Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    152.095
    Добро утро!

Ред сонце,ред облаци..
    Глава ми тежи од времево и од ненаспаност...се надевам дуплово кафе ќе ме освести!

Денес нит готвам нит чистам..
    На фризер сум и малку низ чаршија ќе шпартам...ако ми дозволи времиштево...

Верник сум во мера колку да знам која,сум и каде припаѓам...
    Не постам...сум пробала,можам...ама ссметам оти не се чистат гревови со она што влегува низ уста,туку со она што излегува од неа...

А и малку на помодарство ми личи во последно време ..не би на темава да разглабам оти ќе се изнервирам...

На Желба, Ygritte, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.756
    Она со помодарството и постењето...
    Околу мене тие што постат знам дека го прават од аздис.
    И постојано го прекршуваат, демек не им кажал некој дека блашкото е со јајца.
    И се така..

Лоша сум кога ке се заречам.
    Имам јака самоконтрола која знае да се граничи со инает.
    Ако речам НЕ, тоа навистина значи НЕ.
    Во грото од случаеви знае да ми е јака страна, ама знам и себе да се упропастам со тоа НЕ...посебно кога терам инает и веќе сум излегла од границите на принципиелното НЕ.

Времево ми влијае.
    Ми велат дека спас нема и дека тоа биле знаци на старост.
    Многу знаат:doh: тие(wtf)

На Желба, Ygritte, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добро утро
    @Ygritte со лесно да помине операцијата на мајка ти и да биде се добро

Јас, за никаде. Мачнини, омалаксаност. Вчера и покачен притисок, главоболки. Ми наплатува сега за претходната бременост што ми беше лесна. Тоа е.. Само да е се ок
    Имајте убав ден

На Желба, Mr. Right, Bubce38 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро.
    Никако да ми дојде памет да не легнувам со мокра коса, смрзната и укочена сум од сабајле :envy:
    Никогаш не сум постела, знам дека ако почнам ќе ми биде измачување и дека само во храна што не смеам да ја јадам ќе ми биде паметот. И, многу ме нервираат муабети од типот -мораш да се испостиш и да се причестиш барем еднаш, мораш да се исповедаш за да отидеш на оној свет без гревови.
    И кога ќе почнам да објаснувам дека џабе човек пости ако пцуе, се кара, навредува и дома им врши тортура на најблиските, одговор е дека најбитно е човек да се покае за стореното |( Работава, утепај човек па оди да се исповедаш, простено ќе ти биде (facepalm)

Денес сум на родителска, и тоа во време дур сум на работа па морам да молам да ме пуштат порано.
    Испив кафето па можам да почнам со работа. Убав ден друштво :f:

На Skorpija25, Желба, Ygritte и 23 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.298
    Допаѓања:
    278.178
    Легнав во 2 се разбудив во 7 нит наспана нит ми се мрда од креветов.Постам само некои поголеми празници.Сега и постот не е тоа што беше.Се постело вака од понед до петок така во викенд онака, на благоец незнам како, а бе ајде демагогии на сите страни...

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.083
    Добро утро !!!
    Денес не одам на работа да ја завршам генералката и готова да бидам тоа значи дека пак ќе работам
    Машинана да има уста ќе прозбори мајка и расплачив но да ја пуштам да врти не правам лошо ,сонце да искористам барем...
    Се читкаме на пауза за кафе кога ќе имам ,ајде убав ден на сите...

На Желба, Mr. Right, Bubce38 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Не си ме сфатила што сакав да кажам.
    Поентата на постот не беше дождот туку некои од постовите на темава што навистина ме натажија. Затоа реков тежок живот.. таман работа да пишувам ради дождот оти бил тежок :)
    Не ни помислив постот се однесуваше на потешките постови од членки што ги читав.

Ај добро утро. Пак врне како со кофа. Јас сум метеопат меѓу другото. Се надевам другата недела да згрееме коските
    Убав ден.

Едит не сум 25 си ме помешала со друг :)

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.224
    @fina erika :hug: :hug: :hug:те гушкам,што и да е, побрзо да минува,и доколку имаш потреба од мене слободно барај ме. Ти стојам на располагање,за било што:hug: :hug:

На Желба, Mr. Right, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.701
    Допаѓања:
    213.397
    Добар ден и од мене.Сум постела,деца на причесна сум однела,тоа беше порано.Сега во петок посно е зготвено,можеби навика,но и ми одговара.Верник сум во граници на некоја моја нормала,ништо претерано,ниту од помодарство.На исповед не сум била,еднаш за поповите се имам изјаснето.Гледам лошо никому да не направам,намерно да не наштетам.Знам луѓе кои направиле многу лоши и не убави работи,ама на икона 1000 че ќе оптегнат.По мене не е тоа,тоа,се водам од мисла дека овај горе душа сака,а не партали.Прави лошо,неубави работи,па на исповед и се е во ред,јово на ново,не е тоа:shake:тоа.И така,си имам верба во Бога на некој својствен начин.Мислам и дека тоа е и целта на верата,секој во нас да си го пронајде убавото,топлината,разбирањето,љубовта кон животот и луѓето

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Девојки добро утро.
    Ви благодарам на подршката,не ми е извадена матката среќа што на време сме реагирала,ќе видиме дали е малигни или бенингно.
    Ама ќе видиме патолошкиот наод што ќе покаже.
    Сега за сега не сум попуштила психички и сеуште не сум во депресија.
    Поздрав и пишувам деновиве.

На Skorpija25, Желба, ph.orhideja и 43 други им се допаѓа ова.
  11. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.810
    Добар ден од мене, нова сум на форумот, до сега само ве читав па решив да се приклучам и јас како член.
    Се надевам ќе ме примите во друштвото.

Поздрав.

На Skorpija25, Желба, Ygritte и 17 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@flower30 честитки и со лесно и со убаво.:hug:
    :hug::hug:

Многу ме нервира кога ќе слушнам или прочитам немам јас гревови нема што да постам, каде пишува дека тој што пости ги чисти гревовите? Апсолутно никаде, постоењето нема никаква врска со гревови, зарем не може човек да биде религиозен, да си ја почитува верата а со тоа и постењето а да не биде обвинуван дека е грешник полн со гревови? Да ти е страв да кажеш дека постиш дојде времево.:doh:

@ivi1987 не знам колкаво ти е синчето, мојот беше година кога доби сипаници и кога многу го чешаше му ставав чорапи на рацете да не се драпа со ноктињата, тој па пустиот многу се радуваше кога се гледаше таков исипан на огледало, се гледаше и умираше од смеење.(facepalm)

За фризери сте правеле муабет, човек без работа, сама свој фризер...8)

9A7E3DC9-FE74-496F-B73A-7D8D642150B3.jpeg

Виолетова се исфарбав, ми здосади да бидам плавуша, се мислев помеѓу оваа и џиш црвена и победи виолетовата.:emo:

Мезево ми одговара со косата.:rofl:

CDB0E4CB-CFF6-4F8F-A281-22A30ACD2E7C.jpeg

На Skorpija25, Желба, ph.orhideja и 34 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @bittersweet три ќе полни сега во мај. Кај него па обратно од твоето, неќе да ги види и да ги пипне, вчера под ќебе преку глава се криеше да не се гледа таков исипан :D
    Со косава ме потсети на мене, ми здосади плавата па си земав џинџер и си се офарбав сама дома :D

На Желба, Mr. Right, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Душа :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На kuc, Alishan30, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    60.761
    Добро утро на сите...
    @TravellerS добродојде...и јас сум поприлично нова на форумов и супер дружба е...

За постот, не сум прочитала коментари, само би кажала , колку е добро чуството (тој што постел знаел за што зборувам) онака си прочистен... Лујза ХЕЈ ЧУСТВО... не постам од религиозни ни од здравстевни причини, онака зашто пред 5 години пробав и сега се придржувам годиниве наназад...е сега имам кризи и тоа големи, посебно на средина на пост, незнам што да јадам, се чуствувам уморна, нервозна...ама пијам големо количество на вода и повеќе овошје и псоле сум ОК...не сум се откажала до сега ќе издржам и овој пат ...

@bittersweet многу ти е убава бојата... уште неможам да соберам храброст да направам некоја поголема промена...

Убав ден на сите:inlove:

На M&M, Dust, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.478
    Ух, Ерика само некои лоши вести деновиве. Мислам седам и чекам нешто лошо да ми се случи.
    Треба да се фарбам, си ветив дека нема да бидам пак сама свој мајстор ама ич не ми се седи на фризер. Ич.
    Да го доправам спанаќот и одам да разбистрам глава надвор.

На Skorpija25, Желба, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Добар ден.

И мене ми се оди на фризер, со боење не експериментирам дома, сама се фарбам со проверени бои, сега го шлапам колор кондиционерот на Балеа, колку да ми е освежена косата. Ама шишање ми треба, и идеја да се справам со белите влакна. Ич не ми изгледаат убаво, сакам некоја промена на бојата, ама проблем е што не можам да постигнам да посетувам фризер толку често колку што треба за одржување на таа боја.

@fina erika само позитивно, ако уште не е утврдено за што се работи, не мора да значи дека е малигно, не помислувај одма на најлошото.

Јас со главоболка се разбудив, ништо чудно, оти времево шашма е. Пак ќе се дреме на работа...

Ајде поздрав!

На Желба, ivi1987, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.478
    Ги бива @Annath колор шампоните? Да го пролонгирам фарбањето за некоја недела, и не знам дали има црвени нијанси. Ај баш ќе поминам ќе земам и од капсулите што ги спомна Пупи вчера за перење. И да, оние шарените сандали и во Аванти на бит пазар ги донеле. Ако некоја сака да ги проба на нога.

На Желба, ivi1987, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Не е колор шампон, туку како регенератор е. Ок ми е, не е лош, не покрива бели влакна, ама дава убав сјај на косата и помека е. Не дека мене ми треба да ми е мека, тогаш воопшто ми нема форма, ама го користам еднаш месечно.

На ivi1987, M&M, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.478
    Ух тогаш нема да ми е од корист. Мислам имаат и некои колор шампони...Баш ќе проверам сега, ако не фарба не ми бега.

На ivi1987, Dust, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.