Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ај и од мене добар ден, среќен ден :)
    Реков понеделнички сте фатиле рано по сабајле некој муабет конкретен(на пример нешто сексиљаво :lol:), да се размрдам малку после стандардниот викенд(бебе,дома,чистење,готвење) ама ништо, тапа сте :*;)

Денес дома ме чека китење,си велам а да не ставам елка,осеќам ќе биде весело со детено кога ќе ја види(лампиони смрскани на сите страни,дедомразовци исполегнати на ламинат,мореее не сакам ни да замислам какви ситуации ќе имаме ама па од друга страна викам ај, лани беше бебе мутаво ништо не разбираше,ќе истераме и ние како и сите).

П.С. Негооо,да не има некој позајмица така пристојна, да се телепортирам на пример на некоја егзотична дестинација да избегам од гадново Скопје :?:? Враќам со камата ;)

На Esmeralda-MD, Peco, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    221.951
    Добар ден друштво.
    И јас сакам елка и лскави ама нема. Оваа година ќе апстинирам од тие еуфории низ дома, па што ако сме постари нели се радуваме?! :?: И најстарите се радуваат.
    Абе колку само ми се иде да одам да изнакупам сваштарии]:)

Какао со цимет испиено, цигари испушени, ќе се спремам и ќе одам да гонам обврски.

:!: Да ви кажам само дека не само скопјето е загадено, градовите се во потполна магла и чад не се излага надвор.. тоа е нашава македонија за такви сретства буџет се нема.

Акт останете ми со здравје

На Esmeralda-MD, Val-Dim, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.385
    Ве изчитав до крај и ај да се потпишам амааа :!: нема што да се каже
    Станав со укочена нога и ме поздрави еден гаден херпес да си пукнеш од мака

На toogood, lunicka и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Што си работела цела ноќ ?
    Кај си клоцала ?
    Тоа херпесот од пиење кока кола да не е ?

На Esmeralda-MD, Peco, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.781
    Поздрав и од мене.Вчера ве читнав касното ама некако не ми се пишуваше.Бев кај мајка .Јас таму имам еден таков ко тој од Луничка,што ако не е мм уште полошо најблиска рода и секое одење таму ме депримира и ме фрла во страв од иднината Не ми се ни збори на таа тема:envy:
    @lunicka биди колку можеш посмирена и труди се да го игнорираш колку можеш,макар да знам дека е тешко
    Те :hug:
    @toogood прими сочувство
    @referentka побрзо оздравување
    Утрово рано станав 1 смена на работа а касно легнав и ми се чини дека цел свет ми е крив:yawn:.Нити ми се работи нити ми се шета ,ништо А не, заборавив само ми се јаде(facepalm)

На Esmeralda-MD, anel, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас ке си пукнам од нервоза,со мојов лом се направивме малце фалеше да се испотепаме.Сега јас сум во спална он во дневна ќутиме како мисири,море како ми иде да го фрлам од 6 ама ај..

На Esmeralda-MD, MacenceEna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    262.550
    ^KK му е мајката, освежува и зближува :)

На Esmeralda-MD, anel, Cka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Плус вика ,,сподели,, !!!...освен ако не си влаинка :rofl:

Еден виц:
    Запослиле во гоогле влав и одма ја снемало опцијата share :rofl::rofl:

На Esmeralda-MD, Peco, Ariel и 12 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    221.951
    Ајде моник или ти или тој направете еден чекор напред не се инатите, па ако сте сами уште поубаво, кока кола за зближување после караница е најслатка на душата :)

На Esmeralda-MD, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.385
    рефке сум заспала у дневна а херпесот може да е од многу кока кола што е многу многу е

На Peco и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    I
    Фала мила.
    Јака не сум, присебна уште помалку, за жал.
    Мм вели дека претерувам и дека ќе оздрави. Ама јас ептен се потресов, психички попуштив. Не се деца за сите, во случајот не се за мене, мајке ми. Толку сум соборена од случките, толку сум разочарана, некако се црно гледам. Ептен ми се насобрало периодов.
    Што е животот, проклетиот човек, плачеш за деца ( како во мојот случај), после плачеш од деца.

Инаку, бевме по крвна слика, па кај докторка, се мисли или не дали да даде антибиотик. Ми идеше да и се развикам таму, ок, не сум љубител на антибиотици давање се разбира, ама таа ептен претерува... мала и била за аб. Море жено давај ваму шта имаш, не се прави многу паметна. Таа па ептен во друга крајност оди. Имав една матична за син ми, ја сменив бидејќи од врата пишуваше рецепт за аб, никогаш крвна слика не ни побарала, ама оваа па треба ептен ситуацијата да биде лоша да и текне а крвна слика покажува.

Па отидовме за брис да и извадиме. Толку се изнервирав, разочарав. Абе луѓе во какви услови тоа се прави, на еден шалтер каде дува од сите страни, (потопло надвор беше), стојат милион луѓе, и земат налази и даваат брисеви, наоколу гадно, како на градилиште да си. Не знам, не сум некоја принцеза ама луѓе тоа е страшно, условите ни се ко во десети век да живееме. Жално. Ми се смачи и држава и народ и се!
    Недај Боже да се разболиш, недај Боже во болница да треба да одеш.
    Видов не видов, ќе си заработиме некоја болештина плус, отидов во адриа лаб.

Ќе ми извинете за муабетот, ама да си се искажам јас.

На Esmeralda-MD, MacenceEna, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobar ubav svetol den:)
    Ve citam ama nikako da pisam, zosto od tel celo vreme sum macno e za strajanje
    Nisto novo, dete, kuka i domakinski obvrski:( i malku setanje.
    Se karam so mm da mi pomaga niz doma se go mrzi breee, a jas se mozam
    Pa uste majka mi koga ke mi rece " tatko ti koga mi pomagal" auuu od takt me vadi. Epa zatoa mm ke go teram da raboti. Vcera ko ulava
    letam niz kuka rucek da napravam i za denes i utre toj ja cuva beba, si mavna nekoe rakiice pa vince si pivnavme i mi vika ne fati i si se opruzi na krevet. A ja mu peglam kosuli :devil::(.
    Ama poleka se ke bide.
    @monik55 samo kk mu e majkata mnoguuuu opustaaaa. Gabe se karas nisto nema da smenis ja samo si kitam i si teram odokolu politika. Nisto direkt

На Esmeralda-MD, MacenceEna, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Site imame takvi situacii,ako ti e za uteha...nie tri dena ne mozeme da vrzeme da sme arni i toa se za gluposti ke se rcneme.Kjuti si i svirkaj duri ti projde nervozata.
    P.S.Koga sme kak karanicite i kk.Pred nekoj den se spukavme vika u stilu a be da zemam sam da ja ispijam,sekoja vecer legnuvas so toj forumot :lol:

На Esmeralda-MD, vitamina, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ајде Монке малку промафтај му со опавчето како маченце и ќе го смириш а и ти ќе си смириш душичка. Карањето е за убаво смирување хахах (или за КК).

На MacenceEna, vitamina, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Точно.
    Кавги секаде има.
    Рчки колку сакаш.
    Само како старееме така се помалку има кавги, се некако со мирно проаѓа.Но затоа пак секоја кавга е за сериозна работа и не минува туку така.

Обично невечер, мм си гледа ТВ, дете си нанка а јас истегната со телефонот и си читкам на фемина.Не секогаш, ама во 80% од случаите мм очекува да си правиме муабет, ама јас ете зафатена , па знае да ми рече ,,ќе ти го фрлам мобилниот во шоља,,:mp::devil:
    Аххх си викам...и ти еднашка да се зачлениш тука, да видиш каква зависност е ова.

На Esmeralda-MD, MacenceEna, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.903
    Ви благодарам за убавите и чувствителни зборови.Да не ми е нетов намам ни на кого да кажам.
    Одсабајлево бев да пазарувам колку потрошив не ме прашувајте.И цел ден немам струја ова го пишувам преку мобилниот.
    Ставив ручек и сега да си ја дочитам книгата.
    Убав ден убави луѓенца.

На Esmeralda-MD, MacenceEna, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Рефке зошто не го зачлениш ќе ни зголемиш машка процентуалност што ќе муфали хахаха.
    А расправии и карање секаде има кј не се расправа и кара по дома или не се гледаат сопрушниците или пак заборавиле да се сакаат хаха

На Esmeralda-MD, vitamina, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Убав ден Лунке и не му се нервирај живот. А на мажето кога ќе се отрезни кажи му дека и ти ќе се опиеш па да види како е да те тормози пијан човек (под услов он да е трезен)

На Esmeralda-MD, menelele, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ма немојјјј...да го зачленам и него !!!
    После кој дете ќе гледа, кој че готви ,кој ќе чисти ???
    Доста е еден болесник во фамилијата !

На Esmeralda-MD, MacenceEna, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364
    ^^Познато, иста приказна... ако случајно отворам форум на телефон, мм одма мрчи, демек сум висела на тоа телефонот, не сме правеле муабет... а тоа што тој кога е загледан во филм (чија тематика не ме интересира), ела прашај го нешто, ко со дрво да си збориш. Комотно можам да му кажам дека сум легнала со некој друг (ова како пример само :!:), рецка нема да ми удри. А цело време ми вика, „те слушам, како не те слушам“. А да му речам да ми повтори што сум кажала, ќе ми извади некој муабет од пред три дена |( :rofl: :rofl: :rofl:

На Esmeralda-MD, WORRIED.BT, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.