Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Леле за малку ќе ставев и јас за времето од мојот тел апла ќе се видеше од кај сум:rofl: туку да облечам пижамите и во кревет ова ноќ није мој дан:rofl: дур не сум направила некоја глупост.

Skorpija25, Ygritte, Dust and 16 others like this.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не бе друже, не е тоа веќе ин. Па каде побогу живееш!?Ете вчера и министерката кажа дека двајца се вратиле од странството, на сите вести кажале(facepalm).
    Инаку зафрканција настрана, најважното нешто што може да го направите за себе е да научите да читате. И да читате многу. И да мислите критички. И да научите да решавате проблеми. Се се решава, само мора да го фатиш патернот. Истото ако може да го научите и своето дете (ако може де, и од детето зависи).
    Гледавме денес епизода од Софија прва, и тетка и и кажа многу добра реплика, отрилика вака : мораш да поминеш многу тестови, да се научиш да решаваш проблеми, дури и ако правиш грешки, тоа е во ред, тоа е дел од процесот на учење ... само така ќе бидеш доволна подготвена за да ја исполниш својата мисија
    Би сакала некако да и го пренесам тоа на ќерка ми... Да и ја пуштам ако не епизодава секој ден, а?
    Простете ако сум конфузна, многу нешта ми зујат низ глава, и се така одеднаш.
    Добра ноќ жени и понекој маж.

Last edited: Apr 10, 2019
    Skorpija25, Ygritte, Dust and 18 others like this.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Мене не ми смета време. Ми смета кал.

За низок притисок јадење Солено. Маслинки, сирење. Не кафе.

Јас си правам маслинки сецкани, сирење, маслиново и чаша бело вино.

Ме болат стапала :( дебелаааа

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 21 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Зоштоооо??
    Сите заминаа од таму :|
    Елај навака да се дружиме (fingers)

Луѓе ве читав и уште толку ми падна едно криво тешко како за свои искрено.

Да не чува господ од лошо сите, лош живот олош би рекла.

Ајде лека ноќ

:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Dust, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ and 20 others like this.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Убав ден денес. Дај боже повеќе вакви да има. Ништо спектакуларно, мали убави моменти со убави луѓе.

@fina erika држи се и се надевам дека брзо ќе те прочитаме со убави вести.

Сте виделе антихрист што пости? Таа сум :D

Не сега, ама сум постела неколку пати. Ме интересираше дали ќе издржам и дали ќе се чувствувам подобро. Издржував секогаш, ама не се чувствував поразлично :D

Како и да е, не е лошо човек повремено да се детоксифицира, а вистинскиот пост треба да е таков. И не е лошо да се пости среда и петок, тоа му доаѓа како диета 5:2. Пет дена јадеш нормално, два живуркаш.

Dust, ♡BuBaLe♡, Annath and 20 others like this.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А тебе па @vitamina кога те читам, понекогаш ми иди стварно стап да земам.:!: Толку млада (како беше, сега напраи 25?), а толку стара. Лош бил животот, како не. Само дожд е тоа, после дождот иде сонце. За се е така.
    Мене не ме плаши дождот, малку само ми прпа кога е сонце, оти незнам каква бура следува. Ама се се совладува.
    А животот е таков какво што ќе му дадеш име:!:. Некој смета дека животот е борба и цело време ќе се бори:punch:, јас сметам дека животот е песна (иако моментално малку повеќе врескаме по дома, одошто пееме):music:, за некого е животот предизвик, за некого патешествие...
    Зошто се вели добар ден, или добра ноќ? За да бидат добри! И за нас, и за соговорникот.
    Добра ви ноќ, најдобра:*

Skorpija25, Dust, do-re-mi and 13 others like this.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Животот е убав за оние со подлабок џеП. :smoke:

8. Cka

Cka Форумски идол

Животот е убав на оној што сите си ги има живи и здрави. Леб и сало јадевме 3 месеци и посреќни бевме. Живот со пари не се купува. Само да сме живи и здрави, пари се прават.

Работниците у комшии 300 зимаат а се со основно. Ама работат ептен. И викаат доста ми е.

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 21 others like this.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

По четврт пат пишувам и бришам,подобро ќе е да поќутам,се согласувам со @Ска,на своја кожа осетив

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 13 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

И мене времево не ми смета.
    Ми смета секојдневието и реалните проблеми кои ае стално тука...
    И да не е среќата само во парите ама имаат огромен удел.3 месеци може да си среќен и без пари ама 3 години не...
    Мене денеска располежениево виното ,т. е.бунарчето ми го поткрена.Ама нозеве тапан ми се .Можно е оток на нозе од алкохол особено вака од бело вино сум приметила...?
    А денешново тапа расположение на темава е резултат на лошата вест од Фина ерика.И после речете дека виртуелниов свет нема влијание .Посебно вакви групи каде со години интензивно се дружиме.
    Јас еве нема ден да не ја помислам Стетоскоп која исто неубаво не здрма и се изгуби...

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 28 others like this.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Животот е убав!

И јас како тебе @Biljarkata ми прпа кога е сончево бидејќи не знам каква бура следува, а кога врне среќна сум бидејќи знам дека ќе изгрее сонце.

Џебот ако не ни е длабок може да си сошиеме подлабок, а луѓето и здравјето не се враќаат назад.

Нема изговори за плиток џеб кога човек е здрав и прав.

Ние денеска два пати по два саати шетавме на дождот. Преубаво. :inlove: Без чадор. По малку одеше дете, малку во раце. Се шлапкаше во вирче- таа неизмерна детска среќа која е потсетник дека среќата е во малите нешта. :l: Многу научив од детево. Секојдневно ме потсетува на убавините на животот.

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 22 others like this.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@stetoskop секој еден ден ја мислам,секое сабајле мислам дека ќе чкртни некој збор:hug:.@mareane не мислев на непотребноста воопшто од пари,да требаат за деца,за сметки,за се друго,туку мислев баш на тоа дека најпотребното не ми го зачуваа.Така да не се ни гаранција за добар живот,кога фали баш најбитното.

Skorpija25, Dust, WildMk and 21 others like this.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Не чекајте да помине бурата, научете да танцувате на дождот.

14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

^Семе Пецово. :D

Skorpija25, Ygritte, Dust and 22 others like this.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@Peco оддамна научив да танцувам на дожд,барем солзите не се познаваат,можеби затоа сакам кога врни...

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

И ти беше младо дете, нели? А можи да те посвојам;)? Таман, ќе си бидеме голема фамилија, не морам уште едно да раѓам, за прцла да не биде сама:D. Се зезам @gjoker4e ама ептен ти се на место муабетите, не само овде, сега, општо по форумов:bow:.
    Биљарката за озбилно вечерва-over and out:hai:

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 11 others like this.
  17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не постам, кој грешел нек си пости :makeup: Лошо глеам да не направам, никој намерно да не повредам. Постите, од верски побуди, мене лицемерие ми се. :emo:
    Од здравствени причини, па ни од такви, гледам да биде се во умерена количина, шо дека еден ден ќе го преживеам со крставица и марула, на пример, ако останатите 6 во неделата гнетам само конзервирана храна, мрсно, благо... :angel:

Dust, ♡BuBaLe♡, Annath and 15 others like this.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас сакам дожд. Ама убаво ми е на душичката.
    Сакам дожд и кога работам, сакам дожд кога возам - тогаш го обожавам, а и вака склопчена со мали плишко и книгичка, во позадина си тропоти...

Дождот е живот. Потребен ни е. Потребен е и на пролетта :) Се' ќе раззелени, се' ќе замириса убаво.

Мене ме буди, ми мириса толку убаво, ама уште е ладно. Кога ќе почнат потоплите дождови, јас во летниковец одам, да се намирисам, да се надишам, да се наслушам.

Убава ноќ имајте сите, друштво :hug:

19. malerozna

malerozna Форумски идол

FB_IMG_1554614658399.jpg

Да послужам кафе за добро утро.

Skorpija25, Mr. Right, M&M and 21 others like this.
  20. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Добро утроооо

Не можам да се сконцентрирам на работата. Свашта ми се врти низ глава само тоа шо треба не, дури и боја за јајца купив од сабајле :tmi: Ќе им почнам сега тема на колешките за јајца, не ќе забушавам со работа само јас :emo:

Skorpija25, Mr. Right, M&M and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.