Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    Само да ве поздравам .
    Тмурно кај нас ,а богами и ладно .
    Не ми се пали оган, климата ќе заврши работа.
    Еден казан компир манџа ќе направам,без месо , печурки ќе ставам ,па кој сака нека јаде .
    Вечер дружба со гостите од Турција .
    Да им спремам по некое подароче треба .
    Ама прво да истерам една дремка. Очи ми се затвараат|-)

На Skorpija25, Dust, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Случка со моб од пред нецел месец...
    Дете со вирус со тт, се чуваме дома.
    Сум заспала труп, се сеќавам зборев со мајками.
    Пупче искористил ситуација, го џапнал телефонот неколку секунди пред да се заклучи.
    Слушам од таму „кај си бе Пупче, добар ли си? Супер сум ништо не ми е, еве ја мама спие хрчи, јас си играм“.
    Мочкото на генералот му свртел и тоа на вибер со камера:rofl::@
    Од тогаш а спомнам ќе задоцнам или не доаѓам, генералов вика „тебе ти се спие/ше или навистина Пупче не е арен“:tmi::rofl:

Времево до кога ќе се подје*ава:drunk::yawn::doh:

На Skorpija25, Желба, Dust и 35 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @WORRIED.BT боенката и ја земав пред некое време, сега донеле играчки па тие сака да и ги купам :D А приказните се на рипит, хит ни е Биби дома. Штом се добри џиото ќе одам да ги земам после. Се зезнав со едни од Џамбо, многу слабо пуштаат боја. За малото не се секирај, и големата кај мене не сакаше ич да бои а сега само тоа прави секој ден после школо, може и он ќе се смени па ќе се занимава.
    Малиот кога ќе си види точка на рака или нога одма ја покрива, некако не сака да ги гледа а изгледа и му е страв да ги чешка и пипка (се радувам многу за тоа).

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    213.387
    Добар ден и од мене,кафе и цигара,претходно чајчето.Досега миленикот мој на тв си го слушав,а мојов мрчи,да сум можела одма за него ќе сум го сменела.Не можел да знае како сум си поминала со него,штом до тв сум се лепела.МаШ будала,како да поминиш на болница ами,гроѓи од се,ама светла точка и надеж ми беше.Знам дека се зеза,демек љубомора по стари денови покажува-не му пали,ако мисли да се извај за то што ми има на жуљ стапнато деновиве:D

Последна измена: 10 април 2019
    На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Дамаск, дамаска :D драпај си меот...
    Колку пати како дете го имам слушано тој збор, чинам како за нешто кралско да се правело муабет на времето.(facepalm)
    Ганчовците одамна не поминаа за жал. Весници имаа по прозорците кога ќе се сетам.
    @malerozna Каква, таква арна си си. Супер девојче си, со тек на време се се постига. Само здравје нек има.

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.918
    Допаѓања:
    203.163
    Добар ден... од сабајле мајсторлук на работа, демек јас и за машинобравар школо имам завршено... ама машината не ми работи, па ако не се опраи за скоро, нема да можам да работам воопшто. Изгледа треба да и забаам да се оправи, пошто поинаку не знам, не ни знам што е проблемот. Битно цела ординација ми е жива вода. Од секаде тече, само не од таму кај што треба да тече.

@ivi1987 дрвени боици само Maped и Staedtler. Првите ги купувам поредовно, од вторите поретко, ама ги имам делукс боиците во лимена кутија, тие за понатака ги оставив, да пораснат децава. А за фломастери баш и не знам, оти не користат моиве, освен големиов во школо, ама имаше едни малечки, тенки, многу убаво боеја, а од каде се не знам, мислам мм од Џамбо ги имаше купено. Инаку Џото се добри.

Кафе ми се пие, немам, сабајле не знам како заборавив да купам. Ај ќе се гребам од комшиите :$

Поздрав и имајте убав ден!

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ништо од играчките, немало и нема ни да донесат, само приказни и боенки за жал.

Туку, сакам да ве прашам нешто пошто малку се загрижив. На малото до пред една недела му давав капки Д3, ама една недела веќе му давам од топчињата на Алкалоид, А+Д се тие. Е сега во аптека ми викаат А витамин не бил за деца помали од четири години, а претходно ми рекоа ок е. Може прашањево не е за во темава ама ај. И со доктор ќе се консултирам ама не можам да ги добијам подолго време на телефон.

На Желба, Dust, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    Колку многу се крадеше в маика Балгариа. Идеа со друштво на шопинг, ретко се случуваше неограбен барем едно одење да помине. Прво сечеа рачки, па после правеа вертикален рез и го вадеа паричникот. Обиваа коли, какви не ујдурми правеа.

На одмор идење ни беше кошмар.
    Обавезно влегуваа по собите да претураат. Обично инсајдерски информации од газдите, па немаше место кај да ги скриеш марките а да не ги најдат.
    единствено недопрени останаа во штекерот, изгледаа имаа уплав од струја. Да не ги удари тока :D
    А пустите, толку им беше ефтино што повеќето таму одевме на одмор.
    10 марки од вечер во апартман. Ручек за 4ца во локална биртија, 10 марки, со пиво, со сфе. Шопинг за цела фамилија, 500че. Илиенци во Софија беше закон.
    Им идевме редовно на шопинг. Сега тие нас ни идат :D
    Кај бевме пред нив, не поминаа одамна.

Уште некој месец овде, па ќе фаќам џадето низ светот.
    Не, јас не можам веќе овде да седам...

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Не ми тргна кафево што не ми тргна, ама затоа пола милка triple choco cocoa гарант ќе ми тргне сеа. Ајде да се заблажиме, да рипне малце шеќерот.

Денов ништо посебен. Ме боли глава ама не како обично внатре, абе ме боли надворешно, коската дури и накај вратот, боли кога ја вртам лево десно. Ко робот сум. Нагло ме сецна времево, од топло на ладно.

Абе @RainBow до кога ќе се инаети и нема да ме пушта во -Прашање за форумот? Годишнина од бан има да направам :D

На Skorpija25, Желба, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.294
    Ден! :hai:

Го легнав малото, раскренав низ дома. Гости најавени за после, маж пратен по колач. Сите организирани.:D

Кај браќата бугари уште се краде на велико. Мислам таа ,,навика,, никогаш нема да ја искоренат. Која мм патува за Софиа обавезно пријателите од таму го опеменуват да бара паркинг за колата ,, С жива ухрана,, . :D
    Тие со камери не биле од поверение.

Децава знали кога почнуваат да разбират се закон.:D
    Ќе те обрукат некаде баш кај шо не треба. Сите ги имат тие фази на снимање по дома.
    Малите пред да почнат во пколо одеа на логопед.
    Некој ден логопедот ги прашал работите ли навечер со мајка ви со зборовите кои ви ги кажувам.
    И они двајца едногласно Нее, мајка ни навечер само гледа да си легне.:rofl:

На Skorpija25, Желба, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Morning

Киселини ме мачат. Ни Ранитал не помага. Ранитадин обично помага, ама немам. А не ни знам дали има разлика меѓу нив искрено.

Ноќеска се занимавав со на стрина ми кучето. Дошол еж во двор, огромен. Кучено се откорна од лаење. Па со сестра ми пробавме да го избркаме, тој не мрда се скаменил од страв. Куче урла од страв, еж не мрда од страв. :drunk: Во 2 сабајле баш занимација си имавме.
    Моето куче мува не го лази, спие, кома. А мачорот застанал над нас и не' гледа што правиме, ама не доаѓа да провери, фуфка голема :D

Денес досаден ден, башка ми се спие.
    Машала голем :wasntme:
    SmartSelect_20190410-100214_Gallery.jpg
    SmartSelect_20190410-100229_Gallery.jpg

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.281
    Допаѓања:
    189.765
    Морген друштво,
    Триста работи завршени од сабалје, уште 768 остануваат:drunk:
    Една голема победа извојувана,:handshake:за мене. Понекогаш се чувствувам како Галилео кога тврди дека земјата е тркалезна, ама никој не го есапи, оти нели не е тоа вистината што ја кажува естаблишментот|(. Question everything!
    Дури проверував онлајн, како да ви ја објаснам фразава (то дека ме мрзи да мислам), наидов на некое мислење од едикојси:
    It is unhealthy *not* to question everything. When a person accepts pat answers and weak explanations as indisputable fact, they are essentially closing off the only true asset they had: the ability to think for oneself. To actually look deeper than the surface and the “because I said so” answers. Oh, you say so? Why? Why do you say so? What makes your opinion more valuable than some other person’s opinion? What makes anyone’s opinion more valuable and worthy than another? You contend that you are right, so prove it.
    Tj Fritts, Elephant Polisher at TJ Fritts Incorporated

Сега мене останува да ме копка, што по ѓаволите е тоа , Elephant Polisher? Човек кој полира слонови:o?"

@CameliaMiller да не ти треба совет, како да фатиш еж? И тоа го имам направено во животов.8)

Во наше маало денов сончев ама некако зимски, студи, бррр...
    Толку за сега, за после ќе видиме.
    Убав ден друштво:sun:

На Желба, ♡BuBaLe♡, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.477
    И јас ко Камелија пред некој ден со куче и еж се занимавав, ама го разрешив спорот со тоа што го земав џуки во раце за ежот да се скрие. Ежот е со децении во дворот, тој и негови наследници, еднаш и цело семејство беа. Мене ми се многу слатки животинки.
    Да го фатам уште џогерот, се тешам дека ден два ќе е чисто после, и спанаќ купив и садови у кујна имам и стомаков ми е ко на трудна жена...

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    60.761
    Добар ден на сите.... пости ли некој? за Велигден цели пости?
    Нешто немам ни идеја што да направам да јадам а башка и воопшто не ми е вкусно... и прескокнувам оброци па се чуствувам многу уморна..може ќе ми заврши некој магнезиум да пробам?

за дрвени боици најдобри се Staedtler, а за фломатери исклучиво на Gioto купувам зашто се перат од облека а и најлесно се бришат од ѕидови...

Убав ден...

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Не постам, ама имам еден посен рецепт што мене ми е најомилено јадење.
    Шпагети со сос од тиквица
    Едно главиче кромид и 2 чешниња лук се пропржуваат на масло. Се додаваат 3-4 лупени патлиџани (зависи за колку луѓе правиш) Сега дека не е сезона, можеш доматен сос во шише или оние во конзерва. Оставаш малку да се проварат и се додава излупена и тенко исечкана тиквичка. Се остава на потивко да вари околу 20-30 мин. Се зачинува со вегета, босилек и нане.
    Се става врз тестенините кои посебно ќе си ги свариш. Може и друг вид тестенини, ама со шпагети е дефинитивно најубаво

Добар ден сега
    Потмурна сум од времиштево. И во себе си барам еден сончев зрак, кој се крие..

На Skorpija25, Желба, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.297
    Допаѓања:
    278.156
    Нит ми се зборува нит пишува.А оди не зборувај на работа.
    Па уште мм ми се јави се најавиле едни од најдосадните гости.Кои цело време само мезат и оговараат.Нит имам нешто во фриз,нит желба за спремање и чекање гости...а ниту :cash:в ќесе.Да ти 'бам и живот и се...

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Откачи ги!

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Едно домаќинско прашање, може:wasntme:
    Сте ги користеле капсулите за перење од ДМ, гледам сега нешто многу ефтини...
    22 во паковање, 269 ден

На Dust, ♡BuBaLe♡, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво само да ве поздравам.
    Не сум нешто арна,и нема изгледа да се оправам во последно време,
    Ја најдоа таа лошата болест,немам сила немам енергија,само ми се спие ми се повраќа,бар да бев трудна.
    Само се надевам дека се ќе помине и ќе биде добро сега сум на строг режим на исхрана,само здрава храна.
    Луѓено во Систина се супер платив цело богатство ама се исплатеше.
    Останете ми со здравје.

На Skorpija25, Желба, ane.bella и 26 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Каква болест,биди силна;(:hug:

На Желба, Dust, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.