ус пат гледам Том и Џери.
    Знам, знам...

4. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро :rain:
    За Беличанец би рекла жално за младоста и за децата бидејќи мајка е една сите други се копија на незе.Колку и да ти е тешко и да се има проблеми самоубиството не е никакво решение за тоа.
    Господ на сите ни дал ум и разум и живот да го цениме ,ако самите тоа не го правиме никој не ни е крив.
    Талент незнам дали имам некој можеби на старост ќе се појави...
    И како би се лежела уште плус вакво време е само за под кебенце,а не за на работа но што се мора се мора.
    Животни сакам но дома да чувам во никој случај :!:
    Заминав да пијам дупло кафе за освестување...
    Убава недела женски!!!

5. M&M

M&M Форумски идол

Уште да, не дека не може сам ама нема да се избања асално. Не се срами уште, кај и да е ќе почне да не брка од купатило.
    Ај добро утро :)
    Вчера изгледав цел филм сега ми се спие ми се плаче, а и времево си го прави своето, башка понеделник, добитна комбинација :yawn:
    Уште едно кафе па да почнам

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро
    Две кафиња испиени и седам на раб место. Чекам да ме утепаат, маста да ми ја извадат, у бубањ да ме турат и да ме плукнат ко изџвакана мастика на крај на ден.
    Синоќа сериозни муабети со маж. Не ми се допаднаа.
    Од една страна е скроз во право. Но оди докажи му дека за се треба двајца.
    Самоубиство хмм..
    Признавам некад ми се умирало. Од мука, од тага, од се кога ќе ми се насобере и нема ништо за кое да речам еве бар ова е добро. Као периодов што пројде.. Но секогаш издржувам. Ко што вика чка.. Имам дете.
    Вие арни

7. KateKane

KateKane Форумски идол

Да се приклучам и јас во сабајлечки надркани госпожици.

Ќе го јаде ку*от некој денеска.

Last edited by a moderator: Apr 8, 2019
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро!

Денов само за во кревет...блазе на оној кој може да си дозволи таков луксуз...

Бидна генералка...светна куќа а јас папсав...уште собите на децата нечепнати ми се..во текот на неделава тоа...
    Туку осеќам пад на енергија..тоа што сум можела со леснотија да го направам сега со зорт го туркам..До годините ли е или нешто друго еве не знам?!

Друга мака имам...ми се активираа ххемороиди..со години сум ги немала..белја!

Жал ми е за Билјана...
    Некако не поклопува депресијава...Има големо влијание овој модерен начин на живот..трка да,се биде успешен на сите полиња,немање време за себе и најсвоите ..мислам оти самото темпо не потопува и турка се подлабоко ...
    Неколку пати вчера се запрашав дали сум и јас депресивна...се најдов во сликата неколкупати..
    Мислам оти не сум доволно себична да посегнам по сопствениот живот..мене секогаш другите ми се во п рв план...

Last edited: Apr 8, 2019
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро. До времето е нели?
    Ја си седам вчера и го гледам Водно како гори и стварно се прашувам дали ги подметнуваат.
    Не се прашувам де , тврдам. И мене се ми шета по нерва денес, ама не се давам. Не паѓам толку мн, оти ако е така цела недела треба да бидам шит.
    Дете однесено во градинка, јас пијам кафе. Кој е за - бујрум
    Мора да се редактирам ради @WORRIED.BT . Нарачај од Скендер за хемороиди чаеви дава и креми две, 1200 денари е, мм само од тоа се спаси. :)

Желба, Mr. Right, kuc and 18 others like this.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Хај!:coffee:

Од Малерозна од кафето сакам оти многу е цакан филџанот.:mm:
    Среќа ни се погоди времето викендов. Во петокот кога тргнавме вака беше и вака не пречека. Таман ќе одмориме. Освен до мајка не излегуваме од дома. Море како би се завила под ќебе . :nod:
    Па и оганот распуцкетан. Пак.|(

Штета за Туфи изгледаше баш позитивно делуваше низ порталите. Ама изглед вара . Уште не ми е јасно што бараат уметници и лекари во политиката...

Морбидни сонови имав деновиве. Вакви само во бременост претходно сум имала. Ме плашат и они.:worried:

Животинки имаме кај моите и кај свеки. Не ги сакам не ги ни мразам. Рамнодушна сум. Прво повеќе внимание и обраќав на женската кај моите додека не се роди малиша. Сега и она не се вртка толку околу мене кога сме со малиша. Е кога сум сама ми се џитка, љубоморна е. :| Затоа ја држиме и подалеку од малото.
    Додека ова кај свеки малото го јава, ама заштитнички е настроено. Уште додека бев бремена ме чуваше. Ниедно не е стерилизирано. Ама се размислува на темава. Не знам дали е подобро или не. Се шетаат исклучиво под надзор.

Си домакнавме месо како прави домаќини.:emo:
    Само да се среди времето, па да ја отвориме сезоната на скара во дворче. :sun:

Да ставам доручек за детево, а и јас сум за чудо гладна.:smirk:

11. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден! :D

Понеделник... пак. Пошто викендот лета со брзина на светлината.... понеделник, вторник, среда, четврток, петок, треп, понеделник, итн....

И јас сакав да го одлежам денов дома, ама нема. А имам потреба, стварно. Кој ме прашува. И малото не сакаше во градинка, ама мора... и ко на игли сум денес, пошто последните два пати кога се разболе со тт, беше понеделник.

Сонував дека ми ја украле колата од паркингот кај Рамстор, а поим немам што кола беше, само знам дека беше некоја ептен фенси марка... а најбитно лимон жолта. Ич не сакам жолта, ама сонов не прашува. И искрено, не ми се бендиса значењето на сонот, ама има логика. А немам кола во реалноста, бар не лично моја и уште помалку лимон жолта.

За Билјана Беличанец се изненадив, ама депресијата не бира. Ни по име и презиме, ни по пол, ни по слава или нешто друго... едноставно напаѓа, тивка, подмолна, за после да земе замав, и да не знаеш кај да се свртиш. Која храброст треба да ја имаш да посегнеш по сопствениот живот и да оставиш малолетни деца зад себе... нека почива во мир. Не е единствен случај за жал, се повеќе ги има што се борат со депресија, животот стана таков.

Имајте убав ден и покрај дождот... иако не го сакам, потребен ни е, земјава е барут сува...

Се читаме!

12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Дожд, плус добиено посабајлечки е еднакво на никакво утро:bug:.
    Едвај се довлечкав до работа.
    Кафе сварив, не ми врви.
    Ама како ми врвеа две банички од Жито|(.

Билјана последно ја гледав пред неколку месеци во Жена ми се вика Борис.
    Брилијантна беше. Нека почива во мир. Голема загуба и за семејството и за театарската сцена.

Сум имала месеци кога не сум имала волја од кревет да станам. Освен моите, посебно мајка ми, не сум можела да согледам друга причина за живот. Ама се издигнав. Сакав помош, барав помош, млада сум, пак длабоко во себе сакав да живеам.

Од таленти, знам да пејам:wasntme:. А ми викаат оти и за глумица ќе ме бидело:rofl:.
    Порано и многу убаво пишував. Сега, на тоа поле, како да не сум била јас. Тапа.

После работа, ќе одам да си купам летен фустан кој ми е пикиран од некни. Па што ако врне, мене убаво ми е. Лето ми е:sun:.

13. M&M

M&M Форумски идол

Да не сме им во кожа на тие што се решиле на таков чекор, со или без деца, само они си знаат зошто. Уште потажно ми е во целава ситуација што кога е јавна личност во прашање, а благодарение на социјалните мрежи, што покрај цела мака семејството мора да е изложено на сите објави на сите можни портали. Па и тие лично што ја познаваат, да се потепаат кој колку ќе објави и што ќе објави за неа, никој не мисли на децата и семејството што мора да го гледаат сето тоа, како да сакаат да се истакнат кој повеќе ќе напише. Па башка што беше и во политика влезена, има и секакви коментари. Во вакви моменти го мразам интернетот и социјалниве мрежи :envy:

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Депресијата не бира.
    Да не се тепаме во гради, незнаме кога може да не совлада.
    Алапачки народ сме, па посета на психијатер е најсрамно нешто што може да сториме, па и покрај депре-флешовите кои не маваат, се лечиме сами дома со розе пилули , по некоја чашка, со муабети со другарки...
    Да.
    Прознавам, имам помислено : е неможам веќе да издржам...
    Има некој на кого не му дошло преку глава??

Добро утро
    Реков дека ќе клатам врата, ама не испадна баш така.

15. Annath

Annath Форумски идол

Заборавив, @joy1 честитки за изложбата на девојката, само успеси да реди и понатака!

Mr. Right, LadyC, dunika and 10 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Emy867 да не се праи на 3ипол и да каже како помина со будуќа :)

Јас, и јас ко времето терсене и намќореста.

17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добро утро и убав ден имајте.Тегнам кафето и мисли небаре буица ми навираат.Тежок е животот,тоа е факт,поготово во овие луди времиња.На раб на провалија сум била,неколку пати,само бог знае како не сум се лизнала.Можеби овие две деца ме задржале,можеби...Не можам да обвинам никој кој се лизнал,секунди се во прашање кога таа жолта точка ке добие спојка.Има моменти кога доаѓа да се откажи човек од се.Сум се фаќала и за најмалата гранка,баш како давеник,досега успешно барем.Ваквите работи се тешки,депресијата е тешка,не осудувам никој кој направил ваков чекор,не сум му во чевлите.Само се надевам дека како и досега ќе се држам за таа тенка како гранка,баш поради овие двајца да не им создадам болка.Тешки муабети за од сабајле,но се надевам дека барем на некој ќе му помогнам да се држи,да си најде гранка како мене и цврсто да ја стегни.Секој од нас си има по некој демон,но и анѓел во себе,нека победи анѓелот,тоа го заслужуваме и ние и нашите најмили.Ова беше за во друга тема,но тука сум дома.

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Навидум се беше оЌеј:D.
    Сваќата двете од кола до кафана, под рака грабнати:headbang:.
    Дечко ми беше така бледо жолт во фацата, сигурно се молел човекот во себе некој бисер да не прелета од госпоѓите:rofl:.
    Дома кречеше, па се брзаше за мајсторите и еден саат некако го претргавме:rofl:.

19. mareane

mareane Форумски идол

До лани пред да имам случај на особа која лично ја знаев и јас мислев дека тие кои се самоубиваат се себични луѓе.Ама особата која многу добро ја познавав а го стори истово беше се само не себична.Имаше срце ко планина.За сите,а за своите деца пак најмногу.Ама во депресијата изгледа не гледаш веќе ништо околу тебе.А постојано беше опкружена со луѓе ,почесто нелуѓе.Само се чудам на храброста се да испланираш и го сториш тоа...
    Не ми се мрда од времево а имам триста обврски деновиве за акање низ град.

20. friendy

friendy Форумски идол

Добро утро, добар ден. Врне, нека врне. :rain:
    Им треба дожд на полињата родни.
    Пишав и избришав. Ху ќерс?!8)
    Едно ќе кажам. Не дозволувајте никој никогаш да ви ја извалка совеста. Врз чиста совест најубаво се спие. :nod: Ако сте немале пари и наеднаш се обогатите, не заборавајте од каде сте дошле -
    не заборавајте да дадете онаму каде нема и корка леб. Ако се докопате до висока партиска позиција, не заборавајте дека седите на берберски стол. Човек лесно се залажува по парите на народот. Да, “парите на народот”. Кога-тогаш ќе треба да ги вратите. Физички можеби не, но вересијата си стои и се памети, а најмногу тежи на душа.

Thread Status:
Not open for further replies.