Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    ^
    Нема море на сликава ,голо кафе ,без локуми ... нема лажи,нема преваре :)
    20190413_072429.jpg
    Д.утро од нас ....

Враќање во реалноста , време беше ...мир во душата и спокој -ништо повредно од тоа нема .

:hug::* убав ден имајте :)

П.с не сте свесни колку ми фалеа смајлињава :inlove: ,оние на вибер се тапа |(

На Skorpija25, Желба, JuLleE и 37 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @stetoskop добро-дојде назад :hug:

Мерак ми е да имам добар секс, да изгледам добар филм/серија, да дебатирам за работи кои ме интересираат, да фотографирам/цртам, да играм Симс... да се скарам со некој од време-на време
    И секако, да спијам :*:
    Зависи како сум расположена во моментот.
    Можно е да одговорам со да или не, да премолчам, да откачам нешто саркастично, или скроз да откачам и да го/ја отерам у три лепе пи*де материне.

Добро утро :yawn: Солзи ми потекоа од прозевање.. буквално..

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.547
    Допаѓања:
    184.472
    Сабајлечки тамам ќе фатиш се отворено. :)

Таму грото наши биле, а сега се више измешани, и ретко више некој збори македонски. Ама ете со места како “кај Митре” ќе се враќаме малце по малце мме. :D
    И ја оро немав начекано, ама за последнава Нова Година гледам од мое село се нашле таму на дочек еден куп познати луѓенца. Па и братучетка ми со дечкото. Гледав вртење оро на фб, цепки. :D Ама немам против, нек се забавља народ. :)
    Како и да е, местото е стварно прекрасно, и не само тоа, цела Грција си е. Реално нема земја или град што излага на море, а да не чини. Освен Солун :D Мене Солун ама ич не ми е убав. Ама затоа Атина ми е најубав град во светот. Уште да ги средат улиците и тамам, оти бетер од мое село се. :doh:

Добро утро и убав ден на сите :)

На Желба, Peco, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Ех,што убаво вака со кафево на Стеки како во старите добри времиња:whew:
    .Ама не е лошо и Малерозна од нејзините едно да стави.
    Дете испратено на мат.натпревар,па додека се прибере мм да пиеме кафе дремам овде наместо да фатам некоја работа.

На Желба, bittersweet, referentka и 28 други им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    @stetoskop и @sanjaeva седете и не багајте (fingers)

Добро утро

Кога сум сама и имам време за мене , сакам да имам кафе пред мене , особено на убаво време и на тераса , понекогаш да зјапам во моб без врска а понекогаш и во празно и да си редам мисли....
    Сакам и добар филм да начекам баш тогаш кога имам време , ама тешко малку.Да пребарувам или да пуштам на интернет немам навика а и време ми одзима.

Што е лаважа ? И ако може @elena.mak објасни ми подобро како го правиш тоа со физиолошкиот и шприц во носето?

Имајте убав ден , еве и од мене кафе
    a52513d5d7c57f9beb04510a17b2337b.jpg

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добро утро!
    Ај да ве поздравам и јас.
    Сабота ранобудни, веќе стандард шема ни е тоа :yawn:
    Мерак? Серии, филмови, книги. Ги имав запоставено претходно, малку потпркнаа децава, им се вратив. Со тоа што на работа имам време да изгледам некоја епизода и да прочитам некоја страна. Знам дека не е за фалење, на работа се работи, ама периодов навистина е никаков, одвај двајца ако влезат во еден ден, па 8 часа мора некако да ми поминат. А дома меракот ми е кафе на раат. Добро, и нешто друго :$ ама тоа навечер, откако ќе легнат деца. Или ако не се дома, што е реткост.

Грциве сега ќе слават Велигден, на 21? З'ш мислев дека го слават на ист датум како нас? Така мислам беше и на форумов пишано порано.

Сакам да скитнам некаде, ама нема. Не знам колку перални ме чекаат :( одвај чекам викенд, ама кога ќе дојде, што попрво. И дури се свртиш...отишол. Баш на сите ни треба одморник. Камо да можеше навечер кога ќе си легнеш да се исклучи мозокот и да не мислиш ништо. Ама за жал, нема такво копче.

Убав викенд на сите!

На Желба, bittersweet, friendy и 29 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Штипнете ме да се разбудам...:Dдали ова на мене ми се случува:?:
    Нека трае:l:...
    Убав ден, луѓе:f::f::f:

На Ygritte, Skorpija25, Желба и 39 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.727
    Што убаво вака расположени одсабајле, мерак да му е на човек да отвори тема да ве чита :)
    Мене малку бурно ми почна денот, со драми и плачки ама деца тоа е, уште не знаат што се може да ги снајде во животот па драмат за глупости. Важно јас останав искулирана за дивно чудо :)
    Малку да поработам па да се приберам дома да видам дали уште трае драма па да најдеме начин како да ја смириме топката :smirk:
    @Dust од аздисот може и корист да извлечеш, таа диплома може многу да ти се најде во животот, може ќе те однесе патот во некоја винарија како од бајките, еве Напа на пример :)

На Желба, bittersweet, friendy и 30 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Леси си дојде дома:hug: ај добредојде и немој пак да исчезнеш да те мислиме..Сви су ту као некада ...
    Ау,од кога сум станата сега дури кафе пијам и да ве читнам...
    Денес денов лабав ,детево убаво ме олесна вчера ама сум ја дотерала за Велигден бомбона....
    Ај убав викенд!!!

На Желба, bittersweet, friendy и 25 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning :yawn: :coffee:

Ова е мерачко утро, дремам со плишко под ќебе, кафенце, а ми мириса и на јоргованот од двор... уште да не требаше да се поместам... :)

@stetoskop дадо не исчезнувај веќе, плис :hug:

@Yowannty Атина уште не сум ја видела :| а сакам. Во Солун редовно имам дежа ву, кога од пристаниште одам навнатре, се' имам чувство како во Скопје на Рекорд семафорот да сум :D не знам зошто, ама секогаш е така. Најчесто Кукуш одам оти ми е блиску, во Дојран ми е викендичката, чим одам за Дојран 99% и Кукуш не ми бега. Не оти има кој знае што таму, ама самата атмосфера во градчето е убава многу :)

@Annath ами кога нема работа... јас обично не знам како се викам од работа, ама има денови како вчерашниот, дали пола саат имав реално работа. Средував цел ден онлајн библиотека, оти ем морам да сум тука, ем немам никаква обврска :)

На Желба, friendy, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.478
    Добро утро!

Со мерак гледам видеа за планинарење дури следам и луѓе на инстаграм па и комуницираме чичко google translate врши работа
    Со мерак гледам опрема за планинарење и кампување.
    Со мерак полнам када правам купка и уживам.
    Со мерак јадам чипс.
    Со мерак слушам музика и читам книга.
    Со мерак правам и нешто друго :$
    Денес убав ден но работен така што ништо од користење на сончеви зраци.:sun:
    Повелете друшки
    Убав ден и уште поубав викенд. FB_IMG_1555064990325.jpg

На Желба, bittersweet, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Се успокојувам кога наутро го гледам нејзиното малечко лице, зумбулите во малото стаклено вазниче во дневна, паднатите чорапчиња на паркет, мирисот на кафе од кујна и општо, животот што убаво ме менува.
    Сонце низ ролетни, мир и тишина. Неа втора дремка, мене ми треба уште кафе. Либето отиде до пазар. Ги сакам саботните долги утра. Личат на совршени меурчиња нежност. До моментот кога се' ќе влезе во темпо.

Си најдов фустан, имено. Ми беа наклонети боговите деновиве. Имам штикли и ташна, сега останува само шампањ тракичка за коса за малата и едни бели балетанчиња, за да биде на свадбата како шампитица. Маж ми си најде кошула и сега комотно можеме и на Мајски оперски вечери да отидеме.
    Денов е наросена ливада. Ќе одам да шпартнам низ Чаршија и да се видам со другарки. Утре патуваме.
    Посакајте ми само сонце, дупло да ви се врати.
    ☀️

На Ygritte, Skorpija25, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.897
    Добар ден :hai:
    Наспани, најадени, средени :D

Што ме прави среќна? Ситници. Денес може да е пола саат епизода од серија, утре пазарење до маркет. Можам бесконечно да набројувам: лакирање нокти, шминкање, фризер, гланцање на ситници, средување на зачините, шминките, гардеробата, прередување, готвење на нешто ново, поразлично, а некогаш и блеење во една точка. Гледам секој ден да имам време за себе, барем малку.
    Времето матно. Нека се одлучи какво ќе биде, дали ќе се шета или ќе се чисти :drunk:
    Да не ме мислите, и утрото ми беше романтично како вечерата :lol: Одам до допијам кафе :coffee:

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добро утро и од мене
    Ме разбуди маже со кафенце:inlove: :coffee: сте збореле за мераци,многу ги имам.
    Мерак ми е кога јадам убава храна, кога се пие утринското кафе со него во тишина, кога фотографирам, кога читам книга, кога имам нови ноктиња, кога имам средена коса. Мерак ми е да ве читам, кога сте позитивни.. мерак ми е да ја чувам внука ми. Да пијам добро старо вино, многу мераци имам значи:inlove:

Ќе готвам денес, ќе одам да пазарам, ќе уклучувам перални, ќе расчистам по дома и ќе си одмарам, заслужено ми е:D

Надвор е убаво временцето, мерак ми е да луфтирам на вакво убаво време, се ми е дома отворено и пилеца слушам како црцорат:inlove:

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Сите нормални пијат кафе за доручек а јас уште во 10...
    20190413_123555.jpg
    :D
    Толку ќе е од тестот, ќе се подначукам:rofl:
    Ми се приспа|-)

На Ygritte, Skorpija25, Желба и 38 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    FB_IMG_1555043060271.jpg

Кафе на мени, појадок не мора.
    Конечно, и сабота и недела слободни. Начекав.
    Тоа што ќе си ги поминам в черги, настината, не е проблем.
    Денес на мени, манџа, зелка со сланина. Подварок
    #малерознаготвибалканскијадења
    Уште да можев и леб да си каснам, милина

Конечно од понеделник ќе се стопли. А јас ќе бидам на работа, секако. Ќе мора новите обувки да ги носам. И уште едни да купам. И старите да ги фрлам 8)

Пуштив парното, да се размрзнам :sweat:
    Ми се јаде сладолед :shake: а не смеам на ладново

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.727
    На прва помисла не можев да кажам што ми прави мерак лично и само за мене, ама има повеќе работи.
    Добар концерт многу ми прави мерак, за жал се поретко одам а не дека нема и дека не можам да се организирам.
    Кафе сама во тишина, без никој да ме прекинува :)
    Навечер кога сите ќе заспијат да си пуштам филмче и со кофа чипс пред тв :) (ама ова веќе сите го знаете :) )
    Викенд во природа, тегнење цел ден на некоја убава полусенка со книга...
    Многу се напнав денес, значи колку покварени луѓе постојат страшно нешто

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Мерак ми прави добар шопинг,кафе во тишина,пешачење со чадор по дожд,топол туш....
    Вчера се изнавозивме со малата со количката.
    Седеше пресреќна и ми се смееше.
    Ај белким ќе ја засака.

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Хај! :coffee:

Мрзлива сум како времето денес. Ништо не ми се прави.
    Вчера го носев синко во игротека на бдеј. Толку несчисто, се разочарав. Како во дубло на бактерии да го оставив , сега грижа на совест имам.
    Минатиот викенд бевме во игротека кај соседите, разлика од тука до небото. Пречисто, куп занимации и девојки кои работат со децата , а не само да урлаат по нив. Мириса на чисто и дезинфицирано. Нашите угосители уште многу треба да учат како треба.

Резервирав и за викендот , ама нешто утнав . Ми вика ќе ми повлече пари до одредена дата, со можност за откажување беше и плаќање во хотел. Пишав на хотелот, ми вика ќе повлече букинг пари па тука ќе продолжите со пинот. :^) @Dust ?
    Помогни ми те молам и напиј се чаша за мене оти не ми е денот.:D

Уживање ми е тишината кога малото спие. Долгите разговори сами со мм навечер со нешто за грицкање и некоја чашка. 5те мин само за мене во денот ми се уживање макар не правела ништо.
    Добра масажа, некој филм пред легнување...

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    ^ок си е Дафи, јас не глеам проблем.
    Денов долг, ама сега ќе е порелаксираниот дел. Најјако е што ѕверка ме тера на рингишпилот во кисела вода да ја носам, балерина има за вртење. И мајкава ќе се врти 8-|

На Желба, bittersweet, friendy и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.