Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Теглата нема потреба да ја мијам - и докажав. Она мене.:D
    Еве ви поздравче. Една песна за сите жени едит и девојки од темава, за подобро утре.

@flower30 Честитки мајче. :f:
    Нема ништо поубаво од проширување на семејството.:inlove: Нека дава Бог на сите.
    Ја помислив @DVAANGELA кога ги видов кафињата на Куц.

Последна измена: 8 април 2019
    На Желба, ♡BuBaLe♡, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Реков дека знам каков ќе ми биде понеделникот и така и бидна. :envy: Ова времево уште толку ме дотепува. :doh:

Депресијата е тешка болест и воопшто не ги осудувам оние кои посегнале по својот живот. Во такви моменти бараат само утеха во смртта. И на татко ми пријател неговиот син се самоуби. Се фрли под воз, заради девојка. Секој од нас е заменлив и никогаш не би ни помислил да си одземам живот заради некоја си таму од улица. Не вреди.
    Во овој тмурен ден фалеше таква вест како на @flower30. Честитки нека е и ќе истераш до крај со бременоста, само позитивно. И на тие што си посакуваат бебе им посакувам што побрзо да се остварат како мајки. :hug:

@friendy не сум жена, ама ја имам песната во телефон. Повеќе ми е заради тоа од кого е напишана. :lol:
    Одам да испржам некое јајце и здробам салата. За вечера тоа.

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски.

Арни? Што има ново? Кај мене ништо посебно за кажување, чекам сонце. :sun:

Темите ги читнав ама ке пишам повеќе нареден пат. :D

@Bubce38 може пладневно кафе? :)

На Желба, ♡BuBaLe♡, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Дојдов да кажам две работи
    1. Цвеќе со лесно бременоста
    2. Си закажав овде
    FB_IMG_1554742515105.jpg

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.112
    Сама ли?
    Земи ме и меН:P

@Rebecca_R Фала Беко;)
    Ќе ставам малку млекце , оти ќе ме растресе волку црно навечер.

Мајка скришум ми мушнала некоја иљадарка во ташната . Се чудев од кај ми се парите. Дури сама се убедив дека ми се заборавени некои. Арно ми се јави жената, почна да ме прашува одоколу. Ама брзо сконтав. Па маж се подналути. Да не сум барала јас, те да сум ги вратела, те срамота било. Па му спискав малку. Па и мајка му ми дава ако е за така:)

Вие како волк мојО
    Жеден е изгледа:D

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Честитки и со лесно да ти биде, само позитивни мисли и се ќе биде во ред, 9 месеци како песна ќе ти поминат (fingers);)

Hi :toivo: поздрав до сите :hai:

На Желба, WildMk, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.823
    Допаѓања:
    163.188
    Пред некој ден видов една американка со совет за сипаници, по препорака на нејзиниот доктор. Го избањала малиот со Хед енд шолдерс и сипаниците не се рашириле и помалку воспалени биле.
    И после бањање само тапкање, без бришење.
    Шознам...

За депресијата...
    Само човек што минал низ тунелот знае. И никогаш не си излечен до крај. Какви случаи имам видено, не, не е само силата од внатре и не е само лоша епизода. Кога ќе чујам депресивен период или депресија имам, ми оди шамари да мавам. Не знаете како знае да изгледа лицето на депресијата - скаменето, испиено и полошо од најлош рак.
    Кога добив хипо, очекувано беше да развијам и анкс или депресија, не се случи.
    Но, кога животов се заигра со лоши последователни настани, не бев ни свесна дека болката од внатре што ја чувствувам можеби е зачеток на нешто такво. Луѓе физички боли, сериозно боли. Имам среќа што не е ради зезната хемија во главата, туку е нешто кое од надвор влијае и долготрајниот ефект е тој - тешко душеболие од кое ти оди да си ја соблечеш кожата и да врискаш на цел глас од доста ми е до сакам назад.
    Имам свесност и посетив соодветно место - ЗА ЖАЛ не ми констатираа ни депресија, ни анксиозност. Да, за жал... Во живот таблета за смирување немам испиено сем да симнам температура, ама често си мислам дека една розева бонбона ќе ме среди, но правев и еег и хормони... се е ок. Ама болкава во гради е тешка, а и на грбов (развив спондилоза токму од ова).
    Тројца психијатри и неколку психолози велат не ти е ништо, нормално е после се. А како минува ова после се? Со разговори... какви јебале вас разговори... Само мојата менторка знаеше да зборува од душа за душа, ама не е тука... Да го извади од тебе болното како вешт хирург.
    Викаат кога ќе се олабавиш од реалноста (а кога пак реалноста запира?!), ќе видиш како се ќе ти помине. А јас немам веќе ни трпение, камо ли се ова да помине.
    Од живот кој одел по беспрекорна линија, веќе долго настан по настан само шамари мава. Но верувам, дека ќе помине, ама кога е нештото кое што ме нервира.
    Ама сепак, сакам да живеам, многу сакам да живеам, преубав е животов... ама душа боли на посебен начин. Не би сакала да умрам, впрочем тоа се борев да останам тука.

И не е нешто као, јак или слаб карактер, некако не бираш како ќе реагираш, повеќе те контролира тоа самото. Срамота е да кажам дека во целост ги разбирам, ама разбирам како е да те боли душата и срцето и да не знаеш како се тоа да запре, а толку сакаш. Мене ме боли што изгубив доста време, ме боли што има многу растажени околу мене, ме боли и што живееме во јебено капиталистичко општество што за да останеш жив треба са останеш дужен и богу и народу, па остатокот од животот да го поминеш во плаќање на долгови (уствари ти се случува пеколот уште пред да умреш, само што сега не си избрал да си должен туку си морал за да аи жив, ама го отплаќаш тн грев "желба за живот"). Последен пат во јебената болница дур чекав добив наплив да искршам се скапо во ординацијата - и верујте ми - ја искинав перницата за да го зауздам и исконтролирам револтот. Е тоа јебено многу ме боли. Не, не е као се печалат пари, да сме здрави и живи - ме вади од контакт реченицава. Не знаете колку многу. Можда се смешка за човек со вистинска депресија, ама дека болката ја разбирам - ја разбирам, можда моево не е исто, можда е иницирано, ама знам како е да те боли душата и да нема што са правиш со тоа...
    Не осудувам никого со психички и душевни проблеми, ниту пак ќе речам дека се себични. Една личност во депресија ми рече - ама јас сакам да сум среќна, ама се осеќам како животот да го живеам преку стакло.
    И за сите што сакаат малку повеќе да разберат - Норвешка шума - Мураками за домашно.

Последна измена: 8 април 2019
    На Желба, Skorpija25, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Мош па Windex се ставиле врз сипаниците?
    Don’t try this at home!:D

На WildMk, ivi1987, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Ам ни коцка ни круг барав :rofl:
    Инаку овие под 3 000 не се, ако не и повеќе :D

На ♡BuBaLe♡, WildMk, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.986
    И шо сега?
    Сакаш да кажеш ништо од бизМисот?:^)
    Ти па од кај знаеш колку се?8-|:D

@flower30 какви јаки цртки:inlove:. Честито и со лесно. И малку похрабро:f:.

На ♡BuBaLe♡, WildMk, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Ти само изрази Желба и земи некое бело винце другото ја се ќе организирам :*

На mareane, kuc, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.556
    - Ленче, дај црвено вино.
    - Нема црвено, само бело.
    - Отвори ми бело Ленче.
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    :rofl: :rofl: :rofl:

На kuc, Milobebence, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Јас ..моментално сум во таква фаза.Депресија потврдена со пемпеле.
    Свашта ми поминува низ мозокот.
    Некогаш е сиво намуртено небо,моментално сум во некој циклон.И да кркнав пилулка.
    Сум помислила и за одземање на бедниов живот...ама нешто ме држи,некое светло на крајот на тунелот.Ќе го дочекам ли ,ќе го дофатам ли,ете не знам.Ама ме држи.
    За последиците после мене,па...едноставно зошто да мислиш на другите кога никој не те ферма ионака...
    Ова се мисли од другата страна на ѕидот.
    Очигледно бирам ужас без крај одколку ужасен крај.
    Жалам што вака пишувам ,ама овде до некаде можам да си кажам што мислам.Ама само донекаде...
    (zilmer)

На Желба, Skorpija25, Dust и 35 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Леле црткиве девојче преубави прецрвени :l:
    И моите први беа овака се чинам :l:
    Кога видов сликата помислив од нет е нешто и некоја тема за зборење:!: па после се сетив на моите цртки :!: па на ушти едни вакви да видам :!:
    И на крај прочитав :sun:

Да си се радуваш и смешкаш имаш зошто глава горе.

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @flower30 честитки ,со лесно да поминеш убави работи да ви случуваат само :hug: конечно убава весела вест
    @baba Rada зависи која величина и дали свечено , бисер имаш три ,ваикики, буњаковец, мавровка
    Инаку секој има некој демон што го демне имаше некој ставено слика претходно како всушност изгледа човек што се бори со демони , и честер беше еден од нив

Не знам дали некогаш го слушате , самиот во интервјуата кажуваше колку е уморен и дека се бори секој ден ,ама тоа ,жално
    @lunicka верувам дека овде секогаш можеш да најдеш некого за муабет , секогаш можеш да ми пишеш лп,пробај најди некое хоби нешто што те исполнува за да не мислиш на демоните
    Дајте некоја повесела тема ;)
    Еве предлог кај ќе шетате за велигден ?ќе имате споени денови ?

На Желба, ♡BuBaLe♡, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Витамина, мои се:D:DЗа 5 секунди излегоа:)

На Желба, Dust, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    -Ленче отвори ми пенџер!
    -Не мога, скрши се ручка.
    -Отвори ми бело Ленче вратата.:rofl:

На Желба, Dust, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.412
    Имавме во фам три случаи на обид на самоубиство.Два за жал завршија фатално еден спречивме навремено.Секој се носи различно со падовите во животот.Некој се бори до крај и ќе успее да исплива на површина како така,друг ќе се бори но и таа борба знае да здосади па ќе крене раце од се.

Наоѓајте убавина во секој ден,во секој агол иако е знам полесно да се каже него што да се направи.Разгалувајте се,минувајте моменти сами со себе,вежбајте,пеејте,читате,плачете ,што и да е само не дозволувајте да паѓате.Кој еднаш паѓа после мн тешко станува.

И оставете луѓето кои не ве ценат доволно да си заминат од вашиот живот.Не плачете по нив.Отворете им ја ширум вратата нека излезат со трчање.Затоа што кој не ве сака кога сте во лоши денови не заслужува да ве сака ни кога ви е добро.

Конечно завршува овој дожлив ден.Пуканки прибрав,кока кола..и филм ке се гледа.

На Желба, Skorpija25, Dust и 37 други им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Не би зборувала за самоубиство...секој си знае зошто.се одлучува на таков потег, и што би рекла баба ми ( Бог да ја прости)..."таму нека им је".
    @flower30 честитки за двете цртки. Со лесно и позитивно да си ја износиш бременоста.
    Јас на боледување,као да одморам малку пред да раѓам, ама кога неќе,неќе, дете бактерија у нос, дома ќе седи и пропратно обврски околу него. Ај да ми е здрав и жив он, да помине брзо.

Да прашам, сум заборавила мене што ми носеле. На одбрана на магистерска, се носи поклон или нешто во.стил благо, вино цвеќе? :^)

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.