Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    22.047
    Добар ден :rain:

@friendy не би пробала такво нешто , немам храброст , ни тоа ни банџи џампинг , ни скокање со падобран , не се тие адреналински работи за мене.Милијарди да ми понудат пак не би :shake: Страв ми е.

Не сум од тие кои сакаат да танцуваат на дождот , ама немам против и на некој ваков ден , но да не мораш да излегуваш, а и особено кога знам дека се сè по ретки и дека следуваат топли денови. :sun:

Ние дома со малото , де си играме заедно , де сам ќе се заигра нешто , па тука таму ќе подвикнам не тоа , не таму , не така .... обожава да истура вода од неговото шише насекаде каде ќе му се виде интересно :drunk:

Почнав да пијам кафе во 10ч.Тогаш кога малото доручкува , а гледам и една прилично смотана шпанска серија на Сител , затоа што сакам да си имам некоја рутина.Дури се мислам да почнам да загледам и некоја турска навечер после 20ч , ете така , колку да речеш ќе седнам со какао и ќе се опуштам.(Тоа седнување значи седни-стани , внимавај малото каде се движе и што праве , кога веќе се сметам за "седната" чек со мама да се слушнам , или со сестра ми , или да се јавам на другарка...)

И така.

Ве читав за депресијата.
    А имало некаде објавено дека Беличанец била депресивна ? Јас не прочитав , до душа и не читав ништо повеќе од наслови и една единствена статија уште вечерта кога објавија.Жал ми е , а и за дечињата исто така, многу.
    Незнам друго што да кажам.

Се спремате за Велигден ? :f:

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Мене вака ми објасни докторот, сите имаат стресови. Некои како резултат добиваат шеќер, притисок, рак... Некои со психата. Сите имаме слаба точка.

А тоа што ви даваат лекови не значи дека сакаат да ве откачат. Само увиделе дека в и требаат. Оти искуството на докторот и само со обичен поглед ќе му каже што е. Антидепресивите го поттикнуваат Хормонот на среќа.

На Skorpija25, CameliaMiller, Ariel и 19 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Да Моите се ССРИ... Го олеснуваат абсорбирањето на серотонинот.

Интересно е што со серотонинот, почесто имаат проблем жените, него ли мажите... како што сум читала.

На CameliaMiller, mal.ecka, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    @V.odolija претпоставуваме... сигурно нема да напишат дијагноза, а и да пишат, нема да смени ништо...

Не се спремам за Велигден, далеку ми се гледа некако, иако времево брзо ќе летне. Имав планови за генералка, ама нема да ја биде, барем не целосно.

Иначе, се мислев уште од минатата недела, ама заборавам, на @mareane да и кажам, ако сака да плакне очи, омилениот пилот од ЈАГ се враќа во улогата, иако на кратко, мислам само две епизоди. Следи ја последната, десетта сезона на NCIS:LA, кон крајот ќе го има. Ако ништо друго, за плакнење очи :D јас веќе спремна сум. А како старее тој човек, мерак да ти е да го гледаш, го манијачам на инстаграм во последно време :$

На Желба, bittersweet, SwanMay и 20 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    На рапорт јас. После бајадерата и турскиот локум, и орасници стигнаа. Денес сите частат. Шеќерот :drunk:

На kikin, friendy, TeddyGrey и 10 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Од муабетов овде ме фати депресија:)
    Знам дека треба отворено да се зборува на оваа тема за да ни стане јасно на сите дека е ,,болест,, на 21 век, ама некако свесно избегнувам да читам, зборам и собирам информации за некои работи, зашто навистина ме депримираат.
    Пред се мислам на децата, тие дали се заштитени од ова, се плашам за нив.

Денов од лајт-варијанта и клати врата испадна стресен и напорен.
    Сега си порачав кафе и реков ќе сурфам на форумов:),се собраа на купче колешките, гледам дека сигурно има нешто ново за шуш-буш, ама поарно е да незнам.Ко да сме ние многу арните, па ке озборувам, па и со колешки, па и на работа:tmi:.Чист криминал:nod:.
    Подобро ми е тука да видам кој како е, и подобри работи ќе разберам отколку канцелариски трачарии

За Велигден не сум почнала.
    А сакав да си направам мени, за да си набавам продукти и да си бидам на чисто што ке се јаде, да не лутам многу.
    Минатите години не бевме дома па сега со посебен мерак ќе спремам..ке украсувам..ке фарбам јајца.Рефче е поголема, сега разбира се.Ке се радува.

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    Фрли некоја наваму... орасница... супава не ме држи, а кај е пет.
    Турски локум не сакам, не ме бендисува, мислам јас локум не ни јадам освен крушевски.

На M&M, friendy, TeddyGrey и 13 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Ден на Ромите денес :D И јас да бев на работа, мош ќе каснев нешто благо :D
    @Annath е не знаеш ти што е убаво ]:) Крушевски локум јадам сама цела кутија :wasntme:

На WORRIED.BT, Sandrin4, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    И некој друг локум има, српски изгледа. И Атлантис. Ама до нив не сум стигнала, нема ни да стигнам :x
    Супиве убаво изгледаат, ама јас со супата и едно ѓеврече би мавнала, инаку никако нема да ме држи..
    @NarCis@ роми немаме, да имавме уште тоа ќе ми фалеше.
    Туку и ден на здравството е. Во ГТЦ деца облечени како докторчиња преслушуваа луѓе со стетоскоп.

На M&M, TeddyGrey, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    Џабе денот, мене никој ништо не ми донесе :( овде не го слават празников :rofl:

На Ariel, M&M, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Како така? :o Го слават, ама денес одложиле забар за утре :lol:

На Mr. Right, friendy, TeddyGrey и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас само што ги изедов сендвичите од дома ете ти ги на врата колешките со мекици и сирење, колега частел за бебенце. И ај оди не јади да те видам :envy:
    За две недели ќе кречиме, уште од сега ме фаќа паника :worried: Прво мислевме за на лето да оставиме, ама боље пред Велигден за раат да сме. За Велигден уште не се спремам, рано ми е некако а и секоја година одиме кај моите и неговите и не се вртиме дома. Повеќе се спремам за мајот дека имам славеник, ама и за тоа сум на два ума. Од една страна ми се шета, од друга страна сакам тука со најблиските да го поминеме денот. Па изгледа Берово ќе го оставиме ко ќе се распушти големата, барем и времето ќе биде сигурно потопло.
    Одвај чекам дома да си одам, притисоков ми е у минус, потонав.

На Желба, CameliaMiller, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.015
    Е мене ме частеа сок и чоколадо

На friendy, TeddyGrey, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добар ден,
    На тема депресија немам што да пишам сега. Жално за сите што се борат со тоа и што не успеале да се изборат. И многу лошо е што уште е табу тема кај нас. Меѓу кои има и реакции на одредени затуцани луѓе - ништо не и е, од бес и е тоа. Ние не бевме такви порано.... Лудило

Инаку ,
    Имам друга тема за денес јас
    IMG_20190407_124221.jpg
    5та недела, уреден ехо преглед.
    Измешани емоции, страв ми е да се радувам заради неуспешната претходна бременост. Докторката ми рече опушти се и мисли на позитивни работи. Го молам Господ да биде се добро до крај.
    Пуштете ми среќичка да е се добро.
    Вчера на Благовец ги видов 2те црти. И сфатив дека многу сум благословена од Господ. Само го молам овојпат да биде се добро.

Имајте убав ден

П. С. Никој не знае, само мм и вие

На Желба, Skorpija25, agios и 58 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Пре пре преубава вест :inlove: Срцето ми потскокна од радост :hug: Со лесно да ја износиш бременоста :l: Сѐ ќе биде во ред :nod:

На Желба, Skorpija25, SwanMay и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    @flower30 честиткиии:party: :party:
    Многу убава вест, да разбие негативни мисли.бравооо:hug: :hug:
    Ти посакувам успешна и лесна бременост:inlove: :*

На Желба, SwanMay, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @NarCis@ фала:hug:, дај боже.

@Alishan30 од срце ти посакувам најбрзо и кај тебе 2 линии. Фала ти:hug:

На Желба, WildMk, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @flower30 колку убава вест :hug: Ти посакувам лесна бременост, се ќе биде добро, ќе видиш :l: Не раздрма понеделнички со убави вести :mm:

На Желба, WildMk, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Честиткиииии @flower30 :f::f::f::f::f:
    навистина преееубава вест! ми го разубави денот :hug: со лесно мила!

На Желба, WildMk, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Муабетот за депресија ќе го скокнам. Јас на сите препорачувам од време на време да си позборат со
    психолог. Јас имам другарка психолог, па неформално си поправувам муабет коа нешто ме мачи, некогаш она сама некој пример ќе ми кажи или некоја вежба и супер ми е. Доста корисна ствар дури и да немате мака во животот.
    Порано и се смеев на баба ми коа викаше се е од лоши мисли и промаја :D ама изглеа стварно е така
    Толку помалце ку*чење. Коа бев многу помала во една институција вработените нервозни фучат, гужва, секој по нешто бара. Се трга еден од шалтер и вика овие изглеа сех немаат по дома. Многу се наку*рчени. Ја прашав мајка шо уствари им е, ми се насмеа и не ми одговори. Ама запамтив. Коа пораснав, сфатив шо кажа човекот и дека е у право :angel:
    ко мачка у фебруари сум тогаш :$

купатило, ма и под, па не тече ко река, постилнина ќе испрљаш, под не можеш, најлон и мушама има за таа намена :angel::angel::$

На Желба, bittersweet, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.