Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.266
    Допаѓања:
    85.065
    Добро утро !!!
    Кај нас истура како од кофа дожд ,ако не друго барем прашинава ќе ја измие кога овие од Комуналец ништо не прават...
    И почекајте нема туку така да престане со врнење најавено е цела недела дожд:rain:
    Мислев да дочистам уште еден дел ми остана од генералката но ќе видам има време и онака и чистеното ќе се извалка, а никако да завршам..
    Ај да му спремам нешто на детево да јаде и онака не ми се сите овци на број ..
    Убав ден!!!

На bittersweet, ane.bella, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.273
    Допаѓања:
    189.698
    Добро утро весело друштво,
    Ај да не одам по бајачи (а и кај да ги барам овде), @Alishan30 и останатите, дајте некоја дијагноза од што може да болат нозе?Ова веќе станува досадно:(. Не признавам дијагноза старост:!:

На Dust, dunika, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.118
    Никогаш не сум размислувала вака, а всушност, брутално точно е. Јас си ја знам мојата, само се надевам дека нема да дојде брзо. Убав е животот, сакам да потрае.

@flower30 позитив на денот. Лесно да ти помине бременоста и чекаме мекици следната зима :)

Добро утро и имаајте убав ден. Еве едно
    E9914D17-C646-4A75-9D7A-0759D79B02FA.jpeg

На Skorpija25, Желба, Dust и 29 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ариел е во Горки:)) последно кога бев, не кажувам што шеташе по ѕидот дур мезевме компирчиња. Не ќе им одам у скоро време:D и компирчиња некое време потоа не мезев:rofl::P

На Dust, ane.bella, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И ај сега, кој ќе му го пуши на куре:?::rofl::D

Се засркнав со кафево, па и нокти сушев, ги ушљакав заради вас:@:rofl:
    Изгледа сум немајка:?:Дете оставив да спие, викам греотка е, бар тоа нека ужива во денов, а го чекаат во градинка со душа да вежбаат за претстава(facepalm)Ај утре и камења да паѓаат, ќе оди.

Среќа па денеска изгледа релаксирано ќе е на работа, ќе спијам на биро:D или ќе се отрујам со кафиња и цигари:doh:

Се подреков, ме вика генералот и тоа на виоск тон:?::whew::bandit:

На Желба, Dust, bittersweet и 34 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.468
    ^ама фотката е скроз Инстаграмска...најубававата улица во Ск. Ќе ја сј*бат и неа кај да е.
    Пупи пишала пред мене, и ќерка нејќеше у школо пошто врне одвај се разбравме. Ќе пијам уште едно кафе, ова не го бива како стареам времево ме убива :)

На Dust, bittersweet, ane.bella и 27 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.697
    Допаѓања:
    213.364
    Добар ден од некогашен конзулски ни град.Си врни,уживам на тераса,сакам дожд,ко мене е.@sanjaeva со здравје да си го користи мобилното и повеќе да ни пишува:*.

На Желба, Dust, ane.bella и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Само јас не знам што е со Кире и куре @Sexybaby86 пуцај уште еднаш за мене плиззз :D
    Ај добро утро.
    Од сабајле на лекар со мали, докторката потврди дека е варичела па сега со мајка ми дома се чуваат.
    Сабајле малиот дур се шлапкаше и кикотеше по големите вирови, и јас шлапнав така фино па цела нога ми плива во вода сега :D
    Денов е само за во кревет, одвај се извлеков сабајле.

На Желба, Dust, ane.bella и 23 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Честитки најголеми! Преубаво!:inlove:Лесна и убава бременост да си имаш:l:

На Желба, NarCis@, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @ivi1987
    Имав порано еден директор на работа, Кире се викаше. Повозрасен човек, 50+ години. Еднаш во еден мејл наместо Здраво Кире, му напишав здраво кУре :tmi: И така го пратив, не ја приметив грешката, а секогаш препрочитувам мејл по стопати пред да пратам :!: Човекот не спомна никогаш ништо, а ни јас, ама ептен незгодно ми беше после тоа кога ќе го видев. Бруки живи :tmi:
    Со лесно да ги истерате сипаниците :hug:

На Желба, Dust, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.292
    Ден! :coffee:

Детево денес како времево е расположено. Синоќа хаотична ноќ. Аман кога ќе излезат овие заби. :doh:
    Ја гледам прогнозата и она ништо не ветува. Дожд цела недела. :envy:
    Доста мрчам ајде.:D

Каме пушти душа за прстен по ќејф. Замисли ги како уште два -три квадрата у куќата. :D

Куре секогаш ќе биде светла точка во мрачен ден.
    :rofl:
    Секогаш се смеам кога ќе се сетам на него. Му ја замислувам фацата на Куре додека го читал меило.:D

Од гафови, скоро по грешка во една канцеларија каде имав нешто да завршам место мојот телефон на одење сум го грабнала на службеничката. (facepalm) А и мојот се разбира. Го оставив да се потпишам и до мојот бил и нејзиниот. Јас сум ги прибрала двата и си одам. :mp:
    Само што излегов отварам ташна гледам чуден телефон, не е мојот. Прснав да се смеам, а и како крадец се осетив. :tmi: Се извинив и го оставив. Она немаше ни забележено уште.

@ivi1987 јас се немам сипано од сестра ми. Ама татко ми да. Баба ми не знаеше точно да каже дали е сипан и помина 100пати потешко од сестра ми која од нога ги прележа. Може и поарно ќе било тогаш да се сипам.
    Со лесно нека мине.:hug:

На Skorpija25, Желба, Dust и 29 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Требаше да ставиш предупредување, се задавив од смеење со јадењево :rofl: Сега секој Кире што ќе го сретнам ќе ме асоцира на куре :D
    @duffi кај големата во градинка цела група фатија дур бев трудна со малото, се мешаше и спиеше со нив ама не фати.
    Фала женски :hug: се надевам ќе тера како до сега, без чешкање и температура.

На Желба, Dust, ane.bella и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Мускулна болка, тетиви и лигаменти, оптеретеност, реуматска болка, метеопатска болка, стара повреда, циркулаторна или невролошка болка. До утре може да набројувам. Напиј се аналгетик и магнезиум со Б6,па ќе видиме дали ќе попушти.

На Желба, Dust, ane.bella и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Добар ден.

Ко за чудо, би шетала по дождов... иако не сакам кога врне.
    Ама денес сум нешто расположена, конечно сонував нешто убаво :angel:
    И сега си се смешкам сама ко несаглам.

Со лесно @ivi1987 големиов кај мене ги помина без температура, не беше многу нафрлан, ама имаше на незгодни места, на пример, на внатрешна страна од очен капак, во ушите и слично... се чешаше, ама од хиперманганот се исушија брзо. Е периодот после тоа беше хорор со настинки, од ноември до април глава не кренавме. Не сакам да те плашам, може кај твоево нема така да биде, моево три и пол години имаше тогаш.

Викате цела недела ќе врне? Јас па гледав дека до Велигден ќе биде вакво рошаво времето :?:

Во недостиг на работа си ги прибрав боенките, да шкртнам нешто. Ама немам инспирација....

На Skorpija25, Желба, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И матичната истово ми го рече, сипаницата не е страшна сама по себе, ама после тоа имунитетот страда. Ми рече бар еден месец дома да го чувам и Б комплекс да му давам. Се организирав со бабите среќа, па после и празници ќе фатат и ќе изгураме некако. Па и со храна ми забушава, работи што ги јадеше периодов не сака да ги види :envy:
    Ти мислам дека еднаш тука спомна дека со децата не можеш ништо да планираш. И мене ми се докажа истово сега, џабе планови кога преку ноќ се менуваат работите.

На Желба, ane.bella, kikin и 20 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    На кратко само да ве поздравам.
    Турбо ко и секој ден. Арни иначе.
    Имајте убав ден

На ane.bella, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Кога ќе има куќа, тогаш може и цело злато на светот да ми го купи ако сака ;)
    Башка што не знам дали ќе успеам да го носам.

Вака сакам, мислам дека ќе се навикнам да го носам, ама постојат шанси да ме нервира како и секој останат накит па "по потреба" да го носам.

Не ми се ризикува со многу за така :D

На Желба, Dust, ane.bella и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Сипаница фатив во 4то одделение и мислам дека пеколот го поминав тогаш. Брунка до брунка, дури и меѓу прсти, на веѓи, секаде, 3 белега имам на чело од сипаница, хорор беше. Се што постоеше во тоа време ми ставија. Чешање до болка, на земја лежев дека тврдо, демек помалце чеша, моите се менуваа на по некој саат да ме расправааат, знам мајка ми ми ги преброја брунките на грб, преку 80 имав :sweat: Некаде 4та ден више мислам на раб на нервен слом бев, па и моите по крај мене. Доктор роднина дојде да не виде, ми шушна мене пола лексилиум на моите им рече по 1 да се напијат. Коа го испив преспав 14 саати, се наспав за сите претходни денови неспиени додека се сипев. Се смири и чешањето, само брунчињата си останаа уште 2 недели. На никој не му пожелувам такво нешто.

На Желба, Dust, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Дожд и кафе. Бебе заспано до мене. Обврски натрупани на маса у дневна, не ми се станува. Сработив нешто утринава и мозокот одбиваше да спои сложени реченици. Конечно ја дочитав Последното име на иднината, од наш Жил. Одлично раскажана книга, малку предескриптивна, но интересна. Ја препорачувам.

Вчера имав некаков немир пред полноќ, кога веќе беа длабоко заспани маж ми и малата. Работев на лаптоп и сенешта ми се вртеа во глава. Капак на се', земјотресче осетив. Арно не сум полудела, си викам. Помислив дека забегувам.:D
    Ме има во списание, ми се радуваат роднини. Мајка ми ме фали на работа. Мене ме фаќа смеа и ми е убаво. Не глумам лажна скромност. Се радувам и јас. И денес ми се јаде печено прасе. Ама нема. Ќе јадам крушки.

Колку мрзлив вторник, боже 8-|

На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Варичела е Големата? Овчката? Или?

На ane.bella, NarCis@, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.