Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.534
    Допаѓања:
    191.540
    Ја незнам како се пукаат со нишадор, ни пак дека е то некоја вуду медицина. По бајачи, гатачи и остали не ме носеле, јас памтам по од доктор препорака ме нишадорираа ко мала, а во главното место живеев, во главната болница ми ги оперираа најпосле, оти нонстоп бев затка. Или па ме лажеле моите:^)
    Ама ова пред 35 години, можи е сега алтернативна медицина, тогаш мејнстрим беше.

На Sexybaby86, Alishan30, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Понекогаш мислам дека сум имала многу среќа што сум се родила кај овие родители.

Какви ги има, успех е да преживееш, заморче ли си, дете ли си.

На ivi1987, Annath, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас имам изваден трет крајник.
    Културно, во болница, со анестезија.
    Мајка ми не верува во трауматизирање деца беспотребно.
    Среќа.

На ivi1987, Annath, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Точно, ние со целијакија имаме проблем и од трагите и контаминацијата. Затоа дека се ми е испитано и проверено, штом на производот пишува може да содржи траги, не е безбеден. Тоа е исто како и да јадеш производ кој содржи глутен.

На Желба, ivi1987, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.183
    Не се зезам за жал:| Често се разболував и ми го "најдоа" иљачот кај бабата. После недела дена пак се разболев:tmi: Наравоучение: Не верувајте на надрилекари:rofl:

На Желба, ivi1987, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Не ти се погодила бабата :D

На Желба, ivi1987, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Мене бабче ми “поткреваше” со нишадор.А кога немаше нишадор,со шеќер:D.Јас сама слегував кај неа на спрат,две мин болка,после плукав се,па гаргара со чај од жалфија и оп-ново дете(poolparty)
    Ова е во рани ‘90ти,сега не би направила на дете такво нешто:shake:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.534
    Допаѓања:
    191.540
    Чекај може погрешно се изразив. Или ја незнам што е нишадор. Тоа едно солено со цевче ти го дувнуваат во грло, така?
    А што е контроверзија со нишадорот, стварно не памтам некоја траума, освен дека солено беше
    Да, и мене во болница, со анестезија со све. И без 2 крајника заминав одтаму и со вошки гратис. :tmi:

На Sexybaby86, Milobebence, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.547
    Допаѓања:
    184.488
    Ама нишадор е за гној ако имаш на крајници.. така една комшика ги лечеше внуките, и двете многу патеа од крајници, ама на крај пак во болница беа на вадење. Ова пукање крајници.. не знам шо изум е. Што нација сме за се имаме лек а не знаеме. :D

На ivi1987, Annath, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Јас каква сум гадлива нема шанси да дадам такво нешто. Мене проба доктор во Струмица да ми пикне рака у уста, ноемално и него му ја грицнав раката. И на забарката што ми зимаше проба за протеза додуша и ј гризнав раката. Јас од пуста гадливост мака ми е да повратам.

На Skorpija25, Annath, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.183
    Ние го имаме најуниверзалниот лек,нејзиното височество РАКИЈАТА. За секоја мака се употребува!!

На Skorpija25, Желба, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Вошките како алтернативна терапија за домашна нега ти ги дале :)
    Моиве деца не трпат дрвено стапче за да им прегледаат грло, за брис од грло тројца го држевме син ми кога имаше 3г, вакво нешто да им направам којзнае колку ќе ме мразат цел живот :worried:
    Морав да прочитам што е нишадор, амониум хлорид, мене опасно ми звучи :o

На bittersweet, Желба, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Јас, дете од село, доаѓам у Ск на студии, се возам во 12ка мислам дека беше, надвор истура дожд, прозорци замаглени, надвор ништо не се гледа. Туку наеднаш едно 15тина,почнаа да се крстат :rofl: една бабичка дури и кесите ги фрли на земја. Стигам дома, прашвам систеро, абе зашо се крстеа овие (facepalm)
    Ко ми кажа... Ваква бев (facepalm)
    Оно да сме ти биле кај соборна :rofl:

Јас јесте да идам од попска фамилија, ама какви адети имате по западот, ни на најлуд сон тоа нема да ми дојде.

И мене ми нуделе со нишадор да ме лечат, преку тераса сакав да ги фрлам. Фино лепо си појдов на операција и господ по долен веш го видов.

Прифаќам само да ми бае некој, од далеку :$ ич да не ме допира.
    Дали уплав, дали уроци, завид, нека бае :D

За промена, притисокот ми е нисок. Ми се спие у пм.
    Пулсот 59 ми беше прее. Еднаш 49 падна и спиев 16 саати :inlove:

На bittersweet, Желба, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Токму така. Може да е контаминирано, а не да содржи.

На Annath, Milobebence, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @M&M кас сум доказ дека не е опасно:wasntme:
    Среќа не сум била во развиена држава,социјални служби ке ме одземеле.Ама јас бев итра,сама бирав нишадор,ми беше језиво во амбулнта на лекар,плус само инекции препишуваа.Они мене:devil:

На Желба, ivi1987, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.547
    Допаѓања:
    184.488
    Ја коа викам да си ја брендираме ко лековаќа, пред да ни ја собере некој друг идејата, ко словенците што ни напраија со ајварот :swear: никој не ме слуша. :smoke:

На Желба, ivi1987, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Не реков дека е опасно само дека така ми звучи, и содиум бикарбонат ми звучи опасно а само сода бикарбона е :)

На ivi1987, Annath, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.534
    Допаѓања:
    191.540
    Како да ви објаснам- мене тоа дување со цевче, не ми беше проблем. Дури вкусно ми беше, дека солено. Шознам, може и јас и @dunika не сме ко шо треба, како беше тоа ко праша за депилирањето #далисуммазохист:?:. Мислам дека брис од грло е погадно отколку тоа, ова дека со цевка, безконтактно беше:rofl:.
    Ама стварно памтам, ќе ме однесат на орл во државна, и ќе рече докторот нишадор, и јас кевои оти не се инекции.

Денес незнам што е и како е, ама читам и таму и овде истите лекови за деца ги даваат. Без 3 лека, не си заминуваш. И ептен се претерува, ептен мерак бе за пациенти да се креираат. Јас да слушав секој доктор што рекол, може и дете ќе немав, и детево оперирано ќе беше, и на лекови за болест што ја нема...
    Случај1- Аха, имаш непрооден јајцовод, ај да го сецнеме, може вонматерична да се деси. Јас ваква:?:.
    А кога? Па еве сега, попладнево. Ај да си размислам па ќе се вратам.
    Мојот гинеколог после ми рече, што се тоа глупости, сеј си, глеј си работа. Ќе те биде и таква. И ме бидна.
    Случај2- Има детето воспаление на уво, сигурно е трет крајник, да се испита, да се оперира. После вториот пат воспалено средно уво, директ на операција не испратија,немало потреба да се гледа крајникот, сигурно тој праи проблем. А ние после вакцината, која експлицитно наведува отитис медиа како можен несакан ефект. Детето никогаш немало симптоми на трет крајник, ни крчење, ни брчење. Се опраи организмот, еве ја со сите крајници и без воспаление на уше.
    Имам уште, ама до утре треба да пишам, а и не е битно.
    Само незнам, зошто секое второ дете овде има астма и алергија и нетолеранција на некоја храна, и имунитетот им е крш, и така натаму и така наваму:^) А нема овде баби со пердуви, тоа фала богу. Ама и вака нешто не ќе да е ко шо треба:(

На gjoker4e, Annath, LunaGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    И јас со нишадор лечев крајници,ама со лижење:P,ни со цевче дување ни знам тое „поткревање“ што е.Тоа нишадарот беше некоја бела прав во аптека се купуваше,баба ми стално ја имаше во шишенце од апови и јас по потреба си лижев.

Ова со тегнењево уши ме потсети на една смеа.Седиме кај другарка дома јас, таа брат и и мајка и.Може и некој друг не знам И се разви некој муабет за капење бебиња.И мајка им кажува: а бебе кога се вади од коритче после бањање се фаќа за врат и така одеднаш.Ние останавме вака8-| А братов на другаркава:Ааа затоа ние со олкави вратови ко жирафи сме....па една смеа...А навистина и другаркава и брати со огромен долг врат...:D

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Затоа во црква ни денар не ми се остава. Абе оние поповине најголеми гревови имаат. :@ Моја нога само еднаш годишно стапнува во црква.

За религија и некои работи кои сакам да си ги задржам за себе - не зборам. Сум влегол и во џамија. А и религијата за секого е различна, така да кој што сака така нека прави. Само да не се прават лоши работи.
    Според мене темава ми е во ред. Јас лично би прашал некој со кој имаме иста прогесија колку зима плата. А ако јас сум на пример правник, а ти архитект ич не ме интересира колку зимаш плата. :)

И то... (tumbleweed)

На Желба, ivi1987, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.