Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.725
    Уште еден мерак истеран, попладневна дремка со зверка :inlove:
    Штрајкува детево не сака на ручек да спие, преморена беше а евај ја натерав, важно заспа и уште спие.
    @duffi за букинг ако ти е free сancelation до одреден датум имаш опција да откажеш без да ти наплатат. Може да ти држат евентуално некоја сума како резервиран износ од самиот хотел ама не смеат да ти наплатат.
    Не зборете за чистење ни сама не знам колку имам работа по дома а не ми се пипа. Времево лаже, денес нели ќе врнеше цел ден надвор џам. Аеродромци ќе одиме утре на роденден :) ? Нели преместија за утре, а баш сакав на Нокаут сосе деца вечер да одам, Недела вечер не ми е баш најзгодно време, може детската програма да ја фатиме ако не.

На bittersweet, TeddyGrey, friendy и 25 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Коса направена, нокти направени, кафе испиено, ручек изеден (и подждригнат :$ ) сега на раат можам да спијам :yawn:
    Само да Ќурнам две пред спиење :smoke:

На bittersweet, Ariel, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Пола ден мислам за меракот
    И пак не ми текнува на што имам мерак :^)
    Ај колку без ич да не е . Мерак ми прави кога маж е дома 2-3 дена и е слободен , на раат да го гњавам ,да го гушкам ,да му брцам со цевчиња во уво дур одмара , да му ставам коцки мраз меѓу ножните прстиња, да го скокодичкам...:D

Божем ќе одевме некаде .
    Аха важи ,нема грешка . Ни до Дојран не тркнавме, за утре оставивме . Само еден ручек во Негорски бањи , до фришоп по цигари и цел ден дома се лежи .
    Ама не жалам ,баш ми е убавко:inlove:.
    Само да не се разѕрнка телефонот за вечер да не викаат за излегување ,немам сили и за оваа вечер . А го гледам маж ,му се излегува пак :tmi:
    Поготово па оти знае дека ќе ги гледам певаљките на Саша цела вечер , ич не му се седи дома :)

Јаготките ми дадоа род :inlove:
    Ситни се ама многу вкусни .
    Ќе има и за слатко :)

На Skorpija25, bittersweet, Ariel и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    За меракот...
    Мерак ми прави погодено кафе по мој терк испиено полека, во тишина, во дворче.
    Мирис на трева и цвеќиња, кога ќе ми расцутат и цел двор мириса на нив.
    Ладен коктел со тон мраз во топла спарна ноќ.
    Море - да го гледам синилото во недоглед.
    Кога куќата мириса на топол дом, мириси што ме потсеќаат на детството, како на пример кога печам колач со вишни. Омилениот на татко ми.

Има и други работи, поматеријални: ново парче облека или чевли, вкусна храна, тазе фенирана фризура, и такви слични работи :D

Го чекам мојов да се избања, се лицка саат време, ко којзнае кај да ќе оди |( А одиме опуштено на гости, дома ќе сме значи кај луѓево |( Кај нас двајца, кога е во поглед спремање, он е жената, јас сум мажот. Абе како може и со шминкање, и со фризура, и со бирање облека пак да сум побрза од него, секогаш? Цел живот го чекам да се спреми, ако ми верувате :envy: Не дека се шминкам вечерва, ама општо зборувам. Смачено ми е од чекање :^)

Гладна сум, едвај чекам да видам што ни спремиле гостите (heidy)

Еве го ме вика од вц пешкир нов да сум му дала. Не могу значи :devil:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 31 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Ако е и жена во кујна, тешко тебе...ова од лично искуство(lalala):tmi::@

Време е за прошетка низ маало, да не речам, гламурозново село:D:hai:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не се меша во кујна за готвење, многу ретко, иако знае да досаѓа и да се плетка кога правам нешто, ама го бркам :lol: Арен е во тој поглед, кога треба знае да ме замени :)
    Опседнат е со средување инаку, не само он да се среди, туку и садови, плакари, и се останато. И садовите затоа се негова обврска, не му се мешам :D

На bittersweet, ivi1987, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    IMG_20190413_182040.jpg
    Ајде повелете.

И јас сакам јагоди, од ситните, најубави ми се. Овие големите, пластични не ги сакам ич.

Иначе мене мерак ми е да седам на плажа, зајдисонце и тишина. Сакам и изгрејсонце, дури и повеќе од зајдисонцето...во Охрид, во лето секое утро станував во шест, патот под нозе и на кеј и по патеката кон Горица одев, до трета и назад, сама. Непроценливо време само за мене, ама сега ми е луксуз.

Сега видов една дешавка за саемот на книгата, па ќе мора да одам...си го зачував ивентот, па ќе видиме дали и како ќе се организирам. Не е лошо годинава да се прошетам, и се надевам дека нема да ме разочара понудата.

На bittersweet, ivi1987, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Мерак е кога ќе ја провериш трансакциската и не е нула. :inlove:

На Skorpija25, Sexybaby86, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Мерак... ко ми е срце пунооо ,а ретко се дешава тоа
    ШоЉа кафе у 5ч наутро ,на тАрАсу ,дур се раѓа нов ден и се собира сила да се изтурка /одглуми истиот побезболно.

Мерак ,веста ко ќе јави да е еден мање колоквиум/испит .

Мерак ,ко од можни 100 ,она ќе освои 99 .

СВе друго е мање више небитно ... јбг.

Да послужам и да бегам ,одам да си правам мерак на душа со децата :) 20190329_224924.jpg

На Skorpija25, Sexybaby86, Ariel и 34 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мерак: вино и добро сирење во убава кафана. Game of thrones и пуканки, ја и он пред компјутер.
    Мерак ми е да ги мирисам додека спијат, толку исти, а толку различни. Да им ги исполнувам сите желби и да им ги гледам среќните очиња.
    Тоа ме прави среќна. Бонус: кафе и сонце на тераса.
    @Dust да каже како помина со вината ;)
    Добредојде @stetoskop фалат твоите рани постови на темава.
    Поздрав и убава вечер

На Skorpija25, Sexybaby86, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  11. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    11.964
    Ве читам секојден, многу сте ми поучни. Според возраста не сум за оваа тема, ама буквално во се се пронаоѓам јас или мајками. Не е лесно да си жена.
    Една недела се токмам да ве прашам за домаќинска помош зошто овде за се имате решение, ама се чуствувам како натрапник во друштво :tmi:

Во станот на дм има греда баш на прозорците, и незнаеме каков корниз да порачаме. Прозорецот при отварање би удирал во корнизот , ако е плафонски или од оние со алки. Некој предлог да не имате? Висината на корзниот ви требало макс. до 2,5 / 3см да биде

На Sexybaby86, ♡BuBaLe♡, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Од мераци, отспав едно саат и пол денес. :D Сериозно ми годеше, одамна немав легнато така преку ден.

Бев пред некој ден во ДМ за да го купам гелот за туширање. Преубаво мириса, со ванила, лаванда и уште две нешта имаше. :^) Ако сакате да ви мириса мажот купете им од гелот. :angel:
    #форумскиинфлуенсер :D
    20190411_233400.jpg
    А ако имате мали сиски ова е решението
    FB_IMG_1555113030266.jpg :rofl:

Во врска со парите ќе го кажам следново: парите го вртат светот. Ако имаш пари автоматски имаш и моќ. Со пари се купуваат сите задоволства, а задоволството е среќа така да... :nod:
    А кога сме кај задоволства бев таму во близина на Дежа Ву и не си апнав сладолед. Внука ми беше болна, а и немаше смисла да ја мкнам до таму па и да ме гледа мене како јадам. Ај друг пат. :|

На Skorpija25, elena.mak, Sexybaby86 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Често се смееме со една другарка која има ептен мали раце/дланки.
    Секој маж би ја посакал, ептен величенствено би се чувствувал:rofl:

Воздухов овде опасно ме бутка.
    Кај и да е ќе се одјавам од сите и се...:yawn::yawn::yawn:

На Skorpija25, elena.mak, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мераци имам повеќе:
    1.Кога децата доаѓаат на кафе:coffee:
    2.Кога со Рефо земаме слободен ден за до 15 ч да го поминеме сами и во кревет:$
    3.Викенд кога нема никакви најави за средби.

Овие три работи кога се случуваат ми прават мерак.

Надвор почна да врне:rain:

Денес баш усполнет ден.Сами тројката во Џамбо.Отидовме по едно,се вративме со 101 и тоа претежно непотребни работи.
    ЗоЖдооооо да си давам пари за небитни работи]:)
    До сега шетвавме,теравме попладневна шетка со тротинет.Сеа клапосани седиме ќутиме.

Вие како сте

На Skorpija25, Sexybaby86, ♡BuBaLe♡ и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Vanj4e

Vanj4e Форумски идол

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    20.403
    Толку многу планови за викендов во мавровскиот крај а времево никакво надвор врне ли врне
    Ама ако пак ми е убаво затоа што заедно сме си ние тројцата
    Се изнатрчавме машки убаво денес
    Малата и мм заспаа кома 8)
    ЈАС КУЛИРАМ :):):):)

На Sexybaby86, Milobebence, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Да ве поздравам. Денов експресно помина. Шетање пазарење ручек најубав неделава (јер топол а не од вчера спремен )... Мавнав 2 пастрмки плус млад компир зеленчук и печурки... Ќе пукнам.

Мераци хмм...
    Лесна сум за мерак. Лесно се радувам.
    Мерак ми е кога дете се ќе изеде од тањир. Мерак ми е кога кучево ме слуша повеќе и од маж ми. Мерак ми е кога ќе ми дојде делегација од неколку држави а јас на неколку јазици ќе им ја раскажам мојата работа.
    Мерак ми е велигденско мени да си направам со време.
    Мерак ми е што ме наградија за трудот изминатиов месец. Мерак ми е што во понеделник ќе седнам со мајсторите пак.
    Мерак ми е што утре ќе излезам и знам дека топ ќе си поминам.
    Мерак ми е што изгледам исто како пред да родив.
    Мерак ми е што маж ми во средата ми дојде со букет цвеќе на работа од нигде никаде онака.. Пред сите.
    Многу има ...
    Ај доста е.
    Вие арни?

На Skorpija25, elena.mak, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ако внучка ја боли грлце, од ладничко само поарно ќе и' дојде :)

На Sexybaby86, Milobebence, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Арни сме Лили:hai:
    Маж ми знаел да јаде рукола со јаболко, брусница, дресинг, пченка... е стварно ми е мерак кога цела чинија ја направи метла:inlove:не издржав, салатата од пред некој ден му ја направив. Таман е за ова време од ноќта:) ми кажа само салати вакви, чудни да сум му правела во иднина:oмногу е сменет, претходно беше многу пребирлив, сега конечно сака да експериментира. Дали тоа јас си добив нов маж?@?:lol:
    Убаво ми е на душичката, секој оптегнат на својата страна од креветот и се легачи на велико]:)

Дајте тема Саботна8)

На Skorpija25, LunaGrey, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.527
    Допаѓања:
    191.492
    Добро вечер друштво за мерак;)
    Убави работи секому годат.
    Ветениот мерак реализиран, стегнав заби и реков јбг ако се гине, бар за мерак е. И се курдисавме по дневна температура од 3 степени целзиусови, во тоа пливалиштето со температура на воздух 33 степени(poolparty). Во џакузито (така ваљда се вика тоа што масира со млазови вода) мерак цела серија, сигурно 12 минути:party:. Таков релакс, оргазам е мал збор.
    Животна одлука се донесе- дома мора да се има џакузи!:d:Ако некој има искуство да сподели, арно или лошо, ќе бидам благодарна.
    @wendy2 пробај на пластичарска, таму продаваа на времето такви пластични како лајсни, без предниот дел кој би ви пречел за отворање на прозорот. Значи само таа лајсна/шина по која лизгаат држачите на завесата, околу 1 цм дебела.

Знаев дека ќе имам инспирација за позајмување:). @referentka ќе треба авторски права негде да платам за меракот бр 2?Само за идејата, Рефо не ти го гибам:D

На Sexybaby86, Milobebence, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @PUPICA исто како тебе , цел ден сме во двор со мерак чепкаме сите по нешто , мерак ми е кога ќе расцветаат дрвата ,цвеќињата :f::f::f: па кога ќе замириса цел двор ,деца си играат низ него ние кафе си тераме ,мераци ....
    Мерак ми се викендите кога сме сите заедно ,непроценливо нешто за мене ,уживам во секој момент заедно поминат ,мерак ми е кога ќе рече големиот 5ка 100% на тестови ,
    Мерак ми кога навечер сите по пижами си гледаме тв и си се смееме (како вечерва)
    Не можам да се воздржам ,не сакам да постирам или озборувам ,читам во групите на фб прашуваат лек за јачмен на око ,меѓу останатите коментари стои и ,да намигне на бремена жена ама да не ја види :rofl:се прашувам дали смешка беше или во 21в сериозен коментар :?:

На Skorpija25, boomsleng, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.