Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    Никогаш не сум постела .
    А и мислам дека не би можела ни еден ден да постам .
    Без кисело млеко / јогурт не можам да издржам ниту еден оброк .

Ај добар ден :sun:
    Цел ден утепав регистрирајќи кола :whew:
    И пазар истерав . Додуша само компир и банани купив :) ама битно се прошетав низ пазар .
    Маж дежурен . Тоа значи ќе се јаде некој сочен сендвич :inlove::inlove:

Прво кафе да пијам и да ве исчитам :hai:

На Skorpija25, Желба, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    Не одам в црква, не постам, празници баш и не славам. Сабајле кафе со млекце пиев, како и секој ден. Работам и на празник и на делник. Не сум религиозна, никогаш не сум ни била.

Ајде нашето постење и да го разберам, ама муслиманите пустите, надвор 32 степени, што за овде е премногу, на 25 тешко се диши, тие цел ден ни храна ни вода. Паѓаа по улици. Ама штом зајде сонцето во 9.30 скокаат на софра и јадат дури не им се слоши. Па швајцуваат цигари да задоволат дневна доза.
    Да не збориме за религиски забранетите нешта, кои сепак ги прават.

Читав други теми и се згрозив.

Надвор ладно, чекаме снег да почне да паѓа.
    Гледав маски за телефон, имам некои попусти, не можам да се решам. Баба која се предомишља сум.

Животот каша попара. Мислев пмс ќе помине и ќе се средам. Изгледа таква сум си, кламси.
    Јбг, од пишено не се бега.

Вчера прв пат после недели кладов очила за сонце. Ама сонце со заби бе. Премрзнавме. Парното на макс е пуштено и пак се тресам под черги.

Ни доаѓа Калиопи во Лондон. Едвај чекам :$

На bittersweet, Желба, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  3. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    60.761
    @Alishan30 и јас постам... цели пости...;)

На bittersweet, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    22.068
    Нема пости кои мајка ми не ги постела , а гревови поголеми од на секој просечен човек нема.
    Така да , постењето не е само за грешници со големи гревови и многу е погрешно ако така се поврзува.
    Имам и другарка која не оди често во црква , не е нешто многу повеќе религиозна од мене или било кој друг , но Велигденскиот пост го пости често.Вели , добро ми доаѓа за организмот , а и сакам кога сум истрајна во нешто.
    Јас не можам да постам , а би сакала да истерам некој пост од почеток до крај.
    Но ,ќе биде и тоа.
    Богородичниот пост во август е така по лесен затоа што има многу овошје и зеленчук тој период.

Второ кафе пијам , дете спие.И така по пола ги пијам па можам да си дозволам две три во денот , ама ретко кога.

Сакам да почнам да си украсувам за Велигден , а и се заборавам пченица да си купам.Ќе ја ставам во сад да порасне како трева и јајца ќе си наредам за Велигден.
    Многу ги сакам овие празници.
    Малку ми е страв годинава , малото има алергија од јајце , па да не се случи да му даде некој , случајно да не видам.

@fina erika остани така прибрана и храбра , уште многу убави и ведри мигови имате во иднина со тие најубавите очиња за кои пишуваше , а и пукници уште еден тон па чувај и нерви :D(fingers) :hug:

На bittersweet, Skorpija25, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @fina erika дај боже да биде се добро. И држи се, така треба.
    :hug::hug::hug:

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.230
    9B779892-3F58-4F4A-B524-1CE598CF4CEB.jpeg

Ајде на посно ручече:inlove:
    Нели ви е срам да не постите,ѓаволици ниедни:devil:

Мене 70% од храната ми е посна/веган,оти така ми одговара на телото,здравјето и духот.Верник сум по традиција,а јас сакам традиции,не сум воопшто фанатик,и не ме интересира за другите дали веруваат или постат.Нивно тело и ум,нивни одлуки.Духовноста е интимна работа,и не барајте логика оти нема.

@fina erika појака си од што мислиш.Ке биде се’ добро,ке видиш:hug:

Убава вечер да си имате:l:

На bittersweet, Skorpija25, Желба и 33 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.752
    И маж ми постел кога можел кога му дозволувала работата. И пости петоци уствари и сега петоци пости. Постев и јас петоци ама откако останав бремена не постев па дека долга навика и ми беше шубе. Постев еднаш на велигден без масло без риба и никогаш подобро не се чуствував ко тогаш. Имав виша енергија.

Ние веруваме.
    Сфакам и оние што не веруваат и така.

Јадев компир варен краставици моркови тоа се свежо и маслинки.
    Што убаво ми е мешето
    Што вика @Alishan30 немом и немом мрсно да јадам а месо многи ретко
    И така

Убав ден си имајте сите

На bittersweet, Skorpija25, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.719
    Јас сум агностик и немам постено никогаш,ама имам една блиска личност која не пропушта прилика да ми напомене дека она ете секој поголем пост го пости и се причестува,а во слободно време потфрла отров на нашиве маалски кучиња.
    Од такви ми се гади.
    Не пропуштаат да прикажат колку се верници на ФБ со пити,паричиња и маси што за Божиќ што за Велигден,а во слободно време убиваат живи суштества.

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Јас имам тетка една, и веројатно е истата единствениот верник кој го познавам и ме иритира.
    Во секоја можна секта и религија беше до сега, сега на 50+ стана православна.

Значи од индиски будистички некои медитирања, прашини, стапчиња и врагови, до хомеопатски лајфстајл, до атеистички период... што сака де нека прави, ама сите не' умара оти најарно е нејзиното. Мислам, да има некоја целоживотна филозофија, ок, ама на 10 години мења, па веќе не сум сигурна дали чакрите ми се во ред или чакри не постојат.

Кога се тетовирав ќе ме потепаше оти чакра сум затворила, е сега ќе ме потепа оти не било христијански, чакрата пу пу не важи :D

Кога братучед ми имаше тешка пневмонија го лечеше со хомеопатски лекови и детено ќе отидеше да не пресечеше маж и' и да го однесе во болница, ама затоа она кога требаше да прави операција на хемороиди одма се стрча на хирургија, не пиеше од напивките :)

Е сега по најново е православна, од литургии, има свој духовен водич, се омажи во црква и децата сопствени ги удави да се крстат на 30+ години, и постојано не' отекува сите.

Страв ми е што следно ќе ја спопадне, може ќе треба во сари на гости да и' одиме, или со хиџаб :worried:

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Се изнасмеав. Верувам не ви е смешно. Знам колку преметкате очи.

Се извинувам ако некој се пронајде во претходниот мој пост за грешењето. Мислев баш на таквите што ги спомна @Cosmi .

Мене коса ми се крева коа некој ќе ми се закачи за постење. Па ќе ме убедува колку е убаво да се пости. Океј нек ти биде убаво, ете не ми е. Или коа ми се обесија околу врат сите каков бил тој брак без благослов од поп? |( Шарен!!! Ете мене ми функционира. И арен ми е.

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.703
    Допаѓања:
    213.409
    Искрено да си кажам,кога јадам храна која е посна,без месо,полесно ми е,поподвижна се чуствувам.Додека кога имам јадено месо ми е по тешко,ваљда до мојот организам е,самиот покажува што годи или не.Истото и со шеќерот е,го исфрлив од се,кафе,чај се без шеќер пијам,благо ретко јадам,многу ретко и во минимални количини,подобро ми е.После години кафето со шеќер не би можела да го пијам.Верба реков на свој начин си имам,затоа што чудни се патиштата негови.До некаде и таа верба ме одржа,прифатив барем до некаде дека секој својот крст си го носи.Па така со тешкото и тагата се справувам.Тоа што не верувам на попови е сосема друго.

На Skorpija25, Желба, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Познавам една многу, многу лоша жена, која пости се'.
    Ама таа така живее, за другите да мислат колку е добра.
    А инаку... волк во јагнешка кожа е :)

Не можам да избегам скроз од неа, ама ја држам на добра дистанца. Понекогаш зло прави од досада и завист мислам.

Нема пост и поп што нејзините гревови може да ги испере.

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.703
    Допаѓања:
    213.409
    Немам ништо против,кој како милува така,само и јас би додала дека сите постења и сите пари по икони џабе би биле,ако е ко што вели @CameliaMiller -волк во јагнешка кожа.Имам слушнато и за ваквите дека имаат оправдувања,голем бил Бог,па кога ќе му побараш прошка давал.Нејсе,така е,ама забораваат дека после побараната прошка не треба пак исто да продолжат,туку си тераат по старо,па голем е ќе прости.:@

На Skorpija25, Желба, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.592
    Мислам дека се подмочав од смеење. :D Имам и ја братучед кој се проба на многу страни и на крај се фати со верата, религијата, масони и такви ми ти муабети и теории на заговор, па не убедува сите дека преку телевизорите сите сме следени. |(
    Ај да е дете залетано, ама 35+ е...

Јас сакам да си постам бар една недела за Велигден. Постам првенствено за своја душа и тело, од мерак. И верувам дека постите и за тоа воглавно се, да си го исчистиш телото и умот од токсини, тоа што религијата малце злоупотребува некои работи во своја корист не би да навлагам. Некој верник баш и не сум, повеќе спиритуална со прашалници за се околу мене. :D

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    173.412
    Добар ден..:sweat:
    Дојдов да поделам по една гушка на @fina erika и @lunicka :hug: :hug:

Не ми се збори денес... татко ми пак завршил по болници и толку денови никој ни да се јави ни да каже...магнетна, кт, куп лекови, некоја физикална..
    Мислеле оти пак е излив, наводно не било... ама друго е секако..
    Веќе не можам.. психава ми е уништена. Сакам да заспијам и да се разбудам за неколку години..
    Едноставно премногу ми е..мислам цело тело ми е тресе а мозоков ми е нефункционален..

Се читаме во некои подобри денови:hug: чувајте се и пазете на саканите:hug:

На bittersweet, Skorpija25, Желба и 34 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296

Се надевам дека татко ти е добро сега. Старите така размислуваат - не ти се јавиле да не се грижиш, а вака сега поголема нервоза ти е. Ама се надевам дека се ќе помине со правилна терапија. :hug::hug:

На Желба, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.703
    Допаѓања:
    213.409
    @Dust не им замерувај,од нивна гледна точка не сакаат да ти додеваат,едноставно кажано.Но не е така,иако сме им деца не боли за нив,па се плашиме за нивното здравје.Сум била во таква ситуација,не кажав на син ми за операцијата,сакав само да го заштитам од стресови.Ама по разговор со него сватив дека згрешив.Истото го направи и тој,беше многу неарен и не ни кажа,дури кога му беше подобро тогаш.Укажав дека не сакам повеќе вакви работи,што и да е да се кажи.Од желба да си ги заштитиме саканите грешиме.Се надевам подобар ќе е татко ти:hug::hug::hug:

На bittersweet, Skorpija25, Желба и 14 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Дасти :hug: се надевам се ќе биде во ред, држи се ќе им требаш на твоите. За жал и низ вакви работи мора да се поминува во животот.
    Никогаш не сум постела, дали од што не сум баш некој верник, но не можам да кажам дека сум 100% атеист, дал што сум растена донекаде во комунизам :), не знам, празници сакам и ги гледам како убави обичаи и традиции. Свадба правев во црква, децава ни се крстени ама пак и сето ова повеќе го гледам како некоја традиција, нешто што ми останало од едната баба :)
    Од дождов најпозитивно е тоа што се измија улициве од прашина, сабајле кога возев накај работа толку убаво свежичко и чисто ми се виде, милина (ако не го земам во предвид вардар полн со ѓубре што плови). Е на враќање малку наврнав ама не беше страшно.
    Кафе тегнам, сакам да излезам малку на воздух ако го убедам малово. Толку е заиграна со татко и да тешко ќе ја извлечам, ама знам дека он ќе ми биде благодарен ако ја натерам :D

На bittersweet, Желба, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Ве прочитав од мобилен, гушки за сите феминки кои поминуваат низ некој тежок период. :hug:
    Честитки за сите убави работи кои ви се случуваат. :f:

Кај мене ништо ново, растрчани околу свадбата и домот, убаво ми е на душата. :inlove:

Атеист сум. Верници на кои од усни им излегуваат лоши зборови добиваат многу лош третман од моја страна. ]:)

Кој е за кафе?

На bittersweet, Желба, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Ставај сестро, ми треба :)

@Yowannty смеј се, ама во живо не е смешно :) напорна е ужасно, ах, заборавив да кажам, и антивакс е, значи со неа ми е невозможно ни кафе да испијам.

А јас со секого можам кафе да пијам!

На bittersweet, Желба, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.